#dapur Instagram Photos & Videos

Latest #dapur Posts

  • Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma .

Bombolini menggoda

Bahan bahan
1/2 cawan susu segar (suam-suam kuku)
2 sb gula
1 sb yis
2 cawan tepung gandum
1/2 sk garam
1 sk esen vanila
1 biji telur
2 sb mentega (sejuk)

Cara-cara
1. Kacau gula dan yis di dalam susu segar dan biarkan sehingga yis kembang dan berbuih. Lebih kurang 15-20 minit.

2. Campurkan tepung dengan garam, esen vanila dan telur. Pukul atau uli dengan tangan sehingga rata.

3. Masukkan susu tadi kedalam adunan tepung. Pukul atau uli sehingga sebati.

4. Masukkan mentega sejuk ke dalam adunan dan pukul lagi atau uli sehingga adunan tidak melekat di tangan.

5. Rehatkan adunan sehingga kembang 2 kali ganda lebih kurang 60 minit.

6. Setelah kembang, leperka. Adunan lebih kurang 1cm dan tekap bulat.

7. Biarkan doh kembang seketika.

8. Panaskan minyak dan goreng doh tadi sehingga garing. Minyak jangan terlalu panas kerana doh akan cepat rentung. Gunakan api sederhana kecil untuk menggoreng.

9. Terbalikkan doh setelah sebelahnya garing. Jangan terbalikkan banyak kali kerana ia akan menyerap minyak.

10. Angkat dan biarkan ia sejuk seketika.

11. Bila donut dah suam boleh golek golekkan atas gula castor dan cinnamon. Kemudian cucuk lubang dengan straw dan picit nutella dalam tu.

Siap ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
.
Resepi: Norah Anizaโ€Ž .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
  • @dapureina Profile picture

    @dapureina

    Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma .

    Bombolini menggoda

    Bahan bahan
    1/2 cawan susu segar (suam-suam kuku)
    2 sb gula
    1 sb yis
    2 cawan tepung gandum
    1/2 sk garam
    1 sk esen vanila
    1 biji telur
    2 sb mentega (sejuk)

    Cara-cara
    1. Kacau gula dan yis di dalam susu segar dan biarkan sehingga yis kembang dan berbuih. Lebih kurang 15-20 minit.

    2. Campurkan tepung dengan garam, esen vanila dan telur. Pukul atau uli dengan tangan sehingga rata.

    3. Masukkan susu tadi kedalam adunan tepung. Pukul atau uli sehingga sebati.

    4. Masukkan mentega sejuk ke dalam adunan dan pukul lagi atau uli sehingga adunan tidak melekat di tangan.

    5. Rehatkan adunan sehingga kembang 2 kali ganda lebih kurang 60 minit.

    6. Setelah kembang, leperka. Adunan lebih kurang 1cm dan tekap bulat.

    7. Biarkan doh kembang seketika.

    8. Panaskan minyak dan goreng doh tadi sehingga garing. Minyak jangan terlalu panas kerana doh akan cepat rentung. Gunakan api sederhana kecil untuk menggoreng.

    9. Terbalikkan doh setelah sebelahnya garing. Jangan terbalikkan banyak kali kerana ia akan menyerap minyak.

    10. Angkat dan biarkan ia sejuk seketika.

    11. Bila donut dah suam boleh golek golekkan atas gula castor dan cinnamon. Kemudian cucuk lubang dengan straw dan picit nutella dalam tu.

    Siap ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
    .
    Resepi: Norah Anizaโ€Ž .

    #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
    #malaysiafood #makanmakanmakan

    Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  •  15  0  54 minutes ago
  • Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . ๐Ÿ SPAGHETTI CARBONARA ๐Ÿ

Sos Carbonara ๐Ÿ 1 sd bsr marjerin
๐Ÿ 1 bj bwg bsr holland - dicincang ๐Ÿ 4 ulas bwg pth - dicincang ๐Ÿ 1 cwn daging kisar (nk guna ayam kisar pun blh) ๐Ÿ 5 btg sosej - dipotong kecik ๐Ÿ meatball homemade (daging kisar + bwg mrh & pth cincang, serb lada htm, garam, telur, tpg jagung)
๐Ÿ 1 tin cendawan butang ๐Ÿ 665gm @ 2 tin sos carbonara mushroom Prego ๐Ÿ 2 cwn susu segar ๐Ÿ 1 sd bsr serb lada htm
๐Ÿ sedikit oregano flakes (x ltk pun tkpe sedap dh) ๐Ÿ 2 kpg cheese (x nk ltk pun tkpe jgk)
๐Ÿ garam secukup rasa ๐Ÿ Cairkan marjerin. Tumis bwg mrh & bwg pth hgga layu. Masukkan daging/ayam kisar & bebola daging. Kacau hgga bertukar warna perang sikit. Campur sosej & cendawan. Kacau lg biar masak. ๐Ÿ Tabur serb lada htm & oregano flake. Kemudian, tuang sos carbonara, susu, cheese & garam. Didihkan sekejap hgga agak pekat..siaapp ๐Ÿ Spageti (tp kite lebih suke angel hair x muak) direbus hgga lembut dlm air mendidih (campur sikit garam & myk supaya x melekat) ๐Ÿ Bila nk mkn baru tuang sos carbonara ke atas spageti.
.
Kredit : โ€ŽNor Al Fatihah .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
  • @dapurshiha Profile picture

    @dapurshiha

    Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . ๐Ÿ SPAGHETTI CARBONARA ๐Ÿ

    Sos Carbonara ๐Ÿ 1 sd bsr marjerin
    ๐Ÿ 1 bj bwg bsr holland - dicincang ๐Ÿ 4 ulas bwg pth - dicincang ๐Ÿ 1 cwn daging kisar (nk guna ayam kisar pun blh) ๐Ÿ 5 btg sosej - dipotong kecik ๐Ÿ meatball homemade (daging kisar + bwg mrh & pth cincang, serb lada htm, garam, telur, tpg jagung)
    ๐Ÿ 1 tin cendawan butang ๐Ÿ 665gm @ 2 tin sos carbonara mushroom Prego ๐Ÿ 2 cwn susu segar ๐Ÿ 1 sd bsr serb lada htm
    ๐Ÿ sedikit oregano flakes (x ltk pun tkpe sedap dh) ๐Ÿ 2 kpg cheese (x nk ltk pun tkpe jgk)
    ๐Ÿ garam secukup rasa ๐Ÿ Cairkan marjerin. Tumis bwg mrh & bwg pth hgga layu. Masukkan daging/ayam kisar & bebola daging. Kacau hgga bertukar warna perang sikit. Campur sosej & cendawan. Kacau lg biar masak. ๐Ÿ Tabur serb lada htm & oregano flake. Kemudian, tuang sos carbonara, susu, cheese & garam. Didihkan sekejap hgga agak pekat..siaapp ๐Ÿ Spageti (tp kite lebih suke angel hair x muak) direbus hgga lembut dlm air mendidih (campur sikit garam & myk supaya x melekat) ๐Ÿ Bila nk mkn baru tuang sos carbonara ke atas spageti.
    .
    Kredit : โ€ŽNor Al Fatihah .

    #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
    #malaysiafood #makanmakanmakan

    Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  •  8  0  57 minutes ago
  • Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma .

Mango Float

200 gm cream cheese tatura
1 cwn whipping cream 
1/2 tin susu pekat manis
4 biji mangga dipotong jejari panjang2 
Biskut ( cream crackers ) scukupnye
Susu segar ๐ŸŒท putar whipping cream hingga pkat dn msukkn cream 
cheese dan susu pkat mnis dn putar hingga kmbang
dn sebati ๐ŸŒท rendam biskut dlm susu segar dan susun dlm bekas 
sesuai dan sapukan adunan cream cheese td hingga
menutupi biskut
๐ŸŒท susun potongn mangga diatas lapisan cream cheese
td dn ulang langkah2 ini sehingga habis
๐ŸŒท tabur lebihan mangga yg didadu di atas lapisan yg 
terakhir
๐ŸŒท akhir sekali ramas2 je 2 kping biskut cream cracker
dn tabur diatas mangga yg didadu td
๐ŸŒท sejukkan dlm peti ais semalaman sblm dimkn โ–ถ๏ธ kalau nk mnis lg boleh tambah sukatan susu tp bg 
akk stgh tin susu tu dh ckup mnis
โ–ถ๏ธ mangga tu potong mcm mangga yg jual kt stesen 
minyk petronas yg mkn ngn serbuk asam tu
โ–ถ๏ธ boleh guna bekas / loyang yg dialas aluminium foil
tp klau x ade guna bekas biasa pun boleh
โ–ถ๏ธ x ada mixer jgn susah hati pakai blender je pun jd
sbb akk pun pakai blender jugok yg sbenornye ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
โ–ถ๏ธ sedap dimakn sejuk2 dn dessert ni cepat melting 
sbb tu lps kuar dr peti ais mkn cpt2 ye
โžก๏ธ slps dpost mortem akk cdgkan setiap layer biskut tu
lbihkn skit biskut pun x pe,buat 2 lpis @ 3 lpis biskut
bru lapis ngn cream cheese dn mangga
.
Kredit : โ€ŽUmmi Ha Naโ€Ž . .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
  • @dapurshiha Profile picture

    @dapurshiha

    Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma .

    Mango Float

    200 gm cream cheese tatura
    1 cwn whipping cream
    1/2 tin susu pekat manis
    4 biji mangga dipotong jejari panjang2
    Biskut ( cream crackers ) scukupnye
    Susu segar ๐ŸŒท putar whipping cream hingga pkat dn msukkn cream
    cheese dan susu pkat mnis dn putar hingga kmbang
    dn sebati ๐ŸŒท rendam biskut dlm susu segar dan susun dlm bekas
    sesuai dan sapukan adunan cream cheese td hingga
    menutupi biskut
    ๐ŸŒท susun potongn mangga diatas lapisan cream cheese
    td dn ulang langkah2 ini sehingga habis
    ๐ŸŒท tabur lebihan mangga yg didadu di atas lapisan yg
    terakhir
    ๐ŸŒท akhir sekali ramas2 je 2 kping biskut cream cracker
    dn tabur diatas mangga yg didadu td
    ๐ŸŒท sejukkan dlm peti ais semalaman sblm dimkn โ–ถ๏ธ kalau nk mnis lg boleh tambah sukatan susu tp bg
    akk stgh tin susu tu dh ckup mnis
    โ–ถ๏ธ mangga tu potong mcm mangga yg jual kt stesen
    minyk petronas yg mkn ngn serbuk asam tu
    โ–ถ๏ธ boleh guna bekas / loyang yg dialas aluminium foil
    tp klau x ade guna bekas biasa pun boleh
    โ–ถ๏ธ x ada mixer jgn susah hati pakai blender je pun jd
    sbb akk pun pakai blender jugok yg sbenornye ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
    โ–ถ๏ธ sedap dimakn sejuk2 dn dessert ni cepat melting
    sbb tu lps kuar dr peti ais mkn cpt2 ye
    โžก๏ธ slps dpost mortem akk cdgkan setiap layer biskut tu
    lbihkn skit biskut pun x pe,buat 2 lpis @ 3 lpis biskut
    bru lapis ngn cream cheese dn mangga
    .
    Kredit : โ€ŽUmmi Ha Naโ€Ž . .

    #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
    #malaysiafood #makanmakanmakan

    Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

  •  4  0  57 minutes ago
  • Ya Allah..., semoga yang belum dikariniai momongan bisa hamil di tahun ini. Aamiin ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡
-
Kesempurnaan wanita itu adalah ketika mengandung, melahirkan serta dipanggil ibu. Karena harta, tahta & kedudukan tak berarti tanpa kehadiran sang buah hati.

Karena,
Anak bagaikan permata dalam kehidupan mereka. Penyejuk mata ketika keletihan menyapa, menjadi tempat berteduh ketika masa senja mulai tiba.

Dengan bertambahnya usia maka tingkat kesuburan semakin menurun. Faktor usia sangat beresiko utk melahirkan. Ayo bunda jangan tunda promilnya.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
HEALTH & PREGNANCY CONSULTANT
๐ŸŒทInformasi kesehatan pasutri
๐ŸŒทSolusi kehamilan
๐ŸŒทInfertilitas
โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Contact person :
โœ“ WA : 085228982010 โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
  • @promil.instan Profile picture

    @promil.instan

    Banjarmasin

    Ya Allah..., semoga yang belum dikariniai momongan bisa hamil di tahun ini. Aamiin ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡
    -
    Kesempurnaan wanita itu adalah ketika mengandung, melahirkan serta dipanggil ibu. Karena harta, tahta & kedudukan tak berarti tanpa kehadiran sang buah hati.

    Karena,
    Anak bagaikan permata dalam kehidupan mereka. Penyejuk mata ketika keletihan menyapa, menjadi tempat berteduh ketika masa senja mulai tiba.

    Dengan bertambahnya usia maka tingkat kesuburan semakin menurun. Faktor usia sangat beresiko utk melahirkan. Ayo bunda jangan tunda promilnya.
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    HEALTH & PREGNANCY CONSULTANT
    ๐ŸŒทInformasi kesehatan pasutri
    ๐ŸŒทSolusi kehamilan
    ๐ŸŒทInfertilitas
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Contact person :
    โœ“ WA : 085228982010 โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–

  •  3  2  1 hour ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  1  0  5 hours ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  0  0  5 hours ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  0  0  5 hours ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  0  0  5 hours ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  1  0  5 hours ago
  • Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
.
.
Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
.
.
KEUNGGULAN : .
.
โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
.
โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
.
.
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
Order Wa Only:0853-2066-9588
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
.
Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
.
Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

#perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur
  • @grosirperabotanrumah Profile picture

    @grosirperabotanrumah

    Ready mom ๐Ÿ’•๐Ÿ™๐Ÿ˜Šminat order atau Tanya2 mohon di sertakan dengan gambar. chat admin Wa. setelah baca caption danย  di tunggu orderny mom.
    .
    .
    Ingat Semua Barang atau Produk Yang kami Jual bukan Kw atau Replika tapi Semua Kualitas Ori dan bagus di gunakan untuk sehari hari kebutuhan Rumah Tangga buat Para ibu2 Yang Seneng Di Rumah Buat Masak Dll.๐Ÿ™
    .
    .
    KEUNGGULAN : .
    .
    โค. Dikemas sebaik mungkin, quality control sebelum kirim, dipastikan OK. Sehingga aman di ekspedisi .
    .
    โค. Stok ready hitam warna yg sampai agak berbeda dgn gambar adalah pengaruh pencahayaan .
    โค. Testimoni pengiriman selama ini selalu aman๐Ÿ‘Œ
    .
    .
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    Order Wa Only:0853-2066-9588
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–
    .
    Disclaimer : apabila ada cacat minor harap maklum, jangan pesan bila anda perfecsionis
    .
    Apabila ada kesalahan pengiriman order, harap langsung kirim gambar dalam 1x24 jam, tim kami akan segera memprosesย  gantinya. Misal putih yg datang merah, atau ada komponen yg tertinggal.

    #perabotanrumahtanggamurah #perabotanrumahtangga #perabotandapurmurah #perabotanunik #alatdapurunik #alatdapur #alatdapurcantik #dapurminimalis #dapurminimalismodern #dapur #dapurkecil #dapursederhana #inspirasidapur

  •  0  0  5 hours ago

Top #dapur Posts

  • Daging Balado
.
.
Bahan2/Ingredients:
๐ŸŒ•500g daging (500g beef)
๐ŸŒ•1 sudu biji ketumbar (1 tbsp coriander)
๐ŸŒ•3 ulas bawang putih (3 cloves garlic)
๐ŸŒ•1/3 sudu garam (1/3 tbsp salt)
๐ŸŒ•Air (water)
๐ŸŒ•Minyak masak (cooking oil)
๐ŸŒ•4 biji bawang merah (4 shallots)
๐ŸŒ•4 ulas bawang putih (4 cloves garlic)
๐ŸŒ•4 lada besar (4 red chilli peppers)
๐ŸŒ•15 cili (15 thai chillis)
๐ŸŒ•1 tomato
๐ŸŒ•Garam (salt)
๐ŸŒ•Gula (sugar)
๐ŸŒ•3 daun limau purut (3 kaffir lime leaves)
.
.
.
No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
#food  #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019  #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #daging #beef #spicy #dagingbalado
  • @khairulaming Profile picture

    @khairulaming

    Kuala Lumpur, Malaysia

    Daging Balado
    .
    .
    Bahan2/Ingredients:
    ๐ŸŒ•500g daging (500g beef)
    ๐ŸŒ•1 sudu biji ketumbar (1 tbsp coriander)
    ๐ŸŒ•3 ulas bawang putih (3 cloves garlic)
    ๐ŸŒ•1/3 sudu garam (1/3 tbsp salt)
    ๐ŸŒ•Air (water)
    ๐ŸŒ•Minyak masak (cooking oil)
    ๐ŸŒ•4 biji bawang merah (4 shallots)
    ๐ŸŒ•4 ulas bawang putih (4 cloves garlic)
    ๐ŸŒ•4 lada besar (4 red chilli peppers)
    ๐ŸŒ•15 cili (15 thai chillis)
    ๐ŸŒ•1 tomato
    ๐ŸŒ•Garam (salt)
    ๐ŸŒ•Gula (sugar)
    ๐ŸŒ•3 daun limau purut (3 kaffir lime leaves)
    .
    .
    .
    No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
    #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #daging #beef #spicy #dagingbalado

  •  236,838  5,427  14 August, 2019