#akademifantasia Instagram Photos & Videos

akademifantasia - 19.2k posts

Hashtag Popularity

8.6
average comments
355.5
average likes

Latest #akademifantasia Posts

  • Tetengah malam gini, dok selongkar album.. nak cari gambar lain sebenarnya.  Tapi jumpa ini pulak..
Huhuhuu.. Sejenis kegilaan zaman remaja, gituhh..
Tahun 2005, time fenomena tsumawi melanda Malaysia 😂😂😂 Setiap minggu umi pegi konsert AF3.. tapi cari tiket lain dah tak jumpa.. ada 3 tiket ni je.. setiap minggu dapat seat Arena.. final tak dapat.. tapi tetap gigih pegi jugak tengok..
Sejujurnya umi pegi bukan lah sebab Mawi.. huhu.  Sapa kenal umi, diorang tau la umi minat sapa sebenarnya 😂😂😂😅😅. Walaupun yang umi minat dah tersingkir awal, umi tetap follow sampai final sebab ikut family, yang teramat laa minat kat Mawi.. hihihii.

Dapat bergambar dengan Mawi masa join Muzik@Ria..sanggup datang dari Rawang ke Astro, penangan tsumawi.. Siap menyelit sekali fanclub Mawi punya mini gathering lepas show walaupun tak dijemput 😂😂 Paling rare, topup card Maxis ni lah! Korang ada? Takde kann.. 😁😁 Sampul duit raya tu umi tak ingat umi dapat dari mana.

Sebelum semua ni nanti lesap dikerjakan anak² dan mungkin kemudian hari nanti cucu pulak.. umi simpan kat sini, buat kenangan ye.. Ketahuilah wahai anak² dan bakal cucu²ku. Umi dulu rajin follow artis.. hahhahahaha

#memory #onceuponatime #akademifantasia #af3
  • Tetengah malam gini, dok selongkar album.. nak cari gambar lain sebenarnya. Tapi jumpa ini pulak..
    Huhuhuu.. Sejenis kegilaan zaman remaja, gituhh..
    Tahun 2005, time fenomena tsumawi melanda Malaysia 😂😂😂 Setiap minggu umi pegi konsert AF3.. tapi cari tiket lain dah tak jumpa.. ada 3 tiket ni je.. setiap minggu dapat seat Arena.. final tak dapat.. tapi tetap gigih pegi jugak tengok..
    Sejujurnya umi pegi bukan lah sebab Mawi.. huhu. Sapa kenal umi, diorang tau la umi minat sapa sebenarnya 😂😂😂😅😅. Walaupun yang umi minat dah tersingkir awal, umi tetap follow sampai final sebab ikut family, yang teramat laa minat kat Mawi.. hihihii.

    Dapat bergambar dengan Mawi masa join Muzik@Ria..sanggup datang dari Rawang ke Astro, penangan tsumawi.. Siap menyelit sekali fanclub Mawi punya mini gathering lepas show walaupun tak dijemput 😂😂 Paling rare, topup card Maxis ni lah! Korang ada? Takde kann.. 😁😁 Sampul duit raya tu umi tak ingat umi dapat dari mana.

    Sebelum semua ni nanti lesap dikerjakan anak² dan mungkin kemudian hari nanti cucu pulak.. umi simpan kat sini, buat kenangan ye.. Ketahuilah wahai anak² dan bakal cucu²ku. Umi dulu rajin follow artis.. hahhahahaha

    #memory #onceuponatime #akademifantasia #af3

  •  13  2  1 January, 2020
  • 🎼Bukan mudah, menyusun tangga ke angkasa... (cuba sambung) 🎼 #akademifantasia
  • 🎼Bukan mudah, menyusun tangga ke angkasa... (cuba sambung) 🎼 #akademifantasia

  •  841  14  25 December, 2019
  • CATS: Muzi-CATS CATS-egori CATS-tatonik!
. "Jellicle cats come out tonight
Jellicle cats come one, come all
The jellicle moon is shining bright
Jellicles come to the jellicle ball!"
.

Admin baru lepas menonton tayangan media @catsmovie! Sejujurnya, ia bagaikan mimpi ngeri CGI @sonicmovie versi palat disulamkan dengan episod kemuncak #AkademiFantasia ataupun #GegarVaganza2019.
. 
Syukur #TaylorSwift dan #JenniferHudson menyerikan keadaan. #JamesCorden, #JasonDerulo dan #RebelWilson juga mengancam dengan penampilan mereka. . 
Sekiranya anda kaki muzikal, teater dan tarian... Anda akan amat teruja dengan adaptasi ini sehinggakan terkesima menonton Idris Elba versi Furry! .

Sekiranya anda tidak mengenali muzikal asal, anda akan terkapai-kapai bagaikan Bangsa Final yang masuk pawagam tonton AVENGERS: ENDGAME ataupun STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER tanpa menonton filem-filem yang sebelumnya. 😑
.

Acapkali ketika menonton filem ini, admin tertanya-tanya mengapakah pengarah Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) tidak menggunakan rekaan set, efek praktikal dan kemajuan mekap zaman '80-an - sebaliknya memperhambakan diri kepada teknologi CGI zaman sekarang?
.

Disyorkan untuk peminat tegar teater muzikal CATS yang asal.
. *NOTA*: Kerana penghargaan filem adalah suatu topik yang subjektif, anda disarankan cuba menonton filem ini sendiri untuk menjiwainya.
.

Tepuk dada, tanya selera! 😉
.

#CatsMovie
#PressScreening 
#BuzzPopTV
  • CATS: Muzi-CATS CATS-egori CATS-tatonik!
    . "Jellicle cats come out tonight
    Jellicle cats come one, come all
    The jellicle moon is shining bright
    Jellicles come to the jellicle ball!"
    .

    Admin baru lepas menonton tayangan media @catsmovie! Sejujurnya, ia bagaikan mimpi ngeri CGI @sonicmovie versi palat disulamkan dengan episod kemuncak #AkademiFantasia ataupun #GegarVaganza2019.
    .
    Syukur #TaylorSwift dan #JenniferHudson menyerikan keadaan. #JamesCorden, #JasonDerulo dan #RebelWilson juga mengancam dengan penampilan mereka. .
    Sekiranya anda kaki muzikal, teater dan tarian... Anda akan amat teruja dengan adaptasi ini sehinggakan terkesima menonton Idris Elba versi Furry! .

    Sekiranya anda tidak mengenali muzikal asal, anda akan terkapai-kapai bagaikan Bangsa Final yang masuk pawagam tonton AVENGERS: ENDGAME ataupun STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER tanpa menonton filem-filem yang sebelumnya. 😑
    .

    Acapkali ketika menonton filem ini, admin tertanya-tanya mengapakah pengarah Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) tidak menggunakan rekaan set, efek praktikal dan kemajuan mekap zaman '80-an - sebaliknya memperhambakan diri kepada teknologi CGI zaman sekarang?
    .

    Disyorkan untuk peminat tegar teater muzikal CATS yang asal.
    . *NOTA*: Kerana penghargaan filem adalah suatu topik yang subjektif, anda disarankan cuba menonton filem ini sendiri untuk menjiwainya.
    .

    Tepuk dada, tanya selera! 😉
    .

    #CatsMovie
    #PressScreening
    #BuzzPopTV

  •  46  8  23 December, 2019

Top #akademifantasia Posts

  • Makin digali, makin banyak khazanah jumpa. Tag ni untuk semua peserta prelude AF4. Kena pakai setiap masa, masa tu semua peserta di tempatkan di Holiday Villa Subang selama 2 minggu - mesti pakai tag ni pergi photoshoot, buat promo dan kemana2 la. Masih lagi guna nama penuh, belum nama glamour. #majorthrowback #throwback #AF4 #akademifantasia #prelude #2006
  • Makin digali, makin banyak khazanah jumpa. Tag ni untuk semua peserta prelude AF4. Kena pakai setiap masa, masa tu semua peserta di tempatkan di Holiday Villa Subang selama 2 minggu - mesti pakai tag ni pergi photoshoot, buat promo dan kemana2 la. Masih lagi guna nama penuh, belum nama glamour. #majorthrowback #throwback #AF4 #akademifantasia #prelude #2006

  •  560  31  9 July, 2018
  • Pasti berjaya di Akademi Fantasiaaaaaaa... hahahaha ingatkan balik step joget AF tu tergelak sendiri kat coffee shop ni😂  i met her (future mom) when she was 18!!!! Tahun bila kita masuk AF pun i dah tak ingat. Hahahaha..korang ingat? How time flies lagi 2 bulan nak deliver baby dah.. i wish u all da best @ikanabella 
Semoga segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. Kalau tak paham apa2 nak tanya tips ke apa just call Kak ❤ ya.. ( macamla anak dah 4) hahahaahhaha! 
Luvya ⚘
.  #welcome #to #motherhood #af6 #akademifantasia #former #ex #student
  • Pasti berjaya di Akademi Fantasiaaaaaaa... hahahaha ingatkan balik step joget AF tu tergelak sendiri kat coffee shop ni😂 i met her (future mom) when she was 18!!!! Tahun bila kita masuk AF pun i dah tak ingat. Hahahaha..korang ingat? How time flies lagi 2 bulan nak deliver baby dah.. i wish u all da best @ikanabella
    Semoga segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. Kalau tak paham apa2 nak tanya tips ke apa just call Kak ❤ ya.. ( macamla anak dah 4) hahahaahhaha!
    Luvya ⚘
    . #welcome #to #motherhood #af6 #akademifantasia #former #ex #student

  •  3,517  25  23 July, 2019
  • Ingat lagi tak persembahan terbaik Bila sepanjang #AF2015? Ni dia! Belanja sikit video #throwbackAF. Rindu kan nak dengar suara Bila kan kannn? #AkademiFantasia
  • Ingat lagi tak persembahan terbaik Bila sepanjang #AF2015? Ni dia! Belanja sikit video #throwbackAF. Rindu kan nak dengar suara Bila kan kannn? #AkademiFantasia

  •  753  5  6 hours ago
  • Sejak daripada 2002 Akademi Fantasia bersiaran dan hingga kini 2017, #AkademiFantasia menerima Malaysia Book of Records bagi Rancangan Nyanyian Realiti Televisyen Paling Lama Berlangsung! 📸: @akademifantasia
  • Sejak daripada 2002 Akademi Fantasia bersiaran dan hingga kini 2017, #AkademiFantasia menerima Malaysia Book of Records bagi Rancangan Nyanyian Realiti Televisyen Paling Lama Berlangsung! 📸: @akademifantasia

  •  3,243  11  22 October, 2017