#produkbumiputera Instagram Photos & Videos

produkbumiputera - 91.8k posts

Hashtag Popularity

7.6
average comments
262.8
average likes

Latest #produkbumiputera Posts

  • Untuk merawat kulit, anda tidak memerlukan produk yang bagus. Yang lebih tepat adalah, anda memerlukan produk yang BETUL. .

Yang bagus itu tidak semestinya betul dan sesuai untuk kulit.
.

Namun, apabila anda menggunakan produk yang betul, pasti ia akan dapat mengerjakan fungsinya pada kulit dengan begitu bagus sekali. ❤️
.
.
Whatsapp 0176551432
  • Untuk merawat kulit, anda tidak memerlukan produk yang bagus. Yang lebih tepat adalah, anda memerlukan produk yang BETUL. .

    Yang bagus itu tidak semestinya betul dan sesuai untuk kulit.
    .

    Namun, apabila anda menggunakan produk yang betul, pasti ia akan dapat mengerjakan fungsinya pada kulit dengan begitu bagus sekali. ❤️
    .
    .
    Whatsapp 0176551432

  •  0  1  2 hours ago
  • Madu Padu seisi keluarga. Jom mencegah kanser, mengubat batuk dan membekalkan tenaga🔥🐝
.
.
🍯 Madu dan Sarang
.
📍100g RM 29.90
📍250g RM 75 (free 10 stick)
📍400g RM 95 (free 10 stick)
📍700g RM 129 (free 10 stick)
.
🍯 Madu Gold (tanpa sarang)
📍1.4 kg RM 99
.
🍯 Honey+Halia Rm 129
🍯 Madu Kelulut Rm 149
🍯 Madu+Lemon Rm 129
🍯 Tualang Tongkat Ali Rm 79
.
🍯 Madu Stick 100 btg Rm 95
.
.
PASTIKAN BEE FACTORY BARU ORI!
.
.
Untuk tempahan klik link di bio atau dm terus
@madushuib.damansara
@madushuib.damansara
@madushuib.damansara
.
.
Sila what apps Mutia
📲  019 2366 840
📲  019 2366 840
  • Madu Padu seisi keluarga. Jom mencegah kanser, mengubat batuk dan membekalkan tenaga🔥🐝
    .
    .
    🍯 Madu dan Sarang
    .
    📍100g RM 29.90
    📍250g RM 75 (free 10 stick)
    📍400g RM 95 (free 10 stick)
    📍700g RM 129 (free 10 stick)
    .
    🍯 Madu Gold (tanpa sarang)
    📍1.4 kg RM 99
    .
    🍯 Honey+Halia Rm 129
    🍯 Madu Kelulut Rm 149
    🍯 Madu+Lemon Rm 129
    🍯 Tualang Tongkat Ali Rm 79
    .
    🍯 Madu Stick 100 btg Rm 95
    .
    .
    PASTIKAN BEE FACTORY BARU ORI!
    .
    .
    Untuk tempahan klik link di bio atau dm terus
    @madushuib.damansara
    @madushuib.damansara
    @madushuib.damansara
    .
    .
    Sila what apps Mutia
    📲 019 2366 840
    📲 019 2366 840

  •  9  2  8 hours ago

Top #produkbumiputera Posts

  • ••
Sambal tumis daging "cara kakak"

Kalau cik miah masak mesti letak serai sebatang tapi kakak kehabisan serai lah pulak.

Kakak guna daging bahagian lembut/batang pinang atau kome boleh guna Australian beef lagi sedap.

Daging tu potong lawan urat macam kakak tunjuk dalam video tu, lepastu masukkan daging dalam besen, masukkan air tenggelam daging, masukkan 2sdb tepung gandum, gaul² biar rendam kejap kemudian cuci bersih dan tapis, cik miah kata tujuan dia untuk mengurangkan hanyir daging dan ayam.

Bahan²nya.
1/2 kg daging.
10 tangkai cili kering, rendam air panas.
1 biji bawang besar.
3 ulas bawang putih.
1 inci halia muda.
Asam jawa extra @adabi_consumer 
Garam halus.
Aji.

Kakak memang tak tambah air sebab nanti air dari daging tu akan keluar sendiri, masak hingga air daging agak kering akhir sekali bincanglah dengan minyak tu berapa banyak nak buang dan berapa banyak nak ikut masuk dalam pinggan.

Kakak memang tak masukkan gula dan memang guna minyak lebih kalau menumis sambal.
•
•
Asam jawa extra adabi tanpa biji tak perlu bancuh dengan air terus terjunkan dia dalam masakan je.

Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

#adabi 
#bersihdanasli 
#produkbumiputera 
#caramunahmasak
  • ••
    Sambal tumis daging "cara kakak"

    Kalau cik miah masak mesti letak serai sebatang tapi kakak kehabisan serai lah pulak.

    Kakak guna daging bahagian lembut/batang pinang atau kome boleh guna Australian beef lagi sedap.

    Daging tu potong lawan urat macam kakak tunjuk dalam video tu, lepastu masukkan daging dalam besen, masukkan air tenggelam daging, masukkan 2sdb tepung gandum, gaul² biar rendam kejap kemudian cuci bersih dan tapis, cik miah kata tujuan dia untuk mengurangkan hanyir daging dan ayam.

    Bahan²nya.
    1/2 kg daging.
    10 tangkai cili kering, rendam air panas.
    1 biji bawang besar.
    3 ulas bawang putih.
    1 inci halia muda.
    Asam jawa extra @adabi_consumer
    Garam halus.
    Aji.

    Kakak memang tak tambah air sebab nanti air dari daging tu akan keluar sendiri, masak hingga air daging agak kering akhir sekali bincanglah dengan minyak tu berapa banyak nak buang dan berapa banyak nak ikut masuk dalam pinggan.

    Kakak memang tak masukkan gula dan memang guna minyak lebih kalau menumis sambal.


    Asam jawa extra adabi tanpa biji tak perlu bancuh dengan air terus terjunkan dia dalam masakan je.

    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  2,469  39  8 November, 2019
  • ❤❤LEMPENG KOREA❤❤
.
Assalamualaikum, hi gaisss🥰🥰🥰
.
Sihat kerrr? Dah makan belum? Sis ada resipi lagi ni nak kongsi dengan uolllsss😘😘😘
.
Resipi ni LEMPENG KOREA tau. Asyik kena lempeng nyiorrr jer harini kita tukar kasi putar cikit jadi korea ala Han Byul gitewww😎😎😎
.
Tu nama orang tau Han Byul tu bukan sis carut yerrr😋😋😋
.
Selamat Mencuba🥰🥰🥰
.
#Repost @wanakamal_79
• • • • • •
••
Haemul pajeon - lempeng seafood korea "cara kakak"

Kakak guna tepung cucur udang @adabi_consumer dah secukup rasa tak perlu tambah apa² dah.

Bahan²nya.
Carrot.
Kucai.
- lagi banyak kucai lagi sedap.
1 paket tepung cucur udang adabi.
2sdb tepung jagung.
1 suku cawan air.
Minyak masak.
Udang.
Sos pedas korea adabi.

Lepas bancuh semua tu rehatkan dalam 15min.

Cara² sama macam video ye.

Kalau nak campur udang dan sotong lagi sedap.

Kakak cicah sos korea adabi.
Pedassss cenggini 👍
•
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

#adabi 
#bersihdanasli 
#produkbumiputera 
#caramunahmasak
  • ❤❤LEMPENG KOREA❤❤
    .
    Assalamualaikum, hi gaisss🥰🥰🥰
    .
    Sihat kerrr? Dah makan belum? Sis ada resipi lagi ni nak kongsi dengan uolllsss😘😘😘
    .
    Resipi ni LEMPENG KOREA tau. Asyik kena lempeng nyiorrr jer harini kita tukar kasi putar cikit jadi korea ala Han Byul gitewww😎😎😎
    .
    Tu nama orang tau Han Byul tu bukan sis carut yerrr😋😋😋
    .
    Selamat Mencuba🥰🥰🥰
    .
    #Repost @wanakamal_79
    • • • • • •
    ••
    Haemul pajeon - lempeng seafood korea "cara kakak"

    Kakak guna tepung cucur udang @adabi_consumer dah secukup rasa tak perlu tambah apa² dah.

    Bahan²nya.
    Carrot.
    Kucai.
    - lagi banyak kucai lagi sedap.
    1 paket tepung cucur udang adabi.
    2sdb tepung jagung.
    1 suku cawan air.
    Minyak masak.
    Udang.
    Sos pedas korea adabi.

    Lepas bancuh semua tu rehatkan dalam 15min.

    Cara² sama macam video ye.

    Kalau nak campur udang dan sotong lagi sedap.

    Kakak cicah sos korea adabi.
    Pedassss cenggini 👍



    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  787  27  8 November, 2019
  • ❤❤SOSEJ SUMBAT SALUT SOS KOREA❤❤
.
Marveloussss😘😘😘
.
Assalamualaikum, hi gaisss🤗🤗🤗
.
Tak payah pening-pening nak sedia apa untuk menu petang ni. Ikut jer resipi SPECIAL SOSEJ SUMBAT SALUT SOS KOREA ADABI @wanakamal_79 ni...sedappp uollsss
.
So, selamat mencuba🤗🤗🤗
.
#Repost @wanakamal_79
• • • • • •
••
Roti sumbat sosej salut sos pedas korea lemas dihempap mayonis dan thousand island "cara kakak"

Sos pedas korea @adabi_consumer memang pedas berapi berasap telinga tebei bibir jadinya tapi sedappppppp 👍

Sumpah sedapppp gils pada tekak kakak walaupun lepas makan bibir rasa macam naik pat inci.

Kakak suka sebab sedap dan pedassss.

Dak sarip popoyo dan dak odah kokoya udah menyebut itu ini masak itu ini idea itu ini lebammmm lah emak nak masak nanti.

Bahan²nya.
1sdb butter.
8 ketul sosej ayam.
2 ulas bawang putih.
1 pokok daun bawang.
4sdb sos korea @adabi_consumer
8 ketul roti.
Mayonis.
Thousand island.

Cara² memasak sama macam dalam video.

Lagi sedap kalau letak cheese tapi kakak tak letak sebab kat rumah kakak tak ada cheese.
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

Memandangkan sos korea ni adalah keluaran terbaru dari adabi..jadi tak banyak lagi pasaraya yang ada jual.. korang boleh beli secara online confirm ada.

Gitewww.

#adabi 
#bersihdanasli 
#produkbumiputera 
#caramunahmasak
  • ❤❤SOSEJ SUMBAT SALUT SOS KOREA❤❤
    .
    Marveloussss😘😘😘
    .
    Assalamualaikum, hi gaisss🤗🤗🤗
    .
    Tak payah pening-pening nak sedia apa untuk menu petang ni. Ikut jer resipi SPECIAL SOSEJ SUMBAT SALUT SOS KOREA ADABI @wanakamal_79 ni...sedappp uollsss
    .
    So, selamat mencuba🤗🤗🤗
    .
    #Repost @wanakamal_79
    • • • • • •
    ••
    Roti sumbat sosej salut sos pedas korea lemas dihempap mayonis dan thousand island "cara kakak"

    Sos pedas korea @adabi_consumer memang pedas berapi berasap telinga tebei bibir jadinya tapi sedappppppp 👍

    Sumpah sedapppp gils pada tekak kakak walaupun lepas makan bibir rasa macam naik pat inci.

    Kakak suka sebab sedap dan pedassss.

    Dak sarip popoyo dan dak odah kokoya udah menyebut itu ini masak itu ini idea itu ini lebammmm lah emak nak masak nanti.

    Bahan²nya.
    1sdb butter.
    8 ketul sosej ayam.
    2 ulas bawang putih.
    1 pokok daun bawang.
    4sdb sos korea @adabi_consumer
    8 ketul roti.
    Mayonis.
    Thousand island.

    Cara² memasak sama macam dalam video.

    Lagi sedap kalau letak cheese tapi kakak tak letak sebab kat rumah kakak tak ada cheese.


    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

    Memandangkan sos korea ni adalah keluaran terbaru dari adabi..jadi tak banyak lagi pasaraya yang ada jual.. korang boleh beli secara online confirm ada.

    Gitewww.

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  683  19  2 November, 2019
  • ••
Haemul pajeon - lempeng seafood korea "cara kakak"

Kakak guna tepung cucur udang @adabi_consumer dah secukup rasa tak perlu tambah apa² dah.

Bahan²nya.
Carrot.
Kucai.
- lagi banyak kucai lagi sedap.
1 paket tepung cucur udang adabi.
2sdb tepung jagung.
1 suku cawan air.
Minyak masak.
Udang.
Sos pedas korea adabi.

Lepas bancuh semua tu rehatkan dalam 15min.

Cara² sama macam video ye.

Kalau nak campur udang dan sotong lagi sedap.

Kakak cicah sos korea adabi.
Pedassss cenggini 👍
•
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

#adabi 
#bersihdanasli 
#produkbumiputera 
#caramunahmasak
  • ••
    Haemul pajeon - lempeng seafood korea "cara kakak"

    Kakak guna tepung cucur udang @adabi_consumer dah secukup rasa tak perlu tambah apa² dah.

    Bahan²nya.
    Carrot.
    Kucai.
    - lagi banyak kucai lagi sedap.
    1 paket tepung cucur udang adabi.
    2sdb tepung jagung.
    1 suku cawan air.
    Minyak masak.
    Udang.
    Sos pedas korea adabi.

    Lepas bancuh semua tu rehatkan dalam 15min.

    Cara² sama macam video ye.

    Kalau nak campur udang dan sotong lagi sedap.

    Kakak cicah sos korea adabi.
    Pedassss cenggini 👍



    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  3,086  101  3 November, 2019
  • ••
1 hari dipagi jumaat kedengaran bunyi assalamualaikum pos laju.

Bila kakak buka pintu abam poslaju sedang pegang kotak tertera tulisan adabi.

Bila kakak buka kotak ada 3 botol sos korea adabi dan ada beberapa produk adabi yang lain jugak.

Sebenarnya dah hampir 2 minggu kakak dapat sos korea ni tapi belum ada kesempatan nak menciptakan resepi dan idea pun tak berapa nak hadir dalam otak.

Sehinggalah pada 1 pagi masa kami anak beranak sedang mereput depan telibisen sambil nonton rancangan makan² korea tetiber kakak ternampak orang korea tu masak dan jual sosej ditepi² jalan terus zappp ok boleh tiru idea ni.

Lepas kakak buat video tu ramai yang tanya kat mana boleh beli sos korea adabi ni ada juga yang cakap tak pernah nampak lagi.

Sebenarnya apa² produk adabi yang korang susah nak dapat dikedai² atau dipasaraya korang boleh juga beli secara online di emall.adabi.com

Haaaa kan dah terpanjang kakak bercerita.

Yang benornya kakak cuma nak kabor yang korang boleh beli sos korea sedap pedas kebabommm ni kat mydin.

Nak cakap itu je yang benornya tapi jadi terpanjang pulak sebab dah hobi gemor merapu merepek meraban.

Sempatlah abis merapu meraban di dua trafik light merah dalam jem petang² ni sementara nak sampai ke sekolah dak odah kokoya.

#adabi
#bersihdanasli 
#produkbumiputera
  • ••
    1 hari dipagi jumaat kedengaran bunyi assalamualaikum pos laju.

    Bila kakak buka pintu abam poslaju sedang pegang kotak tertera tulisan adabi.

    Bila kakak buka kotak ada 3 botol sos korea adabi dan ada beberapa produk adabi yang lain jugak.

    Sebenarnya dah hampir 2 minggu kakak dapat sos korea ni tapi belum ada kesempatan nak menciptakan resepi dan idea pun tak berapa nak hadir dalam otak.

    Sehinggalah pada 1 pagi masa kami anak beranak sedang mereput depan telibisen sambil nonton rancangan makan² korea tetiber kakak ternampak orang korea tu masak dan jual sosej ditepi² jalan terus zappp ok boleh tiru idea ni.

    Lepas kakak buat video tu ramai yang tanya kat mana boleh beli sos korea adabi ni ada juga yang cakap tak pernah nampak lagi.

    Sebenarnya apa² produk adabi yang korang susah nak dapat dikedai² atau dipasaraya korang boleh juga beli secara online di emall.adabi.com

    Haaaa kan dah terpanjang kakak bercerita.

    Yang benornya kakak cuma nak kabor yang korang boleh beli sos korea sedap pedas kebabommm ni kat mydin.

    Nak cakap itu je yang benornya tapi jadi terpanjang pulak sebab dah hobi gemor merapu merepek meraban.

    Sempatlah abis merapu meraban di dua trafik light merah dalam jem petang² ni sementara nak sampai ke sekolah dak odah kokoya.

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera

  •  1,481  69  30 October, 2019
  • ••
Mee bandung "cara kakak"

Nak sedap lagi tambah 4 keping biskut lemak dan 2sdb kacang tanah goreng yang telah dikisar.

Bahan²nya.
3 ulas bawang putih, dicincang.
Minyak masak.
Ayam.
2 mug air.
2 paket pes mee bandung @adabi_consumer 
3sdb sos cili @adabi_consumer
4 keping biskut lemak, dikisar.
2sdb kacang tanah goreng, dikisar.
4 biji telur ayam.
6 ekor udang.
1 bungkus mee kuning, dicuci dan tos.
3 pokok sawi bunga.
Garam.
Hirisan cili besar merah.
Hirisan cili besar hijau.
Bawang goreng.

Kalau suka boleh masukkan kiub ayam tapi kakak tak letak.
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

#adabi
#bersihdanasli
#produkbumiputera
#caramunahmasak
  • ••
    Mee bandung "cara kakak"

    Nak sedap lagi tambah 4 keping biskut lemak dan 2sdb kacang tanah goreng yang telah dikisar.

    Bahan²nya.
    3 ulas bawang putih, dicincang.
    Minyak masak.
    Ayam.
    2 mug air.
    2 paket pes mee bandung @adabi_consumer
    3sdb sos cili @adabi_consumer
    4 keping biskut lemak, dikisar.
    2sdb kacang tanah goreng, dikisar.
    4 biji telur ayam.
    6 ekor udang.
    1 bungkus mee kuning, dicuci dan tos.
    3 pokok sawi bunga.
    Garam.
    Hirisan cili besar merah.
    Hirisan cili besar hijau.
    Bawang goreng.

    Kalau suka boleh masukkan kiub ayam tapi kakak tak letak.


    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  2,105  55  23 October, 2019
  • ✨RESIPI KARI IKAN BAWAL✨
.
Assalamualaikum, hi uolls😘😘😘
.
Harini ada resipi KARI IKAN BAWAL special @wanakamal_79 . Boleh la uolls cuba . Confirm memikat hati Cik Abangggg😘😘😘
.
Selamat mencuba🤗🤗🤗
.
#Repost from @wanakamal_79 .
Kari ikan bawal emas "cara kakak"

Biasanya kalau masak kari kakak tak letak santan tapi kali ni atas permintaan suami nak kari bersantan jadi isteri pun acah² mithooooli masukkanlah sedikit santan gitewww.

Bahan²nya.
Minyak masak.
- tiberr guna minyak lebihan goreng ikan.
1/2 sdk halba campur.
1 labu bawang besar.
3 ulas bawang putih.
3 pelepah daun kari.
1 paket rempah kari ikan
@adabi_consumer
Air.
Air asam jawa.
1 biji terung bulat.
2 ekor ikan bawal emas.
Garam kasar.
Bendi.
Tomato.

Kome boleh ubahsuai ikut cara dan selera masing² ye.

Rempah kari tu kakak masuk gitu je, kacau² kemudian masukkan sikit air, masak hingga rempah pecah minyak, kemudian masukkan air asam jawa, masak lagi hingga pecah minyak lagi sekali kemudian baru masukkan air, akhir sekali baru santan.
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

#adabi
#bersihdanasli
#produkbumiputera
#caramunahmasak
  • ✨RESIPI KARI IKAN BAWAL✨
    .
    Assalamualaikum, hi uolls😘😘😘
    .
    Harini ada resipi KARI IKAN BAWAL special @wanakamal_79 . Boleh la uolls cuba . Confirm memikat hati Cik Abangggg😘😘😘
    .
    Selamat mencuba🤗🤗🤗
    .
    #Repost from @wanakamal_79 .
    Kari ikan bawal emas "cara kakak"

    Biasanya kalau masak kari kakak tak letak santan tapi kali ni atas permintaan suami nak kari bersantan jadi isteri pun acah² mithooooli masukkanlah sedikit santan gitewww.

    Bahan²nya.
    Minyak masak.
    - tiberr guna minyak lebihan goreng ikan.
    1/2 sdk halba campur.
    1 labu bawang besar.
    3 ulas bawang putih.
    3 pelepah daun kari.
    1 paket rempah kari ikan
    @adabi_consumer
    Air.
    Air asam jawa.
    1 biji terung bulat.
    2 ekor ikan bawal emas.
    Garam kasar.
    Bendi.
    Tomato.

    Kome boleh ubahsuai ikut cara dan selera masing² ye.

    Rempah kari tu kakak masuk gitu je, kacau² kemudian masukkan sikit air, masak hingga rempah pecah minyak, kemudian masukkan air asam jawa, masak lagi hingga pecah minyak lagi sekali kemudian baru masukkan air, akhir sekali baru santan.


    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  667  5  20 October, 2019
  • ••
Roti sumbat sosej salut sos pedas korea lemas dihempap mayonis dan thousand island "cara kakak"

Sos pedas korea @adabi_consumer memang pedas berapi berasap telinga tebei bibir jadinya tapi sedappppppp 👍

Sumpah sedapppp gils pada tekak kakak walaupun lepas makan bibir rasa macam naik pat inci.

Kakak suka sebab sedap dan pedassss.

Dak sarip popoyo dan dak odah kokoya udah menyebut itu ini masak itu ini idea itu ini lebammmm lah emak nak masak nanti.

Bahan²nya.
1sdb butter.
8 ketul sosej ayam.
2 ulas bawang putih.
1 pokok daun bawang.
4sdb sos korea @adabi_consumer
8 ketul roti.
Mayonis.
Thousand island.

Cara² memasak sama macam dalam video.

Lagi sedap kalau letak cheese tapi kakak tak letak sebab kat rumah kakak tak ada cheese.
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

Memandangkan sos korea ni adalah keluaran terbaru dari adabi..jadi tak banyak lagi pasaraya yang ada jual.. korang boleh beli secara online confirm ada.

Gitewww.

#adabi 
#bersihdanasli 
#produkbumiputera 
#caramunahmasak
  • ••
    Roti sumbat sosej salut sos pedas korea lemas dihempap mayonis dan thousand island "cara kakak"

    Sos pedas korea @adabi_consumer memang pedas berapi berasap telinga tebei bibir jadinya tapi sedappppppp 👍

    Sumpah sedapppp gils pada tekak kakak walaupun lepas makan bibir rasa macam naik pat inci.

    Kakak suka sebab sedap dan pedassss.

    Dak sarip popoyo dan dak odah kokoya udah menyebut itu ini masak itu ini idea itu ini lebammmm lah emak nak masak nanti.

    Bahan²nya.
    1sdb butter.
    8 ketul sosej ayam.
    2 ulas bawang putih.
    1 pokok daun bawang.
    4sdb sos korea @adabi_consumer
    8 ketul roti.
    Mayonis.
    Thousand island.

    Cara² memasak sama macam dalam video.

    Lagi sedap kalau letak cheese tapi kakak tak letak sebab kat rumah kakak tak ada cheese.


    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer di kedai² atau pasaraya berhampiran atau belian secara online di emall.adabi.com/

    Memandangkan sos korea ni adalah keluaran terbaru dari adabi..jadi tak banyak lagi pasaraya yang ada jual.. korang boleh beli secara online confirm ada.

    Gitewww.

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  2,118  51  29 October, 2019
  • ••
Kari ikan bawal emas "cara kakak"

Biasanya kalau masak kari kakak tak letak santan tapi kali ni atas permintaan suami nak kari bersantan jadi isteri pun acah² mithooooli masukkanlah sedikit santan gitewww.

Bahan²nya.
Minyak masak.
- tiberr guna minyak lebihan goreng ikan.
1/2 sdk halba campur.
1 labu bawang besar.
3 ulas bawang putih.
3 pelepah daun kari.
1 paket rempah kari ikan
@adabi_consumer
Air.
Air asam jawa.
1 biji terung bulat.
2 ekor ikan bawal emas.
Garam kasar.
Bendi.
Tomato.

Kome boleh ubahsuai ikut cara dan selera masing² ye.

Rempah kari tu kakak masuk gitu je, kacau² kemudian masukkan sikit air, masak hingga rempah pecah minyak, kemudian masukkan air asam jawa, masak lagi hingga pecah minyak lagi sekali kemudian baru masukkan air, akhir sekali baru santan.
•
•
Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

#adabi
#bersihdanasli
#produkbumiputera
#caramunahmasak
  • ••
    Kari ikan bawal emas "cara kakak"

    Biasanya kalau masak kari kakak tak letak santan tapi kali ni atas permintaan suami nak kari bersantan jadi isteri pun acah² mithooooli masukkanlah sedikit santan gitewww.

    Bahan²nya.
    Minyak masak.
    - tiberr guna minyak lebihan goreng ikan.
    1/2 sdk halba campur.
    1 labu bawang besar.
    3 ulas bawang putih.
    3 pelepah daun kari.
    1 paket rempah kari ikan
    @adabi_consumer
    Air.
    Air asam jawa.
    1 biji terung bulat.
    2 ekor ikan bawal emas.
    Garam kasar.
    Bendi.
    Tomato.

    Kome boleh ubahsuai ikut cara dan selera masing² ye.

    Rempah kari tu kakak masuk gitu je, kacau² kemudian masukkan sikit air, masak hingga rempah pecah minyak, kemudian masukkan air asam jawa, masak lagi hingga pecah minyak lagi sekali kemudian baru masukkan air, akhir sekali baru santan.


    Boleh dapatkan produk @adabi_consumer dikedai², dipasaraya berhampiran korang atau secara online di emall.adabi.com/

    #adabi
    #bersihdanasli
    #produkbumiputera
    #caramunahmasak

  •  1,393  23  17 October, 2019