#kurusdenganilmu Instagram Photos & Videos

kurusdenganilmu - 5.7k posts

Hashtag Popularity

3.7
average comments
46.1
average likes

Latest #kurusdenganilmu Posts

  • Mana yang lebih penting untuk kurus. Control makan atau exercise.Biasanya untuk kurus biasanya kita pilih aktiviti yang ekslusif iaitu exercise.  Control makan dianggap cara yang pasif. 
Sentiasalah ingat untuk dapatkan result kurus yg mantap perlu kawal makan 80% & exercise 20%
.
Untuk tips kurus lagi wasap coach aimah📱0136948043 atau klik bio link @ coach_aimah
  • Mana yang lebih penting untuk kurus. Control makan atau exercise.Biasanya untuk kurus biasanya kita pilih aktiviti yang ekslusif iaitu exercise. Control makan dianggap cara yang pasif.
    Sentiasalah ingat untuk dapatkan result kurus yg mantap perlu kawal makan 80% & exercise 20%
    .
    Untuk tips kurus lagi wasap coach aimah📱0136948043 atau klik bio link @ coach_aimah

  •  8  1  3 hours ago
  • Aloe, 3 perasa. Original, mango and orange. Support healthy digestion and hydration 😍 Remember that, healthy gut, healthy you and healthy skin 😉

TENTANG PROGRAM SURIKURUS COACHING
.
🍚Boleh makan nasi.
🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
❌Tak wajib eat clean.
❌Tak wajib senaman.
❌Tak boleh berlapar.
❌Tak wajib masak.
.
‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
.
📲0194514939 (Link in BIO).
Untuk Link WA di Facebook Page: www.wasap.my/0194514939
.
SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.
  • Aloe, 3 perasa. Original, mango and orange. Support healthy digestion and hydration 😍 Remember that, healthy gut, healthy you and healthy skin 😉

    TENTANG PROGRAM SURIKURUS COACHING
    .
    🍚Boleh makan nasi.
    🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
    ❌Tak wajib eat clean.
    ❌Tak wajib senaman.
    ❌Tak boleh berlapar.
    ❌Tak wajib masak.
    .
    ‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
    .
    📲0194514939 (Link in BIO).
    Untuk Link WA di Facebook Page: www.wasap.my/0194514939
    .
    SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.

  •  3  1  14 hours ago
  • MY ROLLING SCARS GETTING IMPROVED, ALHAMDULILLAH ❤️
.
Basically saya cari Herbalife pun sebab main concern saya nak jaga makan utk pulihkan keadaan kulit saya. TURUN LEMAK DAN ENERGY tu pakej yang dapat sekali, Alhamdulillah.
.
Selepas sebulan baru ni, saya perasan yang percentage breakout makin kurang, kulit firm walaupun ada lagi sikit ‘rolling scar’. *Rolling scar is defined as an uneven appearance and giving the skin a wavy-look* .
.
Should be, akan ada je jerawat nak keluar pada waktu dia 😆, parut lama pun ada je kat situ. Cuma kurang breakout. Tapi kali ni, memang progress sangat. Punya la eksperimen apa lagi bole dibuat untuk kurangkan merah, rolling scar, incident breakout 😹 Banyak saya eksperimen dari segi skincare dan jus buah sebelum tido (yet, result is slowly showing its significant impact)
.
Dan ini hasil tracking apa yang saya KAW-KAW KONSISTEN sejak sebulan lepas: 
1) Tak eat clean 😂
2) Pakai sunscreen walaupun dalam rumah pada waktu siang.
3) Minum ALOE VERA HERBALIFE
.
Skincare dan cukupkan air masih macam biasa, cuma satu bulan baru ni saya mulakan balik minum Aloe Herbalife. Dah pernah minum Aloe vera original flavour 🤢saya tak habiskan sebab masam, so saya decided taknak beli dah 😂Bila ramai share feedback Aloe ni pada kulit, saya mula try. Aloe ni maintain healthy digestion dan bantu hydration. Yes! HYDRATION IS THE KEY TO BETTER SKIN 😍 Luar kulit kita apply segala skincare, dalaman pulak cukupkan air dan bancuhan Aloe Vera.
.
Nak buat treatment laser tu memang taklah, mahal weh! Alhamdulillah finally perlahan-lahan jugak ada improvement. Bole la road to no-make up a.k.a what-make-up hah journey 💃💃
  • MY ROLLING SCARS GETTING IMPROVED, ALHAMDULILLAH ❤️
    .
    Basically saya cari Herbalife pun sebab main concern saya nak jaga makan utk pulihkan keadaan kulit saya. TURUN LEMAK DAN ENERGY tu pakej yang dapat sekali, Alhamdulillah.
    .
    Selepas sebulan baru ni, saya perasan yang percentage breakout makin kurang, kulit firm walaupun ada lagi sikit ‘rolling scar’. *Rolling scar is defined as an uneven appearance and giving the skin a wavy-look* .
    .
    Should be, akan ada je jerawat nak keluar pada waktu dia 😆, parut lama pun ada je kat situ. Cuma kurang breakout. Tapi kali ni, memang progress sangat. Punya la eksperimen apa lagi bole dibuat untuk kurangkan merah, rolling scar, incident breakout 😹 Banyak saya eksperimen dari segi skincare dan jus buah sebelum tido (yet, result is slowly showing its significant impact)
    .
    Dan ini hasil tracking apa yang saya KAW-KAW KONSISTEN sejak sebulan lepas:
    1) Tak eat clean 😂
    2) Pakai sunscreen walaupun dalam rumah pada waktu siang.
    3) Minum ALOE VERA HERBALIFE
    .
    Skincare dan cukupkan air masih macam biasa, cuma satu bulan baru ni saya mulakan balik minum Aloe Herbalife. Dah pernah minum Aloe vera original flavour 🤢saya tak habiskan sebab masam, so saya decided taknak beli dah 😂Bila ramai share feedback Aloe ni pada kulit, saya mula try. Aloe ni maintain healthy digestion dan bantu hydration. Yes! HYDRATION IS THE KEY TO BETTER SKIN 😍 Luar kulit kita apply segala skincare, dalaman pulak cukupkan air dan bancuhan Aloe Vera.
    .
    Nak buat treatment laser tu memang taklah, mahal weh! Alhamdulillah finally perlahan-lahan jugak ada improvement. Bole la road to no-make up a.k.a what-make-up hah journey 💃💃

  •  3  1  14 hours ago
  • Haritu ada orang tanya macam mana nak konsisten? Macam mana nak menghadapi sindiran orang bila kita diet? 
Haa sis @coach_nanaraihana iron lady ni pun share nasihat sikit macam mana nak face challenges. Kak Nana from 95kg tau. Lost 27kg dengan moderate lifestyle. MAKAN LUAR JE TAKDE MASAK PUN. 😍 Pasar malam pun dia pergi je 🤣 “Dengan Surikurus punya team takde terseksa pun. Infact kite happy² je makan ikut mealplan dan still turun berat badan.

Selain dari tu. Just focus. Org² tu tak perlu berlawan ckp dgn u. U just show them result. Nnt diam lah tu. Buat masa ni, kental je. Lagi dia cakap,lagi kite shake sedap² ...” Less sugar, more ❤️ 😍

@coach_nanaraihana 
#TeamSuriKurus
#ProgramKurus30Hari
#CoachKurusOnline
#HerbalifeMalaysia
#HerbalifeCoachMalaysia
  • Haritu ada orang tanya macam mana nak konsisten? Macam mana nak menghadapi sindiran orang bila kita diet?
    Haa sis @coach_nanaraihana iron lady ni pun share nasihat sikit macam mana nak face challenges. Kak Nana from 95kg tau. Lost 27kg dengan moderate lifestyle. MAKAN LUAR JE TAKDE MASAK PUN. 😍 Pasar malam pun dia pergi je 🤣 “Dengan Surikurus punya team takde terseksa pun. Infact kite happy² je makan ikut mealplan dan still turun berat badan.

    Selain dari tu. Just focus. Org² tu tak perlu berlawan ckp dgn u. U just show them result. Nnt diam lah tu. Buat masa ni, kental je. Lagi dia cakap,lagi kite shake sedap² ...” Less sugar, more ❤️ 😍

    @coach_nanaraihana
    #TeamSuriKurus
    #ProgramKurus30Hari
    #CoachKurusOnline
    #HerbalifeMalaysia
    #HerbalifeCoachMalaysia

  •  10  1  15 hours ago
  • Boleh ke kalau tak jaga makan tapi exercise je everyday?
.
Jawapannya tak boleh, tahu tak bahawa exercise hanya membantu 20% dalam proses penurunan berat badan, 80% lagi wajib untuk anda ikut cara permakanan yang betul.
.
Nak tahu macam mana cara permakanan yang betul untuk lost weight? Jom DM atau whatsapp coach. 📲0135302344
.
#kurusdenganilmu #kurusuntuksihat #kurus30harionline #kurussihat #weightlossjourney
  • Boleh ke kalau tak jaga makan tapi exercise je everyday?
    .
    Jawapannya tak boleh, tahu tak bahawa exercise hanya membantu 20% dalam proses penurunan berat badan, 80% lagi wajib untuk anda ikut cara permakanan yang betul.
    .
    Nak tahu macam mana cara permakanan yang betul untuk lost weight? Jom DM atau whatsapp coach. 📲0135302344
    .
    #kurusdenganilmu #kurusuntuksihat #kurus30harionline #kurussihat #weightlossjourney

  •  60  0  18 hours ago
  • 😍🤜🏻🤛🏻you made it! Power tak?
.
TENTANG PROGRAM SURIKURUS COACHING
.
🍚Boleh makan nasi.
🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
❌Tak wajib eat clean.
❌Tak wajib senaman.
❌Tak boleh berlapar.
❌Tak wajib masak.
.
‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
.
📲0194514939 (Link in BIO).
Untuk Link WA di Facebook Page: www.wasap.my/0194514939
.
SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.
  • 😍🤜🏻🤛🏻you made it! Power tak?
    .
    TENTANG PROGRAM SURIKURUS COACHING
    .
    🍚Boleh makan nasi.
    🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
    ❌Tak wajib eat clean.
    ❌Tak wajib senaman.
    ❌Tak boleh berlapar.
    ❌Tak wajib masak.
    .
    ‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
    .
    📲0194514939 (Link in BIO).
    Untuk Link WA di Facebook Page: www.wasap.my/0194514939
    .
    SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.

  •  0  1  21 hours ago
  • KORANG ASYIK RASA LAPARRRRR JE? Double tap kat perkataan kenyang tu!
.

TUKAR SARAPAN DAN TURUN BERAT BADAN DENGAN SIHAT ❤️
.

Apa yang anda akan dapat:
-
✔️ Turun Berat 4kg-7kg
✔️ Personalized Mealplan
✔️ Bimbingan Kalori & Nutrisi
✔️ 21-day weight loss journal
✔️ One on One Coaching
✔️ Group support
✔️ Bimbingan Bersenam (personalized!)
-
‼️Hanya utk yang serious nak commit sahaja ya 👆🏻
-
⚫️ Ahli Bebas Herbalife  #HerbalifeMalaysia
⚫️ Online Coaching World Wide #CABARANKURUSONLINE
  • KORANG ASYIK RASA LAPARRRRR JE? Double tap kat perkataan kenyang tu!
    .

    TUKAR SARAPAN DAN TURUN BERAT BADAN DENGAN SIHAT ❤️
    .

    Apa yang anda akan dapat:
    -
    ✔️ Turun Berat 4kg-7kg
    ✔️ Personalized Mealplan
    ✔️ Bimbingan Kalori & Nutrisi
    ✔️ 21-day weight loss journal
    ✔️ One on One Coaching
    ✔️ Group support
    ✔️ Bimbingan Bersenam (personalized!)
    -
    ‼️Hanya utk yang serious nak commit sahaja ya 👆🏻
    -
    ⚫️ Ahli Bebas Herbalife #HerbalifeMalaysia
    ⚫️ Online Coaching World Wide #CABARANKURUSONLINE

  •  12  1  15 November, 2019
  • SIAPA YANG SALAH ???
.
.
Keluhan biasa yang selalu didengari bila berat naik.....
.
.
"Alaaaaaaaaa makin naik la berat...." 😅😅
.
Dalam hati mesti cakap ....." ni mesti seminggu makan tak jaga tu yang naik"
.
.
So nampak tak di situ....salah siapa bila kita naik berat dah terjawab.... boleh tengok cermin kalau nak tau jawapan nye 🤭
.
.
One more thing...... sebenarnyeeeee it is NORMAL  jika kita naik balik berat badan kita.... IT IS NORMAL...
.
Just don't give up on yourself...on your dreams yang  nak turunkan berat... BERTAHAN.... dan BANGKIT SEMULA.... .
Jika kita tak mengalah, the UNIVERSE pun tak kan give up dengan kita... ALLAH  kan tak pernah sia sia kan usaha kita...
.
.
Selagi ade HIDUP ade HARAPAN... hang on to that.... kalau kita give up..... hidup pun dah tak menyeronokkan....
.
.
Walaupun naik berat tu mmg salah kita.... just maafkan diri kita... dan START AGAIN ok.... yang dah berlalu kita lupakan....life must go on...
.
.
MARI KITA MULAKAN SEMULA.... .
.
Coach Hidayah
018-2440601
Coach Kurus 11 tahun
.
.
#kurusituibadah  #kuruSsihat #jomkuruS #nakKurus #kurusdenganilmu  #coachkurusonline  #cantik #turunBeratbadaN #herbalifeseremban
  • SIAPA YANG SALAH ???
    .
    .
    Keluhan biasa yang selalu didengari bila berat naik.....
    .
    .
    "Alaaaaaaaaa makin naik la berat...." 😅😅
    .
    Dalam hati mesti cakap ....." ni mesti seminggu makan tak jaga tu yang naik"
    .
    .
    So nampak tak di situ....salah siapa bila kita naik berat dah terjawab.... boleh tengok cermin kalau nak tau jawapan nye 🤭
    .
    .
    One more thing...... sebenarnyeeeee it is NORMAL jika kita naik balik berat badan kita.... IT IS NORMAL...
    .
    Just don't give up on yourself...on your dreams yang nak turunkan berat... BERTAHAN.... dan BANGKIT SEMULA.... .
    Jika kita tak mengalah, the UNIVERSE pun tak kan give up dengan kita... ALLAH kan tak pernah sia sia kan usaha kita...
    .
    .
    Selagi ade HIDUP ade HARAPAN... hang on to that.... kalau kita give up..... hidup pun dah tak menyeronokkan....
    .
    .
    Walaupun naik berat tu mmg salah kita.... just maafkan diri kita... dan START AGAIN ok.... yang dah berlalu kita lupakan....life must go on...
    .
    .
    MARI KITA MULAKAN SEMULA.... .
    .
    Coach Hidayah
    018-2440601
    Coach Kurus 11 tahun
    .
    .
    #kurusituibadah #kuruSsihat #jomkuruS #nakKurus #kurusdenganilmu #coachkurusonline #cantik #turunBeratbadaN #herbalifeseremban

  •  0  0  15 November, 2019
  • Green tea mengandungi caffeine dan catechin yang membantu meningkatkan kadar metabolisma (medicalnewstoday.com)

Ia juga membantu mengurangkan craving untuk mengunyah-ngunyah dan minum air manis, secara tak lansung mengurangkan calorie intake.

Tetapi... kalau green tea tu dicampur dengan gula, creamer dan lain-lain bahan yang berkalori tinggi, dan anda pulak tak jaga makan, bersenam pun tidak, memang tak turunlah berat badan.

Nak kurus secara sihat dan selamat kena ada ilmu, guidance dan motivasi.

gengfitsihatonline Intake December 2019

COACH LINI 012-2854442
🔺Program Kurus 100% Online
🔺Personal & Group Coaching
🔺Meal plan disediakan
🔺Turun 3-7kg sebulan
🔺E-book resipi percuma
🔺Klik link di bio sekarang

#kurusonline #kurusdenganilmu
  • Green tea mengandungi caffeine dan catechin yang membantu meningkatkan kadar metabolisma (medicalnewstoday.com)

    Ia juga membantu mengurangkan craving untuk mengunyah-ngunyah dan minum air manis, secara tak lansung mengurangkan calorie intake.

    Tetapi... kalau green tea tu dicampur dengan gula, creamer dan lain-lain bahan yang berkalori tinggi, dan anda pulak tak jaga makan, bersenam pun tidak, memang tak turunlah berat badan.

    Nak kurus secara sihat dan selamat kena ada ilmu, guidance dan motivasi.

    gengfitsihatonline Intake December 2019

    COACH LINI 012-2854442
    🔺Program Kurus 100% Online
    🔺Personal & Group Coaching
    🔺Meal plan disediakan
    🔺Turun 3-7kg sebulan
    🔺E-book resipi percuma
    🔺Klik link di bio sekarang

    #kurusonline #kurusdenganilmu

  •  19  1  15 November, 2019
  • Lelemak berdesup hilang sampai ke kaki pun lemak dh lari 😂😂😂. .

Jgn terkejut uols mealplan Surikurus mmg kasi kurus pakej shaping kaw kaw 😍😍😍. .

Makan nasi hari-hari.
Tanpa perlu berlapar.
Tanpa stress 😘. .

Mula kurus dgn Herbalife dan Surikurus Online Coaching di sini 📲+60127462341. .

PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | ✅ Turun 5-40 kg 2019
❎ Kurus tanpa stress
❎ Tak wajib masak
❎ Tak wajib bersenam
❎ Kurus tanpa berlapar
✔ Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
✔ Boleh makan nasi (juga sambal)
✔ Personalized mealplan yg mudah
✔ Group coaching wanita sahaja
✔ Homework, food diary checking, intense coaching
✔ Ebook resepi sihat
😍 Rewards & recognition . .

DAFTAR SEKARANG!! 👇
Herbalife Coach Faizah
+60127462341. .

#teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari
  • Lelemak berdesup hilang sampai ke kaki pun lemak dh lari 😂😂😂. .

    Jgn terkejut uols mealplan Surikurus mmg kasi kurus pakej shaping kaw kaw 😍😍😍. .

    Makan nasi hari-hari.
    Tanpa perlu berlapar.
    Tanpa stress 😘. .

    Mula kurus dgn Herbalife dan Surikurus Online Coaching di sini 📲+60127462341. .

    PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | ✅ Turun 5-40 kg 2019
    ❎ Kurus tanpa stress
    ❎ Tak wajib masak
    ❎ Tak wajib bersenam
    ❎ Kurus tanpa berlapar
    ✔ Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
    ✔ Boleh makan nasi (juga sambal)
    ✔ Personalized mealplan yg mudah
    ✔ Group coaching wanita sahaja
    ✔ Homework, food diary checking, intense coaching
    ✔ Ebook resepi sihat
    😍 Rewards & recognition . .

    DAFTAR SEKARANG!! 👇
    Herbalife Coach Faizah
    +60127462341. .

    #teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari

  •  0  1  14 November, 2019
  • Makanan buat kenyang lama
.
Nak loose weight nie mesti pandai pilih makanan..quality makanan yang penting jika nak penurunan berat tu berlaku bukannya kuantiti..pilihlah makanan sebenar bukannya dari proses food semasa on diet.
.
#cabarankurusonline
#kurusdenganilmu
#herbalifeseremban
.
Coach zurina 📲 0176555781
.
Follow ig @coachzurina dan TURN ON NOTIFICATIONS untuk dapatkan updates serta info kurus yang mudah dan sihat.
  • Makanan buat kenyang lama
    .
    Nak loose weight nie mesti pandai pilih makanan..quality makanan yang penting jika nak penurunan berat tu berlaku bukannya kuantiti..pilihlah makanan sebenar bukannya dari proses food semasa on diet.
    .
    #cabarankurusonline
    #kurusdenganilmu
    #herbalifeseremban
    .
    Coach zurina 📲 0176555781
    .
    Follow ig @coachzurina dan TURN ON NOTIFICATIONS untuk dapatkan updates serta info kurus yang mudah dan sihat.

  •  4  0  14 November, 2019
  • Boleh ke Kurus Online ni? Ha cer dengar kak suhana berat bermula dari 127kg😱 3 angka dulu just fokus pemakanan, al maklum ler sibuk keje berat pun dah reduce ke 2 angka, alhamdulillah 🤲🏻 Dengar je lah story kak @ibrahimsuehana sampai habis okay😍

Follow ig @mardiah.ramli dan TURN ON NOTIFICATION untuk tips dan info kurus.

Program Kurus Sebelum 2020 bersama #gengfitsihatonlinecoaching telah dibuka. 🔹mealplan 5x sehari boleh makan nasi setiap hari
🔹resipi sihat
🔹personal coach
🔹group support
🔹daily topic
🔹groceries list
🔹daily check meal
🔹idea senaman di rumah

Klik link Di bio ig untuk pendaftaran.

#cabarankurusonline #herbachampionteam #conqueryourbody .
.
Coach Mardiah
📲0104026997
Pencinta makanan dan coach turun berat Online lost 27kg
  • Boleh ke Kurus Online ni? Ha cer dengar kak suhana berat bermula dari 127kg😱 3 angka dulu just fokus pemakanan, al maklum ler sibuk keje berat pun dah reduce ke 2 angka, alhamdulillah 🤲🏻 Dengar je lah story kak @ibrahimsuehana sampai habis okay😍

    Follow ig @mardiah.ramli dan TURN ON NOTIFICATION untuk tips dan info kurus.

    Program Kurus Sebelum 2020 bersama #gengfitsihatonlinecoaching telah dibuka. 🔹mealplan 5x sehari boleh makan nasi setiap hari
    🔹resipi sihat
    🔹personal coach
    🔹group support
    🔹daily topic
    🔹groceries list
    🔹daily check meal
    🔹idea senaman di rumah

    Klik link Di bio ig untuk pendaftaran.

    #cabarankurusonline #herbachampionteam #conqueryourbody .
    .
    Coach Mardiah
    📲0104026997
    Pencinta makanan dan coach turun berat Online lost 27kg

  •  2  1  14 November, 2019
  • TAK MAMPU NAK JOINT .
.
Yes ini feed back yang selalu saya dapat utk mereka yang bertanya flow program
Bagi sayalah mampu atau tidak adalah perkara kedua. But how we prioritize sesuatu perkara itu adalah yang lebih penting
.
Ada orang priority dia pada material like beli baju baru setiap bulan, beli make up, beli barang perhiasan rumah, beli accessories kereta. 
Saya pun macam ni dulu 😆 So for now my priority to become healthy first and invest my money for healthy food as for me health is an investment. Lagi banyak we invest lagi banyak kebaikan yang akan kita dapat. Kalau kita melihat kesihatan itu dari segi nilai wang ringgit, dimana nilainya?? bila senang dah mudah je kita dapat. Just remember kesihatan juga adalah salah satu perkara yang tak boleh dijual beli
.
And here my advice untuk sesiapa yang membaca posting ni, i already practice this lately
I'f u cannot afford to buy something, selalunya kita akan cakap "kenapa mahal sangat, saya tak mampu" MasyaAllah don't ever say that.Just wishper to yourself "InshaaAllah I'll work harder so that I'll be able to pay for this very very soon"
Just my ✌️cent of opinion 😉😘
.
By the way.. I'm still on going to reach my target on my ideal weight, there's up and down coz I'm also human being. But one for sure, it's takes lots of determination but it's always worth it
.
HAVE A RICH MINDSET AND GREATFUL HEART ❤️
.
.
KURUS DARI RUMAH 
Okey sekarang secara rasminya saya open pendaftaran bagi sesi December 2019. Cepat daftar klik link di bio IG @ibrahimsuehana atau boleh direct whatapps 0185742657
.
.
💢100% online coaching
💢boleh makan nasi
💢makan 5x sehari dan tak perlu berlapar
💢 tips pemakanan dan kesihatan setiap hari
💢ada coach pantau
💢support group
💢ilmu yg betul
💢mudah dilakukan dan org busy pun boleh buat
.
.
#gengfitsihatonlinecoaching #cabarankurusonline #cko #supplementkurus #carakurusbadan #nakkuruskanbadan #sayanakcantik #detoxmalaysia #kurusselamat #setbersalin #kurusselepasbersalinczer #dietadacoach #diethappy #jommakanmakan #dietmakansedap #kedaionline #jakel #kurustigahari #artismalaysia  #herbachampionteam #coachperempuan #kakimakan #kurusdenganilmu #nelofarhijab
#dietatkins #dietif #foodporn
  • TAK MAMPU NAK JOINT .
    .
    Yes ini feed back yang selalu saya dapat utk mereka yang bertanya flow program
    Bagi sayalah mampu atau tidak adalah perkara kedua. But how we prioritize sesuatu perkara itu adalah yang lebih penting
    .
    Ada orang priority dia pada material like beli baju baru setiap bulan, beli make up, beli barang perhiasan rumah, beli accessories kereta.
    Saya pun macam ni dulu 😆 So for now my priority to become healthy first and invest my money for healthy food as for me health is an investment. Lagi banyak we invest lagi banyak kebaikan yang akan kita dapat. Kalau kita melihat kesihatan itu dari segi nilai wang ringgit, dimana nilainya?? bila senang dah mudah je kita dapat. Just remember kesihatan juga adalah salah satu perkara yang tak boleh dijual beli
    .
    And here my advice untuk sesiapa yang membaca posting ni, i already practice this lately
    I'f u cannot afford to buy something, selalunya kita akan cakap "kenapa mahal sangat, saya tak mampu" MasyaAllah don't ever say that.Just wishper to yourself "InshaaAllah I'll work harder so that I'll be able to pay for this very very soon"
    Just my ✌️cent of opinion 😉😘
    .
    By the way.. I'm still on going to reach my target on my ideal weight, there's up and down coz I'm also human being. But one for sure, it's takes lots of determination but it's always worth it
    .
    HAVE A RICH MINDSET AND GREATFUL HEART ❤️
    .
    .
    KURUS DARI RUMAH
    Okey sekarang secara rasminya saya open pendaftaran bagi sesi December 2019. Cepat daftar klik link di bio IG @ibrahimsuehana atau boleh direct whatapps 0185742657
    .
    .
    💢100% online coaching
    💢boleh makan nasi
    💢makan 5x sehari dan tak perlu berlapar
    💢 tips pemakanan dan kesihatan setiap hari
    💢ada coach pantau
    💢support group
    💢ilmu yg betul
    💢mudah dilakukan dan org busy pun boleh buat
    .
    .
    #gengfitsihatonlinecoaching #cabarankurusonline #cko #supplementkurus #carakurusbadan #nakkuruskanbadan #sayanakcantik #detoxmalaysia #kurusselamat #setbersalin #kurusselepasbersalinczer #dietadacoach #diethappy #jommakanmakan #dietmakansedap #kedaionline #jakel #kurustigahari #artismalaysia  #herbachampionteam #coachperempuan #kakimakan #kurusdenganilmu #nelofarhijab
    #dietatkins #dietif #foodporn

  •  31  2  14 November, 2019
  • Kering idea dah. Selalu kering idea ni, memang tak masak pun. 
Bahan tak cukup, bole je yang mana ada. #kitabuatdia 😆

Tambahan:
Sos tiram
Halia (dipotong nipis)
Paste chili thai (i dont know the brand, tapi secret recipe pun guna 😺).
  • Kering idea dah. Selalu kering idea ni, memang tak masak pun.
    Bahan tak cukup, bole je yang mana ada. #kitabuatdia 😆

    Tambahan:
    Sos tiram
    Halia (dipotong nipis)
    Paste chili thai (i dont know the brand, tapi secret recipe pun guna 😺).

  •  5  1  14 November, 2019
  • 🍫MILA COKLAT SLYM🍫

Rasa coklat yg mengenyangkan & blh mengawal selera makan. Boleh mengurangkan jgk craving pd benda manis & elak nafsu makan kita membuak buak
.
9 bahan2 mewah yg terkandung dalam mila coklat slym adalah ⤵

1. Oat 
2. Susu skim
3. Apricot
4. Chia seed
5. Badam 
6. Vitamin c 
7. Delima
8. Serbuk koko
9. Kurma
.
1 kotak Mila = 15 sachet 
1 sachet = 25 gram
Berat sekotak Mila = 375 gram
.
Bagi yg nak betul2 DIET SIHAT, ada dua benda penting dlm proses utk diet ni iaitu kena jaga kalori dan mesti kena elak benda2 manis.😊 Inshaallah dalam Mila kandungan kalori sgt rendah & zero sugar!

1 sachet Mila = 110 kalori shj (Lab test approved) ✅👍
Mila jgk mendapat kelulusan pengkelasan makanan drp pihak KKM dan sejenis minuman diet yg sgt menyihatkan dan sgt sedap 😋 🥛Cadangan pengambilan Mila:
-Ambik satu sachet sebelum lunch @ blh jgk di ambil pd waktu malam jika masih terasa lapar -Pengambilan Mila blh di ambil 1-3 sachet sehari mengikut kpd individu masing2 & jgk ikt pd nafsu makan masing2 -Jika anda sejenis yg kuat makan, blh ambik mila sblm anda makan makanan berat supaya portion yg anda makan nanti x byk di sbbkan mila akn kawal selera makan dn buat kita rasa kenyang -Selain tu kalau ada rasa nak makan benda2 manis blh juga terus bancuh mila yg sedap ni 🙋‍♀Mila juga blh diambil seawal baby berusia 1 tahun
🙋‍♀Sesuai utk ibu yg tgh menyusu
🙋‍♀Sesuai utk ibu dlm pantang
🙋‍♀Sesuai utk ibu mengandung (3 bln ke atas) 🍫HARGA MILA :
RM49 SEKOTAK 🎁Kami sediakan PERCUMA GIFT MENARIK & gift ini sgt2 LIMITED!

Whatsapp akak sekarang 0125138459
Atau tekan direct link di bio ig @alluraipohofficial.by.huda 
#kurustanpaberlapar #kurusdenganilmu #kuruscepat #eatcleanmalaysia #dietrendahkalori #dietmalaysia #MilaCoklatSlym #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #intermittentfasting
  • 🍫MILA COKLAT SLYM🍫

    Rasa coklat yg mengenyangkan & blh mengawal selera makan. Boleh mengurangkan jgk craving pd benda manis & elak nafsu makan kita membuak buak
    .
    9 bahan2 mewah yg terkandung dalam mila coklat slym adalah ⤵

    1. Oat
    2. Susu skim
    3. Apricot
    4. Chia seed
    5. Badam
    6. Vitamin c
    7. Delima
    8. Serbuk koko
    9. Kurma
    .
    1 kotak Mila = 15 sachet
    1 sachet = 25 gram
    Berat sekotak Mila = 375 gram
    .
    Bagi yg nak betul2 DIET SIHAT, ada dua benda penting dlm proses utk diet ni iaitu kena jaga kalori dan mesti kena elak benda2 manis.😊 Inshaallah dalam Mila kandungan kalori sgt rendah & zero sugar!

    1 sachet Mila = 110 kalori shj (Lab test approved) ✅👍
    Mila jgk mendapat kelulusan pengkelasan makanan drp pihak KKM dan sejenis minuman diet yg sgt menyihatkan dan sgt sedap 😋 🥛Cadangan pengambilan Mila:
    -Ambik satu sachet sebelum lunch @ blh jgk di ambil pd waktu malam jika masih terasa lapar -Pengambilan Mila blh di ambil 1-3 sachet sehari mengikut kpd individu masing2 & jgk ikt pd nafsu makan masing2 -Jika anda sejenis yg kuat makan, blh ambik mila sblm anda makan makanan berat supaya portion yg anda makan nanti x byk di sbbkan mila akn kawal selera makan dn buat kita rasa kenyang -Selain tu kalau ada rasa nak makan benda2 manis blh juga terus bancuh mila yg sedap ni 🙋‍♀Mila juga blh diambil seawal baby berusia 1 tahun
    🙋‍♀Sesuai utk ibu yg tgh menyusu
    🙋‍♀Sesuai utk ibu dlm pantang
    🙋‍♀Sesuai utk ibu mengandung (3 bln ke atas) 🍫HARGA MILA :
    RM49 SEKOTAK 🎁Kami sediakan PERCUMA GIFT MENARIK & gift ini sgt2 LIMITED!

    Whatsapp akak sekarang 0125138459
    Atau tekan direct link di bio ig @alluraipohofficial.by.huda
    #kurustanpaberlapar #kurusdenganilmu #kuruscepat #eatcleanmalaysia #dietrendahkalori #dietmalaysia #MilaCoklatSlym #sukusukuseparuh #intermittentfastingmalaysia #intermittentfasting

  •  10  0  14 November, 2019
  • Omg kurang 10 minggu je sebelum menjelang 2020! 😱. .

Katalah sekurang2nya paling minimum anda turun 0.5kg seminggu, masuk 2020 dah turun dlm 5kg jugak wah best kan 😍. .

Dgn Surikurus secara purata, anda boleh turun 3-7kg sebulan, bergantung kepada usaha & komitmen anda ikut mealplan serta respon badan 😘. .

Jd, berapa kg anda nk turun tu? Sempat sgt jika anda bermula dr sekarang 😄. .

Mula kurus dgn Herbalife dan Surikurus Online Coaching di sini 📲+60127462341. .

PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | ✅ Turun 5-40 kg 2019
❎ Kurus tanpa stress
❎ Tak wajib masak
❎ Tak wajib bersenam
❎ Kurus tanpa berlapar
✔ Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
✔ Boleh makan nasi (juga sambal)
✔ Personalized mealplan yg mudah
✔ Group coaching wanita sahaja
✔ Homework, food diary checking, intense coaching
✔ Ebook resepi sihat
😍 Rewards & recognition . .

DAFTAR SEKARANG!! 👇
Herbalife Coach Faizah
+60127462341. .

#teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari
  • Omg kurang 10 minggu je sebelum menjelang 2020! 😱. .

    Katalah sekurang2nya paling minimum anda turun 0.5kg seminggu, masuk 2020 dah turun dlm 5kg jugak wah best kan 😍. .

    Dgn Surikurus secara purata, anda boleh turun 3-7kg sebulan, bergantung kepada usaha & komitmen anda ikut mealplan serta respon badan 😘. .

    Jd, berapa kg anda nk turun tu? Sempat sgt jika anda bermula dr sekarang 😄. .

    Mula kurus dgn Herbalife dan Surikurus Online Coaching di sini 📲+60127462341. .

    PROGRAM KURUS 30 HARI | SURIKURUS ONLINE COACHING | Program turun berat online MUDAH & BERKESAN | ✅ Turun 5-40 kg 2019
    ❎ Kurus tanpa stress
    ❎ Tak wajib masak
    ❎ Tak wajib bersenam
    ❎ Kurus tanpa berlapar
    ✔ Sesuai utk org sibuk/ ibu-ibu
    ✔ Boleh makan nasi (juga sambal)
    ✔ Personalized mealplan yg mudah
    ✔ Group coaching wanita sahaja
    ✔ Homework, food diary checking, intense coaching
    ✔ Ebook resepi sihat
    😍 Rewards & recognition . .

    DAFTAR SEKARANG!! 👇
    Herbalife Coach Faizah
    +60127462341. .

    #teamsurikurus #herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #programkurus30hari

  •  4  1  13 November, 2019
  • Jom perbanyakkan berselawat, in shaa Allah hati tenang
  • Jom perbanyakkan berselawat, in shaa Allah hati tenang

  •  4  1  13 November, 2019
  • Jom banyakkan berselawat, In shaa Allah tenang hati
  • Jom banyakkan berselawat, In shaa Allah tenang hati

  •  16  2  13 November, 2019
  • PASTI KURUS dengan pembelian Herbalife daripada Team SuriKurus 😍 Dapatkan Herbalife daripada Coach Herbalife Team SuriKurus yang sangat komited dengan result anda ya ! 😘 ❌ Kurus Tanpa Stress
❌ Tak Wajib Bersenam
❌ Kurus Tanpa Berlapar
✔️Sesuai untuk orang sibuk/ibu2.
✔️ Boleh Makan Nasi.
✔️Personalize Meal Plan yang Mudah.
✔️Group Coaching Wanita Sahaja
✔️ Homework, Food Diary Check, Intense Coaching.
✔️ Ebook Resepi Sihat
🎁 Reward & Recognition

KURUS DENGAN HERBALIFE SURIKURUS ONLINE COACHING : CLICK LINK AT BIO FOR DETAILS

#TeamSuriKurus
#ProgramKurus30Hari
#CoachKurusOnline
#HerbalifeMalaysia 
#HerbalifeCoachMalaysia
  • PASTI KURUS dengan pembelian Herbalife daripada Team SuriKurus 😍 Dapatkan Herbalife daripada Coach Herbalife Team SuriKurus yang sangat komited dengan result anda ya ! 😘 ❌ Kurus Tanpa Stress
    ❌ Tak Wajib Bersenam
    ❌ Kurus Tanpa Berlapar
    ✔️Sesuai untuk orang sibuk/ibu2.
    ✔️ Boleh Makan Nasi.
    ✔️Personalize Meal Plan yang Mudah.
    ✔️Group Coaching Wanita Sahaja
    ✔️ Homework, Food Diary Check, Intense Coaching.
    ✔️ Ebook Resepi Sihat
    🎁 Reward & Recognition

    KURUS DENGAN HERBALIFE SURIKURUS ONLINE COACHING : CLICK LINK AT BIO FOR DETAILS

    #TeamSuriKurus
    #ProgramKurus30Hari
    #CoachKurusOnline
    #HerbalifeMalaysia
    #HerbalifeCoachMalaysia

  •  2  1  13 November, 2019
  • Program SURIKURUS tak sempat nak berlapar. Kejap-kejap makan 😐
.
Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN!
✔️Turun 4-7kg, SHAPELOSS.
✔️Personalised mealplan (sesuai  utk wanita sibuk, ibu menyusu, surirumah).
✔️Challenges & Homework.
✔️Coaching group (wanita sahaja).
✔️ Kelas Pemakanan.
✔️One-to-one coaching.
✔️ Video Senaman.
📓 e-book Resepi MASAKAN MELAYU.
.
🍚Boleh makan nasi.
🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
❌Tak wajib eat clean.
❌Tak wajib senaman.
❌Tak boleh berlapar.
❌Tak wajib masak.
.
‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
.
📲0194514939 .
SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.
  • Program SURIKURUS tak sempat nak berlapar. Kejap-kejap makan 😐
    .
    Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN!
    ✔️Turun 4-7kg, SHAPELOSS.
    ✔️Personalised mealplan (sesuai utk wanita sibuk, ibu menyusu, surirumah).
    ✔️Challenges & Homework.
    ✔️Coaching group (wanita sahaja).
    ✔️ Kelas Pemakanan.
    ✔️One-to-one coaching.
    ✔️ Video Senaman.
    📓 e-book Resepi MASAKAN MELAYU.
    .
    🍚Boleh makan nasi.
    🍗Boleh makan ayam/ikan goreng.
    ❌Tak wajib eat clean.
    ❌Tak wajib senaman.
    ❌Tak boleh berlapar.
    ❌Tak wajib masak.
    .
    ‼️MULAKAN DENGAN SURIKURUS ‼️
    .
    📲0194514939 .
    SURIKURUS ONLINE COACHING adalah PROGRAM TURUN BERAT BADAN SELAMA 30 HARI, 100% ONLINE, MUDAH DAN EFEKTIF. Sesuai untuk semua latar belakang. Program khas untuk wanita sahaja. TIADA YURAN COACHING DIKENAKAN.

  •  1  1  13 November, 2019
  • Lost 8kg you. 😍 ikut mealplan ikut challenge 🥰🥰 ============================ KURUS 30 HARI SURIKURUS ONLINE COACHING 📲0136280514 ✔️ Turun Berat 5-50kg
✔️ Group Coaching Wanita sahaja
✔️ Mealplan PERSONALIZE MUDAH
✔️ Coaching Group yang supportive
✔️ Kelas Kurus Online
✔️ Food Diary Checking, HomeWork
✔️ Recognitions and Reward
✔️ 100% ONLINE & EFFECTIVE
💯 turun berat bagi yg ikut guideline .
.
TENTANG PROGRAM KAMI
❌ Kurus Tanpa stress
❌ Tak wajib masak/eat clean
❌ Tak wajib bersenam
❌ Kurus Tanpa Berlapar
🍚 Boleh makan NASI setiap hari
✔️ Boleh makan masakan Melayu
.
.
Start Now 📲0136280514
30 DAYS TRIAL AVAILABLE.
⚫️ Herbalife Coach
⚫️ ONLINE Weight Loss Coaching, MUDAH & BERKESAN

#TeamSuriKurus
#ProgramKurus30Hari
#CoachKurusOnline
#HerbalifeMalaysia
#HerbalifeCoachMalaysia
  • Lost 8kg you. 😍 ikut mealplan ikut challenge 🥰🥰 ============================ KURUS 30 HARI SURIKURUS ONLINE COACHING 📲0136280514 ✔️ Turun Berat 5-50kg
    ✔️ Group Coaching Wanita sahaja
    ✔️ Mealplan PERSONALIZE MUDAH
    ✔️ Coaching Group yang supportive
    ✔️ Kelas Kurus Online
    ✔️ Food Diary Checking, HomeWork
    ✔️ Recognitions and Reward
    ✔️ 100% ONLINE & EFFECTIVE
    💯 turun berat bagi yg ikut guideline .
    .
    TENTANG PROGRAM KAMI
    ❌ Kurus Tanpa stress
    ❌ Tak wajib masak/eat clean
    ❌ Tak wajib bersenam
    ❌ Kurus Tanpa Berlapar
    🍚 Boleh makan NASI setiap hari
    ✔️ Boleh makan masakan Melayu
    .
    .
    Start Now 📲0136280514
    30 DAYS TRIAL AVAILABLE.
    ⚫️ Herbalife Coach
    ⚫️ ONLINE Weight Loss Coaching, MUDAH & BERKESAN

    #TeamSuriKurus
    #ProgramKurus30Hari
    #CoachKurusOnline
    #HerbalifeMalaysia
    #HerbalifeCoachMalaysia

  •  4  1  13 November, 2019
  • Perubahan bermakna ada perkara yang perlu diubah, samada sesuatu yang baru perlu ditambah ATAU sesuatu yang lama perlu dibuang, dan ia memerlukan pengorbanan.

Jika selama berpuluh tahun dah terbiasa makan masak lomak cili api atau sambal bilis goreng garing atau segala jenis masakan berminyak, nak ubah ke masakan kukus gril panggang, memerlukan pengorbanan yang besar.

Kita sendiri yang menentukan samada nak berubah ke lebih baik atau nak stay je di zon selesa yang sebenarnya tak berapa selesa.

#chickengrill #resipicampakcampak
  • Perubahan bermakna ada perkara yang perlu diubah, samada sesuatu yang baru perlu ditambah ATAU sesuatu yang lama perlu dibuang, dan ia memerlukan pengorbanan.

    Jika selama berpuluh tahun dah terbiasa makan masak lomak cili api atau sambal bilis goreng garing atau segala jenis masakan berminyak, nak ubah ke masakan kukus gril panggang, memerlukan pengorbanan yang besar.

    Kita sendiri yang menentukan samada nak berubah ke lebih baik atau nak stay je di zon selesa yang sebenarnya tak berapa selesa.

    #chickengrill #resipicampakcampak

  •  22  3  13 November, 2019

Top #kurusdenganilmu Posts