#dbientertainmentsdnbhd Instagram Photos & Videos

dbientertainmentsdnbhd - 339 posts

Hashtag Popularity

2.4
average comments
119.7
average likes

Latest #dbientertainmentsdnbhd Posts

  • Padan muka kau Rania, jahat sangat..
Kau pun mati kena HIV, 
Selepas kena jual jadi pelacur kat Indonesia. 
Dahlah kau buat aku accident sampai koma, 
Dari aku seorang doktor sampai aku bergelar pesakit dekat hospital yang aku kerja.

Sekian sahajalah persembahan dari kami team mega drama #demiRindumu untuk @astroriamalaysia dengan episod akhir semalam.

Saya sebahagian dari team #demiRindumu mengucapkan terima kasih kepada para penonton yg menonton mega drama ini.

Walaupun watak saya kecil,
Hanya sebagai pelakon undangan sahaja bergelar "Dr Kamil" tapi ianya meninggalkan kesan kepada diri saya.

Ramai jugak peminat "Dr Kamil" kat luar,
Terima kasih tegur, ambil gambar, belanja makan, text saya ya.
Sesiapa yang berminat nak berkenalan dengan "Dr Kamil" bolehlah pm tepi.

Ada juga beberapa production yang kembali memberi tawaran berlakon kepada saya,
Saya ucapkan terima kasih.

Saya pun nak ucapkan terima kasih pada Astro, produser, pengarah, pengurus produksi, team production & crew serta barisan artis yang memberikan kerjasama yang baik semasa kita sama2 shooting drama ini.

Korang memang terbaik dan diharapkan cerita ini mampu memberi kepuasan kepada mereka yg menonton.
#dramalakonanboyiman
#demirindumu
#astroria
#zgp
#boyiman
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
#datoboyiman
#datodrboyiman
  • Padan muka kau Rania, jahat sangat..
    Kau pun mati kena HIV,
    Selepas kena jual jadi pelacur kat Indonesia.
    Dahlah kau buat aku accident sampai koma,
    Dari aku seorang doktor sampai aku bergelar pesakit dekat hospital yang aku kerja.

    Sekian sahajalah persembahan dari kami team mega drama #demiRindumu untuk @astroriamalaysia dengan episod akhir semalam.

    Saya sebahagian dari team #demiRindumu mengucapkan terima kasih kepada para penonton yg menonton mega drama ini.

    Walaupun watak saya kecil,
    Hanya sebagai pelakon undangan sahaja bergelar "Dr Kamil" tapi ianya meninggalkan kesan kepada diri saya.

    Ramai jugak peminat "Dr Kamil" kat luar,
    Terima kasih tegur, ambil gambar, belanja makan, text saya ya.
    Sesiapa yang berminat nak berkenalan dengan "Dr Kamil" bolehlah pm tepi.

    Ada juga beberapa production yang kembali memberi tawaran berlakon kepada saya,
    Saya ucapkan terima kasih.

    Saya pun nak ucapkan terima kasih pada Astro, produser, pengarah, pengurus produksi, team production & crew serta barisan artis yang memberikan kerjasama yang baik semasa kita sama2 shooting drama ini.

    Korang memang terbaik dan diharapkan cerita ini mampu memberi kepuasan kepada mereka yg menonton.
    #dramalakonanboyiman
    #demirindumu
    #astroria
    #zgp
    #boyiman
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #datoboyiman
    #datodrboyiman

  •  36  0  31 October, 2019
  • Syukur alhamdulillah ada jodoh Allah susun untuk saya menziarahi seniwati ibu @fauziahnawi diatas pemergian anakanda beliau tersayang, arwah Pitt.

Atas kapasiti saya sebagai hamba Allah, anak seni, produser, presiden dan pengasas Kelab Usahawan Selebriti Malaysia dan Pertubuhan Kebajikan Dan Sosial Malaysia. 
Ibu seorang yang cekal pada zahirnya, insha-Allah kuat pada batinnya.

Ramai yang datang menziarahi beliau,
Sebelum saya seniwati ibu Fatimah Abu Bakar, suami dan anak2, Sharifah Aleya dan Sharifah Amani.

Yang sentiasa bersama ibu hari ini, pelakon kak Elly Suriati dan yang lain2.

Begitulah kehidupan, ada masa kita datang ada masa kita pergi. Semoga kita pergi membawa bersama bekalan di sana dan meninggalkan kesan yang baik didunia ini.

Al-Fatihah kepada Allahyarham Pitt Hanif, Pemergian awak menyatukan kami dan ramai orang sayang, doakan awak dan ingatkan awak serta awak juga telah mengingatkan kami akan kematian yang telah tertulis untuk setiap hamba-Nya.

Terima kasih asbab pertemuan ini,
@zamiraziz77 dan abg @carloshills,
Sentiasa menjaga ibu untuk kami.

Tidak lupa yang menemani saya atas ziarah ini, @amai_baharin dan @wanchello7771.
#boyiman
#datoboyiman
#datodrboyiman
#dbi
#kelabusahawanselebritimalaysia
#pertubuhankebajikandansosialiman
#kusm
#periman
#dbientertainmentsdnbhd
  • Syukur alhamdulillah ada jodoh Allah susun untuk saya menziarahi seniwati ibu @fauziahnawi diatas pemergian anakanda beliau tersayang, arwah Pitt.

    Atas kapasiti saya sebagai hamba Allah, anak seni, produser, presiden dan pengasas Kelab Usahawan Selebriti Malaysia dan Pertubuhan Kebajikan Dan Sosial Malaysia.
    Ibu seorang yang cekal pada zahirnya, insha-Allah kuat pada batinnya.

    Ramai yang datang menziarahi beliau,
    Sebelum saya seniwati ibu Fatimah Abu Bakar, suami dan anak2, Sharifah Aleya dan Sharifah Amani.

    Yang sentiasa bersama ibu hari ini, pelakon kak Elly Suriati dan yang lain2.

    Begitulah kehidupan, ada masa kita datang ada masa kita pergi. Semoga kita pergi membawa bersama bekalan di sana dan meninggalkan kesan yang baik didunia ini.

    Al-Fatihah kepada Allahyarham Pitt Hanif, Pemergian awak menyatukan kami dan ramai orang sayang, doakan awak dan ingatkan awak serta awak juga telah mengingatkan kami akan kematian yang telah tertulis untuk setiap hamba-Nya.

    Terima kasih asbab pertemuan ini,
    @zamiraziz77 dan abg @carloshills,
    Sentiasa menjaga ibu untuk kami.

    Tidak lupa yang menemani saya atas ziarah ini, @amai_baharin dan @wanchello7771.
    #boyiman
    #datoboyiman
    #datodrboyiman
    #dbi
    #kelabusahawanselebritimalaysia
    #pertubuhankebajikandansosialiman
    #kusm
    #periman
    #dbientertainmentsdnbhd

  •  47  0  29 October, 2019
  • Bersama Ketua Pegawai Eksekutif FINAS,
Yang Berusaha, Tuan Ahmad Idham.

Selepas Majlis Townhall Industri 2019 anjuran Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama FINAS. 
Melepas rindu seorang adik kepada abang, lama tak jumpa.

Beliau seorang sifu, mentor, penasihat yang memberi saya semangat dalam menerbitkan filem pertama saya, "Blok 404-Hidup Sampai Mati". Semoga beliau terus diberi kesihatan dalam menabur bakti kepada negara dan beroleh kejayaan dalam menyumbang sesuatu yang amat bermakna dalam industri,
Amin Ya Allah.
#dbiproduser
#dbi
#datoboyiman
#datodrboyiman
#boyiman
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
#blok404
#blok404hidupsampaimati
#hidupsampaimati
  • Bersama Ketua Pegawai Eksekutif FINAS,
    Yang Berusaha, Tuan Ahmad Idham.

    Selepas Majlis Townhall Industri 2019 anjuran Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama FINAS.
    Melepas rindu seorang adik kepada abang, lama tak jumpa.

    Beliau seorang sifu, mentor, penasihat yang memberi saya semangat dalam menerbitkan filem pertama saya, "Blok 404-Hidup Sampai Mati". Semoga beliau terus diberi kesihatan dalam menabur bakti kepada negara dan beroleh kejayaan dalam menyumbang sesuatu yang amat bermakna dalam industri,
    Amin Ya Allah.
    #dbiproduser
    #dbi
    #datoboyiman
    #datodrboyiman
    #boyiman
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #blok404
    #blok404hidupsampaimati
    #hidupsampaimati

  •  45  2  11 October, 2019
  • Dato Nasir Wahab di sidang media Filem Blok 404
Di Flora Terrace Mayang Sari

Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

#blok404
#block404
#blok404themovie
#blok404hidupsampaimati
#hidupsampaimati
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
  • Dato Nasir Wahab di sidang media Filem Blok 404
    Di Flora Terrace Mayang Sari

    Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

    Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

    Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

    Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

    #blok404
    #block404
    #blok404themovie
    #blok404hidupsampaimati
    #hidupsampaimati
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd

  •  6  0  5 June, 2018
  • Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

#blok404
#block404
#blok404themovie
#blok404hidupsampaimati
#hidupsampaimati
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
  • Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

    Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

    Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

    Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

    #blok404
    #block404
    #blok404themovie
    #blok404hidupsampaimati
    #hidupsampaimati
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd

  •  6  0  5 June, 2018
  • Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

#blok404
#block404
#blok404themovie
#blok404hidupsampaimati
#hidupsampaimati
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
  • Akan datang di pawagam-pawagam seluruh Malaysia pada 28 Jun 2018!

    Filem "Blok 404" yang digarap semula ke bentuk visual yang lebih besar iaitu layar perak setelah pernah mencetus "fenomena" 16 tahun dulu dengan mencipta rekod tertinggi jualan vcd pada ketika itu yang memangkin penerbit2 drama untuk menjadikan vcd sebagai satu platform visual hiburan.

    Dengan jalan cerita yg lebih bermisteri, sentuhan hebat dari pengarah drama yang pernah memangi anugerah pengarah terbaik, pelakon terbaik dibantu dengan lakonan yg hebat dari ramai pelakon2 dikenali ramai disokong dengan teknik kamera, penyuntingan, muzik, prop, make up, lokasi dan lain2 diyakini filem ini mampu memberi satu "nafas" & pengalaman baru kepada penonton2 di Malaysia.

    Jangan lupa untuk merasai seramnya, cemasnya, takutnya, saspennya, terujanya, hairannya dan lain2nya dengan menonton filem "Blok 404" ini pada 28 Jun 2018.

    #blok404
    #block404
    #blok404themovie
    #blok404hidupsampaimati
    #hidupsampaimati
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd

  •  13  2  2 April, 2018
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah. Wow!!! Nak kuar SINGLE dh DATO kita ni dimana lagu beliau di compose oleh EDRY ABDUL HALIM tau!!!!
.
Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah. Wow!!! Nak kuar SINGLE dh DATO kita ni dimana lagu beliau di compose oleh EDRY ABDUL HALIM tau!!!!
    .
    Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  27  3  10 September, 2017
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah. Wow!!! Nak kuar SINGLE dh DATO kita ni dimana lagu beliau di compose oleh EDRY ABDUL HALIM tau!!!!
.
Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah. Wow!!! Nak kuar SINGLE dh DATO kita ni dimana lagu beliau di compose oleh EDRY ABDUL HALIM tau!!!!
    .
    Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  41  2  10 September, 2017
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  20  0  8 September, 2017
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  9  0  8 September, 2017
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  7  0  8 September, 2017
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
.
Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
    .
    Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  15  0  4 September, 2017
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
.
Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
    .
    Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  16  0  4 September, 2017
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
.
Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
.
.
Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
Boleh HUBUNGI :
πŸ“ž 03- 4265 4665
πŸ“ž 010- 932 1607
πŸ“ž +62 812- 1997 6220
🏒 Block C- 8- 1,  Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
.................................................................
#DBIentertainmentSDNBHD
#DBIstudioEntertainment
#DBIentertainmentOfficial
#DatoBoyIman
  • Another Malaysian actor DATO BOY IMAN pun dah mula belajar vokal dengan Cikgu Sarah.
    .
    Oh!!! SURPRISE πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Cikgu Sarah dah Join GROUP dari DBI ENTERTAINMENT iaitu @dbigroup dimana Cikgu Sarah akan mengajar disana iaitu di AMPANG. Apa lagi orang2 ampang??? Jom serbu belajar vokal disana ok?
    .
    .
    Macam mana nak DAFTAR??? πŸ€”πŸ€”πŸ€”
    Boleh HUBUNGI :
    πŸ“ž 03- 4265 4665
    πŸ“ž 010- 932 1607
    πŸ“ž +62 812- 1997 6220
    🏒 Block C- 8- 1, Dataran Palma, Jalan Selaman 1, Jalan Ampang, 68000 Ampang Selangor
    .................................................................
    #DBIentertainmentSDNBHD
    #DBIstudioEntertainment
    #DBIentertainmentOfficial
    #DatoBoyIman

  •  14  0  4 September, 2017
  • Alhamdulillah.. Satu demi satu kejayaan yg dicipta,
Dari menerbitkan filem,
Skrg beliau menerbitkan pula teater "Tanah Lot 404" yg akan dipentaskan di Istana Budaya.
Mungkin ianya bukan mudah namun tiada yg mustahil.
Lepas ni event pulak yg dibuat utk mencipta sejarah & catatan dalam "Malaysia Book Of Records"
Ini perjuangan seni beliau dan rakan2 dalam syarikat produksinya..
DBI ENTERTAINMENT SDN BHD.
Terima kasih partner dan team,
#dbirians akan terus berkarya, 
Cara kita, jalan kita, style kita..
Kita DBIRIANS.
Bukan biasa2,
Kita ada "MAGIC".
#dbientertainment 
#dbientertainmentsdnbhd 
#tanahlot404
#dbitechnology 
#dbitechnologysdnbhd 
#dbigroup 
#jalanterus
#GoDBIGo
  • Alhamdulillah.. Satu demi satu kejayaan yg dicipta,
    Dari menerbitkan filem,
    Skrg beliau menerbitkan pula teater "Tanah Lot 404" yg akan dipentaskan di Istana Budaya.
    Mungkin ianya bukan mudah namun tiada yg mustahil.
    Lepas ni event pulak yg dibuat utk mencipta sejarah & catatan dalam "Malaysia Book Of Records"
    Ini perjuangan seni beliau dan rakan2 dalam syarikat produksinya..
    DBI ENTERTAINMENT SDN BHD.
    Terima kasih partner dan team,
    #dbirians akan terus berkarya,
    Cara kita, jalan kita, style kita..
    Kita DBIRIANS.
    Bukan biasa2,
    Kita ada "MAGIC".
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #tanahlot404
    #dbitechnology
    #dbitechnologysdnbhd
    #dbigroup
    #jalanterus
    #GoDBIGo

  •  10  0  22 August, 2017
  • #EzRepost @dbi_boyiman with @repostigapp

Terima kasih adam af,
Rakan artis pertama yg sudi menyewa DBI STUDIO milik DBI Entertainment Sdn Bhd.
Kalau korang ada nak sewa studio utk latihan teater, tarian, vokal, silat, zumba, aerobik dam sebagainya bole hubungi hotline 019-240 6334.
Ada wifi, ada aircond, air panas dan sejuk coway, surau dan pantry.
Set karaoke dengan 40k pilihan lagu dan sound system yg gempak jugak bole korang pakai.
Kita ada promosi special,
Hanya rm30 sejam.
Terletak di sebelah hotel de palma, ampang.
Kita jugak ada sound system utk disewa pada harga yg sgt murah dr harga org lain.
#dbistudio
#dbientertainment 
#dbientertainmentsdnbhd 
#dbigroup
  • #EzRepost @dbi_boyiman with @repostigapp

    Terima kasih adam af,
    Rakan artis pertama yg sudi menyewa DBI STUDIO milik DBI Entertainment Sdn Bhd.
    Kalau korang ada nak sewa studio utk latihan teater, tarian, vokal, silat, zumba, aerobik dam sebagainya bole hubungi hotline 019-240 6334.
    Ada wifi, ada aircond, air panas dan sejuk coway, surau dan pantry.
    Set karaoke dengan 40k pilihan lagu dan sound system yg gempak jugak bole korang pakai.
    Kita ada promosi special,
    Hanya rm30 sejam.
    Terletak di sebelah hotel de palma, ampang.
    Kita jugak ada sound system utk disewa pada harga yg sgt murah dr harga org lain.
    #dbistudio
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #dbigroup

  •  39  0  21 August, 2017
  • #EzRepost @dbi_boyiman with @repostigapp

Terima kasih adam af,
Rakan artis pertama yg sudi menyewa DBI STUDIO milik DBI Entertainment Sdn Bhd.
Kalau korang ada nak sewa studio utk latihan teater, tarian, vokal, silat, zumba, aerobik dam sebagainya bole hubungi hotline 019-240 6334.
Ada wifi, ada aircond, air panas dan sejuk coway, surau dan pantry.
Set karaoke dengan 40k pilihan lagu dan sound system yg gempak jugak bole korang pakai.
Kita ada promosi special,
Hanya rm30 sejam.
Terletak di sebelah hotel de palma, ampang.
Kita jugak ada sound system utk disewa pada harga yg sgt murah dr harga org lain.
#dbistudio
#dbientertainment 
#dbientertainmentsdnbhd 
#dbigroup
  • #EzRepost @dbi_boyiman with @repostigapp

    Terima kasih adam af,
    Rakan artis pertama yg sudi menyewa DBI STUDIO milik DBI Entertainment Sdn Bhd.
    Kalau korang ada nak sewa studio utk latihan teater, tarian, vokal, silat, zumba, aerobik dam sebagainya bole hubungi hotline 019-240 6334.
    Ada wifi, ada aircond, air panas dan sejuk coway, surau dan pantry.
    Set karaoke dengan 40k pilihan lagu dan sound system yg gempak jugak bole korang pakai.
    Kita ada promosi special,
    Hanya rm30 sejam.
    Terletak di sebelah hotel de palma, ampang.
    Kita jugak ada sound system utk disewa pada harga yg sgt murah dr harga org lain.
    #dbistudio
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #dbigroup

  •  28  0  21 August, 2017

Top #dbientertainmentsdnbhd Posts

  • Bersama Ketua Pegawai Eksekutif FINAS,
Yang Berusaha, Tuan Ahmad Idham.

Selepas Majlis Townhall Industri 2019 anjuran Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama FINAS. 
Melepas rindu seorang adik kepada abang, lama tak jumpa.

Beliau seorang sifu, mentor, penasihat yang memberi saya semangat dalam menerbitkan filem pertama saya, "Blok 404-Hidup Sampai Mati". Semoga beliau terus diberi kesihatan dalam menabur bakti kepada negara dan beroleh kejayaan dalam menyumbang sesuatu yang amat bermakna dalam industri,
Amin Ya Allah.
#dbiproduser
#dbi
#datoboyiman
#datodrboyiman
#boyiman
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
#blok404
#blok404hidupsampaimati
#hidupsampaimati
  • Bersama Ketua Pegawai Eksekutif FINAS,
    Yang Berusaha, Tuan Ahmad Idham.

    Selepas Majlis Townhall Industri 2019 anjuran Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama FINAS.
    Melepas rindu seorang adik kepada abang, lama tak jumpa.

    Beliau seorang sifu, mentor, penasihat yang memberi saya semangat dalam menerbitkan filem pertama saya, "Blok 404-Hidup Sampai Mati". Semoga beliau terus diberi kesihatan dalam menabur bakti kepada negara dan beroleh kejayaan dalam menyumbang sesuatu yang amat bermakna dalam industri,
    Amin Ya Allah.
    #dbiproduser
    #dbi
    #datoboyiman
    #datodrboyiman
    #boyiman
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #blok404
    #blok404hidupsampaimati
    #hidupsampaimati

  •  45  2  11 October, 2019
  • Padan muka kau Rania, jahat sangat..
Kau pun mati kena HIV, 
Selepas kena jual jadi pelacur kat Indonesia. 
Dahlah kau buat aku accident sampai koma, 
Dari aku seorang doktor sampai aku bergelar pesakit dekat hospital yang aku kerja.

Sekian sahajalah persembahan dari kami team mega drama #demiRindumu untuk @astroriamalaysia dengan episod akhir semalam.

Saya sebahagian dari team #demiRindumu mengucapkan terima kasih kepada para penonton yg menonton mega drama ini.

Walaupun watak saya kecil,
Hanya sebagai pelakon undangan sahaja bergelar "Dr Kamil" tapi ianya meninggalkan kesan kepada diri saya.

Ramai jugak peminat "Dr Kamil" kat luar,
Terima kasih tegur, ambil gambar, belanja makan, text saya ya.
Sesiapa yang berminat nak berkenalan dengan "Dr Kamil" bolehlah pm tepi.

Ada juga beberapa production yang kembali memberi tawaran berlakon kepada saya,
Saya ucapkan terima kasih.

Saya pun nak ucapkan terima kasih pada Astro, produser, pengarah, pengurus produksi, team production & crew serta barisan artis yang memberikan kerjasama yang baik semasa kita sama2 shooting drama ini.

Korang memang terbaik dan diharapkan cerita ini mampu memberi kepuasan kepada mereka yg menonton.
#dramalakonanboyiman
#demirindumu
#astroria
#zgp
#boyiman
#dbientertainment
#dbientertainmentsdnbhd
#datoboyiman
#datodrboyiman
  • Padan muka kau Rania, jahat sangat..
    Kau pun mati kena HIV,
    Selepas kena jual jadi pelacur kat Indonesia.
    Dahlah kau buat aku accident sampai koma,
    Dari aku seorang doktor sampai aku bergelar pesakit dekat hospital yang aku kerja.

    Sekian sahajalah persembahan dari kami team mega drama #demiRindumu untuk @astroriamalaysia dengan episod akhir semalam.

    Saya sebahagian dari team #demiRindumu mengucapkan terima kasih kepada para penonton yg menonton mega drama ini.

    Walaupun watak saya kecil,
    Hanya sebagai pelakon undangan sahaja bergelar "Dr Kamil" tapi ianya meninggalkan kesan kepada diri saya.

    Ramai jugak peminat "Dr Kamil" kat luar,
    Terima kasih tegur, ambil gambar, belanja makan, text saya ya.
    Sesiapa yang berminat nak berkenalan dengan "Dr Kamil" bolehlah pm tepi.

    Ada juga beberapa production yang kembali memberi tawaran berlakon kepada saya,
    Saya ucapkan terima kasih.

    Saya pun nak ucapkan terima kasih pada Astro, produser, pengarah, pengurus produksi, team production & crew serta barisan artis yang memberikan kerjasama yang baik semasa kita sama2 shooting drama ini.

    Korang memang terbaik dan diharapkan cerita ini mampu memberi kepuasan kepada mereka yg menonton.
    #dramalakonanboyiman
    #demirindumu
    #astroria
    #zgp
    #boyiman
    #dbientertainment
    #dbientertainmentsdnbhd
    #datoboyiman
    #datodrboyiman

  •  36  0  31 October, 2019