Ohabangkosmetik ( @aliffsyukriterlajaklaris ) Instagram Profile

aliffsyukriterlajaklaris

Ohabangkosmetik

#ohabangkosmetik CEO👇🏻
@as.legacymalaysia
@sugeh.resort
@asluxurybeg
@romahmakanterlajaklaris
@palacealiffsyukri
@ @aliffclub_official_
0199317817

  • 4.8k posts
  • 3.5m followers
  • 26 following

Ohabangkosmetik Profile Information

  • Ramai orang bertanya dengan abang kenapa abang suka berfashion habis berjuta2.. jawapan abang mudah sahaja dulu abang susah sgt... tak mampu nak beli semua ini tapi abang tak ada duit ... bila abang dah kerja keras dan abang dah percaya dengan hasil perniagaan abang-abang nak bebas untuk memiliki apa yang abang nak alhamdulillah impian dah jadi kenyataan yang penting cari rezeki dengan cara yang Halal siapa yg Stuju komen di bawah👇🏻👇🏻
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Ramai orang bertanya dengan abang kenapa abang suka berfashion habis berjuta2.. jawapan abang mudah sahaja dulu abang susah sgt... tak mampu nak beli semua ini tapi abang tak ada duit ... bila abang dah kerja keras dan abang dah percaya dengan hasil perniagaan abang-abang nak bebas untuk memiliki apa yang abang nak alhamdulillah impian dah jadi kenyataan yang penting cari rezeki dengan cara yang Halal siapa yg Stuju komen di bawah👇🏻👇🏻

  •  4,236  0  8 hours ago
  • hari ni sy beri emas kepada tetamu secara free syukur hasil niaga..
.
.
Saya bekerja siang dan malam bukan semata2 utk diri saya tapi utk mereka ada di sekeliling saya.......saya dan mereka memerlukan satu sama lain...jatuh saya jatuhla mereka...
.
Sebab tu saya kena kuat sebab saya hanyalah perantara rezeki Allah utk mereka....yg penting tips dia jgn putus asa,bersemangat dan positif.....bagi mereka tiada jalan mudah untuk berjaya....sebab tu mereka bekerja siang dan malam utk menjadi seperti hari ini!!
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Petaling Jaya, Malaysia

    hari ni sy beri emas kepada tetamu secara free syukur hasil niaga..
    .
    .
    Saya bekerja siang dan malam bukan semata2 utk diri saya tapi utk mereka ada di sekeliling saya.......saya dan mereka memerlukan satu sama lain...jatuh saya jatuhla mereka...
    .
    Sebab tu saya kena kuat sebab saya hanyalah perantara rezeki Allah utk mereka....yg penting tips dia jgn putus asa,bersemangat dan positif.....bagi mereka tiada jalan mudah untuk berjaya....sebab tu mereka bekerja siang dan malam utk menjadi seperti hari ini!!

  •  20,697  0  9 hours ago
  • Balm Bidara @as.legacymalaysia ..sesuai utk dewasa dan bayi memberi energi positif dan semangat.....sesuai utk mereka yg selalu migrain kembunh dan sakit2 badan juga mampu membantu mereka yg disihir atau terkena gangguan jin.......kehebatan daun bidara bukanlah satu benda yg perlu dipertikaikan kerana Dalam Al Quran sendiri diceritakan ttg khasiat dan kelebihan nya...Satu rumah satu Balm Bidara @as.legacymalaysia .
.
.
.

siapa nak beli produk terbaru dijamin berkesan . .  Kalau nak cuba korang tulis “nak try” diruangan komen di bawah nanti team saya balas.. .. utk makluman produk ni x ada di jual di kedai jamu atau farmasi.. hanya pasaran online🙏🏻🙏🏻 kalau yg di kedai jual dan pamer team sy dan kpdnkk akan merempas produk amda sbb melangar role syarikat @as.legacymalaysia
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Balm Bidara @as.legacymalaysia ..sesuai utk dewasa dan bayi memberi energi positif dan semangat.....sesuai utk mereka yg selalu migrain kembunh dan sakit2 badan juga mampu membantu mereka yg disihir atau terkena gangguan jin.......kehebatan daun bidara bukanlah satu benda yg perlu dipertikaikan kerana Dalam Al Quran sendiri diceritakan ttg khasiat dan kelebihan nya...Satu rumah satu Balm Bidara @as.legacymalaysia .
    .
    .
    .

    siapa nak beli produk terbaru dijamin berkesan . . Kalau nak cuba korang tulis “nak try” diruangan komen di bawah nanti team saya balas.. .. utk makluman produk ni x ada di jual di kedai jamu atau farmasi.. hanya pasaran online🙏🏻🙏🏻 kalau yg di kedai jual dan pamer team sy dan kpdnkk akan merempas produk amda sbb melangar role syarikat @as.legacymalaysia

  •  1,225  0  10 hours ago
  • smua orang nak bahagia dalam perkahwinan setuju tak?? kalau setuju komen di bawah👇🏻
.
.
Bagi abang nak berkahwin itu amat mudah tetapi nak mempertahankan perkahwinan itu bukan satu perkara yang mudah banyak dugaan cabaran dan kesabaran.. yang perlu dilalui..
Pergaduhan dalam perkahwinan itu memang normal apatah lagi kami adalah pasnagan kontra dari smua sudut.. siapa yang tak pernah bergaduh dalam rumah tangga sy pasti smua pernah .. begitu juga sy..itulah lumrah kehidupan cuba bayangkan dua kepala yg dilahirkan berbeza perut,nak hidup sekali  sampi kemati... mungkin rambut sama hitam hati lain-lain dan didikan keluarga pun berbeza beza,pendapat dan ego..sedangkan dengan ayah dan mak pun kekdang kita tidak sependapat ... dan kadang kala mahu bergaduh... inikan pula suami isteri ... orang yang belum berkahwin mungkin tidak akan faham apa yang abang rasa ini.. bagi abang dlm perkahwinan berhenti mencari kesalahan masing- masing kadang kala tak semua benda kita betul... .
. .
tak guna pun kalau Kita cari siapa betul atau siapa yang menang ??pokok pangkalnya kita cari titik keserasian untuk memperbetulkan keadaan dan yang paling penting kita kena tahu syurga isteri tetap bawah kaki suami tapi suami pun kena pandai main peranan lah ..jangan pula disebabkan syurga kat bawah kaki suka hati saja nak pijak isteri begitu juga dengan isteri kadang kala isteri ini kena lah belai dan faham suami..jgn suami buat baik.. dipijak kita pula Kesimpulannya tak pernah ada benda yang sempurna dalam Hidupan maklumlah kita bukan hidup dalam syurga kalau semua sempurna.. itu namanya syurga ..Apa pun terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang hubungan kami sekeluarga.. terima kasih doa kalian smua.. syukur alhamdulillah segalanya telah berdamai sebab apa?? yang berlaku ini biarlah kami sahaja yg tahu.. kami dua dua salah dan kami akan betulkan kesalahan kami..apa pun saya sayang awak sampai mati @shahidadherbs dan family kita❤️ dan lagu #cubabahagia itu sy ciptakan sempena kisah sedih saya yg bergaduh hanpir 3bulan😢
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    smua orang nak bahagia dalam perkahwinan setuju tak?? kalau setuju komen di bawah👇🏻
    .
    .
    Bagi abang nak berkahwin itu amat mudah tetapi nak mempertahankan perkahwinan itu bukan satu perkara yang mudah banyak dugaan cabaran dan kesabaran.. yang perlu dilalui..
    Pergaduhan dalam perkahwinan itu memang normal apatah lagi kami adalah pasnagan kontra dari smua sudut.. siapa yang tak pernah bergaduh dalam rumah tangga sy pasti smua pernah .. begitu juga sy..itulah lumrah kehidupan cuba bayangkan dua kepala yg dilahirkan berbeza perut,nak hidup sekali sampi kemati... mungkin rambut sama hitam hati lain-lain dan didikan keluarga pun berbeza beza,pendapat dan ego..sedangkan dengan ayah dan mak pun kekdang kita tidak sependapat ... dan kadang kala mahu bergaduh... inikan pula suami isteri ... orang yang belum berkahwin mungkin tidak akan faham apa yang abang rasa ini.. bagi abang dlm perkahwinan berhenti mencari kesalahan masing- masing kadang kala tak semua benda kita betul... .
    . .
    tak guna pun kalau Kita cari siapa betul atau siapa yang menang ??pokok pangkalnya kita cari titik keserasian untuk memperbetulkan keadaan dan yang paling penting kita kena tahu syurga isteri tetap bawah kaki suami tapi suami pun kena pandai main peranan lah ..jangan pula disebabkan syurga kat bawah kaki suka hati saja nak pijak isteri begitu juga dengan isteri kadang kala isteri ini kena lah belai dan faham suami..jgn suami buat baik.. dipijak kita pula Kesimpulannya tak pernah ada benda yang sempurna dalam Hidupan maklumlah kita bukan hidup dalam syurga kalau semua sempurna.. itu namanya syurga ..Apa pun terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang hubungan kami sekeluarga.. terima kasih doa kalian smua.. syukur alhamdulillah segalanya telah berdamai sebab apa?? yang berlaku ini biarlah kami sahaja yg tahu.. kami dua dua salah dan kami akan betulkan kesalahan kami..apa pun saya sayang awak sampai mati @shahidadherbs dan family kita❤️ dan lagu #cubabahagia itu sy ciptakan sempena kisah sedih saya yg bergaduh hanpir 3bulan😢

  •  89,102  0  17 hours ago
  • siapa ada masalah kulit sila baca ni🙂
.
.
gel mandian yg telah diberi ramuan banjar masin dan crub .. cuba korang zoom apa ada dla botol tuu?? ni botol baru.. Siapa dah cuba plz share pengalaman korang tak?? mandian bidara @as.legacymalaysia boleh mencerahkan kulit,scrub, Panau,ekzema boleh hilang..kurap smua boleh hilang malah boleh menghindari dari gangguan makluk halus.. rm25 siapa beli dan cuba kena komen di bawah “sy nak cuba” .. .
.
kehebatan produk ni.. dah keluar 100ribu botol tetap x cukup😂😂
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    siapa ada masalah kulit sila baca ni🙂
    .
    .
    gel mandian yg telah diberi ramuan banjar masin dan crub .. cuba korang zoom apa ada dla botol tuu?? ni botol baru.. Siapa dah cuba plz share pengalaman korang tak?? mandian bidara @as.legacymalaysia boleh mencerahkan kulit,scrub, Panau,ekzema boleh hilang..kurap smua boleh hilang malah boleh menghindari dari gangguan makluk halus.. rm25 siapa beli dan cuba kena komen di bawah “sy nak cuba” .. .
    .
    kehebatan produk ni.. dah keluar 100ribu botol tetap x cukup😂😂

  •  1,869  0  18 hours ago
  • Hari ini saya amat bertuah kerana saya mendapat anugerah bisnes influensa in Malaysia dan ditemani oleh orang yang paling saya sayang di dunia ini.. Banyak orang cakap.. Mana tumpahnya kuah kalau takkan nasi.. dulu saya tidak percaya pepatah ini tapi semenjak saya dah semakin tua dah matang.. baru saya percaya ada betulnya apa yang orang cakap alhamdulillah saya walaupun ada Penyakit Daliksia ... tetapi saya mengikuti perangai ibu saya kalau seorg yg kuat semngat dlm bisnes walapun dia tak suport duit dlm@bisnes sy tpi doa dan semngat dia sy dpt... ikutkan arwah abah saya seorang yang kurang agresif dan seorang yang pasrah.. dalam kehidupan.. sy mempunyai idola dan juga penyokong yang tegar walaupun pada awalnya dulu dia adalah seorg harimau.. dan sy tidak rapat dgn mak sy sbb terlalu tegas.. Tapi bila dah semakin dewasa ini dia lah kawan saya dan dia lah sahabat saya apa puan terima kasih kepada mak yang telah membesarkan saya dan mengajar saya erti kesusahan untuk menjadi seorang yang hebat dalam perniagaan I love you mak untill Jannah .. @bondarozitaibrahim
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Hari ini saya amat bertuah kerana saya mendapat anugerah bisnes influensa in Malaysia dan ditemani oleh orang yang paling saya sayang di dunia ini.. Banyak orang cakap.. Mana tumpahnya kuah kalau takkan nasi.. dulu saya tidak percaya pepatah ini tapi semenjak saya dah semakin tua dah matang.. baru saya percaya ada betulnya apa yang orang cakap alhamdulillah saya walaupun ada Penyakit Daliksia ... tetapi saya mengikuti perangai ibu saya kalau seorg yg kuat semngat dlm bisnes walapun dia tak suport duit dlm@bisnes sy tpi doa dan semngat dia sy dpt... ikutkan arwah abah saya seorang yang kurang agresif dan seorang yang pasrah.. dalam kehidupan.. sy mempunyai idola dan juga penyokong yang tegar walaupun pada awalnya dulu dia adalah seorg harimau.. dan sy tidak rapat dgn mak sy sbb terlalu tegas.. Tapi bila dah semakin dewasa ini dia lah kawan saya dan dia lah sahabat saya apa puan terima kasih kepada mak yang telah membesarkan saya dan mengajar saya erti kesusahan untuk menjadi seorang yang hebat dalam perniagaan I love you mak untill Jannah .. @bondarozitaibrahim

  •  22,293  0  18 hours ago
  • Cinta hadir kerana "PERKENALAN" Bersemi kerana "PERHATIAN" Bertahan kerana "KESETIAAN" namun runtuh kerana kebohongan ..😭
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Cinta hadir kerana "PERKENALAN" Bersemi kerana "PERHATIAN" Bertahan kerana "KESETIAAN" namun runtuh kerana kebohongan ..😭

  •  10,520  0  20 hours ago
  • Terima kasih nenek dan mak selalu nasihat abang benda2 ya baik....followers yg nasihat pun abg ucap terima kasih....tapi bglah abg masa fikir mana yg terbaik.....doakan yg baik2 ya semua...abang masih perbaiki diri abang yg serba kekurangan... i love my family ..tq mak @bondarozitaibrahim
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    Terima kasih nenek dan mak selalu nasihat abang benda2 ya baik....followers yg nasihat pun abg ucap terima kasih....tapi bglah abg masa fikir mana yg terbaik.....doakan yg baik2 ya semua...abang masih perbaiki diri abang yg serba kekurangan... i love my family ..tq mak @bondarozitaibrahim

  •  50,258  0  20 October, 2019
  • produk terbaru @as.legacymalaysia .. Selipar kesihatan refseksiologi yg menggunakan batu asli bagi membantu melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kesihatan...kalau sebelum ni sibuk pergi taman nak cari batu utk jalan kat atasnya....dengan selipar @as.legacymalaysia ni mudah duduk rumah sambil pakai pun boleh buat kerja!!! duta kami dato @jalaludinhassan
.
.
.
 Kalau nak beli secara online sahaja korang tulis boleh tulis di bawah “nak try” diruangan komen di bawah nanti team saya balas.. p/s siapa dah pernah try cuba komen pengalaman anda??
  • @aliffsyukriterlajaklaris Profile picture

    @aliffsyukriterlajaklaris

    produk terbaru @as.legacymalaysia .. Selipar kesihatan refseksiologi yg menggunakan batu asli bagi membantu melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kesihatan...kalau sebelum ni sibuk pergi taman nak cari batu utk jalan kat atasnya....dengan selipar @as.legacymalaysia ni mudah duduk rumah sambil pakai pun boleh buat kerja!!! duta kami dato @jalaludinhassan
    .
    .
    .
    Kalau nak beli secara online sahaja korang tulis boleh tulis di bawah “nak try” diruangan komen di bawah nanti team saya balas.. p/s siapa dah pernah try cuba komen pengalaman anda??

  •  1,876  0  20 October, 2019