#sinarkongsi Instagram Photos & Videos

sinarkongsi - 33.6k posts

Hashtag Popularity

58
average comments
3.1k
average likes

Latest #sinarkongsi Posts

  • Wakakkakakkaka anakkkk sappppaaaa la niehhh.. Ni klu zaman dulu org panggei nak fly tp ni x fly lg ni dok dlm sek lg nieh muhahhaha. Acik dulu ponteng nyorok blkg pintu toilet wardan masuk cr x jumpa wakaka sbb kecik kan leh la dok celah wakakkaka... Reposted from @sinar_my (@get_regrann) -  Macam dalam filem Mission Impossible lah! 
Haha ponteng kelas ke tu?  #sinarkongsi 🤣

Kredit: Apis Zain - #regrann
  • Wakakkakakkaka anakkkk sappppaaaa la niehhh.. Ni klu zaman dulu org panggei nak fly tp ni x fly lg ni dok dlm sek lg nieh muhahhaha. Acik dulu ponteng nyorok blkg pintu toilet wardan masuk cr x jumpa wakaka sbb kecik kan leh la dok celah wakakkaka... Reposted from @sinar_my (@get_regrann) - Macam dalam filem Mission Impossible lah!
    Haha ponteng kelas ke tu? #sinarkongsi 🤣

    Kredit: Apis Zain - #regrann

  •  61  11  3 hours ago
  • Macam dalam filem Mission Impossible lah! 
Haha ponteng kelas ke tu?  #sinarkongsi 🤣

Kredit: Apis Zain
  • Macam dalam filem Mission Impossible lah!
    Haha ponteng kelas ke tu? #sinarkongsi 🤣

    Kredit: Apis Zain

  •  12,756  587  7 hours ago
  • Siapa yang pernah main permainan ini dulu-dulu? #sinarkongsi 
Kredit: @aklucu
  • Siapa yang pernah main permainan ini dulu-dulu? #sinarkongsi
    Kredit: @aklucu

  •  13,602  509  8 hours ago
  • Alhamdulillah..tahniah adik..dah lepas TP5
tahun depan kita cuba sampai lepas TP6
(TP6 tahap penguasaan tertinggi)..
#sinarkongsi
  • Alhamdulillah..tahniah adik..dah lepas TP5
    tahun depan kita cuba sampai lepas TP6
    (TP6 tahap penguasaan tertinggi)..
    #sinarkongsi

  •  15  0  9 hours ago
  • Malaysia negara 'tergemuk' di Asia kerana 33% rakyatnya berlebihan berat badan dan 18% pula obes. 
Jika Ibu bapa obes, anak pula berisiko 13 kali ganda obes.

Kawal berat badan dan bersenam, mampu kurangkan risiko diabetes.

Selamat Hari Diabetes Sedunia 14 November.
.
.
#sinarshare
#sinarkongsi
#pusatrawatanresdung
#sinarpermata
  • Malaysia negara 'tergemuk' di Asia kerana 33% rakyatnya berlebihan berat badan dan 18% pula obes.
    Jika Ibu bapa obes, anak pula berisiko 13 kali ganda obes.

    Kawal berat badan dan bersenam, mampu kurangkan risiko diabetes.

    Selamat Hari Diabetes Sedunia 14 November.
    .
    .
    #sinarshare
    #sinarkongsi
    #pusatrawatanresdung
    #sinarpermata

  •  10  0  9 hours ago
  • Tips cara yang  betul untuk pakai medical mask:

Jika kita batuk atau sakit dan tidak mahu menyebarkan germ atau penyakit kita pada orang lain, maka kita perlu memakai medical mask yang berwarna biru atau hijau mengadap ke luar. Manakala yang warna putihnya mengadap muka kita.

Tapi jika kita sihat dan mahu mengelakkan germ atau penyakit disebarkan kepada kita, maka kita memakai medical mask yang berwarna putih itu menghadap ke luar. Manakala yang warna biru pula mengadap muka kita.

Warna putih pada medical mask tersebut adalah berfungsi sebagai filter atau penapis. ✔️ Pastikan strip besi berada di atas hidung. Tekankan sahaja besi tersebut mengikut bentuk selepas memakai mask. ✔️ Pastikan mask menutupi hidung, mulut dan dagu anda. ❌ Tidak sesuai digunakan semasa Jerebu.
.
.
#sinarshare
#sinarkongsi
#resdung
#pusatrawatanresdung
#sinarpermata
  • Tips cara yang betul untuk pakai medical mask:

    Jika kita batuk atau sakit dan tidak mahu menyebarkan germ atau penyakit kita pada orang lain, maka kita perlu memakai medical mask yang berwarna biru atau hijau mengadap ke luar. Manakala yang warna putihnya mengadap muka kita.

    Tapi jika kita sihat dan mahu mengelakkan germ atau penyakit disebarkan kepada kita, maka kita memakai medical mask yang berwarna putih itu menghadap ke luar. Manakala yang warna biru pula mengadap muka kita.

    Warna putih pada medical mask tersebut adalah berfungsi sebagai filter atau penapis. ✔️ Pastikan strip besi berada di atas hidung. Tekankan sahaja besi tersebut mengikut bentuk selepas memakai mask. ✔️ Pastikan mask menutupi hidung, mulut dan dagu anda. ❌ Tidak sesuai digunakan semasa Jerebu.
    .
    .
    #sinarshare
    #sinarkongsi
    #resdung
    #pusatrawatanresdung
    #sinarpermata

  •  18  0  11 hours ago
  • Ayah mintak maaf.  Ayah keluar mencari rezeki untuk kita sekeluarga... 😢 #sinarkongsi 
Kredit : Shah Thegret/ Bengkel Semesta
  • Ayah mintak maaf. Ayah keluar mencari rezeki untuk kita sekeluarga... 😢 #sinarkongsi
    Kredit : Shah Thegret/ Bengkel Semesta

  •  7,073  48  11 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Pelaksanaan 5G secara komersial akan dilakukan pada suku ketiga/keempat tahun depan melibatkan bandar-bandar utama sahaja tetapi pada tahun 2021, pelaksanaan 5G akan meliputi seluruh Malaysia. 😄 #sinarkongsi #pagidisinar
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Pelaksanaan 5G secara komersial akan dilakukan pada suku ketiga/keempat tahun depan melibatkan bandar-bandar utama sahaja tetapi pada tahun 2021, pelaksanaan 5G akan meliputi seluruh Malaysia. 😄 #sinarkongsi #pagidisinar

  •  13  0  13 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Antara manfaat 5G ini ialah ianya boleh digunakan dalam pelbagai bidang contohnya dalam bidang agrikultur, bandar pintar, kesihatan, media dan hiburan serta pelbagai lagi. #sinarkongsi #pagidisinar
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Antara manfaat 5G ini ialah ianya boleh digunakan dalam pelbagai bidang contohnya dalam bidang agrikultur, bandar pintar, kesihatan, media dan hiburan serta pelbagai lagi. #sinarkongsi #pagidisinar

  •  15  0  13 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Pada bulan April yang lepas, demonstrasi teknologi 5G telah diperkenalkan kepada umum serta mendapat reaksi yang positif. #sinarkongsi #pagidisinar
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Pada bulan April yang lepas, demonstrasi teknologi 5G telah diperkenalkan kepada umum serta mendapat reaksi yang positif. #sinarkongsi #pagidisinar

  •  12  0  13 hours ago
  • Respect dengan Encik Ooi ni. Kita kena tolong yang betul-betul memerlukan bantuan tanpa mengira  bangsa dan agama. Teruskan niat murni dan khidmat bakti anda untuk semua masyarakat yang memerlukan. 
Repost from WayneOoi93 Facebook:- Saya Ooi Shou Wayne. Responder Komuniti yang memberi bantuan kepada warga komuniti di sekitar Alor Setar.

Semalam saya berasa terkejut dan sedih ke atas incident yang mana dua orang awam tidak membenarkan saya untuk memberi bantuan kepada mangsa kemalangan yang cederanya amat teruk kerana saya Budak Cina.
「Woi u Budak Cina kah?Kamu datang sini buat apa?Sini tak perlu tolong kamu !Baliklah. Saya mahu yang Melayu sahaja yang bantu. Saya sudah call Ambulans. Kita tunggu pihak ambulans.Tak payah tujuk hebat dekat sini. U orang Cina niat semua tak baik. Tak nak balik Nanti saya belasah u baru tau」

Saya berasa amat kecewa dengan kenyataan beliau. Saya juga ingin mengambil kesempatan ucap terima kasih kepada beberapa orang awam yang menasihat dua orang tersebut supaya memberi peluang untuk saya memberi bantuan kepada mangsa.

Saya ialah Anak Malaysia 🇲🇾 Tak kira bangsa atau agama asalkan kamu perlu bantuan saya akan bantu.
Incident ini tidak sesekali menjatuhkan semangat saya untuk terus membantu. #sinarkongsi

Kredit Facebook WayneOoi93
  • Respect dengan Encik Ooi ni. Kita kena tolong yang betul-betul memerlukan bantuan tanpa mengira bangsa dan agama. Teruskan niat murni dan khidmat bakti anda untuk semua masyarakat yang memerlukan.
    Repost from WayneOoi93 Facebook:- Saya Ooi Shou Wayne. Responder Komuniti yang memberi bantuan kepada warga komuniti di sekitar Alor Setar.

    Semalam saya berasa terkejut dan sedih ke atas incident yang mana dua orang awam tidak membenarkan saya untuk memberi bantuan kepada mangsa kemalangan yang cederanya amat teruk kerana saya Budak Cina.
    「Woi u Budak Cina kah?Kamu datang sini buat apa?Sini tak perlu tolong kamu !Baliklah. Saya mahu yang Melayu sahaja yang bantu. Saya sudah call Ambulans. Kita tunggu pihak ambulans.Tak payah tujuk hebat dekat sini. U orang Cina niat semua tak baik. Tak nak balik Nanti saya belasah u baru tau」

    Saya berasa amat kecewa dengan kenyataan beliau. Saya juga ingin mengambil kesempatan ucap terima kasih kepada beberapa orang awam yang menasihat dua orang tersebut supaya memberi peluang untuk saya memberi bantuan kepada mangsa.

    Saya ialah Anak Malaysia 🇲🇾 Tak kira bangsa atau agama asalkan kamu perlu bantuan saya akan bantu.
    Incident ini tidak sesekali menjatuhkan semangat saya untuk terus membantu. #sinarkongsi

    Kredit Facebook WayneOoi93

  •  4,125  47  13 hours ago
  • Bagi memastikan kelancaran teknologi 5G di Malaysia, pasukan khas telah ditubuhkan untuk memberikan syor dan nasihat kepada kerajaan. #sinarkongsi #pagidisinar
  • Bagi memastikan kelancaran teknologi 5G di Malaysia, pasukan khas telah ditubuhkan untuk memberikan syor dan nasihat kepada kerajaan. #sinarkongsi #pagidisinar

  •  199  0  14 hours ago
  • Jom kongsikan gambar atau video tempat yang paling menarik anda pernah pergi dalam Malaysia? Hantarkan menerusi whatsapp di Talian Whatsapp Sinar Digi di 0163260000. #sinarkongsi #talianwhatsappsinardigi
  • Jom kongsikan gambar atau video tempat yang paling menarik anda pernah pergi dalam Malaysia? Hantarkan menerusi whatsapp di Talian Whatsapp Sinar Digi di 0163260000. #sinarkongsi #talianwhatsappsinardigi

  •  243  3  14 hours ago
  • Jumpa kami semua di #SyokWeh yang bakal diadakan pada masa, waktu & tempat yang tertera diatas. Ada banyak aktiviti menarik yang korang boleh sertai !

Untuk maklumat lanjut, anda boleh muat turun aplikasi #Syok sekarang ! #sinarkongsi
  • Jumpa kami semua di #SyokWeh yang bakal diadakan pada masa, waktu & tempat yang tertera diatas. Ada banyak aktiviti menarik yang korang boleh sertai !

    Untuk maklumat lanjut, anda boleh muat turun aplikasi #Syok sekarang ! #sinarkongsi

  •  443  2  15 hours ago
  • Pelaksanaan 5G secara komersial akan dilakukan pada suku ketiga/keempat tahun depan melibatkan bandar-bandar utama sahaja tetapi pada tahun 2021, pelaksanaan 5G akan meliputi seluruh Malaysia. 😄 #sinarkongsi #pagidisinar
  • Pelaksanaan 5G secara komersial akan dilakukan pada suku ketiga/keempat tahun depan melibatkan bandar-bandar utama sahaja tetapi pada tahun 2021, pelaksanaan 5G akan meliputi seluruh Malaysia. 😄 #sinarkongsi #pagidisinar

  •  154  3  15 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Dato cerita tentang evolusi penggunaan teknologi 1G sehingga yang terbaru 5G. #sinarkongsi
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Dato cerita tentang evolusi penggunaan teknologi 1G sehingga yang terbaru 5G. #sinarkongsi

  •  17  0  16 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Asalammualaikum dan Selamat Pagi, geng #PagiDiSinar harini bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Asalammualaikum dan Selamat Pagi, geng #PagiDiSinar harini bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi

  •  69  3  16 hours ago
  • Antara manfaat 5G ini ialah ianya boleh digunakan dalam pelbagai bidang contohnya dalam bidang agrikultur, bandar pintar, kesihatan, media dan hiburan serta pelbagai lagi. #sinarkongsi #pagidisinar
  • Antara manfaat 5G ini ialah ianya boleh digunakan dalam pelbagai bidang contohnya dalam bidang agrikultur, bandar pintar, kesihatan, media dan hiburan serta pelbagai lagi. #sinarkongsi #pagidisinar

  •  162  1  16 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Esok geng #PagiDiSinar akan bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Esok geng #PagiDiSinar akan bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi

  •  39  0  16 hours ago
  • Pada bulan April yang lepas, demonstrasi teknologi 5G telah diperkenalkan kepada umum serta mendapat reaksi yang positif. #sinarkongsi #pagidisinar
  • Pada bulan April yang lepas, demonstrasi teknologi 5G telah diperkenalkan kepada umum serta mendapat reaksi yang positif. #sinarkongsi #pagidisinar

  •  162  1  16 hours ago
  • Dato cerita tentang evolusi penggunaan teknologi 1G sehingga yang terbaru 5G. #sinarkongsi
  • Dato cerita tentang evolusi penggunaan teknologi 1G sehingga yang terbaru 5G. #sinarkongsi

  •  201  1  16 hours ago
  • Asalammualaikum dan Selamat Pagi, geng #PagiDiSinar harini bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi
  • Asalammualaikum dan Selamat Pagi, geng #PagiDiSinar harini bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi

  •  881  1  16 hours ago
  • #Repost @sinar_my
• • • • • •
Adooi adik, penat sangat melompat sampai tertidur. Ikut dan dia ja nak tidur kat mana 😂😂 #Sinarkongsi
  • #Repost @sinar_my
    • • • • • •
    Adooi adik, penat sangat melompat sampai tertidur. Ikut dan dia ja nak tidur kat mana 😂😂 #Sinarkongsi

  •  36  0  18 hours ago
  • Esok geng #PagiDiSinar akan bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi
  • Esok geng #PagiDiSinar akan bersama dengan Ybhg Dato’ Mohd Ali Hanafiah Mohd Yunus (Ketua Pegawai Korporat MCMC ) untuk membincangkan tentang topik 5G, Manfaat Kepada Rakyat dan Negara. #sinarkongsi

  •  404  0  13 November, 2019
  • Untuk anda yang nak datang, ini langkah-langkah yang anda perlu ikut bila dah sampai di #Konsertkoo #withCuckoo nanti okay ! Jangan sesat dan jumpa 23 Nov nanti !!! #Sinarkongsi
  • Untuk anda yang nak datang, ini langkah-langkah yang anda perlu ikut bila dah sampai di #Konsertkoo #withCuckoo nanti okay ! Jangan sesat dan jumpa 23 Nov nanti !!! #Sinarkongsi

  •  266  0  13 November, 2019
  • Biarpun si ibu lumpuh.. Si anak tetap membawa ibunya makan di kedai biarpun dgn menaiki motor.. Semoga kita semua juga dianugerahi anak2 seperti ini.. Aamiin #Sinarkongsi
  • Biarpun si ibu lumpuh.. Si anak tetap membawa ibunya makan di kedai biarpun dgn menaiki motor.. Semoga kita semua juga dianugerahi anak2 seperti ini.. Aamiin #Sinarkongsi

  •  17,729  191  13 November, 2019

Top #sinarkongsi Posts

  • Ya Allah, awak sangat istimewa. Semoga awak sihat, aktif, ceria dan disayangi selamanya oleh keluarga yang menjaga mu hingga akhir hayat. Amin. #sinarkongsi

Kredit VMJ
  • Ya Allah, awak sangat istimewa. Semoga awak sihat, aktif, ceria dan disayangi selamanya oleh keluarga yang menjaga mu hingga akhir hayat. Amin. #sinarkongsi

    Kredit VMJ

  •  17,942  147  13 November, 2019
  • On the one hand we have people petrified over mild protests, perceived lost of dignity and being insulted .... and on the other hand we have individuals like this woman who lives her life by showing kindness and compassion. I dont know who she is but SHE has my vote for #MalaysianHero 
Reposted from @sinar_my (@get_regrann) -  Mulianya hati kakak ni bagi makan kat anjing jalanan. Semoga Allah murahkan rezeki akak ni dan semoga perbuatan akak ni menjadi contoh buat kita semua. #sinarkongsi 😁

Kredit Clement Wong - #regrann
  • On the one hand we have people petrified over mild protests, perceived lost of dignity and being insulted .... and on the other hand we have individuals like this woman who lives her life by showing kindness and compassion. I dont know who she is but SHE has my vote for #MalaysianHero
    Reposted from @sinar_my (@get_regrann) - Mulianya hati kakak ni bagi makan kat anjing jalanan. Semoga Allah murahkan rezeki akak ni dan semoga perbuatan akak ni menjadi contoh buat kita semua. #sinarkongsi 😁

    Kredit Clement Wong - #regrann

  •  12,015  299  16 October, 2019
  • Proses ruqyah kucing. 😄 #sinarkongsi 
Kredit: Reza Palevi
  • Proses ruqyah kucing. 😄 #sinarkongsi
    Kredit: Reza Palevi

  •  5,643  159  7 November, 2019
  • Kalau anak lebih cemburu dari mak dia... 😅 #sinarkongsi

Kredit Instagram : arissa_yayang
  • Kalau anak lebih cemburu dari mak dia... 😅 #sinarkongsi

    Kredit Instagram : arissa_yayang

  •  15,008  416  29 October, 2019
  • “If you ever feel like you wanna give up in your study, think it again. Don’t you see how proud and excited your parents are, taking picture of you in your graduation ceremony.” 😭 #sinarkongsi 
Kredit: aneesf_
  • “If you ever feel like you wanna give up in your study, think it again. Don’t you see how proud and excited your parents are, taking picture of you in your graduation ceremony.” 😭 #sinarkongsi
    Kredit: aneesf_

  •  7,101  89  25 October, 2019
  • Tuan kucing buat silap mata ghaib kan diri. Kelam kabut kucing dia cari tuannya. 😂 #sinarkongsi

Kredit video: @kamilkamarudin77
  • Tuan kucing buat silap mata ghaib kan diri. Kelam kabut kucing dia cari tuannya. 😂 #sinarkongsi

    Kredit video: @kamilkamarudin77

  •  10,863  231  17 October, 2019
  • I stopped at petrol station  maghrib tadi utk dirikan solat maghrib. Selesai ja solat tengah pakai tudung, ada sorang anak kecil sebaya my dawter Rara masok dalam surau..Dia cabut socks and tudung terus berwudhuk. Pastu dia pakai balik tudung and socks and ready nak solat. Sempat I had a conversation with her.

Aunty: Adik sorang je ke?

Anak: Ya aunty. Mama dalam kereta kat luar sebab mama tak boleh solat

Aunty: Berani ke ni solat sorang?

Anak: Insyllah berani aunty. Kenapa aunty?

Aunty: Kalau tak berani aunty teman. 
Anak: Takpe aunty... Aunty: Okay solat cepat sayang.. Anak: Baik aunty.. I decided to wait till she finished performing her maghrib prayer. Geraknya penuh tertib. Ada toma’ninah dan sempurna solatnya. My tears flowed down my cheek when I flashed back myself at the age of seven. Ya Allah ampunilah aku.. kau rahmati anak ini dan jadikan dia ahli syurga firdaus mu.. Aameen.. After dia siap berdoa, i held her hand to send her back to her car. Her mom opened the window and aske me:

Mother: Kenapa puan?

Aunty: Ouh tkde ape kak saya saja nk hantar anak akak kt kereta sebab saya nak tengok wajah ibunya

Mother: ouhhh terima kasih puan.. Aunty: Tahniah kak.. berjaya mendidik anak akak agar menegakkan tiang agama.. Mother: MasyaAllah Alhamdulillah puan trima kasih bawak anak saya ke kereta.

Aunty: sama-sama. Semoga Allah rahmati akak di dunia dan akhirat kak... Mother: Semoga Allah juga merahmati puan sekeluarga.. Moral of the story.. kalau anda yang baca status ni dan anda tak menjaga solat, jom la kita perbaiki diri dan menjaga solat kita. Mudahan Solat itu akan menjaga kita.

#notetomyself #sinarkongsi 
Kredit Radhia Raihana
  • I stopped at petrol station maghrib tadi utk dirikan solat maghrib. Selesai ja solat tengah pakai tudung, ada sorang anak kecil sebaya my dawter Rara masok dalam surau..Dia cabut socks and tudung terus berwudhuk. Pastu dia pakai balik tudung and socks and ready nak solat. Sempat I had a conversation with her.

    Aunty: Adik sorang je ke?

    Anak: Ya aunty. Mama dalam kereta kat luar sebab mama tak boleh solat

    Aunty: Berani ke ni solat sorang?

    Anak: Insyllah berani aunty. Kenapa aunty?

    Aunty: Kalau tak berani aunty teman.
    Anak: Takpe aunty... Aunty: Okay solat cepat sayang.. Anak: Baik aunty.. I decided to wait till she finished performing her maghrib prayer. Geraknya penuh tertib. Ada toma’ninah dan sempurna solatnya. My tears flowed down my cheek when I flashed back myself at the age of seven. Ya Allah ampunilah aku.. kau rahmati anak ini dan jadikan dia ahli syurga firdaus mu.. Aameen.. After dia siap berdoa, i held her hand to send her back to her car. Her mom opened the window and aske me:

    Mother: Kenapa puan?

    Aunty: Ouh tkde ape kak saya saja nk hantar anak akak kt kereta sebab saya nak tengok wajah ibunya

    Mother: ouhhh terima kasih puan.. Aunty: Tahniah kak.. berjaya mendidik anak akak agar menegakkan tiang agama.. Mother: MasyaAllah Alhamdulillah puan trima kasih bawak anak saya ke kereta.

    Aunty: sama-sama. Semoga Allah rahmati akak di dunia dan akhirat kak... Mother: Semoga Allah juga merahmati puan sekeluarga.. Moral of the story.. kalau anda yang baca status ni dan anda tak menjaga solat, jom la kita perbaiki diri dan menjaga solat kita. Mudahan Solat itu akan menjaga kita.

    #notetomyself #sinarkongsi
    Kredit Radhia Raihana

  •  22,524  250  11 October, 2019