#babyfoodmalaysia Instagram Photos & Videos

babyfoodmalaysia - 56.5k posts

Hashtag Popularity

8.9
average comments
197
average likes

Latest #babyfoodmalaysia Posts

  • Apa itu pemimpin?

Pemimpin merupakan individu yang boleh memberi pengaruh kepada individu yang lain di dalam suatu pertubuhan. Sesuatu yang menarik dalam kepimpinan adalah kewujudan pemimpin yang berada dalam organisasi yang mempunyai struktur yang tersendiri dengan mewujudkan hubungan pemimpin dan pengikut bagi mencapai kecemerlangan.

Pencapaian yang cemerlang dalam sesuatu organisasi memerlukan langkah-langkah atau aktiviti-aktiviti yang di rancang oleh pemimpin bagi mendorong pengikutnya meningkat tekat dan keazaman ke arah kecemerlangan organisasi tersebut. Oleh itu, usaha ke arah penyatuan aktiviti sesebuah organisasi bergantung besar kepada kepintaran seseorang pemimpin.

#qoutes #mutiarakata #katasemangat #bisnisonline #babyfoodmalaysia #barangkitabarangbaik #buatanmalaysia #localah #wikipedia #kepimpinan #pemimpin
  • Apa itu pemimpin?

    Pemimpin merupakan individu yang boleh memberi pengaruh kepada individu yang lain di dalam suatu pertubuhan. Sesuatu yang menarik dalam kepimpinan adalah kewujudan pemimpin yang berada dalam organisasi yang mempunyai struktur yang tersendiri dengan mewujudkan hubungan pemimpin dan pengikut bagi mencapai kecemerlangan.

    Pencapaian yang cemerlang dalam sesuatu organisasi memerlukan langkah-langkah atau aktiviti-aktiviti yang di rancang oleh pemimpin bagi mendorong pengikutnya meningkat tekat dan keazaman ke arah kecemerlangan organisasi tersebut. Oleh itu, usaha ke arah penyatuan aktiviti sesebuah organisasi bergantung besar kepada kepintaran seseorang pemimpin.

    #qoutes #mutiarakata #katasemangat #bisnisonline #babyfoodmalaysia #barangkitabarangbaik #buatanmalaysia #localah #wikipedia #kepimpinan #pemimpin

  •  1  0  8 hours ago
  • Assalamualaikum / hi mommy gorgeous 😍
.

Tips hari ini nanilah nk kongsi petua supaya anak pandai bercakap 😄
.

Umum kita tahu, baby belajar melalui pemerhatian, jadi apa yg boleh mommy lakukan supaya baby mudah bercakap❓
.

Banyakkan berkomunikasi bersama baby comel 🤩. Even tengah pakaikan baju, just communicate dengan baby : Aali dah siap mandi, mama pakaikan baju biru utk Aali yaa 😍
.

Arsyad tengok cerita apa tu❓Bulu kucing warna apa❓
.

Dengan baby, guna suara yang jelas, buka mulut luas2, establish 2 way communication. Even baby tgk kita bila bercakap pon okay hihi
.

Dengan toddlers, mommy banyakkan bertanyansoalan supaya toddlers boleh proses input yg dia dapat dari aktiviti yang dilakukan.
. 🥣 Travel friendly
🥣 Cuma tambah air
🥣 Tanpa gula
🥣 Tanpa garam
🥣 Tanpa pengawet
🥣 💯 % bahan semulajadi
.

Klik 🔗 di bio utk details n order or just pm 0136438505
.

#babyfoodmalaysia
#makananbayi
#instantbabyfood
#fawwaz
#cadanganresepibayi
  • Assalamualaikum / hi mommy gorgeous 😍
    .

    Tips hari ini nanilah nk kongsi petua supaya anak pandai bercakap 😄
    .

    Umum kita tahu, baby belajar melalui pemerhatian, jadi apa yg boleh mommy lakukan supaya baby mudah bercakap❓
    .

    Banyakkan berkomunikasi bersama baby comel 🤩. Even tengah pakaikan baju, just communicate dengan baby : Aali dah siap mandi, mama pakaikan baju biru utk Aali yaa 😍
    .

    Arsyad tengok cerita apa tu❓Bulu kucing warna apa❓
    .

    Dengan baby, guna suara yang jelas, buka mulut luas2, establish 2 way communication. Even baby tgk kita bila bercakap pon okay hihi
    .

    Dengan toddlers, mommy banyakkan bertanyansoalan supaya toddlers boleh proses input yg dia dapat dari aktiviti yang dilakukan.
    . 🥣 Travel friendly
    🥣 Cuma tambah air
    🥣 Tanpa gula
    🥣 Tanpa garam
    🥣 Tanpa pengawet
    🥣 💯 % bahan semulajadi
    .

    Klik 🔗 di bio utk details n order or just pm 0136438505
    .

    #babyfoodmalaysia
    #makananbayi
    #instantbabyfood
    #fawwaz
    #cadanganresepibayi

  •  1  0  10 hours ago
  • SERBUK BILIS
.
🦈Tak perlu masak
🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
🦈Dicadangkan makan bersama serbuk beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
🦈Produk HALAL
🦈Tidak masin
🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
. ✔️Berat : 100gm
. 
RM20
.
Whatsapp link profile atas ye utk order 😊
  • SERBUK BILIS
    .
    🦈Tak perlu masak
    🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
    🦈Dicadangkan makan bersama serbuk beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
    🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
    🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
    🦈Produk HALAL
    🦈Tidak masin
    🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
    🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
    🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
    🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
    . ✔️Berat : 100gm
    .
    RM20
    .
    Whatsapp link profile atas ye utk order 😊

  •  2  1  10 hours ago
  • SERBUK BILIS
🦈Tak perlu masak
🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
🦈Dicadangkan makan bersama serbuk beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
🦈Produk HALAL
🦈Tidak masin 🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
. ✔️Berat : 100gm
. 
RM20
  • SERBUK BILIS
    🦈Tak perlu masak
    🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
    🦈Dicadangkan makan bersama serbuk beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
    🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
    🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
    🦈Produk HALAL
    🦈Tidak masin 🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
    🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
    🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
    🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
    . ✔️Berat : 100gm
    .
    RM20

  •  0  1  10 hours ago
  • Bayi berusia 7 bulan keatas perlukan sumber protein dalam diet mereka, seperti ikan bilis. Tapi leceh nak buat serbuk bilis sendiri? Jangan risau, guna je serbuk bilis by Izliyah Kitchen ni. Tabur tabur je dalam bubur, senang yang amat.. .
SERBUK BILIS
.
🦈Tak perlu masak
🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
🦈Dicadangkan makan bersama bubur kasar beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
🦈Produk HALAL
🦈Tidak masin
🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
.
✔️Berat : 100gm
. 
RM20
.
  • Bayi berusia 7 bulan keatas perlukan sumber protein dalam diet mereka, seperti ikan bilis. Tapi leceh nak buat serbuk bilis sendiri? Jangan risau, guna je serbuk bilis by Izliyah Kitchen ni. Tabur tabur je dalam bubur, senang yang amat.. .
    SERBUK BILIS
    .
    🦈Tak perlu masak
    🦈 Boleh ditabur atau di masukkan dalam bubur nasi, pasta, mihun, mee dan sedia untuk dimakan.
    🦈Dicadangkan makan bersama bubur kasar beras putih/perang dan set travel serbuk sayuran by Izliyah Kitchen. Mesti anak berselera.
    🦈Sesuai untuk bayi 7 bulan ke atas.
    🦈Diperbuat daripada 100% bilis gred A bermutu tinggi.
    🦈Produk HALAL
    🦈Tidak masin
    🦈Produk tiada garam,gula dan bahan pengawet
    🦈Dimasak dengan kaedah tradisional, disangai sehingga betul-betul kering.
    🦈Kaya dengan pelbagai khasiat
    🦈Mudah travel / percutian panjang / babysitter / nursery.
    .
    ✔️Berat : 100gm
    .
    RM20
    .

  •  0  1  10 hours ago

Top #babyfoodmalaysia Posts

  • Mommies kalau babies kurang berat badan, boleh cuba bagi baby makan makanan yang tinggi kalori.
.
Boleh campur jenis-jenis makanan tinggi kalori ini dalam baby food untuk anak juga.
.
P/s: Cheese, sweet potato, meats & milk ada dalam item Elamia baby food
.
Jangan lupa follow IG @elamiababyfoodhq
  • Mommies kalau babies kurang berat badan, boleh cuba bagi baby makan makanan yang tinggi kalori.
    .
    Boleh campur jenis-jenis makanan tinggi kalori ini dalam baby food untuk anak juga.
    .
    P/s: Cheese, sweet potato, meats & milk ada dalam item Elamia baby food
    .
    Jangan lupa follow IG @elamiababyfoodhq

  •  231  9  8 November, 2019
  • Must watch gais 🤩 Video tutorial first @adwaqowiyyah 💕 Adwa cakap cuba komen sikit utk penambahbaikan 😆 kalau suka, nanti Adwa buat lagi 😜
.
.
TQ @booboqgenius sebab Adwa try instant baby food yang berkhasiat, Made of rice, DHA Powder, kurma, siap ada 13 vitamins dan mineral.
TANPA MSG, TANPA GARAM, TANPA PENGAWET, TANPA GULA. tekstur so soft please tengok Adwa makan 😂 Adwa bertambah genius lah lepasni kalau dok makan @booboqgenius 🙊.
.
.
Easy nak buat, tambah air / susu je! As simple as that! Saba selalu guna ni je kalau tak sempat masak proper / masa travel. Boleh follow @booboqgenius for more info & kalau nak dapatkan! Ataupun boleh walk in dekat @mamayayazone je terus and grab! 🤩👍🏻
.
.
#babyfoodmalaysia
  • Must watch gais 🤩 Video tutorial first @adwaqowiyyah 💕 Adwa cakap cuba komen sikit utk penambahbaikan 😆 kalau suka, nanti Adwa buat lagi 😜
    .
    .
    TQ @booboqgenius sebab Adwa try instant baby food yang berkhasiat, Made of rice, DHA Powder, kurma, siap ada 13 vitamins dan mineral.
    TANPA MSG, TANPA GARAM, TANPA PENGAWET, TANPA GULA. tekstur so soft please tengok Adwa makan 😂 Adwa bertambah genius lah lepasni kalau dok makan @booboqgenius 🙊.
    .
    .
    Easy nak buat, tambah air / susu je! As simple as that! Saba selalu guna ni je kalau tak sempat masak proper / masa travel. Boleh follow @booboqgenius for more info & kalau nak dapatkan! Ataupun boleh walk in dekat @mamayayazone je terus and grab! 🤩👍🏻
    .
    .
    #babyfoodmalaysia

  •  3,189  217  6 November, 2019
  • Alhamdulillah.. Harini dok menunggu kat klinik ni, sempat settlekan reply dm kat ig ni
Allahu.. byk sungguh.. ada yg dh almost 4weeks tggu reply dr ain.. Ampunnnnn 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 .
Dm ain problem.. xmo display text utk yg new request
Tp harini bukak, ok pulak 💆🏻 .
.

Dlm byk2 dm tu, ada few yg mintak ain share baby food utk 6mths
Yazdan skrg dh almost 2 & 1/2 yrs
Dh totally mkn family food, tu ain xde share dh baby meal ☺️ .
Tp, masa yazdan baby2 dulu, ain ade la share sikit2 
Jemputlah scroll kat #yazdanzafri ye
.

Ain bknlah pandai sgt bab2 nutritions
Masa yazdan 6mths, ain start dgn prepare puree, 7mths+ prepare bone broth, intro rice, 8mths intro herbs n spices, start tumis2, intro pasta, intro chicken, lamb, intro mcm2, 10mths intro fish, tomato, then lps tu baru tau psl blw, and intro finger food sampai la skrg ni yazdan dh fully on family food
Tp yazdan ada Multiple Protein Allergy, especially dairy products smpai la skrg ni
Byk yg dia xblh mkn
Ain dpt detect masa 8mths
Tp btl2 confirm semua yg dia allergic lps buat igE test masa dia dh 1yr
.

To those tgh on this phase, enjoy the journey 😉💪🏻 .
Kt semua nk yg terbaik for our kids kan
Tp bkn bermaksud smpai obsessed tau 😉 .
Ain pun skrg dh byk lupa
Byk ilmu kena refresh & kena bljr lagi utk #youngestYZ nanti
Insya Allah ain akn share lg psl baby food bila sampai masanya nanti k 😁 .
.

#homemadesolidfoodforbaby #solidfood #solidfoods #solidfoodforbaby #homemadesolidfood #yazdanzafri #babypurees  #babypuree #veggiespuree #fruitspuree #fingerfood #babyfingerfood #babymeal #babymeals #toddlermeal #toddlermeals #babyfoodmalaysia #homemadebabyfoodmalaysia #homemadebabyfood
  • Alhamdulillah.. Harini dok menunggu kat klinik ni, sempat settlekan reply dm kat ig ni
    Allahu.. byk sungguh.. ada yg dh almost 4weeks tggu reply dr ain.. Ampunnnnn 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 .
    Dm ain problem.. xmo display text utk yg new request
    Tp harini bukak, ok pulak 💆🏻 .
    .

    Dlm byk2 dm tu, ada few yg mintak ain share baby food utk 6mths
    Yazdan skrg dh almost 2 & 1/2 yrs
    Dh totally mkn family food, tu ain xde share dh baby meal ☺️ .
    Tp, masa yazdan baby2 dulu, ain ade la share sikit2
    Jemputlah scroll kat #yazdanzafri ye
    .

    Ain bknlah pandai sgt bab2 nutritions
    Masa yazdan 6mths, ain start dgn prepare puree, 7mths+ prepare bone broth, intro rice, 8mths intro herbs n spices, start tumis2, intro pasta, intro chicken, lamb, intro mcm2, 10mths intro fish, tomato, then lps tu baru tau psl blw, and intro finger food sampai la skrg ni yazdan dh fully on family food
    Tp yazdan ada Multiple Protein Allergy, especially dairy products smpai la skrg ni
    Byk yg dia xblh mkn
    Ain dpt detect masa 8mths
    Tp btl2 confirm semua yg dia allergic lps buat igE test masa dia dh 1yr
    .

    To those tgh on this phase, enjoy the journey 😉💪🏻 .
    Kt semua nk yg terbaik for our kids kan
    Tp bkn bermaksud smpai obsessed tau 😉 .
    Ain pun skrg dh byk lupa
    Byk ilmu kena refresh & kena bljr lagi utk #youngestYZ nanti
    Insya Allah ain akn share lg psl baby food bila sampai masanya nanti k 😁 .
    .

    #homemadesolidfoodforbaby #solidfood #solidfoods #solidfoodforbaby #homemadesolidfood #yazdanzafri #babypurees #babypuree #veggiespuree #fruitspuree #fingerfood #babyfingerfood #babymeal #babymeals #toddlermeal #toddlermeals #babyfoodmalaysia #homemadebabyfoodmalaysia #homemadebabyfood

  •  822  115  11 July, 2018