#sukamakan Instagram Photos & Videos

sukamakan - 311.1k posts

Latest #sukamakan Posts

Advertisements

Advertisements

  • Menu potluck bersama family malam ni... Daging Pak Ka Pow...pedas terangkat...menyengat!! Assalamualaikum
Maaf sesgt...lps masak...dinner dgn family..sbb tu lambat.
Maaf jugak.sbb daging pak ka pow sy ni versi saya..saya olah supaya anak2 suka mkn...sy tak pakai daun basil atau temangi.

Ok ni saya sertakan versi saya

Daging - dihiris halus2 (boleh guna daging kisar atau daging fresh)
Bawang merah - ditumbuk
Bawang putih - ditumbuk
Halia - ditumbuk
Cili benggala hijau -di hiris
Daun bawang - dipotong panjang
Bawang holand - dihiris
Cili padi - diracik halus atau tebal ( ikut citarasa)
Bunga kantan - diracik halus
Cili sos
Sos tiram
Kicap manis
Kicap masin
Sos berbeku
Garam dan gula

Tumis bahan tumbuk hingga garing..masukkan daging, masak sekejap dan masukkan air kiranya klu daging agak liat..rebus lama sedikit
Masak daging hingga agak kering air..masukkan cili sos, sos tiram, kicap manis dan masin dan sos berbeku..masak sampai sos dah sebati dgn daging..tambah sedikit air kalau agak kering. Rasa klu kurang boleh tambah gula dan garam(ikut citarasa masing2) Kemudian boleh la masukkan cili padi bunga kantan bawang dan cili benggala...gaulkan sekejap dan masukkan daun bawang. Gaul sedikit dan tutup api.
.
Kredit: Selina Teohβ€Ž
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
  • Menu potluck bersama family malam ni... Daging Pak Ka Pow...pedas terangkat...menyengat!! Assalamualaikum
    Maaf sesgt...lps masak...dinner dgn family..sbb tu lambat.
    Maaf jugak.sbb daging pak ka pow sy ni versi saya..saya olah supaya anak2 suka mkn...sy tak pakai daun basil atau temangi.

    Ok ni saya sertakan versi saya

    Daging - dihiris halus2 (boleh guna daging kisar atau daging fresh)
    Bawang merah - ditumbuk
    Bawang putih - ditumbuk
    Halia - ditumbuk
    Cili benggala hijau -di hiris
    Daun bawang - dipotong panjang
    Bawang holand - dihiris
    Cili padi - diracik halus atau tebal ( ikut citarasa)
    Bunga kantan - diracik halus
    Cili sos
    Sos tiram
    Kicap manis
    Kicap masin
    Sos berbeku
    Garam dan gula

    Tumis bahan tumbuk hingga garing..masukkan daging, masak sekejap dan masukkan air kiranya klu daging agak liat..rebus lama sedikit
    Masak daging hingga agak kering air..masukkan cili sos, sos tiram, kicap manis dan masin dan sos berbeku..masak sampai sos dah sebati dgn daging..tambah sedikit air kalau agak kering. Rasa klu kurang boleh tambah gula dan garam(ikut citarasa masing2) Kemudian boleh la masukkan cili padi bunga kantan bawang dan cili benggala...gaulkan sekejap dan masukkan daun bawang. Gaul sedikit dan tutup api.
    .
    Kredit: Selina Teohβ€Ž
    .
    #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
    #malaysiafood #makanmakanmakan

    Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
  •  1  0  8 minutes ago

Advertisements

Advertisements

  • Alhamdulillah utk nikmat kulit yg sihat. I am more than grateful ❀❀❀. .

Hi ladies, pendaftarn utk coaching bulan April dh dibuka ya. Join us! 😘. .

PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | βœ… Turun 5-40 kg 2019
❎ Kurus tanpa stress
❎ Tak wajib masak
❎ Tak wajib bersenam
❎ Kurus tanpa berlapar
βœ” Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
βœ” Boleh makan nasi (juga sambal)
βœ” Personalized mealplan yg mudah
βœ” Group coaching wanita sahaja
βœ” Homework, food diary checking, intense coaching
βœ” Ebook resepi sihat
😍 Rewards & recognition . .

DAFTAR SEKARANG!! πŸ‘‡
Herbalife Coach Faizah
+60127462341. .

#teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari
  • Alhamdulillah utk nikmat kulit yg sihat. I am more than grateful ❀❀❀. .

    Hi ladies, pendaftarn utk coaching bulan April dh dibuka ya. Join us! 😘. .

    PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | βœ… Turun 5-40 kg 2019
    ❎ Kurus tanpa stress
    ❎ Tak wajib masak
    ❎ Tak wajib bersenam
    ❎ Kurus tanpa berlapar
    βœ” Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
    βœ” Boleh makan nasi (juga sambal)
    βœ” Personalized mealplan yg mudah
    βœ” Group coaching wanita sahaja
    βœ” Homework, food diary checking, intense coaching
    βœ” Ebook resepi sihat
    😍 Rewards & recognition . .

    DAFTAR SEKARANG!! πŸ‘‡
    Herbalife Coach Faizah
    +60127462341. .

    #teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari
  •  13  3  1 hour ago
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
Follow: 
@promil.andalan02
@promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

    Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
    Follow:
    @promil.andalan02
    @promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
    οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  •  7  1  1 hour ago
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
Follow: 
@promil.andalan02
@promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

    Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
    Follow:
    @promil.andalan02
    @promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
    οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  •  8  1  1 hour ago
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
Follow: 
@promil.andalan02
@promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  • Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

    Ternyata kehadiran seorang buah hati dalam sebuah pernikahan dapat mengubah segalanya menjadi lebih indah. Berjuta alasan kebahagiaan akan terpancar dari setiap pasangan suami istri yang telah memiliki anak. Tentunya semua harapan yang diinginkan semua pasangan suami istri adalah harapan-harapan yang positif. Terlepas dari semua pendapat mereka, seorang anak ternyata sangat penting karena anak adalah anugrah, amanah dan titipan dari Tuhan yang harus kita jaga, rawat dan besarkan dengan baik.
    Follow:
    @promil.andalan02
    @promil.andalan02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
    οΈβœ” contact person : πŸ“²WA: 089687699116
  •  12  1  1 hour ago
  • Semoga yang like dan πŸ‘‰ mengikuti promil kami bisa hamil di Bulan ini Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... يَ رَ Ψ¨Ω‘ΩŽΩ„Ω’ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’. ================================
Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskan, Kista, Miom, Pcos, Torch, Varikokel, diabet, kanker, masalah sperma dll. 
Follow: 
@solusi.hamil.anda
@solusi_hamill_anda
@my.pregnant02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
οΈβœ” contact person : πŸ“²Whatsapp: 083835731472
  • Semoga yang like dan πŸ‘‰ mengikuti promil kami bisa hamil di Bulan ini Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... يَ رَ Ψ¨Ω‘ΩŽΩ„Ω’ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’. ================================
    Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskan, Kista, Miom, Pcos, Torch, Varikokel, diabet, kanker, masalah sperma dll.
    Follow:
    @solusi.hamil.anda
    @solusi_hamill_anda
    @my.pregnant02 πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
    οΈβœ” contact person : πŸ“²Whatsapp: 083835731472
  •  36  1  1 hour ago
  • Sosok yang seperti ini lah yang di tunggu setiap seorang istri.… Tuhantidak akan diam selagi ummatnya masih ingin berusaha, serta diiringi dengan do'a, karena sosok ini lah yang menjadi harta yang tak ternilai harganya.? Untuk para bunda-bunda yang menantikan sosok seperti ini tapi belum kunjung berhasil, bisa konsultasi terlebi dahulu Dan temukan solusinya bersama program BEE, silahkan bunda hubungi Terapis/admin kami :
Follow: 
@promilandalan.id
@solusihamilsehat.id πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
οΈβœ” contact person : πŸ“²Whatsapp: 083837980774 
Tekan β™₯, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!
  • Sosok yang seperti ini lah yang di tunggu setiap seorang istri.… Tuhantidak akan diam selagi ummatnya masih ingin berusaha, serta diiringi dengan do'a, karena sosok ini lah yang menjadi harta yang tak ternilai harganya.? Untuk para bunda-bunda yang menantikan sosok seperti ini tapi belum kunjung berhasil, bisa konsultasi terlebi dahulu Dan temukan solusinya bersama program BEE, silahkan bunda hubungi Terapis/admin kami :
    Follow:
    @promilandalan.id
    @solusihamilsehat.id πŸ₯Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil(privasi terjaga) & hiburan bayi
    οΈβœ” contact person : πŸ“²Whatsapp: 083837980774
    Tekan β™₯, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!
  •  7  2  1 hour ago

Top #sukamakan Posts

Advertisements

  • 😍 Murtabak Padu Tiada Gimik RM2 😍

Murtabak Pak Usop kilang lama Kulim. MEMANG PADU. Makan murtabak daging rasa daging, makan murtabak ayam rasa ayam. Tak banyak sampah macam kebanyakan murtabak lain. Sebijik RM2 ja. Kedai dia depan BANK RAKYAT Kulim. Sebelah jalan balik sana naaa... bulan posa ja dia buat murtabak...hari biasa dia jual roti canai. Senang cita org kulim pi rasa la... Sumber: Yusuf Zill
  • 😍 Murtabak Padu Tiada Gimik RM2 😍

    Murtabak Pak Usop kilang lama Kulim. MEMANG PADU. Makan murtabak daging rasa daging, makan murtabak ayam rasa ayam. Tak banyak sampah macam kebanyakan murtabak lain. Sebijik RM2 ja. Kedai dia depan BANK RAKYAT Kulim. Sebelah jalan balik sana naaa... bulan posa ja dia buat murtabak...hari biasa dia jual roti canai. Senang cita org kulim pi rasa la... Sumber: Yusuf Zill
  •  1,011  45  24 May, 2019

Advertisements

Advertisements

  • Semoga yang like dan πŸ‘‰ mengikuti promil kami bisa hamil di thn ini Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... يَ رَ Ψ¨Ω‘ΩŽΩ„Ω’ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’.
Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskanπŸ™πŸ™ βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Yuk follow @cepat_hamil05 untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan sipahkan ajukan via DM (privasi terjaga)
. . 
Tekan β™₯, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!
  • Semoga yang like dan πŸ‘‰ mengikuti promil kami bisa hamil di thn ini Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... Ψ’Ω…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’... يَ رَ Ψ¨Ω‘ΩŽΩ„Ω’ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ…ΩΩŠΩ‘Ω†Ω’.
    Apapun penghambat kehamilannya akan tertuntaskanπŸ™πŸ™ βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
    Yuk follow @cepat_hamil05 untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan sipahkan ajukan via DM (privasi terjaga)
    . .
    Tekan β™₯, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!
  •  5,104  43  23 hours ago