Yana Samsudin ( @yanasamsudin ) Instagram Profile

yanasamsudin

Yana Samsudin

πŸ‡²πŸ‡Ύ Actress, Host & Ambassador of @SuperMalaysia @foodchannel.my @CJWoWshop #WowCantikBersamaYanaSamsudin
.
#YanaTalk #YanaShooting #MateenDanMommy
.πŸ‘‡πŸ»

  • 6.9k posts
  • 3.9m followers
  • 1.7k following

Yana Samsudin Profile Information

  • Kalau tengok Selamat pagi Malaysia boleh nampak pengacara kita @shahrilsarapudin , kalau nak main saham di bursa saham boleh cari Tuan Nazzary.
.
.
Alhamdulillah selesai sembang santai "Melabur boleh jadi jutawan?"
di Punai Petani anjuran PUNB Minggu Amanah Saham Malaysia.
.
.
Majoriti yang hadir adalah kakitangan awam yang terdiri dari pelbagai jabatan & pasukan beruniform .
.
.
Banyak lah soalan yang di utarakan dan banyak juga yang kami dah sembangkan. 
Antaranya kami dah share kan 9 jenis pelaburan yang boleh dibuat bersama risikonya. .
.
Apa pun nak menjadi pelabur takda had umur. Dari sekecik @aisymateen dan berusia 65 tahun pun masih boleh lakukan Asalkan ada ilmu dan disiplin. .
.
Semoga bermanfaat dan saya doakan semuanya akan menjadi jutawan dunia akhirat. Amin. πŸ€— #YanaTalk #msam2019
  • Kalau tengok Selamat pagi Malaysia boleh nampak pengacara kita @shahrilsarapudin , kalau nak main saham di bursa saham boleh cari Tuan Nazzary.
    .
    .
    Alhamdulillah selesai sembang santai "Melabur boleh jadi jutawan?"
    di Punai Petani anjuran PUNB Minggu Amanah Saham Malaysia.
    .
    .
    Majoriti yang hadir adalah kakitangan awam yang terdiri dari pelbagai jabatan & pasukan beruniform .
    .
    .
    Banyak lah soalan yang di utarakan dan banyak juga yang kami dah sembangkan.
    Antaranya kami dah share kan 9 jenis pelaburan yang boleh dibuat bersama risikonya. .
    .
    Apa pun nak menjadi pelabur takda had umur. Dari sekecik @aisymateen dan berusia 65 tahun pun masih boleh lakukan Asalkan ada ilmu dan disiplin. .
    .
    Semoga bermanfaat dan saya doakan semuanya akan menjadi jutawan dunia akhirat. Amin. πŸ€— #YanaTalk #msam2019
  •  705  2  3 hours ago

Advertisements

  • Alhamdulillah selesai sembang santai "Melabur boleh jadi jutawan?"
di Sungai Petani anjuran PUNB Minggu Amanah Saham Malaysia.
.
.
Majoriti yang hadir adalah kakitangan awam yang terdiri dari pelbagai jabatan & padukan beruniform .
.
.
Banyak lah soalan yang di utarakan dan banyak juga yang kami dah sembangkan. 
Antaranya kami dah share kan 9 jenis pelaburan yang boleh dibuat bersama risikonya. .
. .
.
Semoga bermanfaat dan saya doakan semuanya akan menjadi jutawan dunia akhirat. Amin. πŸ€— #YanaTalk #MSAM2019
  • Alhamdulillah selesai sembang santai "Melabur boleh jadi jutawan?"
    di Sungai Petani anjuran PUNB Minggu Amanah Saham Malaysia.
    .
    .
    Majoriti yang hadir adalah kakitangan awam yang terdiri dari pelbagai jabatan & padukan beruniform .
    .
    .
    Banyak lah soalan yang di utarakan dan banyak juga yang kami dah sembangkan.
    Antaranya kami dah share kan 9 jenis pelaburan yang boleh dibuat bersama risikonya. .
    . .
    .
    Semoga bermanfaat dan saya doakan semuanya akan menjadi jutawan dunia akhirat. Amin. πŸ€— #YanaTalk #MSAM2019
  •  1,119  7  3 hours ago
  • Assalamualaikum... awal hari ni yana ada talk di #MSAM2019 di Sungai Petani.
.
.
Yana dan En Nazarry Rosly penasihat kewangan MATA  di jemput sebagai panel jemputan. Kami sembang santai "Bolehkah Melabur Jadikan Anda Jutawan"
.
.
Pemudah acara hari ni saudara @shahrilsarapudin πŸ˜ƒ.
.
.
So sesiapa yang berada di sekitar Sungai Petani Kedah boleh lah kunjungi event ini yg akan berlangsung hingga Jumaat ini 25apr jam 10malam πŸ˜ƒ #YanaTalk
  • Assalamualaikum... awal hari ni yana ada talk di #MSAM2019 di Sungai Petani.
    .
    .
    Yana dan En Nazarry Rosly penasihat kewangan MATA di jemput sebagai panel jemputan. Kami sembang santai "Bolehkah Melabur Jadikan Anda Jutawan"
    .
    .
    Pemudah acara hari ni saudara @shahrilsarapudin πŸ˜ƒ.
    .
    .
    So sesiapa yang berada di sekitar Sungai Petani Kedah boleh lah kunjungi event ini yg akan berlangsung hingga Jumaat ini 25apr jam 10malam πŸ˜ƒ #YanaTalk
  •  5,112  22  22 hours ago

Advertisements

  • Assalamualaikum orang Kedah πŸ˜πŸ€—... kami dah sampai Aloq Staq tadi... esok pukoi 10pagi jom join yana di 
Sg Petani Perkarangan Amanjaya (sebelah C Mart) buleh dak?? . 
Kita sembang santai "Macamana dengan melabur boleh jadi jutawan πŸ’΅πŸ’΄πŸ’°" 😘 #MSAM2019 #YanaTalk
  • Assalamualaikum orang Kedah πŸ˜πŸ€—... kami dah sampai Aloq Staq tadi... esok pukoi 10pagi jom join yana di
    Sg Petani Perkarangan Amanjaya (sebelah C Mart) buleh dak?? .
    Kita sembang santai "Macamana dengan melabur boleh jadi jutawan πŸ’΅πŸ’΄πŸ’°" 😘 #MSAM2019 #YanaTalk
  •  19,086  136  22 April, 2019
  • Assalamualaikum semua... saper kat sini berniat nak pergi Umrah dengan wifey ke hubby nya atau nak hantar parents, inilah masanya korang rebut peluang ke Tanah Suci dengan #UmrahCIMB. 
Senang je untuk join peraduan ni tau:
. - Mula-mula, korang kena ada Akaun Simpanan/Semasa CIMB Islamic.
- Lepas tu korang pautkan Kad Debit Mastercard CIMB ke akaun Tabung Haji.
- Hah, tunggu apa lagi, terus la buat transaksi mininum RM50 dari akaun CIMB Islamic atau korang #debitjer bila beli barang. . 
InsyaAllah, kalau ada rezeki, korang boleh menang 2 pakej umrah bernilai RM20k tau... 😱😱 jom! Check sini - www.cimbislamic.com.my/umrah or klik je bio yana πŸ‘†πŸ»
#UmrahCIMB
  • Assalamualaikum semua... saper kat sini berniat nak pergi Umrah dengan wifey ke hubby nya atau nak hantar parents, inilah masanya korang rebut peluang ke Tanah Suci dengan #UmrahCIMB.
    Senang je untuk join peraduan ni tau:
    . - Mula-mula, korang kena ada Akaun Simpanan/Semasa CIMB Islamic.
    - Lepas tu korang pautkan Kad Debit Mastercard CIMB ke akaun Tabung Haji.
    - Hah, tunggu apa lagi, terus la buat transaksi mininum RM50 dari akaun CIMB Islamic atau korang #debitjer bila beli barang. .
    InsyaAllah, kalau ada rezeki, korang boleh menang 2 pakej umrah bernilai RM20k tau... 😱😱 jom! Check sini - www.cimbislamic.com.my/umrah or klik je bio yana πŸ‘†πŸ»
    #UmrahCIMB
  •  5,019  45  20 April, 2019
  • Hahaha! Dah agak bila Yana sediakan makanan dan masuk kan dalam Tiffin box Dugro ni @aisymateen mesti akan teruja.

Budak memang macam tu. Diorang cam bentuk dan rupa. 
1st impression Tiffin box ni sangat Cuet! Dia suka, letak pula buah buahan kat bahagian atas, bahagian bawah muffin dalam tu (ni memang makanan kegemaran dia) lagi lah dia suka!

Macam budak dapat hadiah! Teruja nak tahu ada apa kat dalam Tiffin box tu... Hihihi.
Ni kalau kumpul banyak banyak, lepas tu kita jadi lah mommy yang kreatif sikit. Kita tukar tukar tingkat tingkat mix and match! Haha dari ada 2-3 Tiffin box je tapi dah macam ada sepuluh!!! Tak heranlah lepas ni kalau mommy2 jinjing tiffin box ni anak2 akan cepat je kejar kita nak makan πŸ€— #TiffinBoxDugro #MateenDanMommy #TipsBolehGunaPakai #DumexDugroMy
  • Hahaha! Dah agak bila Yana sediakan makanan dan masuk kan dalam Tiffin box Dugro ni @aisymateen mesti akan teruja.

    Budak memang macam tu. Diorang cam bentuk dan rupa.
    1st impression Tiffin box ni sangat Cuet! Dia suka, letak pula buah buahan kat bahagian atas, bahagian bawah muffin dalam tu (ni memang makanan kegemaran dia) lagi lah dia suka!

    Macam budak dapat hadiah! Teruja nak tahu ada apa kat dalam Tiffin box tu... Hihihi.
    Ni kalau kumpul banyak banyak, lepas tu kita jadi lah mommy yang kreatif sikit. Kita tukar tukar tingkat tingkat mix and match! Haha dari ada 2-3 Tiffin box je tapi dah macam ada sepuluh!!! Tak heranlah lepas ni kalau mommy2 jinjing tiffin box ni anak2 akan cepat je kejar kita nak makan πŸ€— #TiffinBoxDugro #MateenDanMommy #TipsBolehGunaPakai #DumexDugroMy
  •  9,588  84  19 April, 2019

Advertisements

  • Call 1800180808 sekarang!!!
  • Call 1800180808 sekarang!!!
  •  15,651  228  19 April, 2019
  • Set barang kemas Habib Jewel bertahtahkan 52 biji Batu πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Žberlian hanya RM499! Sesuai sangat utk korang nak pujuk isteri tuew... nak hadiahkan diri sendiri ataupun nak buat hantaran 😘πŸ₯° sebelum tu ada handbag De Cellini set 3pcs hanya RM99 jer 😱 stok 100 unit jer Terhad!!
.
.
Percuma 2 biji anting anting yang bertahta kan 2 biji berlian juga. .
.
Ingat tau harga cuma rm499! Hari Jumaat (Esok 19 Apr 2019) sahaja! Promosi 1 hari sahaja! .
.
Hari ini Jumaat , di #WowCantikBersamaYanaSamsudin  Jam10.00pagi di tv9! .
.
Apa lagi kalau nak tempah atau beli πŸ“ž call talian 1800180808 jam 10 hingga 11pagi esok Jumaat (19 Apr 2019) atau
πŸ“²Order secara online www.cjwowshop.com.my 😘
πŸ’΅πŸ’³ Boleh Cash On Delivery (COD) & Boleh bayar online. 🚎 Penghantaran percuma seluruh semenanjung malaysia. 
#AdaApaApaSoalan tak? 
#KorangTanyaYanaJawabMasaLiVe nanti πŸ˜„
#CJWowShop
#YanaBeautyHack
#YanaHosting
#WowCantikBersamaYanaSamsudin  #TipSCantikYanaSamsudin
  • Set barang kemas Habib Jewel bertahtahkan 52 biji Batu πŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’ŽπŸ’Žberlian hanya RM499! Sesuai sangat utk korang nak pujuk isteri tuew... nak hadiahkan diri sendiri ataupun nak buat hantaran 😘πŸ₯° sebelum tu ada handbag De Cellini set 3pcs hanya RM99 jer 😱 stok 100 unit jer Terhad!!
    .
    .
    Percuma 2 biji anting anting yang bertahta kan 2 biji berlian juga. .
    .
    Ingat tau harga cuma rm499! Hari Jumaat (Esok 19 Apr 2019) sahaja! Promosi 1 hari sahaja! .
    .
    Hari ini Jumaat , di #WowCantikBersamaYanaSamsudin Jam10.00pagi di tv9! .
    .
    Apa lagi kalau nak tempah atau beli πŸ“ž call talian 1800180808 jam 10 hingga 11pagi esok Jumaat (19 Apr 2019) atau
    πŸ“²Order secara online www.cjwowshop.com.my 😘
    πŸ’΅πŸ’³ Boleh Cash On Delivery (COD) & Boleh bayar online. 🚎 Penghantaran percuma seluruh semenanjung malaysia.
    #AdaApaApaSoalan tak?
    #KorangTanyaYanaJawabMasaLiVe nanti πŸ˜„
    #CJWowShop
    #YanaBeautyHack
    #YanaHosting
    #WowCantikBersamaYanaSamsudin #TipSCantikYanaSamsudin
  •  6,271  59  18 April, 2019
  • Ok ada yang tanya tadi, baju dari mana , kasut dari mana dan ambik gambar ni kat mana? .
.
Baju luar long cardigan warna skyblue yang ada emblishment flora tu daripada @gerberamys . Kain nya ala silk thai ada corak flora tu... bak kata perunding imej dan salah sorang guru yana @miesyayunus orang suka pakai baju yang bercorak bunga ni orang yang romantik.. cewahhh.. betul ke Yana seorang romantik? Hahaha itu kena tanya #EnKetuarumah @fadzilzahari .
.
Ok, kasut pula dari koleksi lama @clarksshoes , rasanya dah bertahun usia tumit tinggi ni. Tapi biasalah kan kalau kasut buatan berkualiti ianya tahan lasak dan tetap segar elok molek tak di makan usia. .
.
Make up hasil kerja sendiri lah. Make up style 30minit. .
.
Lokasi pula ha... ni nak kabo. Masa sampai je bilik kat Dhe Rhu Beach Resort ni bilik ngadap pantai dan swimming pool. Nak kabo lagi selain pantai yang cantik swimming pool dia pun banyak! Ada 3! Haaa bagi yang nak bercuti bersama keluarga tu tak perlu risau lah musim cuti berebut swiming pool. Pilih lah yang mana satu korang nak terjun!! .
.
Ok last last. Gambar di ambik oleh  @rosnani_nasir . Selain suka memandu dia juga pandai mengacara. Yang penting masih solo. Pi DM dia huhu...
.
.
Haaa yana dah cerita panjang panjang.. tengok jam dah masuk 9.30 malam. Ok lah nak prepare masuk tidur.  Nak tidur pun kena ada preparation. Bersihkan diri, tukar baju tidur, sediakan bilik tidur , kibas kibas sikit cadar tu sambil selawat... Allahumma solli ala saidina muhammad.. bismikalla humma ahya wa amud... Good Night! .
.
#TipsCantikYanaSamsudin 
#YanaBeautyHack
#WowCantikBersamaYanaSamsudin
  • Ok ada yang tanya tadi, baju dari mana , kasut dari mana dan ambik gambar ni kat mana? .
    .
    Baju luar long cardigan warna skyblue yang ada emblishment flora tu daripada @gerberamys . Kain nya ala silk thai ada corak flora tu... bak kata perunding imej dan salah sorang guru yana @miesyayunus orang suka pakai baju yang bercorak bunga ni orang yang romantik.. cewahhh.. betul ke Yana seorang romantik? Hahaha itu kena tanya #EnKetuarumah @fadzilzahari .
    .
    Ok, kasut pula dari koleksi lama @clarksshoes , rasanya dah bertahun usia tumit tinggi ni. Tapi biasalah kan kalau kasut buatan berkualiti ianya tahan lasak dan tetap segar elok molek tak di makan usia. .
    .
    Make up hasil kerja sendiri lah. Make up style 30minit. .
    .
    Lokasi pula ha... ni nak kabo. Masa sampai je bilik kat Dhe Rhu Beach Resort ni bilik ngadap pantai dan swimming pool. Nak kabo lagi selain pantai yang cantik swimming pool dia pun banyak! Ada 3! Haaa bagi yang nak bercuti bersama keluarga tu tak perlu risau lah musim cuti berebut swiming pool. Pilih lah yang mana satu korang nak terjun!! .
    .
    Ok last last. Gambar di ambik oleh @rosnani_nasir . Selain suka memandu dia juga pandai mengacara. Yang penting masih solo. Pi DM dia huhu...
    .
    .
    Haaa yana dah cerita panjang panjang.. tengok jam dah masuk 9.30 malam. Ok lah nak prepare masuk tidur. Nak tidur pun kena ada preparation. Bersihkan diri, tukar baju tidur, sediakan bilik tidur , kibas kibas sikit cadar tu sambil selawat... Allahumma solli ala saidina muhammad.. bismikalla humma ahya wa amud... Good Night! .
    .
    #TipsCantikYanaSamsudin
    #YanaBeautyHack
    #WowCantikBersamaYanaSamsudin
  •  8,322  49  17 April, 2019
  • Tidur yang cukup adalah kunci kesihatan yang utama.
.
.
Tidur seawal jam 10malam kerana  ketika jam 10 malam hingga ke 2 pagi badan kita akan merembeskan hormon yang dipanggil Melatonin . .
.
Melatonin bertindak untuk mengurangkan risiko nyanyuk, antioksidan , membaiki sel sel badan kita yang rosak semasa kita tidur dan menyahkan toksin dalam otak.
.
.
So kalau nak jaga otak, jaga badan kenalah tidur awal dan cukup! 😘 .
.
Sebab tu orang tua tua selalu kata "Biar Tak Cukup Makan, jangan tak cukup tidur!" .
.

Yang lewat lewat tu mesti main handphone sebelum tidur kan.... so malam ni cadang nak tidur jam berapa? πŸ₯°
.
.
Attire from @gerberamys 😘
.
.

#TipsCantikYanaSamsudin 
#yanabeautyhack #WowCantikBersamaYanasamsudin
  • Tidur yang cukup adalah kunci kesihatan yang utama.
    .
    .
    Tidur seawal jam 10malam kerana ketika jam 10 malam hingga ke 2 pagi badan kita akan merembeskan hormon yang dipanggil Melatonin . .
    .
    Melatonin bertindak untuk mengurangkan risiko nyanyuk, antioksidan , membaiki sel sel badan kita yang rosak semasa kita tidur dan menyahkan toksin dalam otak.
    .
    .
    So kalau nak jaga otak, jaga badan kenalah tidur awal dan cukup! 😘 .
    .
    Sebab tu orang tua tua selalu kata "Biar Tak Cukup Makan, jangan tak cukup tidur!" .
    .

    Yang lewat lewat tu mesti main handphone sebelum tidur kan.... so malam ni cadang nak tidur jam berapa? πŸ₯°
    .
    .
    Attire from @gerberamys 😘
    .
    .

    #TipsCantikYanaSamsudin
    #yanabeautyhack #WowCantikBersamaYanasamsudin
  •  9,346  52  17 April, 2019
  • Assalamualaikum... Doktor pesan, nak tahu kita nyenyak tidur ataupun tidak. 
Kita mesti ada mengalami mimpi. 
Mimpi itu indah sebab kita boleh jadi macam macam dan nampak macam macam yang kita tak pernah terfikirkan. 
Nampak pokok bercahaya , berenang, terbang dan macam macam lagi tanpa had!!! .
.
So jangan segan segan nak bermimpi...
Kerana mimpi itu kayu ukur kita tidur nyenyak .
.
Kalau kita tidur nyenyak esok pagi kita bangun dari tidur dengan badan yang segar! Muka pun berseri seri! 😘
.
.
Attire from @gerberamys 😘
.
.

#TipsCantikYanaSamsudin 
#yanabeautyhack #WowCantikBersamaYanasamsudin
  • Assalamualaikum... Doktor pesan, nak tahu kita nyenyak tidur ataupun tidak.
    Kita mesti ada mengalami mimpi.
    Mimpi itu indah sebab kita boleh jadi macam macam dan nampak macam macam yang kita tak pernah terfikirkan.
    Nampak pokok bercahaya , berenang, terbang dan macam macam lagi tanpa had!!! .
    .
    So jangan segan segan nak bermimpi...
    Kerana mimpi itu kayu ukur kita tidur nyenyak .
    .
    Kalau kita tidur nyenyak esok pagi kita bangun dari tidur dengan badan yang segar! Muka pun berseri seri! 😘
    .
    .
    Attire from @gerberamys 😘
    .
    .

    #TipsCantikYanaSamsudin
    #yanabeautyhack #WowCantikBersamaYanasamsudin
  •  14,691  103  17 April, 2019
  • Alhamdulillah, selesai seminar Tranformasi Pendidikan Vokasional . #JelajahIndustri
.
.

Terima kasih Kolej Vokasional Dungun Terengganu sudi jemput saya di De Rhu Beach Resort Kuantan untuk membentangkan tajuk #WowPersonalityStartsNow . . 
Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk adik-adik Diploma Kesetiausahaan Pentadbiran di sana. Inshaallah, Amin.
Semoga lepas ini anda semua akan menjadi lebih WoW dan menjadi idaman majikan. . .
Terima kasih juga kepada 
@Doctox_HQ 
@sosxleolascrub_hq 
@sosxleolascrub_johor_doctox . . 
sudi sponsor alat kosmetik bagi pembelajaran grooming pelajar semua πŸ₯°
.
.
Mula mula niat nak bagi talk aja tetiba terbuat bengkel! Kihkih . dengan cikgu cikgu sekali terjebak!! πŸ₯°πŸ˜˜πŸ˜ Cikgu dan peserta best! Sporting!!! 🀩
.
.
Lepas ni dah confident dan siapa kata yang selalu bersiap 2 jam tu lepas ni mesti dah boleh bersiap dalam 30minit dan hasilnya wow! 🀩 .
.
Ok lah, dah boleh tag tag kawan kawan sebab hakak tak tahu ig korang πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³
.
#YanaTalk #TipsCantikYanaSamsudin
  • Alhamdulillah, selesai seminar Tranformasi Pendidikan Vokasional . #JelajahIndustri
    .
    .

    Terima kasih Kolej Vokasional Dungun Terengganu sudi jemput saya di De Rhu Beach Resort Kuantan untuk membentangkan tajuk #WowPersonalityStartsNow . .
    Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk adik-adik Diploma Kesetiausahaan Pentadbiran di sana. Inshaallah, Amin.
    Semoga lepas ini anda semua akan menjadi lebih WoW dan menjadi idaman majikan. . .
    Terima kasih juga kepada
    @Doctox_HQ
    @sosxleolascrub_hq
    @sosxleolascrub_johor_doctox . .
    sudi sponsor alat kosmetik bagi pembelajaran grooming pelajar semua πŸ₯°
    .
    .
    Mula mula niat nak bagi talk aja tetiba terbuat bengkel! Kihkih . dengan cikgu cikgu sekali terjebak!! πŸ₯°πŸ˜˜πŸ˜ Cikgu dan peserta best! Sporting!!! 🀩
    .
    .
    Lepas ni dah confident dan siapa kata yang selalu bersiap 2 jam tu lepas ni mesti dah boleh bersiap dalam 30minit dan hasilnya wow! 🀩 .
    .
    Ok lah, dah boleh tag tag kawan kawan sebab hakak tak tahu ig korang πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³
    .
    #YanaTalk #TipsCantikYanaSamsudin
  •  10,449  22  17 April, 2019