#Ramadhanyangdinanti Instagram Photos & Videos

Ramadhanyangdinanti - 501 posts

Latest #Ramadhanyangdinanti Posts

Advertisements

Advertisements

Advertisements

  • Habis dah 14 Ramadhan.

Sedar tak bahawa kita sudah berada di fasa pertengahan bulan Ramadhan?
Cepatnya masa berlalu. Pejam celik je kan? 
Jadi, bagaimana?

Adakah keterujaan & keseronokan melakukan ibadah itu masih terasa?
Sudah mula speed up the momentum untuk beribadah menjelangnya 10 malam terakhir?
.
Atau...
.
Masih terasa sama sahaja hari yang berlalu dengan sebelum tibanya Ramadhan & mengharap raya cepat kunjung tiba?
Macam mana pula sambutan kita pada fasa ini?
.
😩😪 "Ala, baru 14 hari puasa.. Ada lagi 16 hari ni...hmmm,"
.
Atau...
.
😢 "Dah 14 hari dah? Cepatnya berlalu... "

Dua nada sambutan yang berbeza.
Kita yang mana??
.
Jangan biarkan Ramadhan ini berlalu begitu sahaja..
"Celakalah bagi orang yang bertemu Ramadhan, namun dosanya tidak diampunkan.."
.
Muhasabah bersama..
.
#ramadhanyangdinanti #css
🌼🌼🌼
  • Habis dah 14 Ramadhan.

    Sedar tak bahawa kita sudah berada di fasa pertengahan bulan Ramadhan?
    Cepatnya masa berlalu. Pejam celik je kan?
    Jadi, bagaimana?

    Adakah keterujaan & keseronokan melakukan ibadah itu masih terasa?
    Sudah mula speed up the momentum untuk beribadah menjelangnya 10 malam terakhir?
    .
    Atau...
    .
    Masih terasa sama sahaja hari yang berlalu dengan sebelum tibanya Ramadhan & mengharap raya cepat kunjung tiba?
    Macam mana pula sambutan kita pada fasa ini?
    .
    😩😪 "Ala, baru 14 hari puasa.. Ada lagi 16 hari ni...hmmm,"
    .
    Atau...
    .
    😢 "Dah 14 hari dah? Cepatnya berlalu... "

    Dua nada sambutan yang berbeza.
    Kita yang mana??
    .
    Jangan biarkan Ramadhan ini berlalu begitu sahaja..
    "Celakalah bagi orang yang bertemu Ramadhan, namun dosanya tidak diampunkan.."
    .
    Muhasabah bersama..
    .
    #ramadhanyangdinanti #css
    🌼🌼🌼
  •  44  0  19 May, 2019

Top #Ramadhanyangdinanti Posts

Advertisements

Advertisements

  • .
.
Jika HATI sejernih AIR, Jangan dibiar ia KERUH
Jika HATI seputih AWAN, Jangan biar ia MENDUNG,
Jika HATI seindah BULAN, Kekalkan ia dengan IMAN.
.
Ramadan is just around the corner, dah dekat sangat dah, esok kita muslimin dan muslimat akan menyambut bulan mulia dan memulakan ibadah berpuasa bersama-sama..
.
Malam ni akan bermula ibadah terawih pertama kita...
Semoga diberi peluang utk kita sama2 merasai kemanisan berterawih..
.
#dheartylovers saya ingin mengambil peluang ini menyusun jari memohon kemaafan dan seterusnya mengucapkan “Selamat Berpuasa!” kepada semua. Semoga kita semua mendapat keberkatan dari-Nya tahun ini insyaaAllah!
.
SALAM RAMADHAN.
.
.
#ramadhankareem
#ramadhanyangdinanti
#sayajual
#bajuraya2019
  • .
    .
    Jika HATI sejernih AIR, Jangan dibiar ia KERUH
    Jika HATI seputih AWAN, Jangan biar ia MENDUNG,
    Jika HATI seindah BULAN, Kekalkan ia dengan IMAN.
    .
    Ramadan is just around the corner, dah dekat sangat dah, esok kita muslimin dan muslimat akan menyambut bulan mulia dan memulakan ibadah berpuasa bersama-sama..
    .
    Malam ni akan bermula ibadah terawih pertama kita...
    Semoga diberi peluang utk kita sama2 merasai kemanisan berterawih..
    .
    #dheartylovers saya ingin mengambil peluang ini menyusun jari memohon kemaafan dan seterusnya mengucapkan “Selamat Berpuasa!” kepada semua. Semoga kita semua mendapat keberkatan dari-Nya tahun ini insyaaAllah!
    .
    SALAM RAMADHAN.
    .
    .
    #ramadhankareem
    #ramadhanyangdinanti
    #sayajual
    #bajuraya2019
  •  8  0  5 May, 2019