#makananbayisihat Instagram Photos & Videos

makananbayisihat - 5k posts

Hashtag Popularity

0.1
average comments
4.6
average likes

Latest #makananbayisihat Posts

  • Inilah texture White Rice Group ⬆️⬆️⬆️.
.
🔺WHITE RICE PLAIN, RM25
🔺WHITE RICE BILIS, RM35
🔺WHITE RICE CHICKEN, RM35
🔺WHITE RICE MEAT, RM39
.
Nak order, klik link di bio atau www.wasap.my/601163133826

#babyfood #makananbayisihat #fawwazthelittlekitchen #buburbayi
  • Inilah texture White Rice Group ⬆️⬆️⬆️.
    .
    🔺WHITE RICE PLAIN, RM25
    🔺WHITE RICE BILIS, RM35
    🔺WHITE RICE CHICKEN, RM35
    🔺WHITE RICE MEAT, RM39
    .
    Nak order, klik link di bio atau www.wasap.my/601163133826

    #babyfood #makananbayisihat #fawwazthelittlekitchen #buburbayi

  •  0  0  10 hours ago
  • "MASIH MENCARI-CARI MAKANAN BABY??TAK JUMPA PRODUK YANG BERSESUAIAN?RUNSING FIKIRKAN BABY TAKNAK MAKAN?TAK TAHU NAK PILIH PRODUK YANG MANA?RAGU-RAGU DENGAN BAHAN-BAHAN YANG DIGUNAKAN?TAKUT TAK SELAMAT UNTUK BABY?"
.
Nampak macam benda yang remeh tapi tahukah kita ini yang paling dirisaukan oleh semua ibu yang mempunyai anak.
Tapi mummy semua jangan susah hati mesti ada jalan penyelesaiannya.Memperkenalkan "FAWWAZ BABY FOOD".
Ada 42 Jenis produk yang berkhasiat dan selamat untuk baby.
.
Jangan terkejut ye mummy semua memang betul Fawwaz Baby Food ada 42 jenis produk.Menarik kan?Mestilah sebab mummy semua ada banyak pilihan yang boleh dipilih khas untuk Si Manja dan boleh tukar-tukar makanan supaya baby tak cepat bosan dan jemu.
.
Dah ada penyelesaiannya bukan?Jadi tak payah risau,sedih,pening kepala lagi.Fawwaz Baby Food boleh tolong.Jom kita tengok produk apa yang ada.
.
======================================
BROWN RICE GROUP- Ada 4 jenis pilihan iaitu Brown Rice Plain, Brown Rice Sweety, Brown Rice Complete, Brown Rice Balance.
.
WHITE RICE GROUP-Ada 4 jenis pilihan iaitu White Rice Plain, White Rice Chicken, White Rice Bilis, White Rice Meat.
.
OATBARLEY GROUP-Ada 3 jenis pilihan iaitu Oatbarley Banana Apricot, Oatbarley Mango Dragon, Oatbarley Mango Strawberry.
.
ORGANIC BABY NOODLES- Ada 6 pilihan noodles iaitu Spinach, Carrot, Pumpkin, Tomato, Sweetcorn, Beetroot.
.
SAVORY- Ada 8 jenis pilihan iaitu Chicken, Bilis, Meat, Fish, Veggie, Trio Veggie, Cheese, Mushroom.
.
INSTANT PUREE- Ada 9 jenis pihan iaitu Banana, Mango, Apricot, Dragon Fruit, Strawberry, Labu, Carrot, Sweet Potato, Kurma.
.
SNACK FRUIT- Ada 5 pilihan iaitu Strawberry Snack Fruit, Banana Snack Fruit , Apricot Snack Fruit, Mango Snack Fruit, Peach Snack Fruit.
.
MULTIGRAIN CEREAL SNACK- Ada 2 pilihan iaitu strawberry Dan banana .
Instant porridge fawwaz 
Yang paling penting produk Fawwaz Baby Food ni 100% Natural ❌TANPA GARAM ❌TANPA GULA ❌TANPA PEWARNA ❌TANPA PENGAWET

Berminat nak order, klik link di bio atau www.wasap.my/60149446142 
#makananbayisihat#fawwazthelittlekitchen #buburbayi #babycookies #serbukayam #serbukbilis #homemadebabyfood #healthyfood #makananbaby #biskutbayi #puree
  • "MASIH MENCARI-CARI MAKANAN BABY??TAK JUMPA PRODUK YANG BERSESUAIAN?RUNSING FIKIRKAN BABY TAKNAK MAKAN?TAK TAHU NAK PILIH PRODUK YANG MANA?RAGU-RAGU DENGAN BAHAN-BAHAN YANG DIGUNAKAN?TAKUT TAK SELAMAT UNTUK BABY?"
    .
    Nampak macam benda yang remeh tapi tahukah kita ini yang paling dirisaukan oleh semua ibu yang mempunyai anak.
    Tapi mummy semua jangan susah hati mesti ada jalan penyelesaiannya.Memperkenalkan "FAWWAZ BABY FOOD".
    Ada 42 Jenis produk yang berkhasiat dan selamat untuk baby.
    .
    Jangan terkejut ye mummy semua memang betul Fawwaz Baby Food ada 42 jenis produk.Menarik kan?Mestilah sebab mummy semua ada banyak pilihan yang boleh dipilih khas untuk Si Manja dan boleh tukar-tukar makanan supaya baby tak cepat bosan dan jemu.
    .
    Dah ada penyelesaiannya bukan?Jadi tak payah risau,sedih,pening kepala lagi.Fawwaz Baby Food boleh tolong.Jom kita tengok produk apa yang ada.
    .
    ======================================
    BROWN RICE GROUP- Ada 4 jenis pilihan iaitu Brown Rice Plain, Brown Rice Sweety, Brown Rice Complete, Brown Rice Balance.
    .
    WHITE RICE GROUP-Ada 4 jenis pilihan iaitu White Rice Plain, White Rice Chicken, White Rice Bilis, White Rice Meat.
    .
    OATBARLEY GROUP-Ada 3 jenis pilihan iaitu Oatbarley Banana Apricot, Oatbarley Mango Dragon, Oatbarley Mango Strawberry.
    .
    ORGANIC BABY NOODLES- Ada 6 pilihan noodles iaitu Spinach, Carrot, Pumpkin, Tomato, Sweetcorn, Beetroot.
    .
    SAVORY- Ada 8 jenis pilihan iaitu Chicken, Bilis, Meat, Fish, Veggie, Trio Veggie, Cheese, Mushroom.
    .
    INSTANT PUREE- Ada 9 jenis pihan iaitu Banana, Mango, Apricot, Dragon Fruit, Strawberry, Labu, Carrot, Sweet Potato, Kurma.
    .
    SNACK FRUIT- Ada 5 pilihan iaitu Strawberry Snack Fruit, Banana Snack Fruit , Apricot Snack Fruit, Mango Snack Fruit, Peach Snack Fruit.
    .
    MULTIGRAIN CEREAL SNACK- Ada 2 pilihan iaitu strawberry Dan banana .
    Instant porridge fawwaz
    Yang paling penting produk Fawwaz Baby Food ni 100% Natural ❌TANPA GARAM ❌TANPA GULA ❌TANPA PEWARNA ❌TANPA PENGAWET

    Berminat nak order, klik link di bio atau www.wasap.my/60149446142
    #makananbayisihat #fawwazthelittlekitchen #buburbayi #babycookies #serbukayam #serbukbilis #homemadebabyfood #healthyfood #makananbaby #biskutbayi #puree

  •  2  0  18 hours ago
  • *BUTTERMILK CHICKEN VERSI DURHAKA* 😆😆 .
BAHAN :
.
💕 Unsalted Butter
💕 Garlic paste @kaka_tanggo
💕 Ayam
💕 Cream cheese
💕 Daun kari
💕 Serbuk ayam dari @aidanslittlebabyshop keluaran @babyfoodhomemadebyibuanis
💕 Mixed Herbs
💕 Cauliflower
.
. *boleh letak sayur pilihan..mmy ada hat tu ja dalam peti ais*
.
.
*spttnya resepi ada susu fullcream..tu kata durhaka..susu lupa beli*
.
.

CARA MASAK :
. 🍶 Tumis garlic paste dan daun kari dengan unsalted butter sehingga naik bau
. 🍶 Masukkan ayam..kacau sampai ayam kecut (kalau guna butter kena sentiasa kacau sbb butter cepat hangus)
. 🍶 Masukkan air (atau susu full cream)..letak sayur pilihan..masak sampai sayur layu
. 🍶 Letak cream cheese..kacau sampai cream cheese cair dan tak berketul
. 🍶 Tabur serbuk ayam dan mixed herbs
. 🍶 Siap!
.

#aidansyazwanfoodjourney #8months #aidandahmakan #resepimakananbayi #resepi8bulan #makananbayisihat
  • *BUTTERMILK CHICKEN VERSI DURHAKA* 😆😆 .
    BAHAN :
    .
    💕 Unsalted Butter
    💕 Garlic paste @kaka_tanggo
    💕 Ayam
    💕 Cream cheese
    💕 Daun kari
    💕 Serbuk ayam dari @aidanslittlebabyshop keluaran @babyfoodhomemadebyibuanis
    💕 Mixed Herbs
    💕 Cauliflower
    .
    . *boleh letak sayur pilihan..mmy ada hat tu ja dalam peti ais*
    .
    .
    *spttnya resepi ada susu fullcream..tu kata durhaka..susu lupa beli*
    .
    .

    CARA MASAK :
    . 🍶 Tumis garlic paste dan daun kari dengan unsalted butter sehingga naik bau
    . 🍶 Masukkan ayam..kacau sampai ayam kecut (kalau guna butter kena sentiasa kacau sbb butter cepat hangus)
    . 🍶 Masukkan air (atau susu full cream)..letak sayur pilihan..masak sampai sayur layu
    . 🍶 Letak cream cheese..kacau sampai cream cheese cair dan tak berketul
    . 🍶 Tabur serbuk ayam dan mixed herbs
    . 🍶 Siap!
    .

    #aidansyazwanfoodjourney #8months #aidandahmakan #resepimakananbayi #resepi8bulan #makananbayisihat

  •  1  0  20 hours ago
  • #Repost @irine_nadia (@get_repost)
・・・
Kalau ditanya ibu, macam mana nak bagi anak tak “mengamuk” dan duduk behave dalam carseat- sediakan finger foods/kudap-kudapan bagi anak ralit dalam kereta☺️ .
.
Ni one of favourite brand ibu @fawwaz_thelittle_kitchen_hq. Jual makanan baby, macam-macam ada. Untuk baby Hud sendiri dia paling suka Snack Fruit ni, semua flavour Hud suka (ada buah mango/banana/strawberry/peach/apricot). 100% buah segar, takde bahan pengawet,takde gula & garam tambahan .
.
Daripada packaging lama sampailah packaging yang cantik sekarang ni ibu setia belikan untuk Hud hehe. Wajibbbb ada & bawak setiap kali nak keluar. Sedappp sangat. Mummies boleh standby siap-siap beli di @fawwaz_thelittle_kitchen_hq .
.
Selain kenyang susu, bagi anak pegang makanan kecik2 masa dlm kereta (sambil dipantau yer) .
.
Oh ya, jangan lupa sentiasa check suhu aircond dalam kereta. Boleh jadi anak tak selesa dalam carseat disebabkan aircond terlalu sejuk atau panas. Macam anak-anak ibu yang dah besar tu, kalau dah lama sikit berjalan dalam kereta diorang mengadu sejuk suruh tutup lubang aircond/slowkan👍🏻 Kalau yg baby x pandai mengadu lagi tu, boleh pantau aircond berfungsi dgn baik or tak.
.
.
.
.
💟Fawwaz Baby Food 💯 Natural
.
🔶Tanpa garam
🔶Tanpa gula
🔶Tanpa pengawet
.
✈️Mesra Travel
🌟 Hanya tambah air panas sahaja (bubur)
⏰Jimat masa
🏠Sesuai untuk taska/pengasuh baby
.
.
📲 WhatsApp Naqiy di 0137988746 untuk keterangan lanjut @ klik link di bio 😉
 http://www.wasap.my/60137988746/babyfoodFawwaz
.
.#fawwazbabyfood
#babyfoodkulai
#babyfood
#instantpuree
#fawwazbabyfoodkulai
#fawwazbabyfoodsenai
#fawwazbabyfoodskudai
#fawwazbabyfoodjb
#makananbayi
#makananbayisihat
#makananbayi6bulan
#makananbayi7bulan
#snekbayi
#babysnack
#healthybabyfood
#buburbayisehat 
#buburbayi 
#babyfoodrecipe
  • #Repost @irine_nadia (@get_repost)
    ・・・
    Kalau ditanya ibu, macam mana nak bagi anak tak “mengamuk” dan duduk behave dalam carseat- sediakan finger foods/kudap-kudapan bagi anak ralit dalam kereta☺️ .
    .
    Ni one of favourite brand ibu @fawwaz_thelittle_kitchen_hq. Jual makanan baby, macam-macam ada. Untuk baby Hud sendiri dia paling suka Snack Fruit ni, semua flavour Hud suka (ada buah mango/banana/strawberry/peach/apricot). 100% buah segar, takde bahan pengawet,takde gula & garam tambahan .
    .
    Daripada packaging lama sampailah packaging yang cantik sekarang ni ibu setia belikan untuk Hud hehe. Wajibbbb ada & bawak setiap kali nak keluar. Sedappp sangat. Mummies boleh standby siap-siap beli di @fawwaz_thelittle_kitchen_hq .
    .
    Selain kenyang susu, bagi anak pegang makanan kecik2 masa dlm kereta (sambil dipantau yer) .
    .
    Oh ya, jangan lupa sentiasa check suhu aircond dalam kereta. Boleh jadi anak tak selesa dalam carseat disebabkan aircond terlalu sejuk atau panas. Macam anak-anak ibu yang dah besar tu, kalau dah lama sikit berjalan dalam kereta diorang mengadu sejuk suruh tutup lubang aircond/slowkan👍🏻 Kalau yg baby x pandai mengadu lagi tu, boleh pantau aircond berfungsi dgn baik or tak.
    .
    .
    .
    .
    💟Fawwaz Baby Food 💯 Natural
    .
    🔶Tanpa garam
    🔶Tanpa gula
    🔶Tanpa pengawet
    .
    ✈️Mesra Travel
    🌟 Hanya tambah air panas sahaja (bubur)
    ⏰Jimat masa
    🏠Sesuai untuk taska/pengasuh baby
    .
    .
    📲 WhatsApp Naqiy di 0137988746 untuk keterangan lanjut @ klik link di bio 😉
    http://www.wasap.my/60137988746/babyfoodFawwaz
    .
    . #fawwazbabyfood
    #babyfoodkulai
    #babyfood
    #instantpuree
    #fawwazbabyfoodkulai
    #fawwazbabyfoodsenai
    #fawwazbabyfoodskudai
    #fawwazbabyfoodjb
    #makananbayi
    #makananbayisihat
    #makananbayi6bulan
    #makananbayi7bulan
    #snekbayi
    #babysnack
    #healthybabyfood
    #buburbayisehat
    #buburbayi
    #babyfoodrecipe

  •  4  0  15 November, 2019
  • Masih ramai yang tak tahu kebaikan bijirin barli buat anak anda kan? Kalau mak-mak nak tahu, Barli ni kaya dengan serat yang menjadikannya makanan ideal untuk anak kecil. Ia boleh mengawal pergerakan usus juga..
.
.
Selain tu, Barli mengandungi banyak fosfor dan kalsium. Fosfor ni memainkan peranan penting dalam mengukuhkan tulang selain kalsium.
.
.
Dan paling penting, Barli kaya dengan tembaga yang memainkan peranan untuk membantu zat besi diserap dengan baik ke dalam darah. Haa banyak juga kan khasiat barli ni? Bagus sangat perkenalkan anak kita dengan barli sejak bayi lagi.😊 Berminat
Boleh klik link di bio

#babyfoodjb #infosihatbayi #babyfoodjohorbahru #codjohorbahru #izliyahkitchen #babyfoodjohor #makananbayisihat #makananbayimesratravel #makananviral #kedaibayionline
  • Masih ramai yang tak tahu kebaikan bijirin barli buat anak anda kan? Kalau mak-mak nak tahu, Barli ni kaya dengan serat yang menjadikannya makanan ideal untuk anak kecil. Ia boleh mengawal pergerakan usus juga..
    .
    .
    Selain tu, Barli mengandungi banyak fosfor dan kalsium. Fosfor ni memainkan peranan penting dalam mengukuhkan tulang selain kalsium.
    .
    .
    Dan paling penting, Barli kaya dengan tembaga yang memainkan peranan untuk membantu zat besi diserap dengan baik ke dalam darah. Haa banyak juga kan khasiat barli ni? Bagus sangat perkenalkan anak kita dengan barli sejak bayi lagi.😊 Berminat
    Boleh klik link di bio

    #babyfoodjb #infosihatbayi #babyfoodjohorbahru #codjohorbahru #izliyahkitchen #babyfoodjohor #makananbayisihat #makananbayimesratravel #makananviral #kedaibayionline

  •  1  0  15 November, 2019

Top #makananbayisihat Posts