#beefwrap Instagram Photos & Videos

beefwrap - 4.5k posts

Latest #beefwrap Posts

  • Shawarma anyone?🌯 Served this to a small get-together of 4.

What are you waiting for?

Order yours now 🛒
  • Shawarma anyone?🌯 Served this to a small get-together of 4.

    What are you waiting for?

    Order yours now 🛒
  •  4  1  20 April, 2019
  • Camping at Coachella was fun, but I missed REAL food. Once I got back to civilization, I was craving @ajrestaurant so badly 🤤💣.
—
Whenever I have friends visiting, I most often take them here! The spicy beef noodle soup, beef wrap, and spicy wonton (my absolute fav) here are delicious.
—
TIP: Add pickled mustard green to your spicy beef noodle soup 🥬👌🏻
  • Camping at Coachella was fun, but I missed REAL food. Once I got back to civilization, I was craving @ajrestaurant so badly 🤤💣.

    Whenever I have friends visiting, I most often take them here! The spicy beef noodle soup, beef wrap, and spicy wonton (my absolute fav) here are delicious.

    TIP: Add pickled mustard green to your spicy beef noodle soup 🥬👌🏻
  •  223  17  17 April, 2019
  • Beef Wrap | Mama Lu’s Dumpling House 📍
  • Beef Wrap | Mama Lu’s Dumpling House 📍
  •  55  7  10 April, 2019
  • Tortilla Wrap (Beef) menu untuk dinner malam ni sebab tengahari tadi dah makan nasi 😁
.
Makan seketul pun dah kenyang. Agaknya kalau makan wrap hari2 pun best jugak ni. Simple, kenyang dan sedap. Tak makan nasi pun takpe. Hihihi
.
Ada yang nak try buat jugak? Nah Aimy share cara yang Aimy buat ye 😊

RESEPI TORTILLA WRAP DAGING .
.
🌸 400g daging kisar
🌸 1 biji bawang Holland - dihiris
🌸 1 biji bawang Holland - potong dadu
🌸 2 biji bawang putih - dicincang
🌸 1 sudu besar mix herbs
🌸 1 sudu teh serbuk lada hitam
🌸 1 sudu teh serbuk lada sulah
🌸 1 batang carrot - didadu
🌸 1 biji tomato - buang bahagian tengah & dihiris
🌸 Daun salad
🌸 1 biji timun Jepun - didadu (optional)
🌸 6 keping tortilla
🌸 Sedikit garam
🌸 Gula/serbuk perasa (optional)
🌸 Sedikit cheese (optional)

Sos: .
.
🌸 Sos cili/tomato .
🌸 Mayonese
🌸 Honey Mustard Sauce .
.
* Boleh pilih nak letak sos apa sesuai dengan  citarasa ☺

Cara²:

1. Tumis bawang Holland (potong dadu) & bawang putih sehingga naik bau

2. Masukkan daging kisar & tumis hingga air daging hampir kering

3. Masukkan carrot, kacau & biarkan sebentar.

4. Masukkan mix herbs, serbuk lada hitam & lada sulah, kacau sehingga rata.

5. Perisakan dengan garam, gula/serbuk perasa secukup rasa.

6. Matikan api setelah daging kering, biarkan sejuk sebentar.

7. Then, panaskan pan non stick atas dapur dan bakar roti tortilla tu 1 minit sebelah2.

8. Susun daun salad atas tortilla, tabur daging kisar, salad/timun, bawang Holland (hiris) *letak sikit je kalau tak suka pedas bawang & tomato.

9. Spreadkan mayonese/sos pilihan. Tabur dengan cheese (optional) & gulung tortilla. Kalau tak suka cheese, takyah letak. Kalau suka cheese, wrap sekali lagi roti tortilla dalam aluminium foil.

10. Panaskan pan sebentar di atas dapur untuk cairkan cheese. Api sederhana je tau. Takut roti tortilla tu hangit pulak 😅 sebab roti tu dah masak tadi. Balik2 kan dan angkat.

11. Potong 2 dan sedia untuk dihidang mengikut selera masing².

Selamat mencuba 😍

#tortillawrap #beefwrap #tortillawrapdaging #norice #homemade #menudietsihat #cookwithlove #cookwithpassion #resepimudah #resepisedapdanmudah
  • Tortilla Wrap (Beef) menu untuk dinner malam ni sebab tengahari tadi dah makan nasi 😁
    .
    Makan seketul pun dah kenyang. Agaknya kalau makan wrap hari2 pun best jugak ni. Simple, kenyang dan sedap. Tak makan nasi pun takpe. Hihihi
    .
    Ada yang nak try buat jugak? Nah Aimy share cara yang Aimy buat ye 😊

    RESEPI TORTILLA WRAP DAGING .
    .
    🌸 400g daging kisar
    🌸 1 biji bawang Holland - dihiris
    🌸 1 biji bawang Holland - potong dadu
    🌸 2 biji bawang putih - dicincang
    🌸 1 sudu besar mix herbs
    🌸 1 sudu teh serbuk lada hitam
    🌸 1 sudu teh serbuk lada sulah
    🌸 1 batang carrot - didadu
    🌸 1 biji tomato - buang bahagian tengah & dihiris
    🌸 Daun salad
    🌸 1 biji timun Jepun - didadu (optional)
    🌸 6 keping tortilla
    🌸 Sedikit garam
    🌸 Gula/serbuk perasa (optional)
    🌸 Sedikit cheese (optional)

    Sos: .
    .
    🌸 Sos cili/tomato .
    🌸 Mayonese
    🌸 Honey Mustard Sauce .
    .
    * Boleh pilih nak letak sos apa sesuai dengan citarasa ☺

    Cara²:

    1. Tumis bawang Holland (potong dadu) & bawang putih sehingga naik bau

    2. Masukkan daging kisar & tumis hingga air daging hampir kering

    3. Masukkan carrot, kacau & biarkan sebentar.

    4. Masukkan mix herbs, serbuk lada hitam & lada sulah, kacau sehingga rata.

    5. Perisakan dengan garam, gula/serbuk perasa secukup rasa.

    6. Matikan api setelah daging kering, biarkan sejuk sebentar.

    7. Then, panaskan pan non stick atas dapur dan bakar roti tortilla tu 1 minit sebelah2.

    8. Susun daun salad atas tortilla, tabur daging kisar, salad/timun, bawang Holland (hiris) *letak sikit je kalau tak suka pedas bawang & tomato.

    9. Spreadkan mayonese/sos pilihan. Tabur dengan cheese (optional) & gulung tortilla. Kalau tak suka cheese, takyah letak. Kalau suka cheese, wrap sekali lagi roti tortilla dalam aluminium foil.

    10. Panaskan pan sebentar di atas dapur untuk cairkan cheese. Api sederhana je tau. Takut roti tortilla tu hangit pulak 😅 sebab roti tu dah masak tadi. Balik2 kan dan angkat.

    11. Potong 2 dan sedia untuk dihidang mengikut selera masing².

    Selamat mencuba 😍

    #tortillawrap #beefwrap #tortillawrapdaging #norice #homemade #menudietsihat #cookwithlove #cookwithpassion #resepimudah #resepisedapdanmudah
  •  18  0  10 April, 2019
  • Hari Minggu kamu semakin seru nih, Friends. Wendy’s kehadiran menu baru yaitu Wendy’s Wraps. Ada 2 pilihan sesuai selera kamu Beef Wrap atau Chicken Wrap. Apapun pilihan kamu itu, segera rasakan keduanya hanya di Wendy’s. Jangan lupa ajak keluarga atau teman kamu ke Wendy’s terdekat ya!⠀
.⠀
#BeefWrap #ChickenWrap #WendysIndo #WendysWrap #Jajan #DiskonHolic #ByeByeBoros
  • Hari Minggu kamu semakin seru nih, Friends. Wendy’s kehadiran menu baru yaitu Wendy’s Wraps. Ada 2 pilihan sesuai selera kamu Beef Wrap atau Chicken Wrap. Apapun pilihan kamu itu, segera rasakan keduanya hanya di Wendy’s. Jangan lupa ajak keluarga atau teman kamu ke Wendy’s terdekat ya!⠀
    .⠀
    #BeefWrap #ChickenWrap #WendysIndo #WendysWrap #Jajan #DiskonHolic #ByeByeBoros
  •  17  0  8 April, 2019
  • #halalhouston from @spoonrisekingdom .
.
 Happy Belated National Burrito Day! It’s Friyay! 🙌 The week is over! That’s a wrap! 🌯🌯🌯And here we have The Dawson! A chicken and bulgogi beef burrito loaded with fries, cheese, pico de gallo, kimchi, korean slaw, and spicy mayo. The tortilla had the perfect consistency of fluffiness. Who wants to start off their weekend with one of these?
.
.
@coreanoshtx 🌯
  • #halalhouston from @spoonrisekingdom .
    .
    Happy Belated National Burrito Day! It’s Friyay! 🙌 The week is over! That’s a wrap! 🌯🌯🌯And here we have The Dawson! A chicken and bulgogi beef burrito loaded with fries, cheese, pico de gallo, kimchi, korean slaw, and spicy mayo. The tortilla had the perfect consistency of fluffiness. Who wants to start off their weekend with one of these?
    .
    .
    @coreanoshtx 🌯
  •  117  12  7 April, 2019