#serbukbilis Instagram Photos & Videos

serbukbilis - 37.5k posts

Hashtag Popularity

5.8
average comments
63
average likes

Latest #serbukbilis Posts

  • #Alhamdulillah โ˜บ๏ธ
.
.
Terima kasih Kak Sue sudi memilih #makananbayi dari #IzliyahKitchen .
.
.
Yang pasti โŒtiada gula, โŒtiada garam,โŒtiada serbuk perasa dan pewarna tiruan
.
.
Selamat dan sesuai untuk bayi 6bulan ke atas๐Ÿ˜‰
.
.
Harini Kak Sue memilih set untuk #7bulan :
๐Ÿฆ‹Serbuk Bilis
๐Ÿฆ‹Set Vege
๐Ÿฆ‹Instant Brown Rice

Harap baby Rushdi sukaaa ๐Ÿคฉ
Nanti boleh try biskut pulak  next time๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #babyfoodmommyfie #bsp #serbukbilis #babyfood #tiadagula #tiadagaram
  • #Alhamdulillah โ˜บ๏ธ
    .
    .
    Terima kasih Kak Sue sudi memilih #makananbayi dari #IzliyahKitchen .
    .
    .
    Yang pasti โŒtiada gula, โŒtiada garam,โŒtiada serbuk perasa dan pewarna tiruan
    .
    .
    Selamat dan sesuai untuk bayi 6bulan ke atas๐Ÿ˜‰
    .
    .
    Harini Kak Sue memilih set untuk #7bulan :
    ๐Ÿฆ‹Serbuk Bilis
    ๐Ÿฆ‹Set Vege
    ๐Ÿฆ‹Instant Brown Rice

    Harap baby Rushdi sukaaa ๐Ÿคฉ
    Nanti boleh try biskut pulak next time๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #babyfoodmommyfie #bsp #serbukbilis #babyfood #tiadagula #tiadagaram

  •  3  2  11 hours ago
  • ๐Ÿต Hanya Tuang Air Panas,Kacau dan Kacau Siap !!
.
Apabila hendak travel, Ibu-ibu yang mementingkan makanan berkhasiat yang penuh dengan NUTRISI utk si comel , mesti pening memikirkan makanan apa untuk dibekalkan ?. โžก๏ธ yang pasti mudah dan cepat disediakan. Paling penting mestilah selamat diberikan kepada Si Comel. .
Apa kata ibu ibu yang telah mencuba?.
=============================
.
"Bau pun dah sedap , wangi mcm bubur yang ditumis" pn rina, klang.
.
"Rizqi khalish 2 thn susah makan, hidup dia 80% susu !, tiba-tiba ni licin semangkuk....kagum kejap ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜- pn ziela, putrajaya.
.
"Ermm sedap , rasa seperti bubur yang dimasak di rumah , walaupun ianya instant " pn siti , ampang.
.
"Sebelum ni kalau instant susah baby adam nak buka mulut, tapi dgn Instant Baby's First Cereal (RiCe) ni tgh kacau pun dah nganga mulut minta " pn amy , Kuala Lumpur.
.
"Sungguh mudah,tuang air panas, kacau dan kacau shj terus siap, perjalanan dari kuala lumpur ke perlis  saya menjadi mudah, dalm kereta shj tak ada masalah"pn zurin, gombak.
.
Sebarang pertanyaan atau pembelian, mommies boleh WhatsApp Fify terus di talian 013-961-5675 atau gunakan link WHATSAPP ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
www.wasap.my/+60139615675/HyeFifyTheBabyFoodStore
(Link biru pada bio)
.
.
Shopee ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
shopee.com.my/fifyfuyoh
(FREE POSTAGE RM19 & KE ATAS DENGAN MENGGUNAKAN BAUCAR FREE POSTAGE SHOPEE)
.
.
#babyfood #makananbayi #biskutbaby #buburbaby #berasbaby #serbukbilis #serbukayam #serbukdaging #serbukcheese #cheesepowder #babyfoodhomemade #pastababy #groomy #rushbaby #biscute #eatalianexpress #nbh #snackbaby #resepibabyfood #makananbayi6bulan #makananbayi7bulan #makananbayi8bulan #makananbayi9bulan
  • ๐Ÿต Hanya Tuang Air Panas,Kacau dan Kacau Siap !!
    .
    Apabila hendak travel, Ibu-ibu yang mementingkan makanan berkhasiat yang penuh dengan NUTRISI utk si comel , mesti pening memikirkan makanan apa untuk dibekalkan ?. โžก๏ธ yang pasti mudah dan cepat disediakan. Paling penting mestilah selamat diberikan kepada Si Comel. .
    Apa kata ibu ibu yang telah mencuba?.
    =============================
    .
    "Bau pun dah sedap , wangi mcm bubur yang ditumis" pn rina, klang.
    .
    "Rizqi khalish 2 thn susah makan, hidup dia 80% susu !, tiba-tiba ni licin semangkuk....kagum kejap ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜- pn ziela, putrajaya.
    .
    "Ermm sedap , rasa seperti bubur yang dimasak di rumah , walaupun ianya instant " pn siti , ampang.
    .
    "Sebelum ni kalau instant susah baby adam nak buka mulut, tapi dgn Instant Baby's First Cereal (RiCe) ni tgh kacau pun dah nganga mulut minta " pn amy , Kuala Lumpur.
    .
    "Sungguh mudah,tuang air panas, kacau dan kacau shj terus siap, perjalanan dari kuala lumpur ke perlis saya menjadi mudah, dalm kereta shj tak ada masalah"pn zurin, gombak.
    .
    Sebarang pertanyaan atau pembelian, mommies boleh WhatsApp Fify terus di talian 013-961-5675 atau gunakan link WHATSAPP ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
    www.wasap.my/+60139615675/HyeFifyTheBabyFoodStore
    (Link biru pada bio)
    .
    .
    Shopee ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
    shopee.com.my/fifyfuyoh
    (FREE POSTAGE RM19 & KE ATAS DENGAN MENGGUNAKAN BAUCAR FREE POSTAGE SHOPEE)
    .
    .
    #babyfood #makananbayi #biskutbaby #buburbaby #berasbaby #serbukbilis #serbukayam #serbukdaging #serbukcheese #cheesepowder #babyfoodhomemade #pastababy #groomy #rushbaby #biscute #eatalianexpress #nbh #snackbaby #resepibabyfood #makananbayi6bulan #makananbayi7bulan #makananbayi8bulan #makananbayi9bulan

  •  3  1  13 hours ago
  • NEW PACKAGING OMARHANA IZLIYAH KITCHEN EDITION
(Tekstur bubur kasar)
.
โœ”Produk HALAL ,boleh refer JAKIM.
โœ”Mudah disediakan.
โœ”Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
โœ”Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet.
โœ”Selera anak semakin bertambah.
.
Tekstur kasar sesuai untuk anak yang dah tak mahu bubur halus.. Sesuai 9-12 months sehingga dewasa.
**Bubur ala Mcd guna flakes ini je
Berat Bersih:150gram{ 10-15 kali MAKAN}
.
Whatsapp link profile atas ye utk order ๐Ÿ˜˜
.
  • NEW PACKAGING OMARHANA IZLIYAH KITCHEN EDITION
    (Tekstur bubur kasar)
    .
    โœ”Produk HALAL ,boleh refer JAKIM.
    โœ”Mudah disediakan.
    โœ”Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
    โœ”Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet.
    โœ”Selera anak semakin bertambah.
    .
    Tekstur kasar sesuai untuk anak yang dah tak mahu bubur halus.. Sesuai 9-12 months sehingga dewasa.
    **Bubur ala Mcd guna flakes ini je
    Berat Bersih:150gram{ 10-15 kali MAKAN}
    .
    Whatsapp link profile atas ye utk order ๐Ÿ˜˜
    .

  •  3  1  16 hours ago
  • BUBUR KASAR BERAS PUTIH SEGERA (INSTANT PORRIDGE)
. 
1)Sesuai untuk bayi berumur 8bulan keatas
2)Sesuai untuk bayi yang tak suka bubur yang halus
3)Hanya bancuh dengan air suam
4)Sangat mesra travel
.
.
Nett weight :150gm
.
RM20
.
  • BUBUR KASAR BERAS PUTIH SEGERA (INSTANT PORRIDGE)
    .
    1)Sesuai untuk bayi berumur 8bulan keatas
    2)Sesuai untuk bayi yang tak suka bubur yang halus
    3)Hanya bancuh dengan air suam
    4)Sangat mesra travel
    .
    .
    Nett weight :150gm
    .
    RM20
    .

  •  1  1  16 hours ago
  • ๐Ÿต Hanya Tuang Air Panas,Kacau dan Kacau Siap !!
.
Apabila hendak travel, Ibu-ibu yang mementingkan makanan berkhasiat yang penuh dengan NUTRISI utk si comel , mesti pening memikirkan makanan apa untuk dibekalkan ?. โžก๏ธ yang pasti mudah dan cepat disediakan. Paling penting mestilah selamat diberikan kepada Si Comel. .
Apa kata ibu ibu yang telah mencuba?.
=============================
.
"Bau pun dah sedap , wangi mcm bubur yang ditumis" pn rina, klang.
.
"Rizqi khalish 2 thn susah makan, hidup dia 80% susu !, tiba-tiba ni licin semangkuk....kagum kejap ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜- pn ziela, putrajaya.
.
"Ermm sedap , rasa seperti bubur yang dimasak di rumah , walaupun ianya instant " pn siti , ampang.
.
"Sebelum ni kalau instant susah baby adam nak buka mulut, tapi dgn Instant Baby's First Cereal (RiCe) ni tgh kacau pun dah nganga mulut minta " pn amy , Kuala Lumpur.
.
"Sungguh mudah,tuang air panas, kacau dan kacau shj terus siap, perjalanan dari kuala lumpur ke perlis  saya menjadi mudah, dalm kereta shj tak ada masalah"pn zurin, gombak.
.
Sebarang pertanyaan atau pembelian, mommies boleh WhatsApp Fify terus di talian 013-961-5675 atau gunakan link WHATSAPP ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
www.wasap.my/+60139615675/HyeFifyTheBabyFoodStore
(Link biru pada bio)
.
.
Shopee ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
shopee.com.my/fifyfuyoh
(FREE POSTAGE RM19 & KE ATAS DENGAN MENGGUNAKAN BAUCAR FREE POSTAGE SHOPEE)
.
.
#babyfood #makananbayi #biskutbaby #buburbaby #berasbaby #serbukbilis #serbukayam #serbukdaging #serbukcheese #cheesepowder #babyfoodhomemade #pastababy #groomy #rushbaby #biscute #eatalianexpress #nbh #snackbaby #resepibabyfood #makananbayi6bulan #makananbayi7bulan #makananbayi8bulan #makananbayi9bulan
  • ๐Ÿต Hanya Tuang Air Panas,Kacau dan Kacau Siap !!
    .
    Apabila hendak travel, Ibu-ibu yang mementingkan makanan berkhasiat yang penuh dengan NUTRISI utk si comel , mesti pening memikirkan makanan apa untuk dibekalkan ?. โžก๏ธ yang pasti mudah dan cepat disediakan. Paling penting mestilah selamat diberikan kepada Si Comel. .
    Apa kata ibu ibu yang telah mencuba?.
    =============================
    .
    "Bau pun dah sedap , wangi mcm bubur yang ditumis" pn rina, klang.
    .
    "Rizqi khalish 2 thn susah makan, hidup dia 80% susu !, tiba-tiba ni licin semangkuk....kagum kejap ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜- pn ziela, putrajaya.
    .
    "Ermm sedap , rasa seperti bubur yang dimasak di rumah , walaupun ianya instant " pn siti , ampang.
    .
    "Sebelum ni kalau instant susah baby adam nak buka mulut, tapi dgn Instant Baby's First Cereal (RiCe) ni tgh kacau pun dah nganga mulut minta " pn amy , Kuala Lumpur.
    .
    "Sungguh mudah,tuang air panas, kacau dan kacau shj terus siap, perjalanan dari kuala lumpur ke perlis saya menjadi mudah, dalm kereta shj tak ada masalah"pn zurin, gombak.
    .
    Sebarang pertanyaan atau pembelian, mommies boleh WhatsApp Fify terus di talian 013-961-5675 atau gunakan link WHATSAPP ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
    www.wasap.my/+60139615675/HyeFifyTheBabyFoodStore
    (Link biru pada bio)
    .
    .
    Shopee ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
    shopee.com.my/fifyfuyoh
    (FREE POSTAGE RM19 & KE ATAS DENGAN MENGGUNAKAN BAUCAR FREE POSTAGE SHOPEE)
    .
    .
    #babyfood #makananbayi #biskutbaby #buburbaby #berasbaby #serbukbilis #serbukayam #serbukdaging #serbukcheese #cheesepowder #babyfoodhomemade #pastababy #groomy #rushbaby #biscute #eatalianexpress #nbh #snackbaby #resepibabyfood #makananbayi6bulan #makananbayi7bulan #makananbayi8bulan #makananbayi9bulan

  •  1  0  23 hours ago

Top #serbukbilis Posts

  • Are you worried about your child's nutrition? And being a mom you must be thinking to stop your child eating unhealthy? 
I would suggest not to stop them but what we can do is provide them something healthy and nutritional.  Like I went for @tinyspoonsindia . They provide organic and healthy fruit purees... I am a that kinda mom who never support outside food and that's how I came to know about this nutrilicious brand @tinyspoonsindia ...
These purees are acquired from the organic farms of Europe..and are gently cooked and packaged to preserve the nutrients.  These products are appropriate for babies six months and older... and the best thing about these organic ready to eat baby food is free of preservatives, salt, sugar and artificial flavours and colours
Key points:-
๐Ÿ”น๏ธ100% organic
๐Ÿ”น๏ธpacked in totally germ free environment
๐Ÿ”น๏ธEU certified which is required by law
๐Ÿ”น๏ธonly pureed organic fruit
๐Ÿ”น๏ธ no preservatives
๐Ÿ”น๏ธtravel friendly
๐Ÿ”น๏ธtaste natural
๐Ÿ”น๏ธEasy to feed & and easy to use
๐Ÿ”น๏ธeasy to store
๐Ÿ”น๏ธThe puree doesn't leak from the pouch so it can easily be taken out in a bag while travelling.
๐Ÿ”น๏ธThe nossel of the pouch is small so we can easily feed the baby on the go.
My son really loves them and they are now my ideal travel companion because they are also very handy and convenient.
I will definitely recommend these @tinyspoonsindia products to other parents...
So Mommies go and get you pack today๐Ÿ˜Š
  • Are you worried about your child's nutrition? And being a mom you must be thinking to stop your child eating unhealthy?
    I would suggest not to stop them but what we can do is provide them something healthy and nutritional. Like I went for @tinyspoonsindia . They provide organic and healthy fruit purees... I am a that kinda mom who never support outside food and that's how I came to know about this nutrilicious brand @tinyspoonsindia ...
    These purees are acquired from the organic farms of Europe..and are gently cooked and packaged to preserve the nutrients. These products are appropriate for babies six months and older... and the best thing about these organic ready to eat baby food is free of preservatives, salt, sugar and artificial flavours and colours
    Key points:-
    ๐Ÿ”น๏ธ100% organic
    ๐Ÿ”น๏ธpacked in totally germ free environment
    ๐Ÿ”น๏ธEU certified which is required by law
    ๐Ÿ”น๏ธonly pureed organic fruit
    ๐Ÿ”น๏ธ no preservatives
    ๐Ÿ”น๏ธtravel friendly
    ๐Ÿ”น๏ธtaste natural
    ๐Ÿ”น๏ธEasy to feed & and easy to use
    ๐Ÿ”น๏ธeasy to store
    ๐Ÿ”น๏ธThe puree doesn't leak from the pouch so it can easily be taken out in a bag while travelling.
    ๐Ÿ”น๏ธThe nossel of the pouch is small so we can easily feed the baby on the go.
    My son really loves them and they are now my ideal travel companion because they are also very handy and convenient.
    I will definitely recommend these @tinyspoonsindia products to other parents...
    So Mommies go and get you pack today๐Ÿ˜Š

  •  567  62  18 August, 2019