#makansihatbadansihat Instagram Photos & Videos

makansihatbadansihat - 1.3k posts

Hashtag Popularity

3.1
average comments
79.6
average likes

Latest #makansihatbadansihat Posts

  • Nasi
Telur rebus
sambal
sup sayur + fishcake  #lunch #telurrebus
  • Nasi
    Telur rebus
    sambal
    sup sayur + fishcake #lunch #telurrebus

  •  1  1  6 November, 2019
  • Nak masak ibu sambal?

Masak sambal dalam kuantiti banyak?

Sekali blend semua hancus?

Mengapa cari yang lain kalo food processer boleh memudahkan keje mommy. 💢WANITA DAN GADJET DAPUR BERPISAH TIADA!!! Meh pakat rapat2 tengok promo TERJUN GAUNG apa team TERATAK RINDU nak offer😍😍!!!!💢 kedai online TERATAK RINDU sentiasa ONZ!!! 💝
.
Tau apa nama gadjet ni? Ni nama nya Food Processor(FP). Ni lah satu2 gadjet yang bila orang beli, TAK PUTUS PUTUS orang sebut SANGAT SANGAT BEST DAN BERBALOI BALOI BALOI BALOI!

1001 kegunaan nya tau. Ni kalau jenis wanita/surihati suami yang memang minat ke dapur, memang boleh kata SENYUM LEBAR SANGAT, memang PUAS HATI miliki 1 unit FP ni tau. 💓
.
Kepada cik cik abe dah gaji kan. Jum, hadiah kan cik bini seunit FP ni. Mana tau bertambah hebat, cepat , lazat dan senang lagi memudah kerja dan masakan cik bini lepas ni. Mahal? Ish.. Ni yang zatul nak offer ni. Dengar Betul2 .
PROMOTION ANSURANS 4KALI BAYAR , DENGAN BAYARAN PERTAMA TERUS DAPAT FOOD PROCESSOR(FP) MAGIC OWESOME TERBAIK DIDUNIA NOMBOR1 ni!!!!! 😱😱😱😱😍😍😍
.
bismillahirohmanirohim. PROMOTION yang DITUNGGU2 selama ini telah tibaaaaa!!!!😍😍😱.
.
promotion yg memang ditunggu2 sangat! Ansurans sebanyak 4kali dan dapat FP owesome pada bayaran pertama 😱😱😍😭 rugi x grab hoi!!!!
.
PALING BEST PROMO NI DAPAT HARGA AHLI! harga promosi jauh lebih murah taw!!! DAPATKN FP DENGAN HARGA AHLI yg jauh lebih rendah dengan PENJIMATAN Terjun gaung dan dapat unit terus pada bayaran pertama!!! Jum grab!!
.
TUNGGU APA LAGI.. meh kaih wasap meh. ✅FREE GIFT
✅FREE POST SELURUH MALAYSIA
✅FREE TO WASAP🤣

#foodprocessoramway
#foodprocessormurah
#makansihatbadansihat
#makanmakan
#gegarvaganza2019
#inibarulahsususegar
  • Nak masak ibu sambal?

    Masak sambal dalam kuantiti banyak?

    Sekali blend semua hancus?

    Mengapa cari yang lain kalo food processer boleh memudahkan keje mommy. 💢WANITA DAN GADJET DAPUR BERPISAH TIADA!!! Meh pakat rapat2 tengok promo TERJUN GAUNG apa team TERATAK RINDU nak offer😍😍!!!!💢 kedai online TERATAK RINDU sentiasa ONZ!!! 💝
    .
    Tau apa nama gadjet ni? Ni nama nya Food Processor(FP). Ni lah satu2 gadjet yang bila orang beli, TAK PUTUS PUTUS orang sebut SANGAT SANGAT BEST DAN BERBALOI BALOI BALOI BALOI!

    1001 kegunaan nya tau. Ni kalau jenis wanita/surihati suami yang memang minat ke dapur, memang boleh kata SENYUM LEBAR SANGAT, memang PUAS HATI miliki 1 unit FP ni tau. 💓
    .
    Kepada cik cik abe dah gaji kan. Jum, hadiah kan cik bini seunit FP ni. Mana tau bertambah hebat, cepat , lazat dan senang lagi memudah kerja dan masakan cik bini lepas ni. Mahal? Ish.. Ni yang zatul nak offer ni. Dengar Betul2 .
    PROMOTION ANSURANS 4KALI BAYAR , DENGAN BAYARAN PERTAMA TERUS DAPAT FOOD PROCESSOR(FP) MAGIC OWESOME TERBAIK DIDUNIA NOMBOR1 ni!!!!! 😱😱😱😱😍😍😍
    .
    bismillahirohmanirohim. PROMOTION yang DITUNGGU2 selama ini telah tibaaaaa!!!!😍😍😱.
    .
    promotion yg memang ditunggu2 sangat! Ansurans sebanyak 4kali dan dapat FP owesome pada bayaran pertama 😱😱😍😭 rugi x grab hoi!!!!
    .
    PALING BEST PROMO NI DAPAT HARGA AHLI! harga promosi jauh lebih murah taw!!! DAPATKN FP DENGAN HARGA AHLI yg jauh lebih rendah dengan PENJIMATAN Terjun gaung dan dapat unit terus pada bayaran pertama!!! Jum grab!!
    .
    TUNGGU APA LAGI.. meh kaih wasap meh. ✅FREE GIFT
    ✅FREE POST SELURUH MALAYSIA
    ✅FREE TO WASAP🤣

    #foodprocessoramway
    #foodprocessormurah
    #makansihatbadansihat
    #makanmakan
    #gegarvaganza2019
    #inibarulahsususegar

  •  4  0  28 October, 2019
  • Namanya Food Processor (FP) 💥Pelbagai Fungsi: 👉Mince - menghancurkan
👉Slice -mayang
👉Shred - mengoyak
👉Knead -menguli
👉Whip - utk buat meringue
👉Blend- utk ice blended dll
👉extract citrus juice 😍Uli roti, mixer adunan kek, Chop rencah tumisan, buang bijik cabai kering, daging kisar dll... Jimatkan tenaga jimat masa!

Food Processor membantu meringankan tugas anda di dapur. 
Memang teruja bila menggunakannya. 💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓 FREE wasap zatul untuk sembang tepi

www.wasap.my/60192006283

www.wasap.my/60192006283

#foodprocessormurah
#foodprocessoramway
#amwaylife
#amwayproducts
#makansihatbadansihat
#resepisedap
#resepisihat
#gegarvaganza2019
  • Namanya Food Processor (FP) 💥Pelbagai Fungsi: 👉Mince - menghancurkan
    👉Slice -mayang
    👉Shred - mengoyak
    👉Knead -menguli
    👉Whip - utk buat meringue
    👉Blend- utk ice blended dll
    👉extract citrus juice 😍Uli roti, mixer adunan kek, Chop rencah tumisan, buang bijik cabai kering, daging kisar dll... Jimatkan tenaga jimat masa!

    Food Processor membantu meringankan tugas anda di dapur.
    Memang teruja bila menggunakannya. 💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓 FREE wasap zatul untuk sembang tepi

    www.wasap.my/60192006283

    www.wasap.my/60192006283

    #foodprocessormurah
    #foodprocessoramway
    #amwaylife
    #amwayproducts
    #makansihatbadansihat
    #resepisedap
    #resepisihat
    #gegarvaganza2019

  •  1  0  26 October, 2019
  • 💖NOXXA FOOD STEAMER SUPERB💖 🔹AWESOME!🔹
💎Steamer yang tak perlu tunggu 30 minit utk air mendidih pun, letak makanan, tekan on, masuk kan masa, tekan button start! Wap terus keluar dan aktiviti kukus bermula serta merta!
💎Umur semakin tua, kadang masak sesuatu atas dapur gas memang boleh terlupa kan! Siapa pernah alami? Sampai kering air dalam periuk kukus! Boleh rentung periuk! Tapi dengan steamer noxxa yang bijak ini, XPERLU LAGI RISAU sebab jika air mulai mengurang, alarm akan berbunyi, dan jika air tidak ditambah, steamer automatik ter off sendiri, sangat selamat😍😍😍 🔹HEBAT & BERBALOI🔹
💎Kaedah memasak secara mengukus/ stim adalah cara amalan hidup yang sihat
💎Nutrien dan rasa dikekalkan sewaktu proses pengukusan
💎Ruang pengukus XL (3 tingkat) yang boleh disusun secara bertingkat.
💎Setiap tiub stim menyalurkan stim ke setiap ruang yang mana meminimumkan pemindahan bau makanan dari satu ruang ke ruang yang lain.
🔸Pemasa digital
🔸Pemasa tunda sehingga 12 jam
🔸Salur masuk air luar untuk mudah mengisi takungan air
💎Watt : 1200w
💎Takungan Air : 1.7 L 🔹Kerja2 mengukus kini lebih mudah🔹
💎tidak perlu balut penutup. 💎air tidak menitik pada makanan
💎3 lapisan pengukus boleh naik serentak
💎pemasa dlm bentuk digital
💎Features:
Steam tray size: 38.3(L) 23.4(W) 2.3(H) cm
Steam rack size : 34.5(L) 21.7(W) 7.5(H) cm
💎1tahun warranty untuk kerosakan dari pengilangan.

Ha... Yang paling best, jika lapisan bawah kukus nasi, bahagian tengah kukus ikan siakap stim, atas kuih seri muka, bau ikan tidak akan melekat pada nasi dan kuih seri muka anda. Awesome kan?! Kalau Raya ni, nk buat kek kukus, nk kukus ketupat, nk buat nasi kukus, masak juadah berbuka puasa, atau sebagainya, kini semudah abc!

Jum jaga kesihatan kita pakai steamer ajaib ni. ✅kek kukus
✅nasi kukus ✅ayam, ikan dan lauk kukus.
✅pau
✅kuih muih seperti tepung talam, seri muka, puteri ayu, nona manis, apam mekar, dll.
✅jimat masa!
Harga? Pastinya mampu milik..
.
Open kutu bg yg berminat. Rm88/sebulan😍😍😍 Wasap zatul www.wasap.my/60192006283

www.wasap.my/60192006283

#steamernoxxa
#makansihatbadansihat
#makanmakan
#resepisihat
#amway
#gegarvaganza2019
#inibarulahsususegar
  • 💖NOXXA FOOD STEAMER SUPERB💖 🔹AWESOME!🔹
    💎Steamer yang tak perlu tunggu 30 minit utk air mendidih pun, letak makanan, tekan on, masuk kan masa, tekan button start! Wap terus keluar dan aktiviti kukus bermula serta merta!
    💎Umur semakin tua, kadang masak sesuatu atas dapur gas memang boleh terlupa kan! Siapa pernah alami? Sampai kering air dalam periuk kukus! Boleh rentung periuk! Tapi dengan steamer noxxa yang bijak ini, XPERLU LAGI RISAU sebab jika air mulai mengurang, alarm akan berbunyi, dan jika air tidak ditambah, steamer automatik ter off sendiri, sangat selamat😍😍😍 🔹HEBAT & BERBALOI🔹
    💎Kaedah memasak secara mengukus/ stim adalah cara amalan hidup yang sihat
    💎Nutrien dan rasa dikekalkan sewaktu proses pengukusan
    💎Ruang pengukus XL (3 tingkat) yang boleh disusun secara bertingkat.
    💎Setiap tiub stim menyalurkan stim ke setiap ruang yang mana meminimumkan pemindahan bau makanan dari satu ruang ke ruang yang lain.
    🔸Pemasa digital
    🔸Pemasa tunda sehingga 12 jam
    🔸Salur masuk air luar untuk mudah mengisi takungan air
    💎Watt : 1200w
    💎Takungan Air : 1.7 L 🔹Kerja2 mengukus kini lebih mudah🔹
    💎tidak perlu balut penutup. 💎air tidak menitik pada makanan
    💎3 lapisan pengukus boleh naik serentak
    💎pemasa dlm bentuk digital
    💎Features:
    Steam tray size: 38.3(L) 23.4(W) 2.3(H) cm
    Steam rack size : 34.5(L) 21.7(W) 7.5(H) cm
    💎1tahun warranty untuk kerosakan dari pengilangan.

    Ha... Yang paling best, jika lapisan bawah kukus nasi, bahagian tengah kukus ikan siakap stim, atas kuih seri muka, bau ikan tidak akan melekat pada nasi dan kuih seri muka anda. Awesome kan?! Kalau Raya ni, nk buat kek kukus, nk kukus ketupat, nk buat nasi kukus, masak juadah berbuka puasa, atau sebagainya, kini semudah abc!

    Jum jaga kesihatan kita pakai steamer ajaib ni. ✅kek kukus
    ✅nasi kukus ✅ayam, ikan dan lauk kukus.
    ✅pau
    ✅kuih muih seperti tepung talam, seri muka, puteri ayu, nona manis, apam mekar, dll.
    ✅jimat masa!
    Harga? Pastinya mampu milik..
    .
    Open kutu bg yg berminat. Rm88/sebulan😍😍😍 Wasap zatul www.wasap.my/60192006283

    www.wasap.my/60192006283

    #steamernoxxa
    #makansihatbadansihat
    #makanmakan
    #resepisihat
    #amway
    #gegarvaganza2019
    #inibarulahsususegar

  •  1  0  26 October, 2019
  • ❤HD9723 Philips Airfryer ❤
Moh beli satu letak dirumah 😍
✅GORENG TANPA MINYAK.OFKOS CRISPY OK
✅BAKE
✅ROAST
✅GRILL
✅DEFROST
▪Kuasa : 1500W
▪ Voltan : 220 - 240V
▪Kapasiti : 0.8 kg
▪ Dilengkapi dgn teknologi twin turbostar
▪menggoreng tanpa minyak dan waktu yg sama  mengeluarkan minyak pd makanan seperti ayam sehingga 90% -mengurangkan lemak,menyihatkan badan
▪Hanya 0.30 sen tenaga elektrik utk satu jam penggunaan 😍Air Fryer..makan secara sihat..goreng tanpa minyak..Sayangi jantung anda❤❤ #makansihatbadansihat
#airfryer
#airfryerfans
#amway
#gegarvaganza2019
#inibarulahsususegar
  • ❤HD9723 Philips Airfryer ❤
    Moh beli satu letak dirumah 😍
    ✅GORENG TANPA MINYAK.OFKOS CRISPY OK
    ✅BAKE
    ✅ROAST
    ✅GRILL
    ✅DEFROST
    ▪Kuasa : 1500W
    ▪ Voltan : 220 - 240V
    ▪Kapasiti : 0.8 kg
    ▪ Dilengkapi dgn teknologi twin turbostar
    ▪menggoreng tanpa minyak dan waktu yg sama mengeluarkan minyak pd makanan seperti ayam sehingga 90% -mengurangkan lemak,menyihatkan badan
    ▪Hanya 0.30 sen tenaga elektrik utk satu jam penggunaan 😍Air Fryer..makan secara sihat..goreng tanpa minyak..Sayangi jantung anda❤❤ #makansihatbadansihat
    #airfryer
    #airfryerfans
    #amway
    #gegarvaganza2019
    #inibarulahsususegar

  •  4  1  25 October, 2019
  • ❤HD9723 Philips Airfryer ❤
Moh beli satu letak dirumah 😍
✅GORENG TANPA MINYAK.OFKOS CRISPY OK
✅BAKE
✅ROAST
✅GRILL
✅DEFROST
▪Kuasa : 1500W
▪ Voltan : 220 - 240V
▪Kapasiti : 0.8 kg
▪ Dilengkapi dgn teknologi twin turbostar
▪menggoreng tanpa minyak dan waktu yg sama  mengeluarkan minyak pd makanan seperti ayam sehingga 90% -mengurangkan lemak,menyihatkan badan
▪Hanya 0.30 sen tenaga elektrik utk satu jam penggunaan 😍Air Fryer..makan secara sihat..goreng tanpa minyak..Sayangi jantung anda❤❤ Open kutu 10bulan sahaja

Jom wasap lajus lajus

www.wasap.my/60192006283
www.wasap.my/60192006283
www.wasap.my/60192006283

#makansihat
#makansihatbadansihat
#airfryer
#airfryerfans
#airfryerrecipe
#amwayproducts
  • ❤HD9723 Philips Airfryer ❤
    Moh beli satu letak dirumah 😍
    ✅GORENG TANPA MINYAK.OFKOS CRISPY OK
    ✅BAKE
    ✅ROAST
    ✅GRILL
    ✅DEFROST
    ▪Kuasa : 1500W
    ▪ Voltan : 220 - 240V
    ▪Kapasiti : 0.8 kg
    ▪ Dilengkapi dgn teknologi twin turbostar
    ▪menggoreng tanpa minyak dan waktu yg sama mengeluarkan minyak pd makanan seperti ayam sehingga 90% -mengurangkan lemak,menyihatkan badan
    ▪Hanya 0.30 sen tenaga elektrik utk satu jam penggunaan 😍Air Fryer..makan secara sihat..goreng tanpa minyak..Sayangi jantung anda❤❤ Open kutu 10bulan sahaja

    Jom wasap lajus lajus

    www.wasap.my/60192006283
    www.wasap.my/60192006283
    www.wasap.my/60192006283

    #makansihat
    #makansihatbadansihat
    #airfryer
    #airfryerfans
    #airfryerrecipe
    #amwayproducts

  •  18  0  25 October, 2019

Top #makansihatbadansihat Posts

  • Tips Sauna Bersama Saunaku 😍
----------------------------------------------
.
Bagi yang first time bersauna..
Follow tips² di bawah ini.. 😘👌🏻
.
💦 Pakai pakaian yang selesa untuk bersauna, lagi best berkemban pakai kain batik sahaja atau pakai tuala (towel)
.
💦 Minum air masak yang mencukupi sebelum, semasa dan selepas bersauna untuk ganti balik cecair yang keluar dari badan kita
.
💦 Bagi yang baru nak bersauna, mulakan dulu dengan suhu perlahan dan masa yang singkat, 10-15 minit setiap sesi. Apabila badan dah selesa dan biasa bersauna boleh tambah masa sehingga 30 minit setiap sesi
.
💦 Konsisten!! Tips yang paling penting, selalu bersauna sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. Jangan guna sekali terus simpan ya!!
.
Ok dah baca semua??
Jom kita bersauna bersama².. 🤗🤗 #dietsihat #saunamurah #saunaku #squadsaunaku #saunakubyelly2 
#ootd #jalanjalancarimakan #dietfood #makansihatbadansihat #bellaammara #fashasandha #pakejpantangjb #pantang #resepiyatiekitchen #yatiekitchen
  • Tips Sauna Bersama Saunaku 😍
    ----------------------------------------------
    .
    Bagi yang first time bersauna..
    Follow tips² di bawah ini.. 😘👌🏻
    .
    💦 Pakai pakaian yang selesa untuk bersauna, lagi best berkemban pakai kain batik sahaja atau pakai tuala (towel)
    .
    💦 Minum air masak yang mencukupi sebelum, semasa dan selepas bersauna untuk ganti balik cecair yang keluar dari badan kita
    .
    💦 Bagi yang baru nak bersauna, mulakan dulu dengan suhu perlahan dan masa yang singkat, 10-15 minit setiap sesi. Apabila badan dah selesa dan biasa bersauna boleh tambah masa sehingga 30 minit setiap sesi
    .
    💦 Konsisten!! Tips yang paling penting, selalu bersauna sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. Jangan guna sekali terus simpan ya!!
    .
    Ok dah baca semua??
    Jom kita bersauna bersama².. 🤗🤗 #dietsihat #saunamurah #saunaku #squadsaunaku #saunakubyelly2
    #ootd #jalanjalancarimakan #dietfood #makansihatbadansihat #bellaammara #fashasandha #pakejpantangjb #pantang #resepiyatiekitchen #yatiekitchen

  •  126  0  26 September, 2019