#Illyria Instagram Photos & Videos

Illyria - 18.8k posts

Hashtag Popularity

8.1
average comments
475.8
average likes

Latest #Illyria Posts

 • George Fred Williams 1914 SH.B.A 
Prapa në parahistori, përpara se këngëtarët Homerikë t’i këndonin hyjnive dhe heronjve mitologjikë, përpara se të shkruhej edhe gjuha greke, jetonte një popull i njohur si Pellazgë.
Shqiptarët janë të vetmit që kanë ardhur deri tani nga kjo garë e fuqishme parahistorike. Vetëm në vitet e fundit është përcaktuar që Pellazgët ishin Ilirët e lashtë.
Këta ilirë kaluan në Itali me emrin Tosk, ashtu siç quhen akoma në Shqipëri, ndërsa në Itali kanë mbetur si Toskë, Toskan dhe Etruskan.

Shqipja ka qenë gjuha e vërtetë e Homerit, Grekët kanë huazuar nga Pellazgjia rapsodinë.
Shqipja ishte gjuha amtare e pushtimeve të Aleksandrit të Madh dhe Pirros së Epirit, një nga gjeneralët më të mëdhenj në histori.
Ilirët ishin Pellazgët, dega e parë indo-evropiane, perandoria e së cilës u përhap nga Azia e Vogël në Adriatik dhe nga Veriu në Danub.

Është një tragjedi përtej çdo imagjinate që kjo racë e madhe dhe shumë e lashtë të vijë në këtë gjendje, e cila meriton të quhet skandali i civilizimit evropian.
Nuk është për t'u habitur që pushtuesi otoman ndaloi çdo gërmim në tokën shqiptare, gjë që mund t'i kujtonte njerëzve lavdinë e saj të mëparshme.

Qfarë pasuri të madhe të diturisë pret arkeologu kur toka shqiptare hap thesaret e Pellazgëve të historisë? #albania #🇦🇱 #illyria #albania #europe #pelasgians #history #mythology #balkan #epirus #dardania #macedonia #greece #europe #world
 • George Fred Williams 1914 SH.B.A
  Prapa në parahistori, përpara se këngëtarët Homerikë t’i këndonin hyjnive dhe heronjve mitologjikë, përpara se të shkruhej edhe gjuha greke, jetonte një popull i njohur si Pellazgë.
  Shqiptarët janë të vetmit që kanë ardhur deri tani nga kjo garë e fuqishme parahistorike. Vetëm në vitet e fundit është përcaktuar që Pellazgët ishin Ilirët e lashtë.
  Këta ilirë kaluan në Itali me emrin Tosk, ashtu siç quhen akoma në Shqipëri, ndërsa në Itali kanë mbetur si Toskë, Toskan dhe Etruskan.

  Shqipja ka qenë gjuha e vërtetë e Homerit, Grekët kanë huazuar nga Pellazgjia rapsodinë.
  Shqipja ishte gjuha amtare e pushtimeve të Aleksandrit të Madh dhe Pirros së Epirit, një nga gjeneralët më të mëdhenj në histori.
  Ilirët ishin Pellazgët, dega e parë indo-evropiane, perandoria e së cilës u përhap nga Azia e Vogël në Adriatik dhe nga Veriu në Danub.

  Është një tragjedi përtej çdo imagjinate që kjo racë e madhe dhe shumë e lashtë të vijë në këtë gjendje, e cila meriton të quhet skandali i civilizimit evropian.
  Nuk është për t'u habitur që pushtuesi otoman ndaloi çdo gërmim në tokën shqiptare, gjë që mund t'i kujtonte njerëzve lavdinë e saj të mëparshme.

  Qfarë pasuri të madhe të diturisë pret arkeologu kur toka shqiptare hap thesaret e Pellazgëve të historisë? #albania #🇦🇱 #illyria #albania #europe #pelasgians #history #mythology #balkan #epirus #dardania #macedonia #greece #europe #world

 •  3  0  12 hours ago
 • [Literature tradicionaliste - HERALDIKA SHQIPTARE]

Sot kemi vendosur te ndajme nje tjeter liber dhe tematike po ashtu shum pak e rrahur dhe e prekur, ate te heraldikes. Ne kete botim te vecante dhe te vyer gjinden gjtihe stemat e simbolika e familjeve fisnike dhe princerore shqiptare te kohes se mesjetes, pershkrimi dhe historia,domethenia etj. -
-
Po pse heraldika? Arsyeja eshte e thjeshte: simbolet kane zanafillë shum te lashte bashkë me flamujt por ne rastin konkret simboli apo stema lind dhe perhapet haptas dhe qartazi dhe te ne gjate mesjetes ashtu si ne te gjithe Europen. Nga mburoja e zbukuruar me ngjyra dhe simbole rrjedhin dhe stemat heraldike, qe nuk jane veç te familjeve fisnike por edhe te qyteteve, mbreterive etj. ose me sakte edhe ata rrjedhin nga nje steme e pervecem e ndokujt dhe u bene me te medha dhe te rendesishme. -
-
Stema e Kastrioteve u be simboli dhe mburoja e te gjithe shqiptarve. Pikerisht ketu qendron kuptimi heraldik, rendesia e nje simboli pas te cilit identifikohen njerzit sado te vogel qofshin si popull qytet apo bashkesi. -
-
Ne vendin tone eshte humbur shume per faktin se pushtimi turk nuk konceptonte vizatimin, artin, simbolet dhe jo me botkuptimin europian qe kishin shqiptaret. Ndaj pothuajse 500 vjet nga shkeputen nga atdheu jone europian edhe ne kete menyre . Sot është shumë me rendesi te rizbulojme heraldiken tone, dhe si rrjedhoje identitetin tone dhe historine tone te vertetë, tju pelqeje apo jo armiqve tonë te jashtem dhe te brendshem.
 • [Literature tradicionaliste - HERALDIKA SHQIPTARE]

  Sot kemi vendosur te ndajme nje tjeter liber dhe tematike po ashtu shum pak e rrahur dhe e prekur, ate te heraldikes. Ne kete botim te vecante dhe te vyer gjinden gjtihe stemat e simbolika e familjeve fisnike dhe princerore shqiptare te kohes se mesjetes, pershkrimi dhe historia,domethenia etj. -
  -
  Po pse heraldika? Arsyeja eshte e thjeshte: simbolet kane zanafillë shum te lashte bashkë me flamujt por ne rastin konkret simboli apo stema lind dhe perhapet haptas dhe qartazi dhe te ne gjate mesjetes ashtu si ne te gjithe Europen. Nga mburoja e zbukuruar me ngjyra dhe simbole rrjedhin dhe stemat heraldike, qe nuk jane veç te familjeve fisnike por edhe te qyteteve, mbreterive etj. ose me sakte edhe ata rrjedhin nga nje steme e pervecem e ndokujt dhe u bene me te medha dhe te rendesishme. -
  -
  Stema e Kastrioteve u be simboli dhe mburoja e te gjithe shqiptarve. Pikerisht ketu qendron kuptimi heraldik, rendesia e nje simboli pas te cilit identifikohen njerzit sado te vogel qofshin si popull qytet apo bashkesi. -
  -
  Ne vendin tone eshte humbur shume per faktin se pushtimi turk nuk konceptonte vizatimin, artin, simbolet dhe jo me botkuptimin europian qe kishin shqiptaret. Ndaj pothuajse 500 vjet nga shkeputen nga atdheu jone europian edhe ne kete menyre . Sot është shumë me rendesi te rizbulojme heraldiken tone, dhe si rrjedhoje identitetin tone dhe historine tone te vertetë, tju pelqeje apo jo armiqve tonë te jashtem dhe te brendshem.

 •  33  1  17 hours ago
 • (english in the comments)

NE
jemi kundër kapitalizmit dhe kunder komunizmit: duam nje sistem ekonomik organik ne te cilin, ne mbrojtje te ndermarrjes private dhe te frutit te punes, të bashkohej veprimi kordinues te shtetit i drejtuar ndaj objektivave sociale. Refuzojme sistemet demokratike dhe te parlamentit, ja mohojme te drejten partive te qeverisin shtetin. Sovraniteti dhe fuqia vendosen ne sferen e aftesive dhe zotesive jasht nga detyrimet politike dhe te finances nga ana e padroneve te arit dhe te ndergjegjeve. Ne e luftojme ateizmin dhe kundershtojme njekohesisht veprimin klerikal-marksist-islamist qe ndikon te ardhmen e vendit . Doktrina jone shpirterore e tejkalon shum tutje nivelin fetar duke u rilidhur Tradites... Percmojme mendesine borgjeze po aq sa mitin e prolatariatit: bota jone e vlerave është ajo e shpirtit, veprimit dhe ngritjes. -Pershtatur nga Ordine Nuovo, per shqiptaret e sotem
 • (english in the comments)

  NE
  jemi kundër kapitalizmit dhe kunder komunizmit: duam nje sistem ekonomik organik ne te cilin, ne mbrojtje te ndermarrjes private dhe te frutit te punes, të bashkohej veprimi kordinues te shtetit i drejtuar ndaj objektivave sociale. Refuzojme sistemet demokratike dhe te parlamentit, ja mohojme te drejten partive te qeverisin shtetin. Sovraniteti dhe fuqia vendosen ne sferen e aftesive dhe zotesive jasht nga detyrimet politike dhe te finances nga ana e padroneve te arit dhe te ndergjegjeve. Ne e luftojme ateizmin dhe kundershtojme njekohesisht veprimin klerikal-marksist-islamist qe ndikon te ardhmen e vendit . Doktrina jone shpirterore e tejkalon shum tutje nivelin fetar duke u rilidhur Tradites... Percmojme mendesine borgjeze po aq sa mitin e prolatariatit: bota jone e vlerave është ajo e shpirtit, veprimit dhe ngritjes. -Pershtatur nga Ordine Nuovo, per shqiptaret e sotem

 •  44  4  13 November, 2019
 • The Kingdom of Enchalon

The Encheleii tribe in southern Illyria are thought to be the first Illyrians to leave behind the tribal way of life and form a functioning state with laws and order

The Kingdom of the encheleans, or, Enchalon was formed around the 9th century bc but reached its height in the 8th–7th centuries BC. The kingdom fell from dominant power around the 6th century BC

The Enchele were often at war with the northern Greeks. From written sources from Greek writers such as Herodotus, the Enchele army is even recorded attacking the temple of Delphi and even ancient Thebes

Based on many archeological excavations, the Enchele lived by fishing on Lake Ohrid, and also traded products with the Greek tribes located further south. The old name of the town of Struga is Enchalon, based on the ancient Greek word for eel that is abundant in Lake Ohrid. Ohrid is also founded by the Enchele and was referred to as Lychnidos, which is from the Greek for "city of light"

The Periplus of Pseudo-Skylax from the 4th century BC also mentions the Enchele as an Illyrian tribe in Budva on the Adriatic coast. This may be explained by some Encheleans migrating to the sea coast by following the Black Drin river

#illyria #albania #macedonia #greece #ancient #history

Partner accounts : @armenianhistory2492 @macedoniantruth1 @illyrianhistory
 • The Kingdom of Enchalon

  The Encheleii tribe in southern Illyria are thought to be the first Illyrians to leave behind the tribal way of life and form a functioning state with laws and order

  The Kingdom of the encheleans, or, Enchalon was formed around the 9th century bc but reached its height in the 8th–7th centuries BC. The kingdom fell from dominant power around the 6th century BC

  The Enchele were often at war with the northern Greeks. From written sources from Greek writers such as Herodotus, the Enchele army is even recorded attacking the temple of Delphi and even ancient Thebes

  Based on many archeological excavations, the Enchele lived by fishing on Lake Ohrid, and also traded products with the Greek tribes located further south. The old name of the town of Struga is Enchalon, based on the ancient Greek word for eel that is abundant in Lake Ohrid. Ohrid is also founded by the Enchele and was referred to as Lychnidos, which is from the Greek for "city of light"

  The Periplus of Pseudo-Skylax from the 4th century BC also mentions the Enchele as an Illyrian tribe in Budva on the Adriatic coast. This may be explained by some Encheleans migrating to the sea coast by following the Black Drin river

  #illyria #albania #macedonia #greece #ancient #history

  Partner accounts : @armenianhistory2492 @macedoniantruth1 @illyrianhistory

 •  86  10  13 November, 2019
 • [MITI KAPITALIST]

Koncepti i ekonomise dhe i shitjes dhe blerjes eshte shum i vjeter, mbase vetem ai i kembimit eshte edhe me i meparshem: njeriu perhere qekur ka patur dijenin e prones vetjake ka filluar dhe ta shkembeje ate fillimisht me sende te se njejtes vlere pastaj me kalimin e kohes dhe me shpikjen e monedhes, duke blerë thjeshte ate. Gjate gjithe lashtesise shtetet me te fuqishme kishin po ashtu dhe nje monedhe te tyre, simbol i pushtetit dhe sovranitetit ekonomik; por sebashku me lindjen e tregjeve ku veprimtaria e shitblerjes behej ne shkalle me te madhe dhe te organizuar, filloi dhe u shfaq edhe dhenia hua e parase dhe fajdet po ashtu. Pas renies se qyteterimeve te lashta, perzjerjes se popullsive dhe shpernguljeve, lufterave dhe shfaqjes e feve monoteiste filloi dhe ndryshimi i tipareve te shoqerise europiane , erdhi mesjeta dhe bashke me ate nje nder epokat me te ndritura dhe te vecanta te historise njerzore.

Nga gjysma e dyte e saj u krijuan qytetet e mirefillta sic i njohim sot bashke me lindjen e njeriut qytetas: u shfaqen bankat e para dhe klasa borgjeze ose tregtare e cila sidomos pas mesjetes u fuqizua dhe shpiki ideologjine e saj te vecante qe me kalimin e kohes ja imponoi botes. Kapitalizmin. Me pak fjale kapitalizmi eshte ideologjia e kapitalit ose e pasurise e cila krijohet duke fituar para me aktivitet tregtar dhe bankar. Kapitali do behet cdo here e me shume baza jo vetem e ekonomise por edhe jetes shoqerore deri sa te arrije te ndikoje politiken dhe rrjedhjet historike. Lindja po ashtu e industrise dhe tregtia koloniale do fuqizonte kete klase shoqerore e cila bashke me pushtetin ekonomik do kerkonte edhe ate politik: kapitalistet edhe vete fene e pershtateten me botkuptimin e tyre duke justifikuar qe njeriu qe ka sukses ne jete do te thote qe është vete Zoti qe ja jep ate sepse ne nje fare menyre e paska bekuar. Shembull ne kete rast është kalvinizmi. Por kufiri midis arritjet e njerzimit te zhvilluar dhe tjetersimit te natyrës se tij nga pale te treta është shume i holle...
-
-
-
( postin e plote e gjeni ne blogun tone , linku ne bio )
 • [MITI KAPITALIST]

  Koncepti i ekonomise dhe i shitjes dhe blerjes eshte shum i vjeter, mbase vetem ai i kembimit eshte edhe me i meparshem: njeriu perhere qekur ka patur dijenin e prones vetjake ka filluar dhe ta shkembeje ate fillimisht me sende te se njejtes vlere pastaj me kalimin e kohes dhe me shpikjen e monedhes, duke blerë thjeshte ate. Gjate gjithe lashtesise shtetet me te fuqishme kishin po ashtu dhe nje monedhe te tyre, simbol i pushtetit dhe sovranitetit ekonomik; por sebashku me lindjen e tregjeve ku veprimtaria e shitblerjes behej ne shkalle me te madhe dhe te organizuar, filloi dhe u shfaq edhe dhenia hua e parase dhe fajdet po ashtu. Pas renies se qyteterimeve te lashta, perzjerjes se popullsive dhe shpernguljeve, lufterave dhe shfaqjes e feve monoteiste filloi dhe ndryshimi i tipareve te shoqerise europiane , erdhi mesjeta dhe bashke me ate nje nder epokat me te ndritura dhe te vecanta te historise njerzore.

  Nga gjysma e dyte e saj u krijuan qytetet e mirefillta sic i njohim sot bashke me lindjen e njeriut qytetas: u shfaqen bankat e para dhe klasa borgjeze ose tregtare e cila sidomos pas mesjetes u fuqizua dhe shpiki ideologjine e saj te vecante qe me kalimin e kohes ja imponoi botes. Kapitalizmin. Me pak fjale kapitalizmi eshte ideologjia e kapitalit ose e pasurise e cila krijohet duke fituar para me aktivitet tregtar dhe bankar. Kapitali do behet cdo here e me shume baza jo vetem e ekonomise por edhe jetes shoqerore deri sa te arrije te ndikoje politiken dhe rrjedhjet historike. Lindja po ashtu e industrise dhe tregtia koloniale do fuqizonte kete klase shoqerore e cila bashke me pushtetin ekonomik do kerkonte edhe ate politik: kapitalistet edhe vete fene e pershtateten me botkuptimin e tyre duke justifikuar qe njeriu qe ka sukses ne jete do te thote qe është vete Zoti qe ja jep ate sepse ne nje fare menyre e paska bekuar. Shembull ne kete rast është kalvinizmi. Por kufiri midis arritjet e njerzimit te zhvilluar dhe tjetersimit te natyrës se tij nga pale te treta është shume i holle...
  -
  -
  -
  ( postin e plote e gjeni ne blogun tone , linku ne bio )

 •  101  13  12 November, 2019
 • 💎💎💎
 • 💎💎💎

 •  80  1  12 November, 2019
 • Originial Text:
 Janina in Albanien, 
Im Lande zwischen dem adriatischen und schwarzen Meere sind die Albanesen dasjenige Volk, welches die größte Fülle von Lebenskraft hat. Es ist ein Urvolk, und das Land, welches es bewohnt, ist SEIN Besitz seit undenklicher Zeit. SEINE Sprache ist die ALT-ILLYRISCHE. #AUTOCHTHONOUS ===============================
Quelle/Burim: 📂 Meyer's Universum, oder Abbildung und Beschreibung des Sehenswerthesten und Merkwürdigsten der Natur und Kunst auf der ganzen Erde: ein belehrendes Bilderwerk für alle Stände ; Mitwirkende: Joseph Meyer, Hermann Julius Meyer, Friedrich Hofmann | Verlag Bibliograph Inst., 1844- Bayerische Staatsbibliothek
===============================
#albanien #albania #albanian #illyrien #illyria #illyrer #ilir #illyricum #illyrisch #pelasgien #pelasgia #pelasgian #autochthon ===============================
Folgt @_albanien.fakten_ und @_albanien_fakten_
 • Originial Text:
  Janina in Albanien,
  Im Lande zwischen dem adriatischen und schwarzen Meere sind die Albanesen dasjenige Volk, welches die größte Fülle von Lebenskraft hat. Es ist ein Urvolk, und das Land, welches es bewohnt, ist SEIN Besitz seit undenklicher Zeit. SEINE Sprache ist die ALT-ILLYRISCHE. #AUTOCHTHONOUS ===============================
  Quelle/Burim: 📂 Meyer's Universum, oder Abbildung und Beschreibung des Sehenswerthesten und Merkwürdigsten der Natur und Kunst auf der ganzen Erde: ein belehrendes Bilderwerk für alle Stände ; Mitwirkende: Joseph Meyer, Hermann Julius Meyer, Friedrich Hofmann | Verlag Bibliograph Inst., 1844- Bayerische Staatsbibliothek
  ===============================
  #albanien #albania #albanian #illyrien #illyria #illyrer #ilir #illyricum #illyrisch #pelasgien #pelasgia #pelasgian #autochthon ===============================
  Folgt @_albanien.fakten_ und @_albanien_fakten_

 •  231  5  11 November, 2019
 • ✔️ Multifunksionale digital & analog
✔️ Vjen ne kutine e saj
✔️ Varese dore dhurate
✔️ Cmimi 20€
✔️ Sasi e limituar
✔️ Porosit ne mesazh
 • ✔️ Multifunksionale digital & analog
  ✔️ Vjen ne kutine e saj
  ✔️ Varese dore dhurate
  ✔️ Cmimi 20€
  ✔️ Sasi e limituar
  ✔️ Porosit ne mesazh

 •  44  1  11 November, 2019

Top #Illyria Posts