#eatalianexpressalorsetar Instagram Photos & Videos

eatalianexpressalorsetar - 340 posts

Hashtag Popularity

0.3
average comments
7.2
average likes

Latest #eatalianexpressalorsetar Posts

  • Wait no more!
The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
.
🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November  2019
🔅Price exclude postage/delivery charge
🔆All orders will be processed after the sale ends
🔅While stock last! So hurry!
.
WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
.
#EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale
  • Wait no more!
    The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
    🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
    Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
    .
    🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November 2019
    🔅Price exclude postage/delivery charge
    🔆All orders will be processed after the sale ends
    🔅While stock last! So hurry!
    .
    WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
    .
    #EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale

  •  5  0  11 November, 2019
  • Wait no more!
The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
.
🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November  2019
🔅Price exclude postage/delivery charge
🔆All orders will be processed after the sale ends
🔅While stock last! So hurry!
.
WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
.
#EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale
  • Wait no more!
    The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
    🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
    Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
    .
    🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November 2019
    🔅Price exclude postage/delivery charge
    🔆All orders will be processed after the sale ends
    🔅While stock last! So hurry!
    .
    WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
    .
    #EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale

  •  3  0  10 November, 2019
  • Wait no more!
The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
.
🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November  2019
🔅Price exclude postage/delivery charge
🔆All orders will be processed after the sale ends
🔅While stock last! So hurry!
.
WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
.
#EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale
  • Wait no more!
    The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
    🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
    Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
    .
    🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November 2019
    🔅Price exclude postage/delivery charge
    🔆All orders will be processed after the sale ends
    🔅While stock last! So hurry!
    .
    WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
    .
    #EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale

  •  5  0  8 November, 2019
  • Wait no more!
The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
.
🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November  2019
🔅Price exclude postage/delivery charge
🔆All orders will be processed after the sale ends
🔅While stock last! So hurry!
.
WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
.
#EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale
  • Wait no more!
    The Eatalian Express 11.11 Sale has arrived!
    🎉🎊🎉🎊🎉🎊 .
    Dapatkan pasta Eatalian Express pada harga super duper istimewa ini!
    .
    🔅This offer valid from 7 November 2019 until 11 November 2019
    🔅Price exclude postage/delivery charge
    🔆All orders will be processed after the sale ends
    🔅While stock last! So hurry!
    .
    WhatsApp 📲 019-4333215 on simply click the link on the bio😘
    .
    #EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar #sale1111 #1111sale #singlesday #singlesdaysale

  •  6  0  7 November, 2019
  • Done delivery Combo B at HSB semalam😘
.
In the background that is my  dear ummi! Thank you so much for being my strongest supporter since the beginning.May Allah bless you always & rewarded you Jannatul Firdaus for being the best mom in the world🥰
.
Tinggal hari ni je untuk hangpa dapatkan Combo A,C & D serta join Cash Fiesta Eatalian Express 🤗 
So tunggu apa lagi guys? Roger kami laju2 na sebelum tamat!
WhatsApp 📲 019-4333215
.
#eatalianexpressalorsetar #cashfiesta #eatalianexpress 
#septembersales #paydaysale #jualanharigaji #harigaji
  • Done delivery Combo B at HSB semalam😘
    .
    In the background that is my dear ummi! Thank you so much for being my strongest supporter since the beginning.May Allah bless you always & rewarded you Jannatul Firdaus for being the best mom in the world🥰
    .
    Tinggal hari ni je untuk hangpa dapatkan Combo A,C & D serta join Cash Fiesta Eatalian Express 🤗
    So tunggu apa lagi guys? Roger kami laju2 na sebelum tamat!
    WhatsApp 📲 019-4333215
    .
    #eatalianexpressalorsetar #cashfiesta #eatalianexpress
    #septembersales #paydaysale #jualanharigaji #harigaji

  •  7  0  30 September, 2019
  • The face behind @eatalianexpress.freshpasta

Pengenalan To EatalianExpress®️🤗
.
🔅 Eatalian Express Food Industries Sdn Bhd was incorporated with SSM on 16 November 2015 dan diterajui oleh Ahmad Yusman Faris dan Noraida Mohd Razali (pasangan suami isteri).
.
🔆 Produk Eatalian Express was officially launched di FB pada 10 January 2017 setelah almost a year setelah pelbagai R&D dilakukan. During the period juga, Tn. Faris & Pn.Aida telah belajar cara2 pembuatan yg sebenar di Bologna, Italy dengan menyertai kursus pembuatan pasta.
.
🔆Tn. Faris was formerly a Commercial Estimator with SapuraKencana Petroleum dan Pn. Aida ialah Accounting lecturer with Kolej University Polytech Mara sebelum berhenti perkhidmatan pada December 2016, less than two weeks sebelum pelancaran EatalianExpress®️ secara rasmi.
.
🔅 Bermula di rumah selama 9 bulan sebelum memulakan operasi di premis sekarang (shop lot).
.
#EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar
  • The face behind @eatalianexpress.freshpasta

    Pengenalan To EatalianExpress®️🤗
    .
    🔅 Eatalian Express Food Industries Sdn Bhd was incorporated with SSM on 16 November 2015 dan diterajui oleh Ahmad Yusman Faris dan Noraida Mohd Razali (pasangan suami isteri).
    .
    🔆 Produk Eatalian Express was officially launched di FB pada 10 January 2017 setelah almost a year setelah pelbagai R&D dilakukan. During the period juga, Tn. Faris & Pn.Aida telah belajar cara2 pembuatan yg sebenar di Bologna, Italy dengan menyertai kursus pembuatan pasta.
    .
    🔆Tn. Faris was formerly a Commercial Estimator with SapuraKencana Petroleum dan Pn. Aida ialah Accounting lecturer with Kolej University Polytech Mara sebelum berhenti perkhidmatan pada December 2016, less than two weeks sebelum pelancaran EatalianExpress®️ secara rasmi.
    .
    🔅 Bermula di rumah selama 9 bulan sebelum memulakan operasi di premis sekarang (shop lot).
    .
    #EatalianExpress #eatalianexpresskedah #eatalianexpressalorsetar

  •  8  0  20 September, 2019
  • Alhamdulillah 😍👍
🌟🌟🌟🌟🌟 Mommies tak perlu pening pala pikiaq macamana nak jamu anak2 yang picky eaters  ni dah!

Dengan Eatalian Express Mixed Vege Pasta ni, macam2 menu tau boleh create & tak perlu berperang dah masa makan😆Sedar2, eh dah habis anak tersayang makan pasta ni, silap2 depa rela hati minta tambah pula😉

You can rest assured sebab hanya tepung durum semolina & puree sayuran asli yang digunakan dalam pembuatan Mixed Vege Pasta ni 😍😍😍
.
☑️Pengesahan daripada pihak MARDI sendiri - Pasta EE mempunyai kandungan serat tertinggi, 15.35gm/100gm
.
☑️Menggunakan puree sayuran fresh 40-50% & bukan hanya vege powder seperti di pasaran (2-3% sahaja)
.
☑️Mengandungi 10 jenis sayur (bukan 3, bukan 5 tapi 10!!!)
.
Tak heranlah Pasta EE ni #no1vegepasta #thepastaexpert #hifiberpasta #lowGIpasta

Tunggu apa lagi mommies?
WhatsApp lekaih ke 019-4333215!

#eatalianexpress #eatalianexpressalorsetar #eatalianexpresskedah #eatalianexpressAS #eatalianexpressvegepasta #eatalianpasta
  • Alhamdulillah 😍👍
    🌟🌟🌟🌟🌟 Mommies tak perlu pening pala pikiaq macamana nak jamu anak2 yang picky eaters ni dah!

    Dengan Eatalian Express Mixed Vege Pasta ni, macam2 menu tau boleh create & tak perlu berperang dah masa makan😆Sedar2, eh dah habis anak tersayang makan pasta ni, silap2 depa rela hati minta tambah pula😉

    You can rest assured sebab hanya tepung durum semolina & puree sayuran asli yang digunakan dalam pembuatan Mixed Vege Pasta ni 😍😍😍
    .
    ☑️Pengesahan daripada pihak MARDI sendiri - Pasta EE mempunyai kandungan serat tertinggi, 15.35gm/100gm
    .
    ☑️Menggunakan puree sayuran fresh 40-50% & bukan hanya vege powder seperti di pasaran (2-3% sahaja)
    .
    ☑️Mengandungi 10 jenis sayur (bukan 3, bukan 5 tapi 10!!!)
    .
    Tak heranlah Pasta EE ni #no1vegepasta #thepastaexpert #hifiberpasta #lowGIpasta

    Tunggu apa lagi mommies?
    WhatsApp lekaih ke 019-4333215!

    #eatalianexpress #eatalianexpressalorsetar #eatalianexpresskedah #eatalianexpressAS #eatalianexpressvegepasta #eatalianpasta

  •  8  0  23 August, 2019

Top #eatalianexpressalorsetar Posts

  • 8️⃣ PETUA DAGING JADI EMPUK & LEMBUT BILA DIMASAK

1. Tempe dikatakan dapat melembutkan daging. Potong kepingan tempe dan masukan dalam masakan seperti gulai daging dan biarkan hingga mendidih.

2. Perap daging dengan sedikit cuka, biarkan 10-15minit. Kemudian bilas dan toskan dan masak seperti biasa. Pastikan api tidak terlalu besar agar daging akan lebih cepat empuk dan tidak keras.

3. Batang ubi kayu juga dipercayai dapat melembutkan daging. Kerat beberapa batang ubi kayu, cuci dan bersihkan sebelum masukkan ia ke dalam periuk berisi daging ketika sedang mendidih. Biarkan 10 minit, angkat dan asingkan daging dan batang ubi.

4. Pupuk daging bersama tepung gandum atau tepung jagung bersama dan perapkan dengan kicap selama ½ jam sebelum dimasak.

5. Hiriskan daun pisang dan masak bersama daging. Ia dipercayai dapat melembutkan tekstur daging.

6. Masukkan beberapa helai daun nangka atau daun betik ke dalam masakan atau air rebusan daging. Ia dipercayai dapat melembutkan daging.

7. Jika tidak mempunyai tangkai daun betik, anda juga boleh gantikan dengan betik muda. Sebelum itu, buang kulit dan biji betik. Cuci bersih dan masukkan ke dalam periuk rebusan daging.

8. Ini satu lagi ‘petua’. Bila rebus atau masak daging, masukkan sebatang sudu kecil ke dalam periuk. Sudu dipercayai dapat menyerap kepanasan dan membantu dalam proses untuk lembutkan daging.

Nampaknya memang mudah bukan cara untuk mendapatkan daging korban yang lebih empuk bila dimasak? Jika anda sudah mempunyai rancangan untuk masak daging korban nanti, cubalah salah satu daripada tip-tip berikut! Belum cuba, belum tahu!

Sila baca https://berita.mediacorp.sg/mobilem/gayahidup/12-petua-menarik-menyimpan-memasak-daging-korban-agar-tidak-liat/4320796.html

#rayahaji #rayakorban #tipsmasakan #masaklahkau #masakapaharini #eatalianexpressalorsetar #terapiinstagram #ajimaura #sweetdreams #dramasweetdreams
  • 8️⃣ PETUA DAGING JADI EMPUK & LEMBUT BILA DIMASAK

    1. Tempe dikatakan dapat melembutkan daging. Potong kepingan tempe dan masukan dalam masakan seperti gulai daging dan biarkan hingga mendidih.

    2. Perap daging dengan sedikit cuka, biarkan 10-15minit. Kemudian bilas dan toskan dan masak seperti biasa. Pastikan api tidak terlalu besar agar daging akan lebih cepat empuk dan tidak keras.

    3. Batang ubi kayu juga dipercayai dapat melembutkan daging. Kerat beberapa batang ubi kayu, cuci dan bersihkan sebelum masukkan ia ke dalam periuk berisi daging ketika sedang mendidih. Biarkan 10 minit, angkat dan asingkan daging dan batang ubi.

    4. Pupuk daging bersama tepung gandum atau tepung jagung bersama dan perapkan dengan kicap selama ½ jam sebelum dimasak.

    5. Hiriskan daun pisang dan masak bersama daging. Ia dipercayai dapat melembutkan tekstur daging.

    6. Masukkan beberapa helai daun nangka atau daun betik ke dalam masakan atau air rebusan daging. Ia dipercayai dapat melembutkan daging.

    7. Jika tidak mempunyai tangkai daun betik, anda juga boleh gantikan dengan betik muda. Sebelum itu, buang kulit dan biji betik. Cuci bersih dan masukkan ke dalam periuk rebusan daging.

    8. Ini satu lagi ‘petua’. Bila rebus atau masak daging, masukkan sebatang sudu kecil ke dalam periuk. Sudu dipercayai dapat menyerap kepanasan dan membantu dalam proses untuk lembutkan daging.

    Nampaknya memang mudah bukan cara untuk mendapatkan daging korban yang lebih empuk bila dimasak? Jika anda sudah mempunyai rancangan untuk masak daging korban nanti, cubalah salah satu daripada tip-tip berikut! Belum cuba, belum tahu!

    Sila baca https://berita.mediacorp.sg/mobilem/gayahidup/12-petua-menarik-menyimpan-memasak-daging-korban-agar-tidak-liat/4320796.html

    #rayahaji #rayakorban #tipsmasakan #masaklahkau #masakapaharini #eatalianexpressalorsetar #terapiinstagram #ajimaura #sweetdreams #dramasweetdreams

  •  9  0  12 August, 2019
  • Inilah yang dikatakan sambil menyelam sambil minum ayaq...Thank you very much Kak May for coming beraya and shopping at our humble abode 😘😘😘 She bought Mixed Vege Fusilli and instantly tried it out after went back to her home✨✨✨
.
Nak jugak try Mixed Vege Pasta Eatalian Express?
Mai WhatsApp kami 019-4333215 lekaih! Harini kami dah start balik pos pasta😚😚😚
(P/s : Untuk yang dah order Mini Spaghetti, kena tunggu satnoh... spageti tak sampai lagi🤪🤪🤪)
.
.
.
#eatalianexpressalorsetar #eatalianexpresskedah #alorsetar #shoppingraya #rayahaji #harirayahaji
  • Inilah yang dikatakan sambil menyelam sambil minum ayaq...Thank you very much Kak May for coming beraya and shopping at our humble abode 😘😘😘 She bought Mixed Vege Fusilli and instantly tried it out after went back to her home✨✨✨
    .
    Nak jugak try Mixed Vege Pasta Eatalian Express?
    Mai WhatsApp kami 019-4333215 lekaih! Harini kami dah start balik pos pasta😚😚😚
    (P/s : Untuk yang dah order Mini Spaghetti, kena tunggu satnoh... spageti tak sampai lagi🤪🤪🤪)
    .
    .
    .
    #eatalianexpressalorsetar #eatalianexpresskedah #alorsetar #shoppingraya #rayahaji #harirayahaji

  •  7  0  13 August, 2019