#dietkurus Instagram Photos & Videos

dietkurus - 99.9k posts

Hashtag Popularity

40.5
average comments
2k
average likes

Latest #dietkurus Posts

  • PENURUNAN BERAT BOLEH RAWAT DIABETES.
.
Dalam masa 6 tahun,satu kajian di United Kingdom,hampir separuh dari pesakit diabetes T2D boleh menjadi bukan diabetic dan berhenti mengambil ubat dalam setahun setelah merubah gaya hidup dan pemakan sihat.
.
Perubahan ketara bagi pesakit yamg hilang lebih dari 15kg,85% akan dapat bacaan gula normal(HbA1c kurang dari 6.5% selepas berhenti ubat unyuk 2 bulan),57% bagi yang hilang berat 10-15kg,34% bagi yang turun 5-10kg dan 7% bagi yang turun 0-5kg.
.
Masa yang paling baik untuk berubah gaya hidup dan pemakanan sihat,ialah apabila sahaja di diagnos ada diabetes sebab masa itulah pesakit mempunyai motivasi yang tinggi.
.
Jom share dengan kawan dan saudara mara.
Pendaftaran untuk group coaching #getfitonline untuk bulan februari di buka.
.
Coach doc su
0125894671
#getfitonline #surikurus #dietkurus #makansihat#kevinzahri #duckscarve
#kuruslepaskahwin #blousebesar #jkm8
  • PENURUNAN BERAT BOLEH RAWAT DIABETES.
    .
    Dalam masa 6 tahun,satu kajian di United Kingdom,hampir separuh dari pesakit diabetes T2D boleh menjadi bukan diabetic dan berhenti mengambil ubat dalam setahun setelah merubah gaya hidup dan pemakan sihat.
    .
    Perubahan ketara bagi pesakit yamg hilang lebih dari 15kg,85% akan dapat bacaan gula normal(HbA1c kurang dari 6.5% selepas berhenti ubat unyuk 2 bulan),57% bagi yang hilang berat 10-15kg,34% bagi yang turun 5-10kg dan 7% bagi yang turun 0-5kg.
    .
    Masa yang paling baik untuk berubah gaya hidup dan pemakanan sihat,ialah apabila sahaja di diagnos ada diabetes sebab masa itulah pesakit mempunyai motivasi yang tinggi.
    .
    Jom share dengan kawan dan saudara mara.
    Pendaftaran untuk group coaching #getfitonline untuk bulan februari di buka.
    .
    Coach doc su
    0125894671
    #getfitonline #surikurus #dietkurus #makansihat #kevinzahri #duckscarve
    #kuruslepaskahwin #blousebesar #jkm8

  •  16  0  10 hours ago
  • Tiada istilah dok cuba cuba dulu diet, masa gemuk tak ada pulak nak cuba cuba kan. If u want to do it, just do it. If u dont want to do it, dont do it
.

INTAKE FEBRUARI 2020 DIBUKA UTK PENDAFTARAN

MUDAHNYA KURUS BILA ADA
1. ILMU
2. COACH 
3. GROUP SUPPORT
.
ADVANCE COACHING TRANSFORMASI KURUS ONLINE TURUN 3-9kg sebulan dengan :
.
✔ilmu yang betul
✔tanpa berlapar , makan nasi ok aje
✔meal plan -makan 5 kali
✔Online workout percuma
✔kelas teori online khas utk peserta
✔suasana positif dan awesome teamwork
. 
Wasap 017-2298252 atau klik link di bio ig saya @aliasarpan
.
👩‍🏫 Saya Coach Alia 31 tahun, Turun 25kg 5 bulan. Berpengalaman hampir 3 tahun sebagai coach pemakanan di TPFM
  • Tiada istilah dok cuba cuba dulu diet, masa gemuk tak ada pulak nak cuba cuba kan. If u want to do it, just do it. If u dont want to do it, dont do it
    .

    INTAKE FEBRUARI 2020 DIBUKA UTK PENDAFTARAN

    MUDAHNYA KURUS BILA ADA
    1. ILMU
    2. COACH
    3. GROUP SUPPORT
    .
    ADVANCE COACHING TRANSFORMASI KURUS ONLINE TURUN 3-9kg sebulan dengan :
    .
    ✔ilmu yang betul
    ✔tanpa berlapar , makan nasi ok aje
    ✔meal plan -makan 5 kali
    ✔Online workout percuma
    ✔kelas teori online khas utk peserta
    ✔suasana positif dan awesome teamwork
    .
    Wasap 017-2298252 atau klik link di bio ig saya @aliasarpan
    .
    👩‍🏫 Saya Coach Alia 31 tahun, Turun 25kg 5 bulan. Berpengalaman hampir 3 tahun sebagai coach pemakanan di TPFM

  •  5  1  11 hours ago
  • BOROI BUKAN SEKADAR BOROI
.
Boroi beserta dengan penyakit. Lemak dibahagian perut akan melitupi organ2 dibahagian abdomen. .
Lemak dibahagian perut ini juga dikenali sebagai lemak visceral. Lemak ini boleh terkumpul apabila seseorang itu mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Tidak menjaga pemakanan, sering stress, tidak cukup tidur, kurang rehat serta kurang bersenam.
.
Lemak ini juga akan meningkatkan risiko kepada penyakit2 kronik.
.
Boleh tag kawan & family untuk perkongsian ini.

Coach Faiz 0193987595
Coach Dina 0194858204

Follow IG @faiz.radzali for more tips.
Turn on notification for latest post.
  • BOROI BUKAN SEKADAR BOROI
    .
    Boroi beserta dengan penyakit. Lemak dibahagian perut akan melitupi organ2 dibahagian abdomen. .
    Lemak dibahagian perut ini juga dikenali sebagai lemak visceral. Lemak ini boleh terkumpul apabila seseorang itu mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Tidak menjaga pemakanan, sering stress, tidak cukup tidur, kurang rehat serta kurang bersenam.
    .
    Lemak ini juga akan meningkatkan risiko kepada penyakit2 kronik.
    .
    Boleh tag kawan & family untuk perkongsian ini.

    Coach Faiz 0193987595
    Coach Dina 0194858204

    Follow IG @faiz.radzali for more tips.
    Turn on notification for latest post.

  •  20  2  11 hours ago
  • Ni ramai yang buat silap cakap malam tak boleh makan! Jangan silap okk, makan malam tak salah, tapi kalau satu hari makan nasi dah 2/3 kali & mulut tak berhenti mengunyah? Nasi, buah pun tak bersalah ye, cara kita makan tak ikut portion & waktu yang membuatkan semua jadi mudharat bukan manfaat. Nak diet mesti ada ilmu, baru menjadi & bawa faedah untuk tubuh badan & kesihatan. Betul ke betul? 
MKO online diet coaching intake dibuka sekarang!

Coach Nieza Umur 38 tahun 2 orang anak 🖤 dapat berat ideal selepas bersalin 🖤 📲 0193233144 atau klik link di bio

_______________________________________

Apa Yang Dapat Bila Join Program ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️ ✔️ Lose weight 7-30kg in year 2020
✔️Downsize dari saiz
XXXL ➡️ XXL ➡️ XL ➡️ L ➡️ M ➡️ S
✔️Program Diet boleh makan nasi setiap hari
✔️Program turun berat badan TERBAIK untuk yang busy & sentiasa travel
✔️Teknik turunkan berat badan hingga dapat berat ideal & terus maintain forever
✔️Fokus 80% pemakanan & hanya
20% senaman
✔️Group coaching & 1 to 1 Coaching
✔️Tips diet dikongsi setiap hari secara online
✔️Meal plan disediakan
✔️Termasuk Breakfast & Dinner *
*
*

#obesitykills #80%nutrition20%exercise #100%mindset #herbalifenutrition #helpishere #depressionkills #kurussihat #dietkurus #kuruscepat #tipsturunberatbadan #whystressbeblessed #2020loseweight #eatclean #slimfitnowonline #kebayaraya #puasakurus #azamtahun2020
  • Ni ramai yang buat silap cakap malam tak boleh makan! Jangan silap okk, makan malam tak salah, tapi kalau satu hari makan nasi dah 2/3 kali & mulut tak berhenti mengunyah? Nasi, buah pun tak bersalah ye, cara kita makan tak ikut portion & waktu yang membuatkan semua jadi mudharat bukan manfaat. Nak diet mesti ada ilmu, baru menjadi & bawa faedah untuk tubuh badan & kesihatan. Betul ke betul?
    MKO online diet coaching intake dibuka sekarang!

    Coach Nieza Umur 38 tahun 2 orang anak 🖤 dapat berat ideal selepas bersalin 🖤 📲 0193233144 atau klik link di bio

    _______________________________________

    Apa Yang Dapat Bila Join Program ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️ ✔️ Lose weight 7-30kg in year 2020
    ✔️Downsize dari saiz
    XXXL ➡️ XXL ➡️ XL ➡️ L ➡️ M ➡️ S
    ✔️Program Diet boleh makan nasi setiap hari
    ✔️Program turun berat badan TERBAIK untuk yang busy & sentiasa travel
    ✔️Teknik turunkan berat badan hingga dapat berat ideal & terus maintain forever
    ✔️Fokus 80% pemakanan & hanya
    20% senaman
    ✔️Group coaching & 1 to 1 Coaching
    ✔️Tips diet dikongsi setiap hari secara online
    ✔️Meal plan disediakan
    ✔️Termasuk Breakfast & Dinner *
    *
    *

    #obesitykills #80%nutrition20%exercise #100%mindset #herbalifenutrition #helpishere #depressionkills #kurussihat #dietkurus #kuruscepat #tipsturunberatbadan #whystressbeblessed #2020loseweight #eatclean #slimfitnowonline #kebayaraya #puasakurus #azamtahun2020

  •  2  0  14 hours ago
  • Bole aje makan nasi dlm diet turun berat,  tapi pilih yg putih dan elak dari nasi yg berlemak atau berminyak k.. :
:
Makan dlm portion sebesar genggam tangan sendiri utk kawal kalori. :
:
Tag kawan yg nak kurus sihat
:
:
Kalau minat makan 5x sehari dan dapat ilmu, coaching dan support utk turun 3-10kg sebulan sampai ke tahap sihat secara whatsapp aje,  klik link di atas atau bawah utk info👇
:
:
COACHING + ILMU + SUPPORT = SUKSES TURUN BERAT & KEKAL!! :
:
::
@racheltan_my 
@racheltan_my 
@racheltan_my :
:
COACH RACHEL 📲0167378857
  • Bole aje makan nasi dlm diet turun berat, tapi pilih yg putih dan elak dari nasi yg berlemak atau berminyak k.. :
    :
    Makan dlm portion sebesar genggam tangan sendiri utk kawal kalori. :
    :
    Tag kawan yg nak kurus sihat
    :
    :
    Kalau minat makan 5x sehari dan dapat ilmu, coaching dan support utk turun 3-10kg sebulan sampai ke tahap sihat secara whatsapp aje, klik link di atas atau bawah utk info👇
    :
    :
    COACHING + ILMU + SUPPORT = SUKSES TURUN BERAT & KEKAL!! :
    :
    ::
    @racheltan_my
    @racheltan_my
    @racheltan_my :
    :
    COACH RACHEL 📲0167378857

  •  10  1  14 hours ago
  •  32  1  17 hours ago
  • Klah adik4, this only what I can do for you all 😄
  • Klah adik4, this only what I can do for you all 😄

  •  4  1  19 hours ago
  • Tengok cermin setiap kali mesti ade terfikir kan??
.
.
Sebenarnya oranc yang ‘kurus’ tu kena  makan dengan orang baru yang ‘gemuk’ tu,iye!! orang tu ade kat dalam diri anda..Keluarkan die semula..
.
Nak kurus itu mudah & fun dengan ilmu,coach & support group.
.
Jangan pecaya cakap saya,buat je baru tau.
.

CABARAN KURUS ONLINE .
•Turun 4-7KG BULAN FEBRUARI 2020
•Cabaran Kurus Online
•Kurus dengan makan nasi
•Special Ebook Resepi Kurus 21 Hari
•Support Group & One-on-One Coaching
•

Whataaps Coach Farah 012-6032734 Untuk Join Atau Klik Link Di Bio ig @coach_farahsyahirah 👍🏻
  • Tengok cermin setiap kali mesti ade terfikir kan??
    .
    .
    Sebenarnya oranc yang ‘kurus’ tu kena makan dengan orang baru yang ‘gemuk’ tu,iye!! orang tu ade kat dalam diri anda..Keluarkan die semula..
    .
    Nak kurus itu mudah & fun dengan ilmu,coach & support group.
    .
    Jangan pecaya cakap saya,buat je baru tau.
    .

    CABARAN KURUS ONLINE .
    •Turun 4-7KG BULAN FEBRUARI 2020
    •Cabaran Kurus Online
    •Kurus dengan makan nasi
    •Special Ebook Resepi Kurus 21 Hari
    •Support Group & One-on-One Coaching
    •

    Whataaps Coach Farah 012-6032734 Untuk Join Atau Klik Link Di Bio ig @coach_farahsyahirah 👍🏻

  •  19  2  20 hours ago
  • NASIHAT BUAT PARA MUSLIMAH.
.

Masa kita badan besar,ramai pakai baju besar2 sebab nak tutup badan.Lepas dah kurus,janganlah pakai ketat-ketat ye. Nanti ALLAH marah.Nanti takut Allah bagi gemuk balik 😆 .

CABARAN KURUS ONLINE
.
•Turun 4-7KG BULAN ini
•Cabaran Kurus Online
•Kurus dengan makan nasi
•Special Ebook Resepi Kurus 21 Hari
•Support Group & One-on-One Coaching
.

Whataaps Coach Maryam 017-6151464 Untuk Join Atau Klik Link Di Bio 👍🏻
  • NASIHAT BUAT PARA MUSLIMAH.
    .

    Masa kita badan besar,ramai pakai baju besar2 sebab nak tutup badan.Lepas dah kurus,janganlah pakai ketat-ketat ye. Nanti ALLAH marah.Nanti takut Allah bagi gemuk balik 😆 .

    CABARAN KURUS ONLINE
    .
    •Turun 4-7KG BULAN ini
    •Cabaran Kurus Online
    •Kurus dengan makan nasi
    •Special Ebook Resepi Kurus 21 Hari
    •Support Group & One-on-One Coaching
    .

    Whataaps Coach Maryam 017-6151464 Untuk Join Atau Klik Link Di Bio 👍🏻

  •  78  1  22 hours ago
  • Lindungi diri kami,keluarga kami,penduduk Malaysia amnya,serta dunia khususnya dari wabak penyakit ini.
.
.
Coach Farah 012-6032734~
  • Lindungi diri kami,keluarga kami,penduduk Malaysia amnya,serta dunia khususnya dari wabak penyakit ini.
    .
    .
    Coach Farah 012-6032734~

  •  36  2  25 January, 2020
  • Sarapan pagi adalah bahan bakar untuk kita beraktivitas sepanjang hari 💪
Nah, favorit siapa nih 4 macam sarapan pagi terpopuler di Indonesia ini? 😁😁😁
.
Layaknya mobil, Kalian butuh juga “bahan bakar” untuk mengembalikan energi setelah tidur malam yang panjang dan menyebabkan perut menjadi kosong. Ini menjadi alasan mengapa sarapan sangat penting dalam memulai hari Kalian.
.
Alasan terburu-buru, hingga tidak terbiasa memulai hari dengan sarapan membuat sebagian orang melewatkan sarapan pagi. Padahal, sarapan pagi memiliki banyak manfaat untuk kesehatan tubuh kita.
.
Sebaiknya hindari melewatkan pagi tanpa mengonsumsi makanan bergizi dan Glikemiks Indeks yg rendah. Percayalah, hari Kalian akan lebih baik jika membiasakan diri untuk sarapan di pagi hari. 💛😁
.
.
.
.
Yok ikut Program Sehat yang akan dimbimbing oleh Konsultan Nutrisi Resmi, lisensi Internasional, terdaftar di 94 negara.. Program kami:
✔ Turun bb
✔ Naik bb
✔ Hilangkan perut buncit
✔ Turunkan kadar lemak
✔ Membentuk massa otot
✔ Meningkatkan stamina
✔ Regenerasi sel sel tubuh
.
.
FASILITAS:
🍱 Mealplan beserta resepnya
🛒 Grocery list
🏋 Panduan olahraga
🥑 Snack list
📝 Kelas edukasi harian
📱 Private coaching via WA
🥛 Nutrisi Harian
👩‍👩‍👦‍👦 Komunitas Sehat
💯 Garansi uang kembali S&K berlaku
.
.
Untuk informasi lebih lanjut
Jangan lupa follow @iga.12_
Dan Klik link di bio atau add wa 081216908894
.
.
.
*hasil individu bervariasi .
.
.
.
. 
#makanandiet #langsingsehat #dietenak #dietmudah #dietkurus #polamakansehat #dietkenyang #dietketo #menudiet #menudietsehat #makansehat #dietcantik #kelasdietonline #caradietsehat #langsingcepat #langsingdarirumah #caralangsing #diethalal #langsingtanpaobat #pejuangsehat #caramenurunkanberatbadan #dietenakbahagiadanmenyenangkan #dietlemon #ashlemon #sarilemonasli #lemonku #jualsarilemon #lemonperas #lemonasli #sarilemonmurni
  • Sarapan pagi adalah bahan bakar untuk kita beraktivitas sepanjang hari 💪
    Nah, favorit siapa nih 4 macam sarapan pagi terpopuler di Indonesia ini? 😁😁😁
    .
    Layaknya mobil, Kalian butuh juga “bahan bakar” untuk mengembalikan energi setelah tidur malam yang panjang dan menyebabkan perut menjadi kosong. Ini menjadi alasan mengapa sarapan sangat penting dalam memulai hari Kalian.
    .
    Alasan terburu-buru, hingga tidak terbiasa memulai hari dengan sarapan membuat sebagian orang melewatkan sarapan pagi. Padahal, sarapan pagi memiliki banyak manfaat untuk kesehatan tubuh kita.
    .
    Sebaiknya hindari melewatkan pagi tanpa mengonsumsi makanan bergizi dan Glikemiks Indeks yg rendah. Percayalah, hari Kalian akan lebih baik jika membiasakan diri untuk sarapan di pagi hari. 💛😁
    .
    .
    .
    .
    Yok ikut Program Sehat yang akan dimbimbing oleh Konsultan Nutrisi Resmi, lisensi Internasional, terdaftar di 94 negara.. Program kami:
    ✔ Turun bb
    ✔ Naik bb
    ✔ Hilangkan perut buncit
    ✔ Turunkan kadar lemak
    ✔ Membentuk massa otot
    ✔ Meningkatkan stamina
    ✔ Regenerasi sel sel tubuh
    .
    .
    FASILITAS:
    🍱 Mealplan beserta resepnya
    🛒 Grocery list
    🏋 Panduan olahraga
    🥑 Snack list
    📝 Kelas edukasi harian
    📱 Private coaching via WA
    🥛 Nutrisi Harian
    👩‍👩‍👦‍👦 Komunitas Sehat
    💯 Garansi uang kembali S&K berlaku
    .
    .
    Untuk informasi lebih lanjut
    Jangan lupa follow @iga.12_
    Dan Klik link di bio atau add wa 081216908894
    .
    .
    .
    *hasil individu bervariasi .
    .
    .
    .
    .
    #makanandiet #langsingsehat #dietenak #dietmudah #dietkurus #polamakansehat #dietkenyang #dietketo #menudiet #menudietsehat #makansehat #dietcantik #kelasdietonline #caradietsehat #langsingcepat #langsingdarirumah #caralangsing #diethalal #langsingtanpaobat #pejuangsehat #caramenurunkanberatbadan #dietenakbahagiadanmenyenangkan #dietlemon #ashlemon #sarilemonasli #lemonku #jualsarilemon #lemonperas #lemonasli #sarilemonmurni

  •  9  0  25 January, 2020
  • Susah nak kawal makan tapi nak turun berat?! :
:
Nah,  ni cuba 6 tips utk elak dari terlebih makan.  Paling penting jgn tergesa gesa bila makan dan fokus pada makanan..bukan tenguk tv atau fon.. :
:
Tag kawan yg kerap terlebih makan
:
:
COACHING + ILMU + SUPPORT = SUKSES TURUN BERAT & KEKAL!! :
:
:
Utk pertanyaan  Program Online Weight Loss Coaching #kurusturboonline season Feb utk turun 3-10kg sebulan,  klik link di bio atau 👇
:
:
@racheltan_my 
@racheltan_my 
@racheltan_my
:
COACH RACHEL 📲0167378857
:
Manfaat program :-
🍽 Pelan pemakanan
🥗 Program Nutrition
📃 Grocery list
🏃 Link workout
👭 Coaching dan support
🔟 Turun 3-10kg sebulan
📱 Secara whatsapp
ğŸŽ Hadiah utk pemenang
  • Susah nak kawal makan tapi nak turun berat?! :
    :
    Nah, ni cuba 6 tips utk elak dari terlebih makan. Paling penting jgn tergesa gesa bila makan dan fokus pada makanan..bukan tenguk tv atau fon.. :
    :
    Tag kawan yg kerap terlebih makan
    :
    :
    COACHING + ILMU + SUPPORT = SUKSES TURUN BERAT & KEKAL!! :
    :
    :
    Utk pertanyaan Program Online Weight Loss Coaching #kurusturboonline season Feb utk turun 3-10kg sebulan, klik link di bio atau 👇
    :
    :
    @racheltan_my
    @racheltan_my
    @racheltan_my
    :
    COACH RACHEL 📲0167378857
    :
    Manfaat program :-
    🍽 Pelan pemakanan
    🥗 Program Nutrition
    📃 Grocery list
    🏃 Link workout
    👭 Coaching dan support
    🔟 Turun 3-10kg sebulan
    📱 Secara whatsapp
    ğŸŽ Hadiah utk pemenang

  •  10  1  25 January, 2020

Top #dietkurus Posts