#nakkurus Instagram Photos & Videos

nakkurus - 1.5m posts

Hashtag Popularity

12.3
average comments
507
average likes

Latest #nakkurus Posts

  • PERBEZAAN JENIS OLIVE OIL. .
Ramai yang keliru..dengan Olive oil. Ada yang bertanya boleh ke guna utk menumis atau mengoreng tapi sebenarnya tidak. Jangan tersilap yer.
.
Jika salah guna jenis olive oil yg salah boleh menjadi bahaya daripada minyak goreng biasa.
.
Jom kita baca sikit2 jenis2 olive oil:
.
1️⃣ EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
.
Hasil pertama dari buah zaitun dan memiliki kualiti yg paling bagus dibanding jenis olive oil yg lain. Olive oil jenis nie tak sesuai utk memasak kerana mudah teroksida. Apabila terkena panas, zat-zatnya mudah menjadi lemak berbahaya.Setelah sari buah dan airnya dipisah dalam proses yang disebut
.
2️⃣ ORIGINAL VIRGIN OLIVE OIL
.
Jenis ini boleh diperolehi daripada proses memerah buah zaitun, sbb tu lg murah dari extra virgin. Jenis ini digunakan utk menumis.Virgin olive oil  diesktrak menggunakan pelarut kimia, suhu tinggi atau digabungkan dengan minyak sayuran murah seperti minyak kacang soya dan kanola
.
3️⃣ LIGHT/EXTRA LIGHT OLIVE OIL.
Jenis ini digunakan utk proses memasak dengan suhu tinggi seperti menumis atau memanggang. Walaupon ia melalui proses penyulingan lebih dr sekali, jenis ini lebih sihat dibandingkan seperti membuat kue, memanggang, menggoreng, dan menumis
.
Sekarang dah tau kan jenis olive oil mana nak di gunakan berdasarkan kegunaan.
. .
. 
Lepas ni bole pilih olive oil yg terbaik dlm masakn kita 😉
.
.
#teamismailayu #teamaisyahjaafar
#eatfitonline #slimnfitladies
.
Coach Aisyah,
+6013-3637886.
.
#aisyahjaafar24 #nakkurus #dietsihat #tipskurus #neelofa #sizeplus #umrah #gayahidupsihat #azamkurusbefore2020 #fashionvalet #dietatkins
  • PERBEZAAN JENIS OLIVE OIL. .
    Ramai yang keliru..dengan Olive oil. Ada yang bertanya boleh ke guna utk menumis atau mengoreng tapi sebenarnya tidak. Jangan tersilap yer.
    .
    Jika salah guna jenis olive oil yg salah boleh menjadi bahaya daripada minyak goreng biasa.
    .
    Jom kita baca sikit2 jenis2 olive oil:
    .
    1️⃣ EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
    .
    Hasil pertama dari buah zaitun dan memiliki kualiti yg paling bagus dibanding jenis olive oil yg lain. Olive oil jenis nie tak sesuai utk memasak kerana mudah teroksida. Apabila terkena panas, zat-zatnya mudah menjadi lemak berbahaya.Setelah sari buah dan airnya dipisah dalam proses yang disebut
    .
    2️⃣ ORIGINAL VIRGIN OLIVE OIL
    .
    Jenis ini boleh diperolehi daripada proses memerah buah zaitun, sbb tu lg murah dari extra virgin. Jenis ini digunakan utk menumis.Virgin olive oil diesktrak menggunakan pelarut kimia, suhu tinggi atau digabungkan dengan minyak sayuran murah seperti minyak kacang soya dan kanola
    .
    3️⃣ LIGHT/EXTRA LIGHT OLIVE OIL.
    Jenis ini digunakan utk proses memasak dengan suhu tinggi seperti menumis atau memanggang. Walaupon ia melalui proses penyulingan lebih dr sekali, jenis ini lebih sihat dibandingkan seperti membuat kue, memanggang, menggoreng, dan menumis
    .
    Sekarang dah tau kan jenis olive oil mana nak di gunakan berdasarkan kegunaan.
    . .
    .
    Lepas ni bole pilih olive oil yg terbaik dlm masakn kita 😉
    .
    .
    #teamismailayu #teamaisyahjaafar
    #eatfitonline #slimnfitladies
    .
    Coach Aisyah,
    +6013-3637886.
    .
    #aisyahjaafar24 #nakkurus #dietsihat #tipskurus #neelofa #sizeplus #umrah #gayahidupsihat #azamkurusbefore2020 #fashionvalet #dietatkins

  •  0  0  20 November, 2019
  • STRESS SEBAB BADAN TERLALU GEMUK? 
BERMACAM DAH CUBA TAPI TAK BERKESAN?

STOP PENCARIAN ANDA DI SINI, APPECUT 100% BERKESAN MEMBANTU ANDA MENURUNKAN BERAT BADAN 5-10KG DALAM MASA 1 BULAN !! Berminat boleh whatsapp👉0164225798

#nakkurus #turunberatbadan #kurusdengancepat
  • STRESS SEBAB BADAN TERLALU GEMUK?
    BERMACAM DAH CUBA TAPI TAK BERKESAN?

    STOP PENCARIAN ANDA DI SINI, APPECUT 100% BERKESAN MEMBANTU ANDA MENURUNKAN BERAT BADAN 5-10KG DALAM MASA 1 BULAN !! Berminat boleh whatsapp👉0164225798

    #nakkurus #turunberatbadan #kurusdengancepat

  •  0  0  20 November, 2019
  • Kami semua dah berjaya..
Antara kami ada yg masih mengejar target sebelum menjelangnya 2020...
Sangat mudah nak kurus...
Jom joint program diet on-line dgn saya....
wsap saya : Jr Coach Mis
012-2682841
Mudah juga diet on-line ini menyediakan mean plan 30 hari...
Menu sangat sedap & kenyang sepanjang hari...
Hari-hari makan nasi pun boleh turun berat badan....
Boleh makan sampai 5 x
Kalau nak tahu lebih lanjut hubungi saya...
#jomkurus #tipskurus
#jomkuruscepat
#motivasikurus
#nakkurus
  • Kami semua dah berjaya..
    Antara kami ada yg masih mengejar target sebelum menjelangnya 2020...
    Sangat mudah nak kurus...
    Jom joint program diet on-line dgn saya....
    wsap saya : Jr Coach Mis
    012-2682841
    Mudah juga diet on-line ini menyediakan mean plan 30 hari...
    Menu sangat sedap & kenyang sepanjang hari...
    Hari-hari makan nasi pun boleh turun berat badan....
    Boleh makan sampai 5 x
    Kalau nak tahu lebih lanjut hubungi saya...
    #jomkurus #tipskurus
    #jomkuruscepat
    #motivasikurus
    #nakkurus

  •  0  0  20 November, 2019
  • SERONOKNYA, MILIKI BADAN CANTIK DAN LANGSING HANYA AMALKAN 2BIJIK  SETIAP HARI
.
1. Harga mampu milik dan berbaloi untuk dicuba.
2. Seluar Baju lama pun dah tak sangkut dah.
3. Nak solat makin mudah.
4. Tak perlu nak cover perot dah lepas ni.
.
Yang peting Kawan2 mesti tanya bila nampak perubahan nanti
.
Sekarang offer beli 1 FREE 1
.
KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
.
WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7
WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7 
WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7
.
#nakcantik #nakkurus #nakkuruscepat #nakkuruskanbadan #bodyslimmingherbal #kurus #kuruscantik #tipskurus #tipscantik #cikgu #tipskurussihat #tipskuruscepat
  • SERONOKNYA, MILIKI BADAN CANTIK DAN LANGSING HANYA AMALKAN 2BIJIK SETIAP HARI
    .
    1. Harga mampu milik dan berbaloi untuk dicuba.
    2. Seluar Baju lama pun dah tak sangkut dah.
    3. Nak solat makin mudah.
    4. Tak perlu nak cover perot dah lepas ni.
    .
    Yang peting Kawan2 mesti tanya bila nampak perubahan nanti
    .
    Sekarang offer beli 1 FREE 1
    .
    KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
    KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
    KLIK ➡️➡️➡️ LINK DI BIO
    .
    WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7
    WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7
    WHATSAPP ▶️ 0 1 1 5 6 6 3 7 2 1 7
    .
    #nakcantik #nakkurus #nakkuruscepat #nakkuruskanbadan #bodyslimmingherbal #kurus #kuruscantik #tipskurus #tipscantik #cikgu #tipskurussihat #tipskuruscepat

  •  0  0  20 November, 2019
  • Set kopi kurus ter Trending no 1🇲🇾
.
.
Kopi Klubna buat kenyang lama,bakar lemak &bagi awak tenaga berpanjangan
Jus laleh plak buat perut kempis,elak sembelit & cuci usus dari segala toxin
.
Whatsapp 0147063530/Click link dibio❤
  • Set kopi kurus ter Trending no 1🇲🇾
    .
    .
    Kopi Klubna buat kenyang lama,bakar lemak &bagi awak tenaga berpanjangan
    Jus laleh plak buat perut kempis,elak sembelit & cuci usus dari segala toxin
    .
    Whatsapp 0147063530/Click link dibio❤

  •  1  3  20 November, 2019
  • TEKAN LINK DI BIO IG KAMI SEKARANG!
.
Bayangkan awak bila dah masuk #tahun2020 ni adalah perubahan dan dah on track capai 8moian awak. Kan best boleh pakai balik baju2 lama yang kat dalam almari tu, dah boleh rasa beza dgn badan sendiri, dah kurang mengah naik tangga, dah boleh Slow2 improve ibadah solat.
.
Kalau awak serius, awak boleh tekan link di bio ig @azelan_zuefit untuk detail program kami
.
Ha.. Awak sedang menaiki tangga2 kejayaan dah tu👏👏👏💃
.
Coach Zue Azelan
Online Weight Loss Coach
+60133935913 /+60192279309
#CabaranKurusOnline #StayFitTeam
  • TEKAN LINK DI BIO IG KAMI SEKARANG!
    .
    Bayangkan awak bila dah masuk #tahun2020 ni adalah perubahan dan dah on track capai 8moian awak. Kan best boleh pakai balik baju2 lama yang kat dalam almari tu, dah boleh rasa beza dgn badan sendiri, dah kurang mengah naik tangga, dah boleh Slow2 improve ibadah solat.
    .
    Kalau awak serius, awak boleh tekan link di bio ig @azelan_zuefit untuk detail program kami
    .
    Ha.. Awak sedang menaiki tangga2 kejayaan dah tu👏👏👏💃
    .
    Coach Zue Azelan
    Online Weight Loss Coach
    +60133935913 /+60192279309
    #CabaranKurusOnline #StayFitTeam

  •  0  1  20 November, 2019
  • [#GEMPAR!!!] FENOMENA PENIMBANG ROSAK GARA-GARA FREAKYFITZ!
Eh penimbang ni rosak ka?! Semua penimbang guna pun rosak ka!
Takkan lah dah turun 8kg seminggu gara-gara freakyfitz?
Ahh!! Penimbang ni saja nak pedajei orang lah ni.
.
SEKIAN KISAH BENAR PENDEK HARI INI.. 😝
.
Material hakmilik @freakyftzshahalam & #TEAMROCKETFREAKYFITZ 
Do not copy or plagiat!
.
  • [ #GEMPAR!!!] FENOMENA PENIMBANG ROSAK GARA-GARA FREAKYFITZ!
    Eh penimbang ni rosak ka?! Semua penimbang guna pun rosak ka!
    Takkan lah dah turun 8kg seminggu gara-gara freakyfitz?
    Ahh!! Penimbang ni saja nak pedajei orang lah ni.
    .
    SEKIAN KISAH BENAR PENDEK HARI INI.. 😝
    .
    Material hakmilik @freakyftzshahalam & #TEAMROCKETFREAKYFITZ
    Do not copy or plagiat!
    .

  •  1  1  20 November, 2019
  • OFFICIALLY SOLD OUT!!
▪️
Alhamdulillah ramai yang mempercayai keberkesanan herba 7 ramuan & herba urat saraf. Siapa yang follow mengenai perubahan besar dari sya dari berat 75kg after gave birth now 54 kg hilang 20KG (Slide left) Keajaiban untuk kita yang give up nak kurus..
▪️
Ramai juga yang tak sabar nak herba2 organik ini restock dengan cepat. Terima kasih buat mereka yang telah booking herba2 ini dari awal so yang nak join, nama korang akan di letak dlm booking list. 
Boleh contact di Hotline untuk join booking order (01111414820)
▪️
Herba num1 untuk Kurus,Sihat & Selamat ✅💚 @herba7ramuan 
#herbaasli #organik #menurunkanberatbadan #menurunkankolesterol #turun5kgsebulan #kurussihat #cepatkurus #tipskurus #kesihatandalaman #nakkurus
  • OFFICIALLY SOLD OUT!!
    ▪️
    Alhamdulillah ramai yang mempercayai keberkesanan herba 7 ramuan & herba urat saraf. Siapa yang follow mengenai perubahan besar dari sya dari berat 75kg after gave birth now 54 kg hilang 20KG (Slide left) Keajaiban untuk kita yang give up nak kurus..
    ▪️
    Ramai juga yang tak sabar nak herba2 organik ini restock dengan cepat. Terima kasih buat mereka yang telah booking herba2 ini dari awal so yang nak join, nama korang akan di letak dlm booking list.
    Boleh contact di Hotline untuk join booking order (01111414820)
    ▪️
    Herba num1 untuk Kurus,Sihat & Selamat ✅💚 @herba7ramuan
    #herbaasli #organik #menurunkanberatbadan #menurunkankolesterol #turun5kgsebulan #kurussihat #cepatkurus #tipskurus #kesihatandalaman #nakkurus

  •  5  1  20 November, 2019
  • BELAJAR PERCUMA SISTEM AGEN & DROPSHIP DENGAN PAKAR BERJAYA CAPAI JUALAN RM1 JUTA DALAM MASA SINGKAT DGN TEKNIK ZERO KOS klik Link Bio
  • BELAJAR PERCUMA SISTEM AGEN & DROPSHIP DENGAN PAKAR BERJAYA CAPAI JUALAN RM1 JUTA DALAM MASA SINGKAT DGN TEKNIK ZERO KOS klik Link Bio

  •  1  1  20 November, 2019
  • BELAJAR PERCUMA SISTEM AGEN & DROPSHIP DENGAN PAKAR BERJAYA CAPAI JUALAN RM1 JUTA DALAM MASA SINGKAT DGN TEKNIK ZERO KOS klik Link Bio
  • BELAJAR PERCUMA SISTEM AGEN & DROPSHIP DENGAN PAKAR BERJAYA CAPAI JUALAN RM1 JUTA DALAM MASA SINGKAT DGN TEKNIK ZERO KOS klik Link Bio

  •  1  1  20 November, 2019
  • AYAM BAKAR ALA2 PERCIK...(kalau makan dengan sambal percik) tapi rasa dia lebih kurang ayam goreng berempah jeerrr 🙈 .
Bahan2nya :
- dada ayam (kelar2)
- bawang merah/bawang putih
- 1inchi halia/kunyit hidup
- serai
- ketumbar/jintan
- bahan perasa pink salt/cili flakes/black pepper
Caranya : kisar semua bahan & perap..then bakar
.
Try la resepi mudah ni...senang je nak kurus masak sendiri, makan ikut portion tangan,  kurang bahan yg dicampur kuranglah penambahan kalori..
.
Follow ig saya @sally_ejan @sally_ejan for more cooking video & simple resepi rahsia kurus...nak lagi best jom la join group coaching saya..ada banyak lagi resepi menu sihat sedap2 boleh buat korang turun berat...bila diet makan sedap, ada support group takde alasan kata boringgg & diet kelauttt okayyy 😎
.
Coach Sally 0193753353
Turun 10kg dari diet pemakanan sihat
  • AYAM BAKAR ALA2 PERCIK...(kalau makan dengan sambal percik) tapi rasa dia lebih kurang ayam goreng berempah jeerrr 🙈 .
    Bahan2nya :
    - dada ayam (kelar2)
    - bawang merah/bawang putih
    - 1inchi halia/kunyit hidup
    - serai
    - ketumbar/jintan
    - bahan perasa pink salt/cili flakes/black pepper
    Caranya : kisar semua bahan & perap..then bakar
    .
    Try la resepi mudah ni...senang je nak kurus masak sendiri, makan ikut portion tangan, kurang bahan yg dicampur kuranglah penambahan kalori..
    .
    Follow ig saya @sally_ejan @sally_ejan for more cooking video & simple resepi rahsia kurus...nak lagi best jom la join group coaching saya..ada banyak lagi resepi menu sihat sedap2 boleh buat korang turun berat...bila diet makan sedap, ada support group takde alasan kata boringgg & diet kelauttt okayyy 😎
    .
    Coach Sally 0193753353
    Turun 10kg dari diet pemakanan sihat

  •  2  1  20 November, 2019
  • Tepuk dada tanya selera!
  • Tepuk dada tanya selera!

  •  0  1  20 November, 2019
  • Bila dah give up gula, boleh dapat banyak benefit especially for those yang nak turunkan berat badan.⁣⁣
.⁣⁣
TAPI!⁣⁣
Tak semua boleh resist gula melainkan yang betul2 disiplin, betul2 nekad nk turunkan berat badan yang betul2 hardcore lah orang kata senang cerita. ⁣⁣
.⁣⁣
So nk memudahkan u’olls LEELIT akan bantu u’olls untuk kurangkan pengambilan gula dimana  dia akan menstabilkan gula dalam darah untuk mengawal rasa lapar tu. haaa bila gula dalam darah dah stabil, keinginan untuk makan/minum manis akan berkurang dan u’olls tak akan rasa lapar. Haaaa magic betul lah LEELIT ni. ⁣⁣
.⁣⁣
Tapi u’olls kena rasa sendiri perubahan yang LEELIT boleh buat pada u’olls. Haaa siapa yang mmg degil asyik nk makan manis nk minum manis ni, cuba LEELIT for 10 days, cuba tengok perubahannya ☺️⁣ ⁣
⁣
#leelithq#myleelitjourney#kurus#gemokisawesome#jalanjalancarimakan#sayamasak#kurus#sayanakcantik#makanansihat#nakkurus#instafamous#gemukkuruscantik#meleTop
  • Bila dah give up gula, boleh dapat banyak benefit especially for those yang nak turunkan berat badan.⁣⁣
    .⁣⁣
    TAPI!⁣⁣
    Tak semua boleh resist gula melainkan yang betul2 disiplin, betul2 nekad nk turunkan berat badan yang betul2 hardcore lah orang kata senang cerita. ⁣⁣
    .⁣⁣
    So nk memudahkan u’olls LEELIT akan bantu u’olls untuk kurangkan pengambilan gula dimana dia akan menstabilkan gula dalam darah untuk mengawal rasa lapar tu. haaa bila gula dalam darah dah stabil, keinginan untuk makan/minum manis akan berkurang dan u’olls tak akan rasa lapar. Haaaa magic betul lah LEELIT ni. ⁣⁣
    .⁣⁣
    Tapi u’olls kena rasa sendiri perubahan yang LEELIT boleh buat pada u’olls. Haaa siapa yang mmg degil asyik nk makan manis nk minum manis ni, cuba LEELIT for 10 days, cuba tengok perubahannya ☺️⁣ ⁣

    #leelithq #myleelitjourney #kurus #gemokisawesome #jalanjalancarimakan #sayamasak #kurus #sayanakcantik #makanansihat #nakkurus #instafamous #gemukkuruscantik #meleTop

  •  6  0  20 November, 2019
  • Daftar sekarang!
•
Kurus secara online je.
Belajar!
Kita ajar dan share ilmu.
Kita pantau sebulan.
Ada bimbingan.
Ada sarapan dan dinner sekali.
Ada support group.
Fun but serious.
•
Coach Rohayu Win
014-3207484
  • Daftar sekarang!

    Kurus secara online je.
    Belajar!
    Kita ajar dan share ilmu.
    Kita pantau sebulan.
    Ada bimbingan.
    Ada sarapan dan dinner sekali.
    Ada support group.
    Fun but serious.

    Coach Rohayu Win
    014-3207484

  •  0  1  20 November, 2019
  • Jom!
Tunggu apa lagi?
•
Coach Rohayu Win
014-3207484
  • Jom!
    Tunggu apa lagi?

    Coach Rohayu Win
    014-3207484

  •  1  1  20 November, 2019

Top #nakkurus Posts

  • Yg mana 1 pilihan anda? Ke mmg x suka makan sayur?🥺
.
.

Coach Athiyah
📲 017 424 8218
Personally lost 23kg🔥
  • Yg mana 1 pilihan anda? Ke mmg x suka makan sayur?🥺
    .
    .

    Coach Athiyah
    📲 017 424 8218
    Personally lost 23kg🔥

  •  547  8  2 November, 2019