#dapurlonely Instagram Photos & Videos

Latest #dapurlonely Posts

  • [NEW PLACE]⁣
⁣
Ada yang familiar dengan tempat nie ? Kite bagi la hint sikit #gomen 🙈 Nak tahu kat mana tunggu next update daripada kite tau 🥰Tapi kalau korang nak main teka-teka dulu pun takpe ☺️
  • @laksamlejenofficial Profile picture

    @laksamlejenofficial

    [NEW PLACE]⁣

    Ada yang familiar dengan tempat nie ? Kite bagi la hint sikit #gomen 🙈 Nak tahu kat mana tunggu next update daripada kite tau 🥰Tapi kalau korang nak main teka-teka dulu pun takpe ☺️

  •  20  2  18 hours ago
  • khairulaming

Daging Black Pepper 🥩
.
.
Bahan2/Ingredients:
🌕300g daging (300g beef)
🌕Garam (salt)
🌕3 sudu sos lada hitam (3 tbsp black pepper sauce)
🌕3 ulas bawang putih (3 cloves garlic)
🌕2 inci halia (2 inch ginger)
🌕1 sudu sos tiram (1 tbsp oyster sauce)
🌕1/2 sudu lada hitam (1/3 tbsp black pepper)
🌕2 sudu sos lada hitam (2 tbsp black pepper sauce)
🌕1/2 biji bawang holland (1/2 holland onion)
🌕Lada Benggala (capsicum)
🌕Brokoli (broccoli)
🌕1/2 cawan air (1/2 cup water)
🌕3 sudu air tepung jagung (3 tbsp corn starch slurry)
.
.
.
No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
#food #foodie #minum #juice #malaysia#kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat#recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar#makan #daging #beef #spicy #dagingblackpepper
  • @lalajo.idham Profile picture

    @lalajo.idham

    khairulaming

    Daging Black Pepper 🥩
    .
    .
    Bahan2/Ingredients:
    🌕300g daging (300g beef)
    🌕Garam (salt)
    🌕3 sudu sos lada hitam (3 tbsp black pepper sauce)
    🌕3 ulas bawang putih (3 cloves garlic)
    🌕2 inci halia (2 inch ginger)
    🌕1 sudu sos tiram (1 tbsp oyster sauce)
    🌕1/2 sudu lada hitam (1/3 tbsp black pepper)
    🌕2 sudu sos lada hitam (2 tbsp black pepper sauce)
    🌕1/2 biji bawang holland (1/2 holland onion)
    🌕Lada Benggala (capsicum)
    🌕Brokoli (broccoli)
    🌕1/2 cawan air (1/2 cup water)
    🌕3 sudu air tepung jagung (3 tbsp corn starch slurry)
    .
    .
    .
    No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
    #food  #foodie  #minum  #juice  #malaysia #kualalumpur  #tasty  #healthy  #drink  #2019  #eat #recipe  #resepi  #masak  #dapur  #dapurlonely  #lapar #makan  #daging  #beef  #spicy  #dagingblackpepper

  •  74  0  23 hours ago
  • Kite dengar hari ni ramai yang tak dapat laksam lejen di Restoran Roti Puri sebab pagi lagi dah sold out ye 😢⁣
-⁣
Lejen-lejen semua jangan la risau, hari Sabtu & Ahad kan ada lagi, boleh datang breakfast sana weekend nie sambil makan laksam sambil kite makan roti puri gituu. Sedapnyaaa 🤤🤤⁣
-⁣
Jemput datang tau Restoran Roti Puri semua 🤗, datang awal boleh la jumpa kite cehhh 🙈🙈 #gurauguraumaghrib
  • @laksamlejenofficial Profile picture

    @laksamlejenofficial

    Restoran ROTI PURI

    Kite dengar hari ni ramai yang tak dapat laksam lejen di Restoran Roti Puri sebab pagi lagi dah sold out ye 😢⁣
    -⁣
    Lejen-lejen semua jangan la risau, hari Sabtu & Ahad kan ada lagi, boleh datang breakfast sana weekend nie sambil makan laksam sambil kite makan roti puri gituu. Sedapnyaaa 🤤🤤⁣
    -⁣
    Jemput datang tau Restoran Roti Puri semua 🤗, datang awal boleh la jumpa kite cehhh 🙈🙈 #gurauguraumaghrib

  •  20  1  22 August, 2019
  • Hari nie Rabu, esok Khamis dah, maksudnya esok Laksam Lejen akan berada di Restoran Roti Puri, Seksyen 3, Bandar Baru Bangi 📣⁣
-⁣
Kepada semua warga BBB boleh terus dapatkan Laksam Lejen terus di sana seawal 8pagi tau. ⁣
-⁣
[Restoran Roti Puri]⁣⁣⁣
No.14A, Jalan 3/70, Seksyen 3, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
Hari : Isnin, Khamis, Sabtu & Ahad sahaja !⁣⁣⁣
Masa : 8.00am⁣⁣⁣
Harga : RM6.00/pek⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
Waze : Restoran Roti Puri (https://waze.com/ul/hw282eyy1h)⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
Google Map : Restoran Roti Puri (https://goo.gl/maps/ayZgwafhbxhPX7Dh6)⁣⁣
  • @laksamlejenofficial Profile picture

    @laksamlejenofficial

    Restoran ROTI PURI

    Hari nie Rabu, esok Khamis dah, maksudnya esok Laksam Lejen akan berada di Restoran Roti Puri, Seksyen 3, Bandar Baru Bangi 📣⁣
    -⁣
    Kepada semua warga BBB boleh terus dapatkan Laksam Lejen terus di sana seawal 8pagi tau. ⁣
    -⁣
    [Restoran Roti Puri]⁣⁣⁣
    No.14A, Jalan 3/70, Seksyen 3, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.⁣⁣⁣
    ⁣⁣⁣
    Hari : Isnin, Khamis, Sabtu & Ahad sahaja !⁣⁣⁣
    Masa : 8.00am⁣⁣⁣
    Harga : RM6.00/pek⁣⁣⁣
    ⁣⁣⁣
    Waze : Restoran Roti Puri (https://waze.com/ul/hw282eyy1h)⁣⁣⁣
    ⁣⁣⁣
    Google Map : Restoran Roti Puri (https://goo.gl/maps/ayZgwafhbxhPX7Dh6)⁣⁣

  •  18  5  21 August, 2019

Top #dapurlonely Posts

  • Boleh buat untuk raya gais 😋

#ManisnyaRamadanBersamaCED & @raffieyusoff .
Follow @ced_organic untuk menang Huawei P20
.
CED Peanut Butter Balls

Bahan-bahan:
🍪 1 cawan CED mentega kacang
🍪 250 gram mentega
🍪 1 cawan CED Pure Honey
🍪 1 1/4 cawan Biskut digestives
🍪 2 cawan coklat susu

Cara-cara:
1. Masukkan biskut ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus.
2. Masukkan ke dalam mangkuk dan ketepikan
3. Masukkan mentega, dan CED mentega kacang. Putarkan sehingga kembang
4. Masukkan CED Pure Honey, biskut yang sudah dikisar halus . Putarkan pada kelajuan sederhana.
5. Tambahkan Biskut jika adunan masih lembik.
6. Masukkan kedalam mangkuk dan sejukkan
7. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 20minit
8. Bentukkan menjadi seperti bebola

Untuk coklat
🍪 Cairkan coklat menggunakan teknik double boiler 
9.  Masukkan bebola ke dalam coklat yang telah dicairkan.
10. Masukkan bebola ke dalam paper cup
11. Simpan di dalam peti sejuk untuk tahan lebih lama

@ced_organic 
Lihat semua resepi -> www.cedramadan2019.com

#food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #huawei
  • @raffieyusoff Profile picture

    @raffieyusoff

    Boleh buat untuk raya gais 😋

    #ManisnyaRamadanBersamaCED & @raffieyusoff .
    Follow @ced_organic untuk menang Huawei P20
    .
    CED Peanut Butter Balls

    Bahan-bahan:
    🍪 1 cawan CED mentega kacang
    🍪 250 gram mentega
    🍪 1 cawan CED Pure Honey
    🍪 1 1/4 cawan Biskut digestives
    🍪 2 cawan coklat susu

    Cara-cara:
    1. Masukkan biskut ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus.
    2. Masukkan ke dalam mangkuk dan ketepikan
    3. Masukkan mentega, dan CED mentega kacang. Putarkan sehingga kembang
    4. Masukkan CED Pure Honey, biskut yang sudah dikisar halus . Putarkan pada kelajuan sederhana.
    5. Tambahkan Biskut jika adunan masih lembik.
    6. Masukkan kedalam mangkuk dan sejukkan
    7. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 20minit
    8. Bentukkan menjadi seperti bebola

    Untuk coklat
    🍪 Cairkan coklat menggunakan teknik double boiler
    9. Masukkan bebola ke dalam coklat yang telah dicairkan.
    10. Masukkan bebola ke dalam paper cup
    11. Simpan di dalam peti sejuk untuk tahan lebih lama

    @ced_organic
    Lihat semua resepi -> www.cedramadan2019.com

    #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #huawei

  •  7,016  100  17 May, 2019