#sukusukuseparuh Instagram Photos & Videos

sukusukuseparuh - 130.7k posts

Hashtag Popularity

3.3
average comments
112.8
average likes

Latest #sukusukuseparuh Posts

  • Alhamdulillah utk rezeki harini. 
Asam pedas ayam + bendi goreng + sbjik epal + ulam raja dpn umh😅
OMAD lg mak arini.
#sukusukuseparuh #dapoqkecikleen
  • Alhamdulillah utk rezeki harini.
    Asam pedas ayam + bendi goreng + sbjik epal + ulam raja dpn umh😅
    OMAD lg mak arini.
    #sukusukuseparuh #dapoqkecikleen

  •  2  0  1 hour ago
  • ❗️FEW SLOTS TO GRAB❗️
.
Delivery ➡️ MONDAY 25/11/2019
CALORIE CONTROLLED DIET PLAN consists of 20 packs, a 20-Day Lunch OR Dinner course. It is a program designed to help you eat healthy consistently for 20 days straight without limiting your cravings! Try our 20-day course to lose those extra weight! .

We are still open for order for Week 25/11/2019. Limited slots left. Whatsapp for more info. #caulihealthyfood #caulibyah #atkinsmalaysia #dietatkinsmalaysia #healthyfoodmalaysia #kevinzahari
  • ❗️FEW SLOTS TO GRAB❗️
    .
    Delivery ➡️ MONDAY 25/11/2019
    CALORIE CONTROLLED DIET PLAN consists of 20 packs, a 20-Day Lunch OR Dinner course. It is a program designed to help you eat healthy consistently for 20 days straight without limiting your cravings! Try our 20-day course to lose those extra weight! .

    We are still open for order for Week 25/11/2019. Limited slots left. Whatsapp for more info. #caulihealthyfood #caulibyah #atkinsmalaysia #dietatkinsmalaysia #healthyfoodmalaysia #kevinzahari

  •  2  1  1 hour ago
  • PROGRAM KURUS 30HARI !!
Kurus Tanpa Stres !!
| Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN |
Daftar Sekarang !!
❎Wajib bersenam
❎Wajib berlapar
📒Ebook Resepi sihat percuma
✔Kurus tanpa Stress
✔Boleh makan NASI
✔Sesuai untuk Orang sibuk/Ibu2
✔Coaching Group yang supportive
✔100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
.
.
‼DAFTAR SEKARANG 🌸 Herbalife PROGRAM KURUS / NUTRISI SIHAT
📲Coach Atiqah 0123621339
Herbalife coach
  • PROGRAM KURUS 30HARI !!
    Kurus Tanpa Stres !!
    | Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN |
    Daftar Sekarang !!
    ❎Wajib bersenam
    ❎Wajib berlapar
    📒Ebook Resepi sihat percuma
    ✔Kurus tanpa Stress
    ✔Boleh makan NASI
    ✔Sesuai untuk Orang sibuk/Ibu2
    ✔Coaching Group yang supportive
    ✔100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
    .
    .
    ‼DAFTAR SEKARANG 🌸 Herbalife PROGRAM KURUS / NUTRISI SIHAT
    📲Coach Atiqah 0123621339
    Herbalife coach

  •  2  1  2 hours ago
  • Menghina rupa paras dan bentuk badan orang lain adalah dilarang dalam,but to stay where you are (badan gemuk) akan buat mudarat pada diri sendiri.
.
.
Memang betul badan gemuk (keadaan sekarang) tak salah,tapi hindarkan dari terus dengan aktiviti menaikkan berat badan tu.
.
Banyak mudarat kalau berat badan terus naik,duduk senang cramp,senang nak sujud ketika solat,senang masuk & keluar kereta,senang nak bermain dengan anak-anak,bonus lagi senang carik baju.
.
.
Umat Islam harus cemerlang,baik dari segi fizikalnya,mentalnya,serta akhlaqnya. Bangkitlah dan berusahalah untuk sihat & kurus dengan menjaga pemakanan,supaya dengannya kita dapat meningkatkan kualiti amal ibadah kita.Makan seadanya & selebihnya kita infaq.Latih diri berlapar & rasai perasaan fakir & miskin.
.
Semua orang boleh sihat dan kurus dengan cara yang sihat..Wallahu a’lam.
.
.
DAFTAR CABARAN KURUS ONLINE SEKARANG .
✔️Mealplan makan 5 kali sehari
✔️Topik coaching harian
✔️Personal & Group Support
✔️Video Workout
✔️E-book Resipi Sihat
.
Klik link di bio ig @coach_farahsyahirah untuk pendaftaran.
.
~Coach Farah 📲012-6032734~
.
#resipidiet #kurusonlinecoaching #sukusukuseparuh #jomkurussihat #kurusonline #herbalifeseremban #herbalifeseremban #kuruscepatselamat  #cemburuseorangperempuan coachherbalifemalaysia #
  • Menghina rupa paras dan bentuk badan orang lain adalah dilarang dalam,but to stay where you are (badan gemuk) akan buat mudarat pada diri sendiri.
    .
    .
    Memang betul badan gemuk (keadaan sekarang) tak salah,tapi hindarkan dari terus dengan aktiviti menaikkan berat badan tu.
    .
    Banyak mudarat kalau berat badan terus naik,duduk senang cramp,senang nak sujud ketika solat,senang masuk & keluar kereta,senang nak bermain dengan anak-anak,bonus lagi senang carik baju.
    .
    .
    Umat Islam harus cemerlang,baik dari segi fizikalnya,mentalnya,serta akhlaqnya. Bangkitlah dan berusahalah untuk sihat & kurus dengan menjaga pemakanan,supaya dengannya kita dapat meningkatkan kualiti amal ibadah kita.Makan seadanya & selebihnya kita infaq.Latih diri berlapar & rasai perasaan fakir & miskin.
    .
    Semua orang boleh sihat dan kurus dengan cara yang sihat..Wallahu a’lam.
    .
    .
    DAFTAR CABARAN KURUS ONLINE SEKARANG .
    ✔️Mealplan makan 5 kali sehari
    ✔️Topik coaching harian
    ✔️Personal & Group Support
    ✔️Video Workout
    ✔️E-book Resipi Sihat
    .
    Klik link di bio ig @coach_farahsyahirah untuk pendaftaran.
    .
    ~Coach Farah 📲012-6032734~
    .
    #resipidiet #kurusonlinecoaching #sukusukuseparuh #jomkurussihat #kurusonline #herbalifeseremban #herbalifeseremban #kuruscepatselamat #cemburuseorangperempuan coachherbalifemalaysia #

  •  8  0  3 hours ago
  • We are what we eat.. So today im a wrap wraper wrappers..
Ehh apa ko merepek ni shaitonirrojimmm 🤦
#sukusukuseparuh #roadto50kg
  • We are what we eat.. So today im a wrap wraper wrappers..
    Ehh apa ko merepek ni shaitonirrojimmm 🤦
    #sukusukuseparuh #roadto50kg

  •  5  0  5 hours ago

Top #sukusukuseparuh Posts

  • Salam jumaat bagi semua yang mengenali diri ini.. dengan ucapan.. tengah buat apa tu???? .
.
Macam gini lah ummi.. jikalau tak bakar kukus atau rebus lauk untuk ummi.. ummi makan aje lauk pauk yang ummiko masak untuk seisi rumah.. harini menu ayam masak lemak dengan daging blackpepper..
.
.
Awal2 penglibatan ummi dalam bidang perdietan ni pun ummi ada jer makan lauk mcm ni.. tapi dengan syarat.. syarat nya.. ikut portion.. suku suku tiga suku.. err i mean suku suku tersiku .. saya cuba lagi... suku suku susu..arrgh apa2 lah.. ok u ols.. .
.
Ummi makan dlu harap tak tumpah atas alas putih tu..😂😂 #intermittentfastingmalaysia #sukusukuseparuh #lunchfamily #lunch #nasik#healthylifestyle #healthyfood #selamatmenjamuselera #kurustak
  • Salam jumaat bagi semua yang mengenali diri ini.. dengan ucapan.. tengah buat apa tu???? .
    .
    Macam gini lah ummi.. jikalau tak bakar kukus atau rebus lauk untuk ummi.. ummi makan aje lauk pauk yang ummiko masak untuk seisi rumah.. harini menu ayam masak lemak dengan daging blackpepper..
    .
    .
    Awal2 penglibatan ummi dalam bidang perdietan ni pun ummi ada jer makan lauk mcm ni.. tapi dengan syarat.. syarat nya.. ikut portion.. suku suku tiga suku.. err i mean suku suku tersiku .. saya cuba lagi... suku suku susu..arrgh apa2 lah.. ok u ols.. .
    .
    Ummi makan dlu harap tak tumpah atas alas putih tu..😂😂 #intermittentfastingmalaysia #sukusukuseparuh #lunchfamily #lunch #nasik #healthylifestyle #healthyfood #selamatmenjamuselera #kurustak

  •  420  17  6 hours ago
  • PROGRAM KURUS 30HARI !!
Kurus Tanpa Stres !!
| Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN |
Daftar Sekarang !!
❎Wajib bersenam
❎Wajib berlapar
📒Ebook Resepi sihat percuma
✔Kurus tanpa Stress
✔Boleh makan NASI
✔Sesuai untuk Orang sibuk/Ibu2
✔Coaching Group yang supportive
✔100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
.
.
‼DAFTAR SEKARANG 🌸 Herbalife PROGRAM KURUS / NUTRISI SIHAT
📲Coach Atiqah 0123621339
Herbalife coach
  • PROGRAM KURUS 30HARI !!
    Kurus Tanpa Stres !!
    | Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN |
    Daftar Sekarang !!
    ❎Wajib bersenam
    ❎Wajib berlapar
    📒Ebook Resepi sihat percuma
    ✔Kurus tanpa Stress
    ✔Boleh makan NASI
    ✔Sesuai untuk Orang sibuk/Ibu2
    ✔Coaching Group yang supportive
    ✔100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
    .
    .
    ‼DAFTAR SEKARANG 🌸 Herbalife PROGRAM KURUS / NUTRISI SIHAT
    📲Coach Atiqah 0123621339
    Herbalife coach

  •  553  6  20 November, 2019
  • Tips maintain berat di kala bercuti cuti .. ini berdasarkan apa yang ummi buat dari dulu.. tak dulu sangat lah sebab start diet 2018 ,😅 belum kategori dulu dulu kut.. . .
.
Pertama.. jaga portion.. ini terpenting sekali bagi mengelakkan kalori intake terlebih . Biasa nya ummi, tak order satu hidangan yang ummi akan hadap sesorang.. samada ummi akan share dengan anak.. atau share dengan husband..ataupun ummi tak oder apa2.. tunggu je budak ni makan mesti tak habis .. umi habiskan.. jimat kalori.. jimat uang gais..
.
.
Kedua .. bawak bekal air kosong.. haaa ini.. kalau kita tak de air masak, memang akan haus sbb kita banyak melangkah.. jadi akan mudah  rasa lapor je memanjang.. mula lah makan itu ini yang tak perlu.. .
.
Ketiga .. makanan yang enjoi2 tu contoh fast food ke, air manis ke, atau desssert, ummi cuma rasa2 je.. sesuap dua.. air manis, sekali dua sedut.. sebab nya memang tak kan sedar kalau termakan dan terminum banyak tu.. sebab kita excited kan ... tak fokus makanan.. tau tau je dah terrrtelan 5 potong kek.. ha..acaner tu.. .
.
Keempat.. banyak banyak kan berjalan.. jangan nak duduk je.. faham kut.. kira acah2 busy.. sebab ummi yang sebelum diet, belum apa2 memang nak duduk je.. malas.. kejar anak biar laki yang buat.. 😅 sekarang memang umi volunteer semua tu.. anak duduk, ummiko suruh dia lari.. ada sikit job nak kejar dia.. kdang tersalah kjar anak orang.. punya lah takde brek.. 😂😂
.
.
Tu je lah tips paling simple.. yang ummi amalkan ni.. bukan dr kajian saintifik taw. Hehe.. yela cara orang lain lain kan.. ok u ols.. saja lah edit gambar bagi menyuntik dan membedah semangat.. hoyeah!!!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #surirumah #sukusukuseparuh #healthylifestyle #healthyfood #bertukar #dietsihat #takdepil #takdesupplement
  • Tips maintain berat di kala bercuti cuti .. ini berdasarkan apa yang ummi buat dari dulu.. tak dulu sangat lah sebab start diet 2018 ,😅 belum kategori dulu dulu kut.. . .
    .
    Pertama.. jaga portion.. ini terpenting sekali bagi mengelakkan kalori intake terlebih . Biasa nya ummi, tak order satu hidangan yang ummi akan hadap sesorang.. samada ummi akan share dengan anak.. atau share dengan husband..ataupun ummi tak oder apa2.. tunggu je budak ni makan mesti tak habis .. umi habiskan.. jimat kalori.. jimat uang gais..
    .
    .
    Kedua .. bawak bekal air kosong.. haaa ini.. kalau kita tak de air masak, memang akan haus sbb kita banyak melangkah.. jadi akan mudah rasa lapor je memanjang.. mula lah makan itu ini yang tak perlu.. .
    .
    Ketiga .. makanan yang enjoi2 tu contoh fast food ke, air manis ke, atau desssert, ummi cuma rasa2 je.. sesuap dua.. air manis, sekali dua sedut.. sebab nya memang tak kan sedar kalau termakan dan terminum banyak tu.. sebab kita excited kan ... tak fokus makanan.. tau tau je dah terrrtelan 5 potong kek.. ha..acaner tu.. .
    .
    Keempat.. banyak banyak kan berjalan.. jangan nak duduk je.. faham kut.. kira acah2 busy.. sebab ummi yang sebelum diet, belum apa2 memang nak duduk je.. malas.. kejar anak biar laki yang buat.. 😅 sekarang memang umi volunteer semua tu.. anak duduk, ummiko suruh dia lari.. ada sikit job nak kejar dia.. kdang tersalah kjar anak orang.. punya lah takde brek.. 😂😂
    .
    .
    Tu je lah tips paling simple.. yang ummi amalkan ni.. bukan dr kajian saintifik taw. Hehe.. yela cara orang lain lain kan.. ok u ols.. saja lah edit gambar bagi menyuntik dan membedah semangat.. hoyeah!!!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #surirumah #sukusukuseparuh #healthylifestyle #healthyfood #bertukar #dietsihat #takdepil #takdesupplement

  •  1,501  113  17 November, 2019
  • Gambar diatas tiada kena mengena..
Saja simpan sini buat kenangan..
Semoga yang berhajat mahu kurus termakbul ye..
Jaga makan jaga diri..InshaAllah kuruskan badan jugak satu perjalanan dan pegorbanan yang hebat..Moga Allah pandang😊..
DOA
USAHA
IKHTIAR
TAWAKAL
Selebihnyaa kita serah kepada Allah..InshaAllah
PROGRAM KURUS 30HARI !!
📲 0123621339
DAFTAR SEKARANG !!
😘😘Herbalife Coach 🌸🌸
PROGRAM KURUS | NUTRISI SIHAT
MUDAH & BERKESAN
100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
.
@coach_nuratiqahjaafar
  • Gambar diatas tiada kena mengena..
    Saja simpan sini buat kenangan..
    Semoga yang berhajat mahu kurus termakbul ye..
    Jaga makan jaga diri..InshaAllah kuruskan badan jugak satu perjalanan dan pegorbanan yang hebat..Moga Allah pandang😊..
    DOA
    USAHA
    IKHTIAR
    TAWAKAL
    Selebihnyaa kita serah kepada Allah..InshaAllah
    PROGRAM KURUS 30HARI !!
    📲 0123621339
    DAFTAR SEKARANG !!
    😘😘Herbalife Coach 🌸🌸
    PROGRAM KURUS | NUTRISI SIHAT
    MUDAH & BERKESAN
    100% ONLINE SELURUH MALAYSIA
    .
    @coach_nuratiqahjaafar

  •  549  2  19 November, 2019