#browniessedap Instagram Photos & Videos

browniessedap - 205.3k posts

Hashtag Popularity

5.8
average comments
185.7
average likes

Latest #browniessedap Posts

  • Setiap kali order,  bertan tan kilo lamb perab masuk dapur mamasab bakery .

Penternak lamb pun dah gelisah oiii. Asal bela lamb je, mesti kene korban. Hahaha.

Kami pakai lamb New Zealand. Sebab tu daging dia lembut ya ampun. Beza taw daging lamb dengan daging mutton. Daging lamb lagi lembut yer laling-laling semua. ๐Ÿ˜‹

Pastu kita perap plak dengan 19 rempah rahsia. Memang sangat berempah, juicy , lembut dan terbaik la lamb perap mamasab.

Yang mana nak try makan lamb perap ala ala hotel tapi buat di rumah ajerrrrr
.
.

KAWASAN2 DELIVERY:- โœ”๏ธ SEKITAR KUALA LUMPUR โœ”๏ธ PETALING JAYA โœ”๏ธ SUBANG JAYA โœ”๏ธ BANGSAR โœ”๏ธ CHERAS โœ”๏ธ SHAH ALAM โœ”๏ธ BANGI โœ”๏ธ KAJANG โœ”๏ธ CYBERJAYA โœ”๏ธ PUTRAJAYA โœ”๏ธ DENGKIL โœ”๏ธ SEMENYIH โœ”๏ธ NILAI โœ”๏ธ JOHOR BAHRU โœ”๏ธ DAN LAIN2 KAWASAN .
.
*DELIVERY CHARGE RATE MENGIKUT KAWASAN .
.
JOM ORDER ! WHATSAPP NO DI BAWAH @ TEKAN LINK DI BIO IG ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป .
๐Ÿ“ฒ 0107647161 .
๐Ÿ“ฒ0107647161
.
#brownies #browniessedap #browniesmixnut #congobars #comboabangsado #brownieskl #browniescheras #browniesshahalam #browniesnilai #keksedap #kekmurah #mamasablovers #kambingperapsedap #kambingperapmurah #lambgrilledkl #lambgrillmurah
  • Setiap kali order, bertan tan kilo lamb perab masuk dapur mamasab bakery .

    Penternak lamb pun dah gelisah oiii. Asal bela lamb je, mesti kene korban. Hahaha.

    Kami pakai lamb New Zealand. Sebab tu daging dia lembut ya ampun. Beza taw daging lamb dengan daging mutton. Daging lamb lagi lembut yer laling-laling semua. ๐Ÿ˜‹

    Pastu kita perap plak dengan 19 rempah rahsia. Memang sangat berempah, juicy , lembut dan terbaik la lamb perap mamasab.

    Yang mana nak try makan lamb perap ala ala hotel tapi buat di rumah ajerrrrr
    .
    .

    KAWASAN2 DELIVERY:- โœ”๏ธ SEKITAR KUALA LUMPUR โœ”๏ธ PETALING JAYA โœ”๏ธ SUBANG JAYA โœ”๏ธ BANGSAR โœ”๏ธ CHERAS โœ”๏ธ SHAH ALAM โœ”๏ธ BANGI โœ”๏ธ KAJANG โœ”๏ธ CYBERJAYA โœ”๏ธ PUTRAJAYA โœ”๏ธ DENGKIL โœ”๏ธ SEMENYIH โœ”๏ธ NILAI โœ”๏ธ JOHOR BAHRU โœ”๏ธ DAN LAIN2 KAWASAN .
    .
    *DELIVERY CHARGE RATE MENGIKUT KAWASAN .
    .
    JOM ORDER ! WHATSAPP NO DI BAWAH @ TEKAN LINK DI BIO IG ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป .
    ๐Ÿ“ฒ 0107647161 .
    ๐Ÿ“ฒ0107647161
    .
    #brownies #browniessedap #browniesmixnut #congobars #comboabangsado #brownieskl #browniescheras #browniesshahalam #browniesnilai #keksedap #kekmurah #mamasablovers #kambingperapsedap #kambingperapmurah #lambgrilledkl #lambgrillmurah

  •  0  0  12 November, 2019
  • Harini cuti gais, tapi ramai yang dah booked untuk esok!

Almond brownies memang rangup dengan rasa nutella paduu.

Siapa yg belom cuba, wajib try tau!

Promo ni sampai 16hb je๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
RM25, ada 36 pieces.

Mana nak dpt murah cemni gaiss.

Cepat wassep utk order & fast reply๐Ÿ™‚.
.
.
.
#browniesmurah #browniessedap #browniesskudai
  • Harini cuti gais, tapi ramai yang dah booked untuk esok!

    Almond brownies memang rangup dengan rasa nutella paduu.

    Siapa yg belom cuba, wajib try tau!

    Promo ni sampai 16hb je๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
    RM25, ada 36 pieces.

    Mana nak dpt murah cemni gaiss.

    Cepat wassep utk order & fast reply๐Ÿ™‚.
    .
    .
    .
    #browniesmurah #browniessedap #browniesskudai

  •  2  0  12 November, 2019
  • โ€ผ๏ธ Brownies dengan topping Walnut RM35 sahaja

Terima kasih Maryam repeat order daripada kami. Hampir setiap minggu ada sahaja tempahan daripada Maryam sekeluarga alhamdulillah. Kami doakan semoga rezeki mereka sentiasa diberkati dan melimpah ruah, ameen.

Kami bersedia menerima tempahan Brownies bagi kawasan Bangi, Kajang, Putrajaya, Cyberjaya & sekitarnya! Whatsapp sahaja 019-2960689 untuk tempahan ya.

#browniesbangi #brownieskajang #browniescyberjaya #browniesputrajaya #browniesmurah #brownieskedut #browniessedap
  • โ€ผ๏ธ Brownies dengan topping Walnut RM35 sahaja

    Terima kasih Maryam repeat order daripada kami. Hampir setiap minggu ada sahaja tempahan daripada Maryam sekeluarga alhamdulillah. Kami doakan semoga rezeki mereka sentiasa diberkati dan melimpah ruah, ameen.

    Kami bersedia menerima tempahan Brownies bagi kawasan Bangi, Kajang, Putrajaya, Cyberjaya & sekitarnya! Whatsapp sahaja 019-2960689 untuk tempahan ya.

    #browniesbangi #brownieskajang #browniescyberjaya #browniesputrajaya #browniesmurah #brownieskedut #browniessedap

  •  5  0  12 November, 2019
  • Jualan Brownies 11.11 by Eizyana Delights
.
Alhamdulillah.
Terima kasih kepada kawan2 yang sudi order dan support.  Tak sangka dapat sambutan yang baik. Tempahan dan bayaran terakhir diterima menjelang detik ke minit terakhir.
.
Dua kotak dah selamat sampai ke tangan yang order. Hari ni kami terus menyiapkan tempahan untuk penghantaran malam ini dan esok pagi. Hari2 berikutnya nak siapkan tempahan yang akan dihantar untuk hujung minggu ini dan minggu hadapan.
.
Hari ni dah kembali ke harga asal. So jika ada yang berhajat nak mencuba Brownies Eizyana Delights yang dibuat, diadun dengan limpahan kasih sayang ๐Ÿ’–๐Ÿ’ž meh cecepat wasap sis yer ๐Ÿค—
.
Klik link whtsap untuk order ๐Ÿ‘‡

Www.wasap.my/60192081474

#brownieskedut
#browniessedap
  • Jualan Brownies 11.11 by Eizyana Delights
    .
    Alhamdulillah.
    Terima kasih kepada kawan2 yang sudi order dan support. Tak sangka dapat sambutan yang baik. Tempahan dan bayaran terakhir diterima menjelang detik ke minit terakhir.
    .
    Dua kotak dah selamat sampai ke tangan yang order. Hari ni kami terus menyiapkan tempahan untuk penghantaran malam ini dan esok pagi. Hari2 berikutnya nak siapkan tempahan yang akan dihantar untuk hujung minggu ini dan minggu hadapan.
    .
    Hari ni dah kembali ke harga asal. So jika ada yang berhajat nak mencuba Brownies Eizyana Delights yang dibuat, diadun dengan limpahan kasih sayang ๐Ÿ’–๐Ÿ’ž meh cecepat wasap sis yer ๐Ÿค—
    .
    Klik link whtsap untuk order ๐Ÿ‘‡

    Www.wasap.my/60192081474

    #brownieskedut
    #browniessedap

  •  4  0  12 November, 2019
  • ๐Ÿ“… 12.11.19 - TQ โ™ฅ๏ธ
.
8inch brownies with choc topping, cadbury, marshmallow, oreos & choc balls with nut
__________________________
.
๐Ÿ’ฒ Price list:
.
BROWNIES๐Ÿ‘‡๐Ÿป
.
โฃ๏ธ Saiz 8โ€ x 8โ€๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Plain - rm40
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut/Nutella/Caramel - rm45
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut & Nutella/Caramel on top - rm50
.
โฃ๏ธ Saiz 10โ€ x 10โ€๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Plain - rm60
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut/Nutella/Caramel - rm65
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut & Nutella/Caramel on top - rm70
.
โฃ๏ธBrownies Tower (60pcs)๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ‘‰๐ŸปStarting from rm85
.
Untuk lain2 design & topping, boleh whatsapp ya untuk dapatkan harga ๐Ÿ˜Š
__________________________________
.
๐Ÿš™ Self pick up - Ara Damansara
๐Ÿ›ต Delivery by runner (additional charges)
.
#brownieskedut #walnutbrownies #brownies #fudgebrownies #fudgybrownies #nutellabrownies #browniesnutella #browniestower #caramelbrownies #browniessedap #caramelbrownies #browniescaramel
  • ๐Ÿ“… 12.11.19 - TQ โ™ฅ๏ธ
    .
    8inch brownies with choc topping, cadbury, marshmallow, oreos & choc balls with nut
    __________________________
    .
    ๐Ÿ’ฒ Price list:
    .
    BROWNIES๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    .
    โฃ๏ธ Saiz 8โ€ x 8โ€๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Plain - rm40
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut/Nutella/Caramel - rm45
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut & Nutella/Caramel on top - rm50
    .
    โฃ๏ธ Saiz 10โ€ x 10โ€๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Plain - rm60
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut/Nutella/Caramel - rm65
    ๐Ÿ‘‰๐Ÿป Walnut & Nutella/Caramel on top - rm70
    .
    โฃ๏ธBrownies Tower (60pcs)๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    ๐Ÿ‘‰๐ŸปStarting from rm85
    .
    Untuk lain2 design & topping, boleh whatsapp ya untuk dapatkan harga ๐Ÿ˜Š
    __________________________________
    .
    ๐Ÿš™ Self pick up - Ara Damansara
    ๐Ÿ›ต Delivery by runner (additional charges)
    .
    #brownieskedut #walnutbrownies #brownies #fudgebrownies #fudgybrownies #nutellabrownies #browniesnutella #browniestower #caramelbrownies #browniessedap #caramelbrownies #browniescaramel

  •  2  0  12 November, 2019

Top #browniessedap Posts

  • Pencet ๐Ÿ’— LOVE dulu ya kak ๐Ÿ˜Š
-. Brownies Kukus Pandan (Mocaf) โคโคโค
byย @fridajoincoffee

Bahan:
5ย kuning telur
2 putih telur
65 grย gula pasir
ยผ sdtย pasta vanila
75 grย tepung mocaf
2 sdmย susu bubuk full cream
ยผ sdtย baking powder
60 grย mentega
75 grย white cooking chocolate
ยฝ sdtย pasta pandan

Topping:
buttercream
100ย keju cheddar parut

Loyang 24x10x7

Cara Membuat:
1. Panaskan kukusan/klakat. Olesi loyang dengan margarin dan alasi bagian bawahnya dengan baking paper.
2. Campurkan tepung mocaf, baking powder, susu bubuk full cream. Lalu ayak hingga halus.
3. Campurkan mentega dan white cooking chocolate. Lalu tim dan aduk rata hingga mencair, jangan sampai mendidih.
4. Kocok telur, gula pasir dan pasta vanila hingga kental berjejak.
5. Masukkan campuran tepung mocaf, lalu aduk balik.
6. Tuangkan campuran mentega dan white cooking chocolate, aduk balik hingga rata dan tidak ada endapan di bawahnya.
7. Tambahkan pasta pandan, lalu aduk balik, hingga warnanya merata.
8. Tuangkan adonan ke dalam loyang, lalu kukus selama 30 menit.
9. Angkat dan biarkan hingga dingin, lalu keluarkan brownies dari loyang.
10. Sajikan dengan topping buttercream dan keju parut.

Catatan:
1. Gunakan api kecil-sedang, supaya permukaan tidak bergelombang.
2. Resep kukus, belum pernah coba untuk dipanggang. Jadi kalo ditanya, "bisa dipanggang ga, mak?", dicoba sendiri aja yaa, ok ok

Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru
YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru

#brownies #brownieskedut #browniesmurah
  • Pencet ๐Ÿ’— LOVE dulu ya kak ๐Ÿ˜Š
    -. Brownies Kukus Pandan (Mocaf) โคโคโค
    byย @fridajoincoffee

    Bahan:
    5ย kuning telur
    2 putih telur
    65 grย gula pasir
    ยผ sdtย pasta vanila
    75 grย tepung mocaf
    2 sdmย susu bubuk full cream
    ยผ sdtย baking powder
    60 grย mentega
    75 grย white cooking chocolate
    ยฝ sdtย pasta pandan

    Topping:
    buttercream
    100ย keju cheddar parut

    Loyang 24x10x7

    Cara Membuat:
    1. Panaskan kukusan/klakat. Olesi loyang dengan margarin dan alasi bagian bawahnya dengan baking paper.
    2. Campurkan tepung mocaf, baking powder, susu bubuk full cream. Lalu ayak hingga halus.
    3. Campurkan mentega dan white cooking chocolate. Lalu tim dan aduk rata hingga mencair, jangan sampai mendidih.
    4. Kocok telur, gula pasir dan pasta vanila hingga kental berjejak.
    5. Masukkan campuran tepung mocaf, lalu aduk balik.
    6. Tuangkan campuran mentega dan white cooking chocolate, aduk balik hingga rata dan tidak ada endapan di bawahnya.
    7. Tambahkan pasta pandan, lalu aduk balik, hingga warnanya merata.
    8. Tuangkan adonan ke dalam loyang, lalu kukus selama 30 menit.
    9. Angkat dan biarkan hingga dingin, lalu keluarkan brownies dari loyang.
    10. Sajikan dengan topping buttercream dan keju parut.

    Catatan:
    1. Gunakan api kecil-sedang, supaya permukaan tidak bergelombang.
    2. Resep kukus, belum pernah coba untuk dipanggang. Jadi kalo ditanya, "bisa dipanggang ga, mak?", dicoba sendiri aja yaa, ok ok

    Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru
    YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru

    #brownies #brownieskedut #browniesmurah

  •  2,981  19  4 April, 2019
  • Brownies Kukus

byย @fridajoincoffee

Bahan:
4 butir telur
150 gr gula pasir
2 sdt cake emulsifier (SP)
80 gr tepung terigu protein sedang
35 gr bubuk coklat
1 sdt baking powder
1 sdt vanili bubuk
75 gr dark cooking chocolate
120 g mentega
50 ml susu kental manis coklat

Cara Membuat:
1. Panaskan kukusan dengan api sedang. Olesi loyang dengan margarin dan alasi dengan baking paper supaya lebih mudah melepasnya dari loyang.
2. Campurkan mentega dan dark cooking chocolate, lalu lelehkan dengan cara ditim, jangan sampai mendidih. Lalu dinginkan hingga suhu ruang.
2. Kocok telur, gula pasir dan sp hingga mengembang dan kental berjejak.
3. Masukkan campuran tepung terigu, coklat bubuk, baking powder dan vanili, yang sudah diayak sebelumnya. Kocok sebentar dengan speed rendah, cukup sekedar rata, jangan overmix.
4. Tuangkan campuran mentega dan dark cooking chocolate, lalu aduk balik hingga rata dan tidak ada endapan cairan di bawahnya.
5. Ambil 2 sdm penuh adonan, campurkan dengan susu kental manis coklat, sisihkan untuk lapisan tengahnya.
6. Bagi adonan utama menjadi 2 bagian yang sama banyak. Tuang 1 bagian adonan ke dalam loyang, ratakan lalu kukus selama 10 menit.
7. Lalu tuangkan adonan yang sudah dicampur susu kental manis coklat. Kukus lagi selama 10 menit.
8. Kemudian tuang sisa adonan utama, ratakan. Kukus lagi selama 30 menit.
9. Keluarkan loyang dari kukusan. Tunggu hingga dingin, baru keluarkan brownies dari loyang.
10. Potong dan sajikan.

Catatan:
1. Gunakan api sedang, jangan api besar supaya brownies tidak pecah/mekar/bergelombang.
2. Ketika brownies matang, jangan langsung dikeluarkan dari loyang, tunggu sampai brownies dingin supaya tidak patah
โฃโฃโฃ
โฃโฃโฃ
Double tap โค๏ธ & tag temanmuโฃโฃ
โฃโฃ
Inspirasi rumah & apartemen ๐Ÿ‘‰ @inspirasirumahapartemenโฃโฃ
Tips parenting ๐Ÿ‘‰ @celotehmamahโฃโฃ
Resep makanan ๐Ÿ‘‰ @masakmakananโฃโฃ
Resep kue ๐Ÿ‘‰ @berbagai_resep_makananโฃโฃ
.
.
#brownieskukus #browniescoklat #browniespanggang #kueenak #kuecoklat #browniesenak #browniescake #cakepotong #cakekekinian #cakecoklat #brownieslumer #browniesedap #browniesjakarta #browniescookies #browniesalmond #kueultahptk #browniesnutella #brownieskedut #browniessedap
  • Brownies Kukus

    byย @fridajoincoffee

    Bahan:
    4 butir telur
    150 gr gula pasir
    2 sdt cake emulsifier (SP)
    80 gr tepung terigu protein sedang
    35 gr bubuk coklat
    1 sdt baking powder
    1 sdt vanili bubuk
    75 gr dark cooking chocolate
    120 g mentega
    50 ml susu kental manis coklat

    Cara Membuat:
    1. Panaskan kukusan dengan api sedang. Olesi loyang dengan margarin dan alasi dengan baking paper supaya lebih mudah melepasnya dari loyang.
    2. Campurkan mentega dan dark cooking chocolate, lalu lelehkan dengan cara ditim, jangan sampai mendidih. Lalu dinginkan hingga suhu ruang.
    2. Kocok telur, gula pasir dan sp hingga mengembang dan kental berjejak.
    3. Masukkan campuran tepung terigu, coklat bubuk, baking powder dan vanili, yang sudah diayak sebelumnya. Kocok sebentar dengan speed rendah, cukup sekedar rata, jangan overmix.
    4. Tuangkan campuran mentega dan dark cooking chocolate, lalu aduk balik hingga rata dan tidak ada endapan cairan di bawahnya.
    5. Ambil 2 sdm penuh adonan, campurkan dengan susu kental manis coklat, sisihkan untuk lapisan tengahnya.
    6. Bagi adonan utama menjadi 2 bagian yang sama banyak. Tuang 1 bagian adonan ke dalam loyang, ratakan lalu kukus selama 10 menit.
    7. Lalu tuangkan adonan yang sudah dicampur susu kental manis coklat. Kukus lagi selama 10 menit.
    8. Kemudian tuang sisa adonan utama, ratakan. Kukus lagi selama 30 menit.
    9. Keluarkan loyang dari kukusan. Tunggu hingga dingin, baru keluarkan brownies dari loyang.
    10. Potong dan sajikan.

    Catatan:
    1. Gunakan api sedang, jangan api besar supaya brownies tidak pecah/mekar/bergelombang.
    2. Ketika brownies matang, jangan langsung dikeluarkan dari loyang, tunggu sampai brownies dingin supaya tidak patah
    โฃโฃโฃ
    โฃโฃโฃ
    Double tap โค๏ธ & tag temanmuโฃโฃ
    โฃโฃ
    Inspirasi rumah & apartemen ๐Ÿ‘‰ @inspirasirumahapartemenโฃโฃ
    Tips parenting ๐Ÿ‘‰ @celotehmamahโฃโฃ
    Resep makanan ๐Ÿ‘‰ @masakmakananโฃโฃ
    Resep kue ๐Ÿ‘‰ @berbagai_resep_makananโฃโฃ
    .
    .
    #brownieskukus #browniescoklat #browniespanggang #kueenak #kuecoklat #browniesenak #browniescake #cakepotong #cakekekinian #cakecoklat #brownieslumer #browniesedap #browniesjakarta #browniescookies #browniesalmond #kueultahptk #browniesnutella #brownieskedut #browniessedap

  •  2,233  16  12 July, 2019
  • Pencet ๐Ÿ’— LOVE dulu ya kak ๐Ÿ˜Š

Brownies Kukus Cream Cheese โคโคโค
@yoenitaa

Bahan :
300 gr tepung bianca brownies premix by viverobakingmart
120 gr Minyak goreng
4 butir telur
50 gr coklat compound / coklat batang
45 gr susu kental manis
25 gr gula pasir

Bahan Cream Cheese :
125 gr Cream Cheese
50 gr gula halus
50 gr tepung terigu
1 butir telur

Cara Membuat adonan Cream Cheese :
Campur semua bahan, blender hingga halus, lalu sisihkan.

Cara membuat :
1. Panaskan dandangan, siapkan loyang uk 10x20x10 cm, alasi loyang dng kertas roti.
2 .Cairkan coklat, lalu campur dng minyak goreng, aduk hingga rata, sisihkan
3. Mixxer telur dan gula pasir hingga kental dan putih, kurleb 10 memit,lalu masukkan tepung bianca brownies premix,, sdkt demi sdkt dng mixxer speed rendah saja. hingga semua tercampur rata.
4. Tambahkan susu, dan campurkan coklat, aduk higga rata.
5. Masukkan 3 sendok sayur adonan brownies kedlm.loyang, lalu kukus kurleb 10 menit, 
6 Setelah itu, ambil adonan cream cheese, tuangkan 1 sdm secara acak, kukus kembali kurleb 5 menit, cek kembali kematangannya
7. Setelah itu tuangkan kembali bgn adonan berikut, kukus kembali ,lakukan hingga semua adonan hbs
8. Tutup terakhir dng adonan cream cheese, kukus kembali hingga matang, kurleb 15 menitan
9. Setelah matang, matikan api kompor, angkat brownies dari dandangan, dingin kan, setelah dingin baru keluarkan dari loyang.
10. Brownies kukus cream Cheese siap di nikmati.
.
=============================
Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru
YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru

#brownies #brownieskedut #browniesmurah
  • Pencet ๐Ÿ’— LOVE dulu ya kak ๐Ÿ˜Š

    Brownies Kukus Cream Cheese โคโคโค
    @yoenitaa

    Bahan :
    300 gr tepung bianca brownies premix by viverobakingmart
    120 gr Minyak goreng
    4 butir telur
    50 gr coklat compound / coklat batang
    45 gr susu kental manis
    25 gr gula pasir

    Bahan Cream Cheese :
    125 gr Cream Cheese
    50 gr gula halus
    50 gr tepung terigu
    1 butir telur

    Cara Membuat adonan Cream Cheese :
    Campur semua bahan, blender hingga halus, lalu sisihkan.

    Cara membuat :
    1. Panaskan dandangan, siapkan loyang uk 10x20x10 cm, alasi loyang dng kertas roti.
    2 .Cairkan coklat, lalu campur dng minyak goreng, aduk hingga rata, sisihkan
    3. Mixxer telur dan gula pasir hingga kental dan putih, kurleb 10 memit,lalu masukkan tepung bianca brownies premix,, sdkt demi sdkt dng mixxer speed rendah saja. hingga semua tercampur rata.
    4. Tambahkan susu, dan campurkan coklat, aduk higga rata.
    5. Masukkan 3 sendok sayur adonan brownies kedlm.loyang, lalu kukus kurleb 10 menit,
    6 Setelah itu, ambil adonan cream cheese, tuangkan 1 sdm secara acak, kukus kembali kurleb 5 menit, cek kembali kematangannya
    7. Setelah itu tuangkan kembali bgn adonan berikut, kukus kembali ,lakukan hingga semua adonan hbs
    8. Tutup terakhir dng adonan cream cheese, kukus kembali hingga matang, kurleb 15 menitan
    9. Setelah matang, matikan api kompor, angkat brownies dari dandangan, dingin kan, setelah dingin baru keluarkan dari loyang.
    10. Brownies kukus cream Cheese siap di nikmati.
    .
    =============================
    Supaya tidak ketinggalan update resep terbarunya ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru
    YUK FOLLOW ๐ŸŒน @resepkueterbaru

    #brownies #brownieskedut #browniesmurah

  •  2,589  5  5 April, 2019
  • Pengen ngemil yang endess ? nih ada resep Dessert box paling enak disajikan sewaktu dingin jd dimulut itu rasanyaa lgsg nyessssssss *lgsg terbang ๐Ÿ˜†
Yuk ah lgsg bikin ajaa โค๏ธ .
.
Creme Brulee Dessert Box by @putriipermanaa
.
Bahan brownies: 
2btr telur 
175gr gula halus
110gr tepung terigu
25gr coklat bubuk
125gr DCC
55gr mentega
40ml minyak
Vanili secukupnya .

Cara membuat:
1. Lelehkan minyak, mentega, DCC. Sisihkan.
2. Mixer gula+telur hingga +-5mnt. Lalu masukkan lelehan coklat. 
3. Kemudian masukkan tepung+vanili+bubuk coklat (yg sudah diayak) 
4. Masukkan ke dlm loyang yg sudah dialas kertas roti dan dioles margarin. 
5. Panggang pd suhu 180โ€™C +-20mnt/hingga matang. 
6. Kluarkan dr loyang tunggu dingin, potong2 sesuaikan dgn alas box. .

Bahan mouse: 
250gr powder creme brulle mouse (me: merk docello) 
1L susu cair 
500gr whipping cream cair
.
Cara membuat: 
Campur susu cair & whipping cream masak hingga mendidih. Matikan api, masukkan cream brulle mouse. Tunggu agak dingin. Supaya agak kental. Sisihkan. 
Nb. Saya beli creme brulee di ig-nya@titanbaking bs lgsg contact ke@titanbaking yaa untuk pembelian. Atau bisa beli di Shopee/ Tokopedia / Blibi di TITANBAKING ya. .

Bahan lapisan putih : whipping cream. .

Cara susun:
1. Tata lapisan brownies pd dasar cetakan. 
2. Siram atasnya dgn creme brulee mouse.
3. Kemudian beri whipping cream.
4. Lalu beri coklat glaze dan topping pd bagian atasnya. 
Selamat mencoba! โค๏ธโค๏ธ
.
Suka Masak & Makan? 
Follow ๐Ÿ‘‰ @101makananenak 
Follow ๐Ÿ‘‰ @resepjajananmurah .
๐Ÿ“ŒTag Teman Kamu!
โ™ก Like โžซ Share ๐Ÿ’ฌComment
ยฉ Contact Us for Credit or Removal
  • Pengen ngemil yang endess ? nih ada resep Dessert box paling enak disajikan sewaktu dingin jd dimulut itu rasanyaa lgsg nyessssssss *lgsg terbang ๐Ÿ˜†
    Yuk ah lgsg bikin ajaa โค๏ธ .
    .
    Creme Brulee Dessert Box by @putriipermanaa
    .
    Bahan brownies:
    2btr telur
    175gr gula halus
    110gr tepung terigu
    25gr coklat bubuk
    125gr DCC
    55gr mentega
    40ml minyak
    Vanili secukupnya .

    Cara membuat:
    1. Lelehkan minyak, mentega, DCC. Sisihkan.
    2. Mixer gula+telur hingga +-5mnt. Lalu masukkan lelehan coklat.
    3. Kemudian masukkan tepung+vanili+bubuk coklat (yg sudah diayak)
    4. Masukkan ke dlm loyang yg sudah dialas kertas roti dan dioles margarin.
    5. Panggang pd suhu 180โ€™C +-20mnt/hingga matang.
    6. Kluarkan dr loyang tunggu dingin, potong2 sesuaikan dgn alas box. .

    Bahan mouse:
    250gr powder creme brulle mouse (me: merk docello)
    1L susu cair
    500gr whipping cream cair
    .
    Cara membuat:
    Campur susu cair & whipping cream masak hingga mendidih. Matikan api, masukkan cream brulle mouse. Tunggu agak dingin. Supaya agak kental. Sisihkan.
    Nb. Saya beli creme brulee di ig-nya@titanbaking bs lgsg contact ke@titanbaking yaa untuk pembelian. Atau bisa beli di Shopee/ Tokopedia / Blibi di TITANBAKING ya. .

    Bahan lapisan putih : whipping cream. .

    Cara susun:
    1. Tata lapisan brownies pd dasar cetakan.
    2. Siram atasnya dgn creme brulee mouse.
    3. Kemudian beri whipping cream.
    4. Lalu beri coklat glaze dan topping pd bagian atasnya.
    Selamat mencoba! โค๏ธโค๏ธ
    .
    Suka Masak & Makan?
    Follow ๐Ÿ‘‰ @101makananenak
    Follow ๐Ÿ‘‰ @resepjajananmurah .
    ๐Ÿ“ŒTag Teman Kamu!
    โ™ก Like โžซ Share ๐Ÿ’ฌComment
    ยฉ Contact Us for Credit or Removal

  •  719  12  9 September, 2019
  • 4u Brownies for FREE! (2k followers giveaways)

Hello! Siapa nak "4u Brownies" yang Cik Gula pegang ni for FREE? ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ .
Siapa nak kena ikut steps dulu! Senang je nak dapat!
.
1) FOLLOW @sweetenticemy and LIKE gambar ni.
2) Teka bulan berapa Cik Gula release Sweet Entice Venture and mention anyone dekat jawapan you tu with your fav emojis.
Contoh :.
- January @hudahidayah ๐Ÿคค๐Ÿซ
- February @hudahidayah ๐Ÿง๐Ÿฐ
.
(Feel free to spam! Mention je banyak mana pun boleh. Asalkan bulan yang you teka tu betul ๐Ÿ˜‹)
.

Seorang sahaja yang akan dapat "4u Brownies" ni and Cik Gula akan bagitahu siapa yang akan dapat dalam bulan October jugak ๐Ÿค—

P/s: Make sure yang akan dapat brownies boleh pickup dekat my house (Wangsa Melawati). If cannot pickup, i akan bagi orang lain!

#Giveaways #Brownies #BrowniesMurah #BrowniesSedap #BrowniesKL #CikGulaBake
  • 4u Brownies for FREE! (2k followers giveaways)

    Hello! Siapa nak "4u Brownies" yang Cik Gula pegang ni for FREE? ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ .
    Siapa nak kena ikut steps dulu! Senang je nak dapat!
    .
    1) FOLLOW @sweetenticemy and LIKE gambar ni.
    2) Teka bulan berapa Cik Gula release Sweet Entice Venture and mention anyone dekat jawapan you tu with your fav emojis.
    Contoh :.
    - January @hudahidayah ๐Ÿคค๐Ÿซ
    - February @hudahidayah ๐Ÿง๐Ÿฐ
    .
    (Feel free to spam! Mention je banyak mana pun boleh. Asalkan bulan yang you teka tu betul ๐Ÿ˜‹)
    .

    Seorang sahaja yang akan dapat "4u Brownies" ni and Cik Gula akan bagitahu siapa yang akan dapat dalam bulan October jugak ๐Ÿค—

    P/s: Make sure yang akan dapat brownies boleh pickup dekat my house (Wangsa Melawati). If cannot pickup, i akan bagi orang lain!

    #Giveaways #Brownies #BrowniesMurah #BrowniesSedap #BrowniesKL #CikGulaBake

  •  144  151  21 October, 2019