Faizal  Ismail ( @faizalfbi76 ) Instagram Profile

faizalfbi76

Faizal Ismail

Founder of DBILIQUE & eFBI FOOD ; For any enquiries 0192829391 #emcee #speaker #talent #producer #entrepreneur faizalismail #fbi #efbi #dbilique

  • 3.9k posts
  • 334.6k followers
  • 1.2k following

Faizal Ismail Profile Information

  • RENDAM DAN MAKAN! πŸ”₯.
.
Cara paling mudah nak makan masakan Melayu yg rasanya cukup original!. SUDAH SIAP DIMASAK!.
.
Dapatkan KOMBO RAMADHAN SPECIAL πŸŒ™ skrg!.
.
#DagingItamManisFBI #DagingDendengLentokFBI #AyamItamManisFBI  oleh @efbifoodproduct_hq .
.
Delivery oleh ejen2 berhampiran anda! Contact hotline 0192311636 atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š.
  • RENDAM DAN MAKAN! πŸ”₯.
    .
    Cara paling mudah nak makan masakan Melayu yg rasanya cukup original!. SUDAH SIAP DIMASAK!.
    .
    Dapatkan KOMBO RAMADHAN SPECIAL πŸŒ™ skrg!.
    .
    #DagingItamManisFBI #DagingDendengLentokFBI #AyamItamManisFBI oleh @efbifoodproduct_hq .
    .
    Delivery oleh ejen2 berhampiran anda! Contact hotline 0192311636 atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š.
  •  2,795  56  16 hours ago

Advertisements

  • LAUK MAK TAK LAKU??🀣.
.
Bukan salah abg tau.. hehe mungkin dah menepati selera masing2.. apapun Alhamdulillah.. itulah antara feedback yg Ejen2 kami terima dari customer utk produk #DagingItamManisFBI #DagingDendengLentokFBI #AyamItamManisFBI . πŸ₯˜.
.
SIAP DIMASAK, panaskan je tak sampai 5 minit boleh makan utk SAHUR atau Berbuka!
.
DELIVERY/ Post terus kpd anda!
Contact Hotline πŸ“²0192311636.
.
Atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan oleh ejen2 kami πŸ‘‡πŸ˜˜
  • LAUK MAK TAK LAKU??🀣.
    .
    Bukan salah abg tau.. hehe mungkin dah menepati selera masing2.. apapun Alhamdulillah.. itulah antara feedback yg Ejen2 kami terima dari customer utk produk #DagingItamManisFBI #DagingDendengLentokFBI #AyamItamManisFBI . πŸ₯˜.
    .
    SIAP DIMASAK, panaskan je tak sampai 5 minit boleh makan utk SAHUR atau Berbuka!
    .
    DELIVERY/ Post terus kpd anda!
    Contact Hotline πŸ“²0192311636.
    .
    Atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan oleh ejen2 kami πŸ‘‡πŸ˜˜
  •  2,006  32  20 hours ago

Advertisements

  • KHAFI - 2006 🎸 🎢.
.
Saje nak #throwback pasal band duo kami sebab hari ni birthday @krillrashid . Ya.. birthday kami berturut2, saya 19 May, Krill plak 20hb.. mmg senang kami nak igt masing2 hehe.. tahun je beza.. ya btol.. Krill lebih tua πŸ˜‚.
.
Camne kami tubuhkan Khafi ni, masa bertugas sama2 kat Radio ERA dulu, lepas on air saya dan Krill selalu stay back dan jamming lagu2 favorite kami kat office. Habis on air dah malam.. so kami dua je yg dok memekak 🀣.
.
Akhirnya sama2 setuju nak set up satu band nama Khafi gabungan nama Khairil Rashid dan Faizal Ismail. Kami buat album Satu Jengkal hasil kerjasama dgn komposer hebat @tammustafah dan @nevespugly dgn lagu2 diorg yg mmg mantap! So terhasillah antaranya yg mungkin korg masih layan.. mcm Kisah Kau dan Aku, Fantasi Cinta, Tiada Yang Kedua... lagu2 lain dlm album ni pun sedap2 sebab sentuhan Ikhlas Tam dan Neves. Edaran plak by EMI tu.. .
.
Apapun kehadiran kami hanya nak menzahirkan minat terhadap muzik dan memeriahkan industri pada masa itu.. bila saya berhijrah ke Hotfm, Krill masih di Astro.. dan jadual masing2 sibuk menyebabkan kami tak berdaya nak teruskan.. cuma nak bagitau rahsia, ada satu single karya Tam yg belum sempat dirakam 😊.
.
Sebenarnya cerita panjang2 ni nak ucap Happy Birthday je  to @krillrashid moga panjang umur, murah rezeki.. moga dipermudahkan segala urusan diri dan family... inshaAllah..
.
Cuma sekali sekala .. β€˜ teringat kisah, ku di malam ituuu...’ 🎡 🎀.
.
(Korang still boleh layan lagu2 Khafi dari Spotify yg complete whole album)
.
#khafi #satujengkal #nostalgia #krill #fbi
  • KHAFI - 2006 🎸 🎢.
    .
    Saje nak #throwback pasal band duo kami sebab hari ni birthday @krillrashid . Ya.. birthday kami berturut2, saya 19 May, Krill plak 20hb.. mmg senang kami nak igt masing2 hehe.. tahun je beza.. ya btol.. Krill lebih tua πŸ˜‚.
    .
    Camne kami tubuhkan Khafi ni, masa bertugas sama2 kat Radio ERA dulu, lepas on air saya dan Krill selalu stay back dan jamming lagu2 favorite kami kat office. Habis on air dah malam.. so kami dua je yg dok memekak 🀣.
    .
    Akhirnya sama2 setuju nak set up satu band nama Khafi gabungan nama Khairil Rashid dan Faizal Ismail. Kami buat album Satu Jengkal hasil kerjasama dgn komposer hebat @tammustafah dan @nevespugly dgn lagu2 diorg yg mmg mantap! So terhasillah antaranya yg mungkin korg masih layan.. mcm Kisah Kau dan Aku, Fantasi Cinta, Tiada Yang Kedua... lagu2 lain dlm album ni pun sedap2 sebab sentuhan Ikhlas Tam dan Neves. Edaran plak by EMI tu.. .
    .
    Apapun kehadiran kami hanya nak menzahirkan minat terhadap muzik dan memeriahkan industri pada masa itu.. bila saya berhijrah ke Hotfm, Krill masih di Astro.. dan jadual masing2 sibuk menyebabkan kami tak berdaya nak teruskan.. cuma nak bagitau rahsia, ada satu single karya Tam yg belum sempat dirakam 😊.
    .
    Sebenarnya cerita panjang2 ni nak ucap Happy Birthday je to @krillrashid moga panjang umur, murah rezeki.. moga dipermudahkan segala urusan diri dan family... inshaAllah..
    .
    Cuma sekali sekala .. β€˜ teringat kisah, ku di malam ituuu...’ 🎡 🎀.
    .
    (Korang still boleh layan lagu2 Khafi dari Spotify yg complete whole album)
    .
    #khafi #satujengkal #nostalgia #krill #fbi
  •  1,944  19  20 May, 2019
  • MAK SITI SEAFOOD 🦞 .
.
Acara Tahunan.. hanya pada bulan Ramadhan.. Siput Mak Siti, Sg Acheh Seberang Perai... haaaa kalau tak makan seafood takut kolestrol ka.. uric acid ka.. kena excuse pekena ni ja setahun sekali.. InshaAllah hehe.. mmg mantap laaa habag  hang.. dgn manusia tak putus2 dtg.. semoga bertambah2 rezeki Mak Siti sekeluarga yg sentiasa memberikan layanan terbaik..
  • MAK SITI SEAFOOD 🦞 .
    .
    Acara Tahunan.. hanya pada bulan Ramadhan.. Siput Mak Siti, Sg Acheh Seberang Perai... haaaa kalau tak makan seafood takut kolestrol ka.. uric acid ka.. kena excuse pekena ni ja setahun sekali.. InshaAllah hehe.. mmg mantap laaa habag hang.. dgn manusia tak putus2 dtg.. semoga bertambah2 rezeki Mak Siti sekeluarga yg sentiasa memberikan layanan terbaik..
  •  2,402  15  19 May, 2019
  • 20% ⬇️ HARI NI DAN ESOK!.
.
Cak! Haha.. abg tengah sediakan juadah berbuka meletop tapi paling mudah nak sediakan... nasi putih dgn #dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi πŸ”₯ πŸ₯˜.
.
Senang giler sebab keluarkan dari pek, panaskan dan makan! Tak sampai LIMA minit! ⏰ .
.
Sempena dgn hari spesel abg, ada OFFER discount 20% utk setiap pek! Hari ni dan esok sahaja!
.
Contact Hotline : 0192311636 atau taip AREA tempat anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜˜
  • 20% ⬇️ HARI NI DAN ESOK!.
    .
    Cak! Haha.. abg tengah sediakan juadah berbuka meletop tapi paling mudah nak sediakan... nasi putih dgn #dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi πŸ”₯ πŸ₯˜.
    .
    Senang giler sebab keluarkan dari pek, panaskan dan makan! Tak sampai LIMA minit! ⏰ .
    .
    Sempena dgn hari spesel abg, ada OFFER discount 20% utk setiap pek! Hari ni dan esok sahaja!
    .
    Contact Hotline : 0192311636 atau taip AREA tempat anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜˜
  •  2,915  160  19 May, 2019

Advertisements

  • #repost @efbifoodproduct_hq
・・・
BERITA BAIK 20% DISKAUN!! πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰ Sempena Birthday Boss kita @faizalfbi76 Hari ini , @efbifoodproduct_hq nak bagi HARGA SPECIAL untuk anda semua !!!πŸ‘πŸ»πŸ₯°πŸ˜˜ .
.
#dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi .
.

20% DISKAUN untuk sesiapa yang beli Produk @efbifoodproduct_hq PADA HARI INI & ESOK SAHAJA (Promosi ini tidak SAH untuk harga KOMBO PEK, hanya HARGA ASAL saja akan mendapat 20% DISKAUN) Taip je PROMOCODE (FBI43) untuk dapatkan Diskaun 20% ya (T&C) . .

Ikut LANGKAH ini :

Taip Promo Code FBI143 & Area anda Di Ruangan Comment Di bawah πŸ‘‡ & EJEN kami akan reply anda 😊.
  • #repost @efbifoodproduct_hq
    ・・・
    BERITA BAIK 20% DISKAUN!! πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰ Sempena Birthday Boss kita @faizalfbi76 Hari ini , @efbifoodproduct_hq nak bagi HARGA SPECIAL untuk anda semua !!!πŸ‘πŸ»πŸ₯°πŸ˜˜ .
    .
    #dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi .
    .

    20% DISKAUN untuk sesiapa yang beli Produk @efbifoodproduct_hq PADA HARI INI & ESOK SAHAJA (Promosi ini tidak SAH untuk harga KOMBO PEK, hanya HARGA ASAL saja akan mendapat 20% DISKAUN) Taip je PROMOCODE (FBI43) untuk dapatkan Diskaun 20% ya (T&C) . .

    Ikut LANGKAH ini :

    Taip Promo Code FBI143 & Area anda Di Ruangan Comment Di bawah πŸ‘‡ & EJEN kami akan reply anda 😊.
  •  2,234  30  19 May, 2019
  • Favorite juadah saya masa berbuka.. πŸ˜‹.
.
Tapi bukan senang nak carik yg btol2 mantap.. ada setengah tu tepung je lebih.. ada kata murtabak daging.. seketui daging pun tak jumpa..
.
Balik kampung.. cheq mesti cari kat Bazar Ramadhan Seberang Jaya... yg ni mmg antara terbaek.. rasa Murtabak sebenaq habaq hang! .
Ada murtabak terbaek kat tempat anda? Share la kat manaaa...
.
#selamatberbukapuasa
  • Favorite juadah saya masa berbuka.. πŸ˜‹.
    .
    Tapi bukan senang nak carik yg btol2 mantap.. ada setengah tu tepung je lebih.. ada kata murtabak daging.. seketui daging pun tak jumpa..
    .
    Balik kampung.. cheq mesti cari kat Bazar Ramadhan Seberang Jaya... yg ni mmg antara terbaek.. rasa Murtabak sebenaq habaq hang! .
    Ada murtabak terbaek kat tempat anda? Share la kat manaaa...
    .
    #selamatberbukapuasa
  •  3,835  35  18 May, 2019
  • #throwback bila Ustaz Hamadi jadi tetamu @dbilique , saya pun sempat berkongsikan produk @efbifoodproduct_hq .
.
Selepas berbelas hari puasa baru dia bukak makan time sahur dua hari lepas.. haaaa penangannya boleh baca kat bawah ni πŸ‘‡πŸ€£ terima kasih bro @azhan_rani .. anytime rasa nak lagi roger je okay.. ⬇️.
⬇️.
.............................................
.
#repost @azhan_rani
・・・
semalam seharian dengan segala kerja memang aku β€˜pewai’ terus.. time sahur rasa macam nak skip je..nak turun cari warung makan memang tak dayo dah.. buka2 peti ais jumpa lauk frozen yang @faizalfbi76 bagi masa kunjungan ke @dbilique sebelum ramadan lepas.. try panaskan makan dengan nasi putih panas2, meleleh rupanya.. bukan biashe2 kesedapannya.. terima kasih #eFbi ni.. nak sediakan mudah je boleh panaskan dengan microwave atau rendam peket ni dalam air panas.. sesuai untuk orang tak cukup masa atau malas masak macam aku.. untuk travel dan hiking pun ok sangat ni.. macam aku terlebih rajin sahur semalam siap potong bawang panaskan atas kuali.. dia punya bau tu yakin je kalau orang lalu luar rumah macam aku sendiri yang masak subuh2 sapie tu.. semalam aku dah try daging dendeng lentok. korang nak tau lagi lanjut pasal produk ni boleh usha dan pm terus tauke dia @faizalfbi76 .. lauk tak simple tapi nak sediakan simple je..
#selamatbersahur
#salamramadan
  • #throwback bila Ustaz Hamadi jadi tetamu @dbilique , saya pun sempat berkongsikan produk @efbifoodproduct_hq .
    .
    Selepas berbelas hari puasa baru dia bukak makan time sahur dua hari lepas.. haaaa penangannya boleh baca kat bawah ni πŸ‘‡πŸ€£ terima kasih bro @azhan_rani .. anytime rasa nak lagi roger je okay.. ⬇️.
    ⬇️.
    .............................................
    .
    #repost @azhan_rani
    ・・・
    semalam seharian dengan segala kerja memang aku β€˜pewai’ terus.. time sahur rasa macam nak skip je..nak turun cari warung makan memang tak dayo dah.. buka2 peti ais jumpa lauk frozen yang @faizalfbi76 bagi masa kunjungan ke @dbilique sebelum ramadan lepas.. try panaskan makan dengan nasi putih panas2, meleleh rupanya.. bukan biashe2 kesedapannya.. terima kasih #eFbi ni.. nak sediakan mudah je boleh panaskan dengan microwave atau rendam peket ni dalam air panas.. sesuai untuk orang tak cukup masa atau malas masak macam aku.. untuk travel dan hiking pun ok sangat ni.. macam aku terlebih rajin sahur semalam siap potong bawang panaskan atas kuali.. dia punya bau tu yakin je kalau orang lalu luar rumah macam aku sendiri yang masak subuh2 sapie tu.. semalam aku dah try daging dendeng lentok. korang nak tau lagi lanjut pasal produk ni boleh usha dan pm terus tauke dia @faizalfbi76 .. lauk tak simple tapi nak sediakan simple je..
    #selamatbersahur
    #salamramadan
  •  2,996  18  18 May, 2019
  • Makin bertambah Ejen! Kat IPOH dah sorg lagi Ejen, follow :
.
 @naa_homemade_biz_efbiipoh @naa_homemade_biz_efbiipoh @naa_homemade_biz_efbiipoh .
.
Kisahnya akak Roslina ni customer biasa yg beli.. pas tu dia bawak produk saya ni ke majlis aqiqah dan jamu org kat situ.... terus ramai nak order...akak kita pun daftar jadi EJEN @efbifoodproduct_hq ! πŸ‘πŸ‘.
.
Yg lain? Boleh call hotline 0192311636 atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š
  • Makin bertambah Ejen! Kat IPOH dah sorg lagi Ejen, follow :
    .
    @naa_homemade_biz_efbiipoh @naa_homemade_biz_efbiipoh @naa_homemade_biz_efbiipoh .
    .
    Kisahnya akak Roslina ni customer biasa yg beli.. pas tu dia bawak produk saya ni ke majlis aqiqah dan jamu org kat situ.... terus ramai nak order...akak kita pun daftar jadi EJEN @efbifoodproduct_hq ! πŸ‘πŸ‘.
    .
    Yg lain? Boleh call hotline 0192311636 atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š
  •  2,416  30  18 May, 2019
  • Makan2 kat Penang.. terjumpa Kanda.. haaa mmg kanda pun sebab super duper senior kat PFS πŸ˜€
  • Makan2 kat Penang.. terjumpa Kanda.. haaa mmg kanda pun sebab super duper senior kat PFS πŸ˜€
  •  1,823  9  17 May, 2019
  • Dah grab PROMO Ramadhan? (Swipe pics for promo)
πŸŒ™.
#dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi .
.
Haaa.. kalau belum.. pastikan grab sebelum Ramadhan berakhir! Nanti harga jadi lain 😊.
.
Beli melalui EJEN2 Kami secara COD/ Post. πŸ“¦.
.
Hotline πŸ“²0192311636.
.
Atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š.
  • Dah grab PROMO Ramadhan? (Swipe pics for promo)
    πŸŒ™.
    #dagingitammanisfbi #dagingdendenglentokfbi #ayamitammanisfbi .
    .
    Haaa.. kalau belum.. pastikan grab sebelum Ramadhan berakhir! Nanti harga jadi lain 😊.
    .
    Beli melalui EJEN2 Kami secara COD/ Post. πŸ“¦.
    .
    Hotline πŸ“²0192311636.
    .
    Atau taip AREA anda kat komen bawah ni utk dilayan πŸ‘‡πŸ˜Š.
  •  1,581  47  17 May, 2019