#makanansihat Instagram Photos & Videos

Hashtag Popularity

6.8
average comments
260.9
average likes

Latest #makanansihat Posts

  • Dia punya panjang meja lauk nasi hancur diet mak hari ni🤣 tapi pilihan di tangan kita🤗.
.
PROGRAM KURUS 30 HARI
| Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN|
✔ Turun 4-7KG
✔ Mealplan mudah untuk kurus
✔Ada Coaching Group
✔ Coach Check Food Diary
✔ All Online ‼DAFTAR SEKARANG 🔴Coach Aida 0145470510. 🔴fb Aida Ismail / ig coach aida ismail
🔴Health Coach / Earn Extra Income. Ask me how.

#herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia
#programkurus30hari
#onlinecoaching
#teamsurikurus
  • @coachaidaismail Profile picture

    @coachaidaismail

    Dia punya panjang meja lauk nasi hancur diet mak hari ni🤣 tapi pilihan di tangan kita🤗.
    .
    PROGRAM KURUS 30 HARI
    | Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN|
    ✔ Turun 4-7KG
    ✔ Mealplan mudah untuk kurus
    ✔Ada Coaching Group
    ✔ Coach Check Food Diary
    ✔ All Online ‼DAFTAR SEKARANG 🔴Coach Aida 0145470510. 🔴fb Aida Ismail / ig coach aida ismail
    🔴Health Coach / Earn Extra Income. Ask me how.

    #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia
    #programkurus30hari
    #onlinecoaching
    #teamsurikurus

  •  1  1  3 minutes ago
  • White rice VS brown rice untuk baby!

Sejak 2 o 3 hari ni LM dapat banyak pertanyaan dari mommies yg pm LM pasal white rice dan brown rice.

Okey, jom LM kongsi sikit info pasal brown rice dan white rice ye.. White rice ni asalnya ialah brown rice. Setelah di buang kulit dan di proses jd lah white rice.

White rice ni sesuai untuk baby yg nak tambah berat badan. Tapi, hati2.. Mungkin mudah untuk baby sembelit.

Brown rice pulak beras yg asal. Yg tak melalui proses buang kulit lg tu. Sebab tu kalo kite masak beras perang ni kena lebih air kan. Kalau tak dia keras sikit. 
So, selalunya untuk baby 6m yg baru start makan LM akan suggest kan brown rice. Dah la banyak khasiat dr kulit2 die tu, pastu tinggi serat.

Makanan yg tinggi serat boleh bantu mudahkan proses pembuangan baby.

So, mommies dah ada tak idea nak pilih beras untuk baby? Yg penting kena monitor perubahan pd anak2 kita tau. Supaya boleh take action

Anak kenyang, mommies senang😘

Whatsapp segera untuk keterangan lanjut 😍
www.wasap.my/60103964784/hyelittlemommiesshop 📲 0103964784 Little Mommies Shop 
#GroomyByMummyRQ #MummyRQ #makananbayi #makanansihat #makananberkhasiat #mixcereal #makananbayiorganik #makananbayi #makanansihat #buburbayisehat
  • @littlemommiesshop Profile picture

    @littlemommiesshop

    White rice VS brown rice untuk baby!

    Sejak 2 o 3 hari ni LM dapat banyak pertanyaan dari mommies yg pm LM pasal white rice dan brown rice.

    Okey, jom LM kongsi sikit info pasal brown rice dan white rice ye.. White rice ni asalnya ialah brown rice. Setelah di buang kulit dan di proses jd lah white rice.

    White rice ni sesuai untuk baby yg nak tambah berat badan. Tapi, hati2.. Mungkin mudah untuk baby sembelit.

    Brown rice pulak beras yg asal. Yg tak melalui proses buang kulit lg tu. Sebab tu kalo kite masak beras perang ni kena lebih air kan. Kalau tak dia keras sikit.
    So, selalunya untuk baby 6m yg baru start makan LM akan suggest kan brown rice. Dah la banyak khasiat dr kulit2 die tu, pastu tinggi serat.

    Makanan yg tinggi serat boleh bantu mudahkan proses pembuangan baby.

    So, mommies dah ada tak idea nak pilih beras untuk baby? Yg penting kena monitor perubahan pd anak2 kita tau. Supaya boleh take action

    Anak kenyang, mommies senang😘

    Whatsapp segera untuk keterangan lanjut 😍
    www.wasap.my/60103964784/hyelittlemommiesshop 📲 0103964784 Little Mommies Shop
    #GroomyByMummyRQ #MummyRQ #makananbayi #makanansihat #makananberkhasiat #mixcereal #makananbayiorganik #makananbayi #makanansihat #buburbayisehat

  •  1  0  31 minutes ago
  • White rice VS brown rice untuk baby!

Sejak 2 o 3 hari ni LM dapat banyak pertanyaan dari mommies yg pm LM pasal white rice dan brown rice.

Okey, jom LM kongsi sikit info pasal brown rice dan white rice ye.. White rice ni asalnya ialah brown rice. Setelah di buang kulit dan di proses jd lah white rice.

White rice ni sesuai untuk baby yg nak tambah berat badan. Tapi, hati2.. Mungkin mudah untuk baby sembelit.

Brown rice pulak beras yg asal. Yg tak melalui proses buang kulit lg tu. Sebab tu kalo kite masak beras perang ni kena lebih air kan. Kalau tak dia keras sikit. 
So, selalunya untuk baby 6m yg baru start makan LM akan suggest kan brown rice. Dah la banyak khasiat dr kulit2 die tu, pastu tinggi serat.

Makanan yg tinggi serat boleh bantu mudahkan proses pembuangan baby.

So, mommies dah ada tak idea nak pilih beras untuk baby? Yg penting kena monitor perubahan pd anak2 kita tau. Supaya boleh take action

Anak kenyang, mommies senang😘

Whatsapp segera untuk keterangan lanjut 😍
www.wasap.my/60103964784/hyelittlemommiesshop 📲 0103964784 Little Mommies Shop 
#GroomyByMummyRQ #MummyRQ #makananbayi #makanansihat #makananberkhasiat #mixcereal #makananbayiorganik #makananbayi #makanansihat #buburbayisehat
  • @adawiyah_radzi Profile picture

    @adawiyah_radzi

    White rice VS brown rice untuk baby!

    Sejak 2 o 3 hari ni LM dapat banyak pertanyaan dari mommies yg pm LM pasal white rice dan brown rice.

    Okey, jom LM kongsi sikit info pasal brown rice dan white rice ye.. White rice ni asalnya ialah brown rice. Setelah di buang kulit dan di proses jd lah white rice.

    White rice ni sesuai untuk baby yg nak tambah berat badan. Tapi, hati2.. Mungkin mudah untuk baby sembelit.

    Brown rice pulak beras yg asal. Yg tak melalui proses buang kulit lg tu. Sebab tu kalo kite masak beras perang ni kena lebih air kan. Kalau tak dia keras sikit.
    So, selalunya untuk baby 6m yg baru start makan LM akan suggest kan brown rice. Dah la banyak khasiat dr kulit2 die tu, pastu tinggi serat.

    Makanan yg tinggi serat boleh bantu mudahkan proses pembuangan baby.

    So, mommies dah ada tak idea nak pilih beras untuk baby? Yg penting kena monitor perubahan pd anak2 kita tau. Supaya boleh take action

    Anak kenyang, mommies senang😘

    Whatsapp segera untuk keterangan lanjut 😍
    www.wasap.my/60103964784/hyelittlemommiesshop 📲 0103964784 Little Mommies Shop
    #GroomyByMummyRQ #MummyRQ #makananbayi #makanansihat #makananberkhasiat #mixcereal #makananbayiorganik #makananbayi #makanansihat #buburbayisehat

  •  0  0  32 minutes ago
  • Pemberitahuan
======= Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Salam sihat semua nya.. Memandangkan kesan dari musim jerebu kemaren, stok Madu Tualang warna gelap (Hitam dan Merah) telah berkurang. Lebah-lebah migrasi dari kawasan Hutan Tanah rendah ke kawasan hutan Tanah tinggi.
. 
Oleh itu, khusus pada minggu ini Team Pemburu Madu Tualang kita mendapat stok madu warna terang (Kuning & Coklat) yang banyak.

Keadaan ini Jarang-jarang berlaku. Oleh itu, pada minggu ini, pembelian semua botol madu termasuk 900 GR, 1 KG & 2 KG boleh buat pilihan (request) sama ada mau yang warna gelap atau terang. Selalunya warna terang hanya ada untuk edisi 430 GR sahaja.
.
BERLAKU UNTUK MINGGU INI SAHAJA.

Jazakallah khairan kathira -Management Quadmeds-

www.wasap.my/60194238556/MaduTualang
  • @sahabatmadutualang Profile picture

    @sahabatmadutualang

    Penang

    Pemberitahuan
    ======= Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

    Salam sihat semua nya.. Memandangkan kesan dari musim jerebu kemaren, stok Madu Tualang warna gelap (Hitam dan Merah) telah berkurang. Lebah-lebah migrasi dari kawasan Hutan Tanah rendah ke kawasan hutan Tanah tinggi.
    .
    Oleh itu, khusus pada minggu ini Team Pemburu Madu Tualang kita mendapat stok madu warna terang (Kuning & Coklat) yang banyak.

    Keadaan ini Jarang-jarang berlaku. Oleh itu, pada minggu ini, pembelian semua botol madu termasuk 900 GR, 1 KG & 2 KG boleh buat pilihan (request) sama ada mau yang warna gelap atau terang. Selalunya warna terang hanya ada untuk edisi 430 GR sahaja.
    .
    BERLAKU UNTUK MINGGU INI SAHAJA.

    Jazakallah khairan kathira -Management Quadmeds-

    www.wasap.my/60194238556/MaduTualang

  •  2  2  1 hour ago

Top #makanansihat Posts