#makansihat Instagram Photos & Videos

makansihat - 104.7k posts

Hashtag Popularity

3.8
average comments
156
average likes

Latest #makansihat Posts

  • Tak semua orang perlukan Herbalife untuk kurus.
Macam2 cara ada untuk kurus.

Tapi bagi yg nak kurus mudah tanpa perlu ke gym
✔Tanpa Stress.
✔PASTI Turun 4-8kg Sebulan
✔Bukan Turun Berat YO-YO
✔BOLEH MAKAN NASI

Boleh la join Herbalife Surikurus Coaching yang khas untuk wanita2 dan ibu2 sibuk.

KURUS MUDAH, HANYA DARI RUMAH

DAFTAR SEKARANG 📲 019 9970 666
Herbalife Program Kurus dgn Nutrisi Sihat

#kurus30hari
#kurussihat
#kurusmudah
#teamsurikurus 
#herbalifemalaysia
  • Tak semua orang perlukan Herbalife untuk kurus.
    Macam2 cara ada untuk kurus.

    Tapi bagi yg nak kurus mudah tanpa perlu ke gym
    ✔Tanpa Stress.
    ✔PASTI Turun 4-8kg Sebulan
    ✔Bukan Turun Berat YO-YO
    ✔BOLEH MAKAN NASI

    Boleh la join Herbalife Surikurus Coaching yang khas untuk wanita2 dan ibu2 sibuk.

    KURUS MUDAH, HANYA DARI RUMAH

    DAFTAR SEKARANG 📲 019 9970 666
    Herbalife Program Kurus dgn Nutrisi Sihat

    #kurus30hari
    #kurussihat
    #kurusmudah
    #teamsurikurus
    #herbalifemalaysia

  •  1  1  19 minutes ago
  • Selamat petang semuaa kesayangan sis, nak kurus sihat & bertenaga HANYA MINUM 1 SACHET COCOCURV setiap hari okay❤
•
CocoCurv🍫 diperbuat daripada Belgium Coklat yang bermutu tinggi, aroma coklatnya  sangat harum & Lazat!
•
Belgium coklat juga di antara jenis coklat yg terkenal di dunia! Tidak hairanlah bila uols rasa kelazatan coklat CocoCurv memang BERBEZA dengan produk coklat yang lain!
•
Kami hanya gunakan coklat Belgium yang bermutu tinggi untuk menghasilkan CocoCurv🍫
•
So, kepada penggemar coklat, uols wajib rasa CocoCurv🍫 sebab ia adalah satu2nya coklat pertama yang MAHA LAZAT untuk turunkan berat badan😋
•
Wow best CocoCurv🍫 ni, 1 sachet sahaja sehari , 7 hari dsh boleh turun minimal 2-3kg! Dalam masa yang sama CocoCurv bantu kita kawal untuk makan makanan tak sihat, berminyak, manis & berlemak! Memang tekak xkan selera nak makan semua tu. Tapi kalau uols makan jugak pun xder masalah sebab CocoCurv akan terus burn lemak2 & stabilkan hula dalam badan kita💕
•
1 kotak Cococurv🍫 boleh turun 5-7kg tau! •
1 sachet = berlari 10 pusingan padang🤾‍♀️ #saizbesar #plussize #badanbesar #saizbesar #gemuk #diet #resepidiet #exersize #dietsihat #plandiet #zumbamalaysia #funrunmalaysia #gymmalaysia #hikingmalaysia #makansihat
  • Selamat petang semuaa kesayangan sis, nak kurus sihat & bertenaga HANYA MINUM 1 SACHET COCOCURV setiap hari okay❤

    CocoCurv🍫 diperbuat daripada Belgium Coklat yang bermutu tinggi, aroma coklatnya sangat harum & Lazat!

    Belgium coklat juga di antara jenis coklat yg terkenal di dunia! Tidak hairanlah bila uols rasa kelazatan coklat CocoCurv memang BERBEZA dengan produk coklat yang lain!

    Kami hanya gunakan coklat Belgium yang bermutu tinggi untuk menghasilkan CocoCurv🍫

    So, kepada penggemar coklat, uols wajib rasa CocoCurv🍫 sebab ia adalah satu2nya coklat pertama yang MAHA LAZAT untuk turunkan berat badan😋

    Wow best CocoCurv🍫 ni, 1 sachet sahaja sehari , 7 hari dsh boleh turun minimal 2-3kg! Dalam masa yang sama CocoCurv bantu kita kawal untuk makan makanan tak sihat, berminyak, manis & berlemak! Memang tekak xkan selera nak makan semua tu. Tapi kalau uols makan jugak pun xder masalah sebab CocoCurv akan terus burn lemak2 & stabilkan hula dalam badan kita💕

    1 kotak Cococurv🍫 boleh turun 5-7kg tau! •
    1 sachet = berlari 10 pusingan padang🤾‍♀️ #saizbesar #plussize #badanbesar #saizbesar #gemuk #diet #resepidiet #exersize #dietsihat #plandiet #zumbamalaysia #funrunmalaysia #gymmalaysia #hikingmalaysia #makansihat

  •  1  0  1 hour ago
  • Hari-hari saya kena make sure stay active sebab dah tau, waktu petang je mesti malas nak workout. Bila kurang active, mind pun jammed. Ya Allah kenapa eh 😂 Rasa pressure bila workout maybe sebab saya sorang dan dalam tempat kurang terbukak. Padahal space luas besar rumah 🙄

So, nak kekal active supaya bangun tidur pagi esok lebih segar badan, saya buat kerja berat (rasanya tinggal nak belajar panjat dan pangkas pokok rambutan/mangga je). Haha. Harini saya kemas laman kaw-kaw. Puas rasa berpeluh. Maybe kena outdoor lebih ni 😑

Lepas tu bancuh shake+letak susu banyak. Kurang muscle sore 🤩
  • Hari-hari saya kena make sure stay active sebab dah tau, waktu petang je mesti malas nak workout. Bila kurang active, mind pun jammed. Ya Allah kenapa eh 😂 Rasa pressure bila workout maybe sebab saya sorang dan dalam tempat kurang terbukak. Padahal space luas besar rumah 🙄

    So, nak kekal active supaya bangun tidur pagi esok lebih segar badan, saya buat kerja berat (rasanya tinggal nak belajar panjat dan pangkas pokok rambutan/mangga je). Haha. Harini saya kemas laman kaw-kaw. Puas rasa berpeluh. Maybe kena outdoor lebih ni 😑

    Lepas tu bancuh shake+letak susu banyak. Kurang muscle sore 🤩

  •  2  1  1 hour ago
  • Tips kurus tanpa berlapar
✔Plan your daily meals
✔Choose makanan yang mengenyangkan dan sihat
✔Avoid junk, processed or sugary foods yang buat you craving more

Mudahkan.
Lagi mudah kurus dengan Surikurus bila coach dah siap2 provide your daily mealplan.
Tinggal nak apply je❤

KURUS TANPA STRESS
📲019 9970 666
Program Turun Berat Online PALING MUDAH dan BERKESAN
✔Tanpa Berlapar
✔Tanpa Stress
✔Boleh Makan 🍚
✔Tak Wajib Bersenam
✔Group Coaching yang Supportive
✔100% Online Seluruh Malaysia

#kurus30hari 
#kurusmudah
#endyearchallenge 
#teamsurikurus 
#herbalifemalaysia
  • Tips kurus tanpa berlapar
    ✔Plan your daily meals
    ✔Choose makanan yang mengenyangkan dan sihat
    ✔Avoid junk, processed or sugary foods yang buat you craving more

    Mudahkan.
    Lagi mudah kurus dengan Surikurus bila coach dah siap2 provide your daily mealplan.
    Tinggal nak apply je❤

    KURUS TANPA STRESS
    📲019 9970 666
    Program Turun Berat Online PALING MUDAH dan BERKESAN
    ✔Tanpa Berlapar
    ✔Tanpa Stress
    ✔Boleh Makan 🍚
    ✔Tak Wajib Bersenam
    ✔Group Coaching yang Supportive
    ✔100% Online Seluruh Malaysia

    #kurus30hari
    #kurusmudah
    #endyearchallenge
    #teamsurikurus
    #herbalifemalaysia

  •  2  1  2 hours ago
  • .
فَبِأَيِّ آَلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
.
"ماكا نعمة توهن مو يغ ماناكه يغ كامو دوستاكن"
.
Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan”
.
Rezeki datang dariNya, makan rezeki yg tak akan ditolak. Hasilnya sepanjang sebulan dua makan tanpa ada kawalan, akhirnya doktor dah bersuara. BMI badan tahap ke obes. Patutla badan rasa berat. Gambar yg member ambil semuanya mula nmpk 'kelemakan'. Bukan salah lensa kamera atau teknik angle member yg ambil gambar. Ni semua salah diri sendiri sebab tak kawal makan. Gambar makanan tu sebahagian yg lain simpan sebagai kenangan 2019.
.
Gambar2 terkini memang dh ada bezanya. Tapi redha dan tetap 'post'. InshaAllah la doktor, cuti  panjang ni kita cuba utk kawal makan. Kalau iman kuat😂. Tak tahu la klu berat 65kg ke bawah. Jadi apa nanti. Berpegang kata doktor, kena kuruskan lagi bukan utk dipuji, tapi utk mudah beribadat dan sihat. ok doktor noted😓😓😓
.
#food #foodporn #foodie #makanmakan #kurussihat #makansihat #ibadat #kisahseorangadam
  • .
    فَبِأَيِّ آَلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
    .
    "ماكا نعمة توهن مو يغ ماناكه يغ كامو دوستاكن"
    .
    Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan”
    .
    Rezeki datang dariNya, makan rezeki yg tak akan ditolak. Hasilnya sepanjang sebulan dua makan tanpa ada kawalan, akhirnya doktor dah bersuara. BMI badan tahap ke obes. Patutla badan rasa berat. Gambar yg member ambil semuanya mula nmpk 'kelemakan'. Bukan salah lensa kamera atau teknik angle member yg ambil gambar. Ni semua salah diri sendiri sebab tak kawal makan. Gambar makanan tu sebahagian yg lain simpan sebagai kenangan 2019.
    .
    Gambar2 terkini memang dh ada bezanya. Tapi redha dan tetap 'post'. InshaAllah la doktor, cuti panjang ni kita cuba utk kawal makan. Kalau iman kuat😂. Tak tahu la klu berat 65kg ke bawah. Jadi apa nanti. Berpegang kata doktor, kena kuruskan lagi bukan utk dipuji, tapi utk mudah beribadat dan sihat. ok doktor noted😓😓😓
    .
    #food #foodporn #foodie #makanmakan #kurussihat #makansihat #ibadat #kisahseorangadam

  •  13  0  3 hours ago
  • TANGKI BESAR LEBIH BERBALOI !!
.
Ada yang tanya (....
.
"Macam mana ya,  ruang dapur akak tak besar, Nak kena ada meja nak letak kalau nak pasang penapis air ni. "
.
Haaa.. Ni saya cadangkan, akak boleh ambil Penapis Air CUCKOO jenis QUEEN TOP ni.
.
1) Jenis Floor Standing : Nak letak kat celah mana pun boleh.  Nampak kemas je. Setel masalah nak kena beli meja tambahan bagai nak letak penapis air kan .
.
2) Tak perlu meja2 dah.  Senang.  Besar pun besar... 15 LITER tangki untuk 3 suhu air..
.
.
.
Memang puas betul minum... AIR MINERAL PULAK TU (Bukan RO)  Untuk Family besar memang best, nak kenduri-kendara ke.. Jamuan2 ke.. Senang, tak kalut dah.
.
So alang2  nak pasang penapis air tu. Ambil yang besar terus tangki nya.. Mudah :grinning:
.
HANYA RM122 saja sebulan, TERUS SIAP PASANG!! SIAP DAPAT SERVICE 5 TAHUN!!
.
Belian secara ONLINE yang MUDAH & PANTAS DIRECT HQ !!
.
#jomkurus1malaysia #kurustanpaberlapar  #cuckooendau  #multicookermalaysia  #trustedseller  #cuckoosales #cuckoopuchong  #cuckooputrajaya  #makansihat
  • TANGKI BESAR LEBIH BERBALOI !!
    .
    Ada yang tanya (....
    .
    "Macam mana ya, ruang dapur akak tak besar, Nak kena ada meja nak letak kalau nak pasang penapis air ni. "
    .
    Haaa.. Ni saya cadangkan, akak boleh ambil Penapis Air CUCKOO jenis QUEEN TOP ni.
    .
    1) Jenis Floor Standing : Nak letak kat celah mana pun boleh. Nampak kemas je. Setel masalah nak kena beli meja tambahan bagai nak letak penapis air kan .
    .
    2) Tak perlu meja2 dah. Senang. Besar pun besar... 15 LITER tangki untuk 3 suhu air..
    .
    .
    .
    Memang puas betul minum... AIR MINERAL PULAK TU (Bukan RO) Untuk Family besar memang best, nak kenduri-kendara ke.. Jamuan2 ke.. Senang, tak kalut dah.
    .
    So alang2 nak pasang penapis air tu. Ambil yang besar terus tangki nya.. Mudah :grinning:
    .
    HANYA RM122 saja sebulan, TERUS SIAP PASANG!! SIAP DAPAT SERVICE 5 TAHUN!!
    .
    Belian secara ONLINE yang MUDAH & PANTAS DIRECT HQ !!
    .
    #jomkurus1malaysia #kurustanpaberlapar #cuckooendau #multicookermalaysia #trustedseller #cuckoosales #cuckoopuchong #cuckooputrajaya #makansihat

  •  1  0  4 hours ago
  • 😱😱😂😂😂 UNTUK PENGETAHUAN SEMUA PENAPIS AIR LUAR COWAY.. .
KENAPA PERLU PENAPIS AIR COWAY❔❔❔
.
✔ Cantik dan jimat Ruang rumah.
✔ Mengelakan tangki air dirumah berkeladak dgn karat. ✔ Diperbuat dari Stainless Steel anti-karat.
✔ Teknologi pertama dimalaysia mempunyai *auto flushing timer.
✔ Menggunakan alpha 7 mirror membrane, Kapilari ini adalah 3,000 lebih kecil dari rambut manusia.
✔ Dengan konsep inside-out, air akan melalui 0.01 mikron untuk menghilangkan Klorin,Bau,Kuman, Bakteria,Pepejal dan Besi Berat.
✔ Tanpa mengurangkan tekanan air di dalam rumah.
.
.
BUKAN ITU SAJA COWAY BAGI😍😍😍
👉 Mempunyai skim Sewa Beli🆒
👉 Servis 6 bulan sekali 🆓
👉 Maintenance Filter pon 🆓
👉 Warannty 5 tahun all part 🆓
.
. ☎ BUKHARI ☎
.Professional Sales Advisor  HP CODE – 605680
.COWAY ( M) SDN BHD
.
☎📞 0104013210 whatsapp /call

PEMASANGAN SELURUH MALAYSIA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
.
.
#cowayseremban  #cowaytamanmelawati
#cowaysarawak  #airfiltercoway #cowaypenang  #penapisaircoway  #cowayairpurifier  #jomkurus1malaysia  #makansihat  #cuckooselangor  #naturalexecutivecuckoo
  • 😱😱😂😂😂 UNTUK PENGETAHUAN SEMUA PENAPIS AIR LUAR COWAY.. .
    KENAPA PERLU PENAPIS AIR COWAY❔❔❔
    .
    ✔ Cantik dan jimat Ruang rumah.
    ✔ Mengelakan tangki air dirumah berkeladak dgn karat. ✔ Diperbuat dari Stainless Steel anti-karat.
    ✔ Teknologi pertama dimalaysia mempunyai *auto flushing timer.
    ✔ Menggunakan alpha 7 mirror membrane, Kapilari ini adalah 3,000 lebih kecil dari rambut manusia.
    ✔ Dengan konsep inside-out, air akan melalui 0.01 mikron untuk menghilangkan Klorin,Bau,Kuman, Bakteria,Pepejal dan Besi Berat.
    ✔ Tanpa mengurangkan tekanan air di dalam rumah.
    .
    .
    BUKAN ITU SAJA COWAY BAGI😍😍😍
    👉 Mempunyai skim Sewa Beli🆒
    👉 Servis 6 bulan sekali 🆓
    👉 Maintenance Filter pon 🆓
    👉 Warannty 5 tahun all part 🆓
    .
    . ☎ BUKHARI ☎
    .Professional Sales Advisor HP CODE – 605680
    .COWAY ( M) SDN BHD
    .
    ☎📞 0104013210 whatsapp /call

    PEMASANGAN SELURUH MALAYSIA 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
    .
    .
    #cowayseremban #cowaytamanmelawati
    #cowaysarawak #airfiltercoway #cowaypenang #penapisaircoway #cowayairpurifier #jomkurus1malaysia #makansihat #cuckooselangor #naturalexecutivecuckoo

  •  0  0  5 hours ago
  • Apakah makanan yg anda makan beri anda tenaga?
.
Impact Mengantuk ni, tanda2 Kita terover makan atau makanan yg dimakan terdapat banyak bahan2 perisa yg tidak baik.
.
Pilih makanan yg baik untuk kesihatan yang lebih baik.
.
#makansihat Vs #makanmengantuk
-Happy sharing-
  • Apakah makanan yg anda makan beri anda tenaga?
    .
    Impact Mengantuk ni, tanda2 Kita terover makan atau makanan yg dimakan terdapat banyak bahan2 perisa yg tidak baik.
    .
    Pilih makanan yg baik untuk kesihatan yang lebih baik.
    .
    #makansihat Vs #makanmengantuk
    -Happy sharing-

  •  13  0  6 hours ago

Top #makansihat Posts

  • Ramai orang takut nak diet sebab mereka sangka diet ni tak boleh makan sedap2

Tengok peserta bulan November saya punya meals semua sedap2 belaka 😋
Nama dia Fuziah seorang kakitangan kerajaan
Hari2 beliau bawa bekal ke ofis
Fuziah telah join program saya sejak awal tahun 2019 dan dah dapat berat ideal sekarang
Best ke best?

Sayang lah coach nak tinggal nasi lemak & roti canai ni
Sayang nak buang lemak kat dalam badan ni nanti kurus tinggal tulang 😅
Suami tak kasi kurus sangat nanti rasa tulang haha

Macam2 alasan taknak diet tapi tengok orang lain kurus dan pakai baju cantik2 dia teringin 
Gais, kita bukan nak kena kurus sampai tinggal tulang gais
Kita nak kurus yang fit, yang sedap mata memandang
Paling penting kita nak kurus yang sihat
Betul ke betul?

Coach Syarifah Online Coaching
48 y/o
I have lost 22kg

#jjcm #makansihat #diet #eatcleanmalaysia #resepibonda #resepisihat #mukbang #laukkampung #lunchbox #eathealthy #dietatkins #intermittentfasting #resepimudah #akumasakkauyangpanas
  • Ramai orang takut nak diet sebab mereka sangka diet ni tak boleh makan sedap2

    Tengok peserta bulan November saya punya meals semua sedap2 belaka 😋
    Nama dia Fuziah seorang kakitangan kerajaan
    Hari2 beliau bawa bekal ke ofis
    Fuziah telah join program saya sejak awal tahun 2019 dan dah dapat berat ideal sekarang
    Best ke best?

    Sayang lah coach nak tinggal nasi lemak & roti canai ni
    Sayang nak buang lemak kat dalam badan ni nanti kurus tinggal tulang 😅
    Suami tak kasi kurus sangat nanti rasa tulang haha

    Macam2 alasan taknak diet tapi tengok orang lain kurus dan pakai baju cantik2 dia teringin
    Gais, kita bukan nak kena kurus sampai tinggal tulang gais
    Kita nak kurus yang fit, yang sedap mata memandang
    Paling penting kita nak kurus yang sihat
    Betul ke betul?

    Coach Syarifah Online Coaching
    48 y/o
    I have lost 22kg

    #jjcm #makansihat #diet #eatcleanmalaysia #resepibonda #resepisihat #mukbang #laukkampung #lunchbox #eathealthy #dietatkins #intermittentfasting #resepimudah #akumasakkauyangpanas

  •  240  2  9 hours ago