#intermittentfastingmalaysia Instagram Photos & Videos

intermittentfastingmalaysia - 60.2k posts

Hashtag Popularity

4.4
average comments
152.1
average likes

Latest #intermittentfastingmalaysia Posts

  • Jom kita amalkan InsyaAllah segalanya dgn izin Allah...
.
Dengan rasminya pendaftaran DISEMBER 2019 intake dibuka. Tekan link di bio @liz_fitsihat utk keterangan lanjut .
Coach liz🧕
@liz_fitsihat 💪Personally berjaya turun 40kg
📲0175328284
  • Jom kita amalkan InsyaAllah segalanya dgn izin Allah...
    .
    Dengan rasminya pendaftaran DISEMBER 2019 intake dibuka. Tekan link di bio @liz_fitsihat utk keterangan lanjut .
    Coach liz🧕
    @liz_fitsihat 💪Personally berjaya turun 40kg
    📲0175328284

  •  15  1  30 minutes ago
  • ❗️FEW SLOTS TO GRAB❗️
.
Delivery ➡️ MONDAY 25/11/2019
CALORIE CONTROLLED DIET PLAN consists of 20 packs, a 20-Day Lunch OR Dinner course. It is a program designed to help you eat healthy consistently for 20 days straight without limiting your cravings! Try our 20-day course to lose those extra weight! .

We are still open for order for Week 25/11/2019. Limited slots left. Whatsapp for more info. #caulihealthyfood #caulibyah #atkinsmalaysia #dietatkinsmalaysia #healthyfoodmalaysia #kevinzahari
  • ❗️FEW SLOTS TO GRAB❗️
    .
    Delivery ➡️ MONDAY 25/11/2019
    CALORIE CONTROLLED DIET PLAN consists of 20 packs, a 20-Day Lunch OR Dinner course. It is a program designed to help you eat healthy consistently for 20 days straight without limiting your cravings! Try our 20-day course to lose those extra weight! .

    We are still open for order for Week 25/11/2019. Limited slots left. Whatsapp for more info. #caulihealthyfood #caulibyah #atkinsmalaysia #dietatkinsmalaysia #healthyfoodmalaysia #kevinzahari

  •  2  1  1 hour ago
  • LAKUKAN SESUATU DGN RASA BAHAGIA
.
bila kita stress, badan akan mengeluarkan hornon yg dipanggil kortisol. Kortisol akan menaikkan tekanan darah dalam badan supaya kita menjadi lebih fokus dalam menghadapi tekanan tersebut. Hormon ini juga akan mengarahkan sel – sel badan untuk menyimpan lemak di bahagian pertengahan badan bagi persediaan sekiranya anda terpaksa bertahan tanpa makan selama beberapa hari akibat tekanan yang dihadapi.
.
Sbb tu baik kita check apakah jenis diet yg kita amalkan supaya tidak memberi penekanan kpd badan kita
.
.
Nak TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN ILMU PEMAKANAN YG BETUL BESERTA UBAH LIFESTYLE?
.
Mudahnya KURUS bila ada Coach, ILMU YG BETUL DAN GROUP SUPPORT
. 
Coach liz🧕
@liz_fitsihat
💪Personally berjaya turun 40kg
📲0175328284
  • LAKUKAN SESUATU DGN RASA BAHAGIA
    .
    bila kita stress, badan akan mengeluarkan hornon yg dipanggil kortisol. Kortisol akan menaikkan tekanan darah dalam badan supaya kita menjadi lebih fokus dalam menghadapi tekanan tersebut. Hormon ini juga akan mengarahkan sel – sel badan untuk menyimpan lemak di bahagian pertengahan badan bagi persediaan sekiranya anda terpaksa bertahan tanpa makan selama beberapa hari akibat tekanan yang dihadapi.
    .
    Sbb tu baik kita check apakah jenis diet yg kita amalkan supaya tidak memberi penekanan kpd badan kita
    .
    .
    Nak TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN ILMU PEMAKANAN YG BETUL BESERTA UBAH LIFESTYLE?
    .
    Mudahnya KURUS bila ada Coach, ILMU YG BETUL DAN GROUP SUPPORT
    .
    Coach liz🧕
    @liz_fitsihat
    💪Personally berjaya turun 40kg
    📲0175328284

  •  17  3  5 hours ago
  • NAK KURUS TAPIIII....
.
acaner... Hehhee...saya pun penah mengalaminya... Alhamdulillah mama saya very ubderstanding and dia faham saya jaga pemakanan saya... And she's so ok with that sbb dia pun nak anak dia sihat kan...
.
Ada yg penah terjadi mcm ni... 😁
.
🔴On notification dan follow ig @liz_fitsihat utk dapatkan lagi Banyak tips Dan panduan utk turun berat badan serta resepi2 makanan sihat & sedap
.
👧Coach Liz
📲0175328284 
@liz_fitsihat
Personally berjaya turun 40kg
  • NAK KURUS TAPIIII....
    .
    acaner... Hehhee...saya pun penah mengalaminya... Alhamdulillah mama saya very ubderstanding and dia faham saya jaga pemakanan saya... And she's so ok with that sbb dia pun nak anak dia sihat kan...
    .
    Ada yg penah terjadi mcm ni... 😁
    .
    🔴On notification dan follow ig @liz_fitsihat utk dapatkan lagi Banyak tips Dan panduan utk turun berat badan serta resepi2 makanan sihat & sedap
    .
    👧Coach Liz
    📲0175328284
    @liz_fitsihat
    Personally berjaya turun 40kg

  •  166  3  5 hours ago

Top #intermittentfastingmalaysia Posts

  • Ni menempah angin nama nya.. ummi sebenarnya kalah sikit dengan nangka.. kalau makan ni boleh terbang ke pusat peranginan, ok lah kannn.. hahaha.. kes nya gas habisss .. makan lah nangka .. .
.
So setel first meal.. harap ade lah orang hantor gas tu nnt.. jangan sampai ummi  yang pikul sendiri .. boleh je nak pikirkan masakan dalam oven ke, pressure cooker ke.. .besok besok lah pikir..
.
Dahlah.. malas nak bebel pnjang2 .. macam takdek pekdah lak kan.. have a nice day u olll
.
#intermittentfastingmalaysia #firstmeal #lapo
  • Ni menempah angin nama nya.. ummi sebenarnya kalah sikit dengan nangka.. kalau makan ni boleh terbang ke pusat peranginan, ok lah kannn.. hahaha.. kes nya gas habisss .. makan lah nangka .. .
    .
    So setel first meal.. harap ade lah orang hantor gas tu nnt.. jangan sampai ummi yang pikul sendiri .. boleh je nak pikirkan masakan dalam oven ke, pressure cooker ke.. .besok besok lah pikir..
    .
    Dahlah.. malas nak bebel pnjang2 .. macam takdek pekdah lak kan.. have a nice day u olll
    .
    #intermittentfastingmalaysia #firstmeal #lapo

  •  352  28  10 hours ago
  • Salam jumaat bagi semua yang mengenali diri ini.. dengan ucapan.. tengah buat apa tu???? .
.
Macam gini lah ummi.. jikalau tak bakar kukus atau rebus lauk untuk ummi.. ummi makan aje lauk pauk yang ummiko masak untuk seisi rumah.. harini menu ayam masak lemak dengan daging blackpepper..
.
.
Awal2 penglibatan ummi dalam bidang perdietan ni pun ummi ada jer makan lauk mcm ni.. tapi dengan syarat.. syarat nya.. ikut portion.. suku suku tiga suku.. err i mean suku suku tersiku .. saya cuba lagi... suku suku susu..arrgh apa2 lah.. ok u ols.. .
.
Ummi makan dlu harap tak tumpah atas alas putih tu..😂😂 #intermittentfastingmalaysia #sukusukuseparuh #lunchfamily #lunch #nasik#healthylifestyle #healthyfood #selamatmenjamuselera #kurustak
  • Salam jumaat bagi semua yang mengenali diri ini.. dengan ucapan.. tengah buat apa tu???? .
    .
    Macam gini lah ummi.. jikalau tak bakar kukus atau rebus lauk untuk ummi.. ummi makan aje lauk pauk yang ummiko masak untuk seisi rumah.. harini menu ayam masak lemak dengan daging blackpepper..
    .
    .
    Awal2 penglibatan ummi dalam bidang perdietan ni pun ummi ada jer makan lauk mcm ni.. tapi dengan syarat.. syarat nya.. ikut portion.. suku suku tiga suku.. err i mean suku suku tersiku .. saya cuba lagi... suku suku susu..arrgh apa2 lah.. ok u ols.. .
    .
    Ummi makan dlu harap tak tumpah atas alas putih tu..😂😂 #intermittentfastingmalaysia #sukusukuseparuh #lunchfamily #lunch #nasik #healthylifestyle #healthyfood #selamatmenjamuselera #kurustak

  •  420  17  6 hours ago
  • Konsep anak2 tak berapa sihat.. memang kena buat sup.  Lebih kan bawang putih dan halia.. ummi pun sambil suap anak, suap diri sendiri jugak. .
.
.
Ini ajelah meal 2 ummiko . Nasi + sup ayam.. resepi sama macam kebanyakan orang buat.  Harap cepat lah baik si rumaisaa ni.. selsema tak habis lagi  ummi amat merindui mainan adik yg bersepah di semua sudut rumah.. alaa yang ummi selalu terpijak tu tiba2 bertukar jadi buaya sungai kinabatangan.. Sakit oi.. .
.
Ok.. selamat hari khamis!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #healthyeating #healthylunch #chickensoup #hye #makan #makantengahari #selsema
  • Konsep anak2 tak berapa sihat.. memang kena buat sup. Lebih kan bawang putih dan halia.. ummi pun sambil suap anak, suap diri sendiri jugak. .
    .
    .
    Ini ajelah meal 2 ummiko . Nasi + sup ayam.. resepi sama macam kebanyakan orang buat. Harap cepat lah baik si rumaisaa ni.. selsema tak habis lagi ummi amat merindui mainan adik yg bersepah di semua sudut rumah.. alaa yang ummi selalu terpijak tu tiba2 bertukar jadi buaya sungai kinabatangan.. Sakit oi.. .
    .
    Ok.. selamat hari khamis!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #healthyeating #healthylunch #chickensoup #hye #makan #makantengahari #selsema

  •  801  41  21 November, 2019
  • Tips maintain berat di kala bercuti cuti .. ini berdasarkan apa yang ummi buat dari dulu.. tak dulu sangat lah sebab start diet 2018 ,😅 belum kategori dulu dulu kut.. . .
.
Pertama.. jaga portion.. ini terpenting sekali bagi mengelakkan kalori intake terlebih . Biasa nya ummi, tak order satu hidangan yang ummi akan hadap sesorang.. samada ummi akan share dengan anak.. atau share dengan husband..ataupun ummi tak oder apa2.. tunggu je budak ni makan mesti tak habis .. umi habiskan.. jimat kalori.. jimat uang gais..
.
.
Kedua .. bawak bekal air kosong.. haaa ini.. kalau kita tak de air masak, memang akan haus sbb kita banyak melangkah.. jadi akan mudah  rasa lapor je memanjang.. mula lah makan itu ini yang tak perlu.. .
.
Ketiga .. makanan yang enjoi2 tu contoh fast food ke, air manis ke, atau desssert, ummi cuma rasa2 je.. sesuap dua.. air manis, sekali dua sedut.. sebab nya memang tak kan sedar kalau termakan dan terminum banyak tu.. sebab kita excited kan ... tak fokus makanan.. tau tau je dah terrrtelan 5 potong kek.. ha..acaner tu.. .
.
Keempat.. banyak banyak kan berjalan.. jangan nak duduk je.. faham kut.. kira acah2 busy.. sebab ummi yang sebelum diet, belum apa2 memang nak duduk je.. malas.. kejar anak biar laki yang buat.. 😅 sekarang memang umi volunteer semua tu.. anak duduk, ummiko suruh dia lari.. ada sikit job nak kejar dia.. kdang tersalah kjar anak orang.. punya lah takde brek.. 😂😂
.
.
Tu je lah tips paling simple.. yang ummi amalkan ni.. bukan dr kajian saintifik taw. Hehe.. yela cara orang lain lain kan.. ok u ols.. saja lah edit gambar bagi menyuntik dan membedah semangat.. hoyeah!!!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #surirumah #sukusukuseparuh #healthylifestyle #healthyfood #bertukar #dietsihat #takdepil #takdesupplement
  • Tips maintain berat di kala bercuti cuti .. ini berdasarkan apa yang ummi buat dari dulu.. tak dulu sangat lah sebab start diet 2018 ,😅 belum kategori dulu dulu kut.. . .
    .
    Pertama.. jaga portion.. ini terpenting sekali bagi mengelakkan kalori intake terlebih . Biasa nya ummi, tak order satu hidangan yang ummi akan hadap sesorang.. samada ummi akan share dengan anak.. atau share dengan husband..ataupun ummi tak oder apa2.. tunggu je budak ni makan mesti tak habis .. umi habiskan.. jimat kalori.. jimat uang gais..
    .
    .
    Kedua .. bawak bekal air kosong.. haaa ini.. kalau kita tak de air masak, memang akan haus sbb kita banyak melangkah.. jadi akan mudah rasa lapor je memanjang.. mula lah makan itu ini yang tak perlu.. .
    .
    Ketiga .. makanan yang enjoi2 tu contoh fast food ke, air manis ke, atau desssert, ummi cuma rasa2 je.. sesuap dua.. air manis, sekali dua sedut.. sebab nya memang tak kan sedar kalau termakan dan terminum banyak tu.. sebab kita excited kan ... tak fokus makanan.. tau tau je dah terrrtelan 5 potong kek.. ha..acaner tu.. .
    .
    Keempat.. banyak banyak kan berjalan.. jangan nak duduk je.. faham kut.. kira acah2 busy.. sebab ummi yang sebelum diet, belum apa2 memang nak duduk je.. malas.. kejar anak biar laki yang buat.. 😅 sekarang memang umi volunteer semua tu.. anak duduk, ummiko suruh dia lari.. ada sikit job nak kejar dia.. kdang tersalah kjar anak orang.. punya lah takde brek.. 😂😂
    .
    .
    Tu je lah tips paling simple.. yang ummi amalkan ni.. bukan dr kajian saintifik taw. Hehe.. yela cara orang lain lain kan.. ok u ols.. saja lah edit gambar bagi menyuntik dan membedah semangat.. hoyeah!!!! #intermittentfastingmalaysia #eatcleanmalaysia #surirumah #sukusukuseparuh #healthylifestyle #healthyfood #bertukar #dietsihat #takdepil #takdesupplement

  •  1,501  113  17 November, 2019