#igersjohor Instagram Photos & Videos

igersjohor - 30.5k posts

Latest #igersjohor Posts

Advertisements

  • Baby Cotton Dress + Cardigan
.
Comel kan? Lagi comel kalau baby girl uolls gaya kan..
.
Size : 
XS (6/9m)
.
S (12-18m)
.
M (24-36m)
.
Utk ptanyaan/order.. klik link wasap dekat bio πŸ˜‰
.
@galeri_afia
  • Baby Cotton Dress + Cardigan
    .
    Comel kan? Lagi comel kalau baby girl uolls gaya kan..
    .
    Size :
    XS (6/9m)
    .
    S (12-18m)
    .
    M (24-36m)
    .
    Utk ptanyaan/order.. klik link wasap dekat bio πŸ˜‰
    .
    @galeri_afia
  •  11  9  16 hours ago

Advertisements

Advertisements

  • Kurta budak 1-5 tahun 😎

English cotton

new colour updated 😊 berkenan? Meh wasap..
Sempat lagi kalau nk orderπŸ˜‰

Klik link wasap dekat bioπŸ‘Œ@galeri_afia
  • Kurta budak 1-5 tahun 😎

    English cotton

    new colour updated 😊 berkenan? Meh wasap..
    Sempat lagi kalau nk orderπŸ˜‰

    Klik link wasap dekat bioπŸ‘Œ@galeri_afia
  •  28  2  23 May, 2019

Advertisements

  • 12-05-2019
New chapter of life being, this chapter gonna be the worst chapter or maybe the 🌈 chapter. For sure this chapter was the most fast chapter in mylife. I hope that everything gonna be okay and smooth flow ❀️
#kolejmatrikulasimelaka 
#kmmdihatiku #igersjohor
  • 12-05-2019
    New chapter of life being, this chapter gonna be the worst chapter or maybe the 🌈 chapter. For sure this chapter was the most fast chapter in mylife. I hope that everything gonna be okay and smooth flow ❀️
    #kolejmatrikulasimelaka
    #kmmdihatiku #igersjohor
  •  1,277  11  16 May, 2019
  • Dress budak

Material : chiffon

Size:

3-4y
4-5y
5-6y
6-7y
7-8y

Pos rm8 sm/Rm12 ss
  • Dress budak

    Material : chiffon

    Size:

    3-4y
    4-5y
    5-6y
    6-7y
    7-8y

    Pos rm8 sm/Rm12 ss
  •  26  7  13 May, 2019
  • 'Para fuqaha menyatakan bahawa terdapat dua jenis duduk yang dilakukan oleh seseorang ketika tahiyat akhir. Yang pertama adalah duduk tawarruk (posisi duduk spt tahiyat akhir)(1) ,dan keduanya adalah duduk secara iftirash (posisi duduk spt tahiyat awal)(2). Pandangan dalam Mazhab Syafie, para fuqaha Syafieyyah menjelaskan bahawa tidak ditentukan cara duduk untuk mengatakan bahawa dengannya dianggap sah. Maka cara duduk yang bagaimana pun dianggap sebagai sah. Akan tetapi yang sunnah ketika duduk semasa akhir solat adalah duduk tawarruk (1) dan duduk yang kedua itu adalah secara iftirash (2)'
πŸƒπŸƒπŸƒ
Sebahagian dari petikan yg telah aku keluarkan point yang penting (supaya mudah faham dan muat di ruang caption ni) dari laman muftiwp.gov.my (utk bacaan penuh sila ke web ini ya!) Dan akan aku tempelkan ayat kesimpulan yang PERLU AKU KAU DAN KITA SEMUA BACA.
πŸƒπŸƒπŸƒ
'Kami juga menyatakan, hendaklah diraikan juga keadaaan sekeliling semasa duduk tersebut. Sekiranya keadaan saf itu sempit, manakala duduk secara tawarruk ketika tasyahhud akhir itu hanya akan menyempitkan lagi ruang selain akan mengganggu jemaah yang berada di sebelahnya, maka pada ketika itu duduklah secara iftirash(2) pada tasyahhud akhir. Semoga Allah S.W.T mengurniakan kepada kita kefahaman dalam beragama. Ameen.'
πŸƒπŸƒπŸƒ
Aamiin Aamiin!
Moga aku kau dan kita semua diberi kefahaman dalam agama, terutama kita yang muda-muda ni 😊
.
.
Ps: 
Takmau dah ok lepas ni dengar ada yang sengaja menjarakkan saf atas alasan ini dan tak kurang juga yang merungut sakit kaki kena hempap jemaah sebelah waktu tahiyat akhir (Atau kita sendiri yang menghempap dan rasa bersalah tak keruan sepanjang waktu tahiyat akhir) Jangan lah jang, makcik sebelah kita tu dah lah gout, ini kita tambah lagi kesakitan dok hempap kaki makcik tu, Allahu πŸ˜…

Sebar-sebarkan ok?
Mudah-mudahan kita tidak menjadi mangsa hempap-an dan yang paling parah kita pula yang menghempap πŸ˜“
.
.
#photooftheday
#art #artwork
#artist
#artoftheday
#artoninstagram #landscape #watercolourpainting #paintingoftheday #painting #igersmalaysia #pesansisutksis #igersjohor
  • 'Para fuqaha menyatakan bahawa terdapat dua jenis duduk yang dilakukan oleh seseorang ketika tahiyat akhir. Yang pertama adalah duduk tawarruk (posisi duduk spt tahiyat akhir)(1) ,dan keduanya adalah duduk secara iftirash (posisi duduk spt tahiyat awal)(2). Pandangan dalam Mazhab Syafie, para fuqaha Syafieyyah menjelaskan bahawa tidak ditentukan cara duduk untuk mengatakan bahawa dengannya dianggap sah. Maka cara duduk yang bagaimana pun dianggap sebagai sah. Akan tetapi yang sunnah ketika duduk semasa akhir solat adalah duduk tawarruk (1) dan duduk yang kedua itu adalah secara iftirash (2)'
    πŸƒπŸƒπŸƒ
    Sebahagian dari petikan yg telah aku keluarkan point yang penting (supaya mudah faham dan muat di ruang caption ni) dari laman muftiwp.gov.my (utk bacaan penuh sila ke web ini ya!) Dan akan aku tempelkan ayat kesimpulan yang PERLU AKU KAU DAN KITA SEMUA BACA.
    πŸƒπŸƒπŸƒ
    'Kami juga menyatakan, hendaklah diraikan juga keadaaan sekeliling semasa duduk tersebut. Sekiranya keadaan saf itu sempit, manakala duduk secara tawarruk ketika tasyahhud akhir itu hanya akan menyempitkan lagi ruang selain akan mengganggu jemaah yang berada di sebelahnya, maka pada ketika itu duduklah secara iftirash(2) pada tasyahhud akhir. Semoga Allah S.W.T mengurniakan kepada kita kefahaman dalam beragama. Ameen.'
    πŸƒπŸƒπŸƒ
    Aamiin Aamiin!
    Moga aku kau dan kita semua diberi kefahaman dalam agama, terutama kita yang muda-muda ni 😊
    .
    .
    Ps:
    Takmau dah ok lepas ni dengar ada yang sengaja menjarakkan saf atas alasan ini dan tak kurang juga yang merungut sakit kaki kena hempap jemaah sebelah waktu tahiyat akhir (Atau kita sendiri yang menghempap dan rasa bersalah tak keruan sepanjang waktu tahiyat akhir) Jangan lah jang, makcik sebelah kita tu dah lah gout, ini kita tambah lagi kesakitan dok hempap kaki makcik tu, Allahu πŸ˜…

    Sebar-sebarkan ok?
    Mudah-mudahan kita tidak menjadi mangsa hempap-an dan yang paling parah kita pula yang menghempap πŸ˜“
    .
    .
    #photooftheday
    #art #artwork
    #artist
    #artoftheday
    #artoninstagram #landscape #watercolourpainting #paintingoftheday #painting #igersmalaysia #pesansisutksis #igersjohor
  •  64  7  13 May, 2019
  • 🌸Vintage Tradition kurung🌸

Material : 100% English Cotton

Size : 3m - 5y

Lawo & comel btul baju ni😍😍😍
Meh.. mak mak sekalian, beli kan utk anak dara😊

Anak pon nk melaram jgak dihari raya nantiπŸ˜…

Nak tanya2 atau submit order terus 
Klik link wasap dekat bio πŸ˜‰
@galeri_afia
  • 🌸Vintage Tradition kurung🌸

    Material : 100% English Cotton

    Size : 3m - 5y

    Lawo & comel btul baju ni😍😍😍
    Meh.. mak mak sekalian, beli kan utk anak dara😊

    Anak pon nk melaram jgak dihari raya nantiπŸ˜…

    Nak tanya2 atau submit order terus
    Klik link wasap dekat bio πŸ˜‰
    @galeri_afia
  •  18  7  12 May, 2019

Top #igersjohor Posts

Advertisements

Advertisements

Advertisements