#007t Instagram Photos & Videos

007t - 640 posts

Hashtag Popularity

1.8
average comments
35.5
average likes

Latest #007t Posts

  • 2019/10/13以此記念

正好一年前2018/10/13
本人正在當兵,而這天這是懇親會的第一天

回憶起10/2
入伍當天
從家裡帶個簡單的行李後,便在9點前到桃火集合了,特別的事情應該算是在到月台的路途中,有路人莫名說一句:當兵加油

現在聽起來格外溫暖

就這樣表面冷靜但內心緊張的我,就到了發大財市,踏出左營站出口時、我才真正的認知到,我已經回不了頭了…

就這樣到中海門時…
我看著外頭的世界、心中反而不知道要想什麼、真的一片空白

下了遊覽車後、果然就是班長或長官等軍人來帶我們這群菜兵…
當然口氣不會用請的、這也是我第一次的軍事教育吧

完成體檢、領裝備後
就是說一些規則等、忙完也差不多傍晚了

還記得班長站在部隊前頭
說:班長知道大家都不想來、但沒辦法、國民應盡的義務,不管你在外面是啥身份,進來就給我好好配合、遵守規定、班長也不會特別找你麻煩、就這樣好好度過4個月、很快

雖然詳細的記不得了、但大意是這樣
很特別的、過了一年也還是記憶猶存

由於被告知之後幾天不能用手機
(但好像到第3~4天就跟抽煙一起開放了、跟別中隊比也算快了)
所以當天晚上就用手機報平安(平時真的不會)

然後聽著家人的聲音、莫名的眼眶就紅了(雖不到哭、就很感動這樣)
現在四個月當兵不苦、苦的事自己不習慣這種脫離所謂“正常”的生活

然後就過了第一晚
心想:這漫長的4個月、未來會發生甚麼事?
然後就累了睡死了(10月的高雄真他媽的熱)
第一天就熱到睡不覺…

床難躺、空間又小、睡下舖整個不通風(之後還長疹子…) 最後就開始簡單的選公務、學鑑測要考的東西
直到第一次的放假(就是懇親)
才知道世界多麼美好(還吃了人生第一次的丹丹)

未完待續…… #007T#海軍艦艇兵#當兵#回憶#高雄#左營#流水帳#日記#菜兵#一大一中隊#海軍
  • 2019/10/13以此記念

    正好一年前2018/10/13
    本人正在當兵,而這天這是懇親會的第一天

    回憶起10/2
    入伍當天
    從家裡帶個簡單的行李後,便在9點前到桃火集合了,特別的事情應該算是在到月台的路途中,有路人莫名說一句:當兵加油

    現在聽起來格外溫暖

    就這樣表面冷靜但內心緊張的我,就到了發大財市,踏出左營站出口時、我才真正的認知到,我已經回不了頭了…

    就這樣到中海門時…
    我看著外頭的世界、心中反而不知道要想什麼、真的一片空白

    下了遊覽車後、果然就是班長或長官等軍人來帶我們這群菜兵…
    當然口氣不會用請的、這也是我第一次的軍事教育吧

    完成體檢、領裝備後
    就是說一些規則等、忙完也差不多傍晚了

    還記得班長站在部隊前頭
    說:班長知道大家都不想來、但沒辦法、國民應盡的義務,不管你在外面是啥身份,進來就給我好好配合、遵守規定、班長也不會特別找你麻煩、就這樣好好度過4個月、很快

    雖然詳細的記不得了、但大意是這樣
    很特別的、過了一年也還是記憶猶存

    由於被告知之後幾天不能用手機
    (但好像到第3~4天就跟抽煙一起開放了、跟別中隊比也算快了)
    所以當天晚上就用手機報平安(平時真的不會)

    然後聽著家人的聲音、莫名的眼眶就紅了(雖不到哭、就很感動這樣)
    現在四個月當兵不苦、苦的事自己不習慣這種脫離所謂“正常”的生活

    然後就過了第一晚
    心想:這漫長的4個月、未來會發生甚麼事?
    然後就累了睡死了(10月的高雄真他媽的熱)
    第一天就熱到睡不覺…

    床難躺、空間又小、睡下舖整個不通風(之後還長疹子…) 最後就開始簡單的選公務、學鑑測要考的東西
    直到第一次的放假(就是懇親)
    才知道世界多麼美好(還吃了人生第一次的丹丹)

    未完待續…… #007T #海軍艦艇兵 #當兵 #回憶 #高雄 #左營 #流水帳 #日記 #菜兵 #一大一中隊 #海軍

  •  9  0  12 October, 2019
  • SAHABAT YANG DIRAHMATI ALLAH,
Alhamdulillah, kita telah masuk ke dalam bulan Muharram, menandakan masuknya tahun baharu Hijrah. Marilah sama-sama kita memanjatkan rasa syukur ke hadrat Allah SWT, yang telah memberikan nikmat-Nya kepada kita semua iaitu dengan menggunakan nikmat itu ke jalan yang diredhai-Nya dan bersyukur atas nikmat-Nya, barangsiapa bersyukur, nescaya Allah SWT akan menambah nikmat itu.

Semoga tahun baru ini membawa kita kearah lebih baik dari kelmarin dan mencapai cita2 dan impian kita. 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • SAHABAT YANG DIRAHMATI ALLAH,
    Alhamdulillah, kita telah masuk ke dalam bulan Muharram, menandakan masuknya tahun baharu Hijrah. Marilah sama-sama kita memanjatkan rasa syukur ke hadrat Allah SWT, yang telah memberikan nikmat-Nya kepada kita semua iaitu dengan menggunakan nikmat itu ke jalan yang diredhai-Nya dan bersyukur atas nikmat-Nya, barangsiapa bersyukur, nescaya Allah SWT akan menambah nikmat itu.

    Semoga tahun baru ini membawa kita kearah lebih baik dari kelmarin dan mencapai cita2 dan impian kita.
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  28  0  31 August, 2019
  • Doakan ejen dipermudahkan urusan melestarikan kemakmuran Malaysia 🇲🇾
Depa kata segak tu kita berani post. 😂😂 Saya Yang Menjalankan Amanah
#007T
  • Doakan ejen dipermudahkan urusan melestarikan kemakmuran Malaysia 🇲🇾
    Depa kata segak tu kita berani post. 😂😂 Saya Yang Menjalankan Amanah
    #007T

  •  36  0  28 August, 2019
  • Saya bukan nak jadi superhero
Saya bukan nak jadi glamour
Saya bukan nak jadi ceo
Saya bukan nak jadi komander

Saya cuma nak jadi insan bertanggungjawab. 
Jadi saya buat kerja yang saya makan cekak. 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Saya bukan nak jadi superhero
    Saya bukan nak jadi glamour
    Saya bukan nak jadi ceo
    Saya bukan nak jadi komander

    Saya cuma nak jadi insan bertanggungjawab.
    Jadi saya buat kerja yang saya makan cekak.
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  42  1  4 August, 2019
  • Jika niat kita baik untuk membantu, tujuan dan matlamat kita jelas... InshaAllah Tuhan akan lorongkan pada kita dipertemukan dengan orang orang yang baik baik juga. 
Percaya sebelum berjaya. 
Minggu lepas saya ada buat promo harga rendah utk 20org. Ramai yg nak. Saya lock, tapi 5 menyepi. Jadi saya buka balik 5 tempat untuk harga daftar lesen CIDB sampai taraf bumi G2 RM1,400. Yang serius saja dengan deposit 50% malam ni atau esok. Tekan link bawah. 
www.wasap.my/60124663964/sayaserisunakdaftardengandeposit

#daftarcidb 
#007T 
#exclusive
  • Jika niat kita baik untuk membantu, tujuan dan matlamat kita jelas... InshaAllah Tuhan akan lorongkan pada kita dipertemukan dengan orang orang yang baik baik juga.
    Percaya sebelum berjaya.
    Minggu lepas saya ada buat promo harga rendah utk 20org. Ramai yg nak. Saya lock, tapi 5 menyepi. Jadi saya buka balik 5 tempat untuk harga daftar lesen CIDB sampai taraf bumi G2 RM1,400. Yang serius saja dengan deposit 50% malam ni atau esok. Tekan link bawah.
    www.wasap.my/60124663964/sayaserisunakdaftardengandeposit

    #daftarcidb 
    #007T 
    #exclusive

  •  5  0  29 July, 2019
  • A bank is a place that will lend you money if you can proof that u DONT NEED IT. 
Paham dak? 
Kalau loan tak lepas maknanya U REALLY NEED TAKAFUL. Hutang banyak la tu. Jangan mati tinggalkan hutang. Pastikan mati anda meninggalkan pampasan TAKAFUL untuk bayar hutang anda. 
#takafuluntukkeluarga 
#daftarcidb 
#007T 
#exclusive
  • A bank is a place that will lend you money if you can proof that u DONT NEED IT. 
    Paham dak?
    Kalau loan tak lepas maknanya U REALLY NEED TAKAFUL. Hutang banyak la tu. Jangan mati tinggalkan hutang. Pastikan mati anda meninggalkan pampasan TAKAFUL untuk bayar hutang anda.
    #takafuluntukkeluarga 
    #daftarcidb 
    #007T 
    #exclusive

  •  19  0  29 July, 2019
  • Baru dan nak upload. Alhamdulillah. Tu maknanya ada kerja. Ada kerja maknanya ada rezeki untuk keluarga.Taktau nak posting apa. Jadi back to starting point.

Saya Ejen Adi dr 007T agency menawarkan khidmat nasihat dalam pemilikan polisi takaful dan pendaftaran lesen kontraktor CIDB. Tu tgk handphone bukan main game, bukan layan awek tapi tgh bagi nasihat pada client. 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Baru dan nak upload. Alhamdulillah. Tu maknanya ada kerja. Ada kerja maknanya ada rezeki untuk keluarga.Taktau nak posting apa. Jadi back to starting point.

    Saya Ejen Adi dr 007T agency menawarkan khidmat nasihat dalam pemilikan polisi takaful dan pendaftaran lesen kontraktor CIDB. Tu tgk handphone bukan main game, bukan layan awek tapi tgh bagi nasihat pada client.
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  19  0  24 July, 2019
  • This make me feel bad/nervous vs This make me feel excited

Negative though wont bring u anywhere kata orang kampung saya di bukit lada pokok sena. 😂😂 Katakan anda seorang graduan nak interview.
" Adoii nervous la nak interview...." it wont help.
Tapi kalau anda cakap mcmni
" Wow, nak interview la satgi, its really EXCITING .." ia akan merubah seluruh pikiran dan badan jadi positif.

Sama jugak kalau anda seorang usahawan.
" ish takut nya aku nak meniaga.. " it bring u no where
Tapi kalau anda bercakap mcm ni
" New bisnes, new place. This ua really EXCITING .. " anda akan rasa energy positive

Bersangka baik dengan Tuhan mu. Allahkan Maha Penyayang. Have a nice day. Selamat beramal 😁😁😁 *crita semalam, wife applikasi senyum walau anak sakit. Terima kasih atas doa semua.

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • This make me feel bad/nervous vs This make me feel excited

    Negative though wont bring u anywhere kata orang kampung saya di bukit lada pokok sena. 😂😂 Katakan anda seorang graduan nak interview.
    " Adoii nervous la nak interview...." it wont help.
    Tapi kalau anda cakap mcmni
    " Wow, nak interview la satgi, its really EXCITING .." ia akan merubah seluruh pikiran dan badan jadi positif.

    Sama jugak kalau anda seorang usahawan.
    " ish takut nya aku nak meniaga.. " it bring u no where
    Tapi kalau anda bercakap mcm ni
    " New bisnes, new place. This ua really EXCITING .. " anda akan rasa energy positive

    Bersangka baik dengan Tuhan mu. Allahkan Maha Penyayang. Have a nice day. Selamat beramal 😁😁😁 *crita semalam, wife applikasi senyum walau anak sakit. Terima kasih atas doa semua.

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  47  2  23 July, 2019
  • Assalammualaikum kontraktor & bakal kontraktor berjaya. 
Terima kasih atas sokongan dan kepercayaan yang telah diberi oleh sebahagian warga KM dengan menggukan servis 007T Agency untuk mendaftar lesen kontraktor CIDB sebelum ini.

Memandangkan lagi 7 hari saya akan menyambut ulang tahun kelahiran. Saya ingin berkongsi rezeki dengan tuan2. Kira mcm buat kenduri kesyukuran.

Oleh itu saya ingin bagi harga PROMOSI DAFTAR BARU/RENEW lesen G2 & G3 untuk 20 kontraktor yang serius sahaja. Ya 20 sahaja.

G2 (PPK/SCORE/SPKK/DOCUMENTS CCA/STB) - RM1400
G3 (PPK/SCORE/SPKK/DOCUMENTS CCA/STB) - RM1800

Syarat-syarat
1. Tempoh 21 - 27hb Julai 2019
2. Deposit RM250
3. Baki bayaran setelah dapat SPKK(anggaran 6 hari dari tempoh dapat deposit & dokumen lengkap.) Jika anda berminat tekan link dibawah untuk kita berkongsi rezeki.

www.wasap.my/60124663964/sayanakpromojulai

www.wasap.my/60124663964/sayanakpromojulai

#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Assalammualaikum kontraktor & bakal kontraktor berjaya.
    Terima kasih atas sokongan dan kepercayaan yang telah diberi oleh sebahagian warga KM dengan menggukan servis 007T Agency untuk mendaftar lesen kontraktor CIDB sebelum ini.

    Memandangkan lagi 7 hari saya akan menyambut ulang tahun kelahiran. Saya ingin berkongsi rezeki dengan tuan2. Kira mcm buat kenduri kesyukuran.

    Oleh itu saya ingin bagi harga PROMOSI DAFTAR BARU/RENEW lesen G2 & G3 untuk 20 kontraktor yang serius sahaja. Ya 20 sahaja.

    G2 (PPK/SCORE/SPKK/DOCUMENTS CCA/STB) - RM1400
    G3 (PPK/SCORE/SPKK/DOCUMENTS CCA/STB) - RM1800

    Syarat-syarat
    1. Tempoh 21 - 27hb Julai 2019
    2. Deposit RM250
    3. Baki bayaran setelah dapat SPKK(anggaran 6 hari dari tempoh dapat deposit & dokumen lengkap.) Jika anda berminat tekan link dibawah untuk kita berkongsi rezeki.

    www.wasap.my/60124663964/sayanakpromojulai

    www.wasap.my/60124663964/sayanakpromojulai

    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  33  1  21 July, 2019
  • There are many things worth living for, a few things worth dying for, and nothing worth killing for.

We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love.

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • There are many things worth living for, a few things worth dying for, and nothing worth killing for.

    We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love.

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  44  9  20 July, 2019
  • FEFEELING DARI VIEW OFIS ORANG.

Ejen tak pernah frust bila orang reject sharing takaful ejen. Sampai sekarang ejen masih bertahan dalam takaful. 
Di sebalik mereka yang reject dan tangguh.... Ejen sangat happy dan syukur sebab ejen dah tolong ramai orang dari berhutang membayar kos rawatan hospital. 
Ejen jugak dah tolong ubah hidup balu dan anak yatim yang kehilangan punca pendapatan dalam hidup mereka dengan Hibah Takaful.

The moment depa sign up takaful, itu bukan untuk ejen . Takaful itu untuk family dia dan diri dia.

Claim elaun hospital. Masuk RM3,000, RM10 pun ejen tak pernah mintak. Claim kematian RM500,000 masuk akaun waris, RM50 pun ejen tak kan kenen.

To all my clients yang berurusan dengan ejen. 
U know me very well. 
Dalam hidup ini tak ada yang kebetulan melainkan semuanya adalah rancangan dan ketentuan Allah.

What r u tomorrow is the book u read today.. Haa gituu... #takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • FEFEELING DARI VIEW OFIS ORANG.

    Ejen tak pernah frust bila orang reject sharing takaful ejen. Sampai sekarang ejen masih bertahan dalam takaful.
    Di sebalik mereka yang reject dan tangguh.... Ejen sangat happy dan syukur sebab ejen dah tolong ramai orang dari berhutang membayar kos rawatan hospital.
    Ejen jugak dah tolong ubah hidup balu dan anak yatim yang kehilangan punca pendapatan dalam hidup mereka dengan Hibah Takaful.

    The moment depa sign up takaful, itu bukan untuk ejen . Takaful itu untuk family dia dan diri dia.

    Claim elaun hospital. Masuk RM3,000, RM10 pun ejen tak pernah mintak. Claim kematian RM500,000 masuk akaun waris, RM50 pun ejen tak kan kenen.

    To all my clients yang berurusan dengan ejen.
    U know me very well.
    Dalam hidup ini tak ada yang kebetulan melainkan semuanya adalah rancangan dan ketentuan Allah.

    What r u tomorrow is the book u read today.. Haa gituu... #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  16  1  19 July, 2019
  • Jarang sangat nak mai ofis kajang. Tapi sbb nak pickup sijil ISO client singgah la sat. Boleh sembang sambil minum buat apa sembang dahaga kat ofis kan? Hahaha

ISO? Haa.. Hampa nak buat ISO berapa pun boleh. InsyaAllah 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Jarang sangat nak mai ofis kajang. Tapi sbb nak pickup sijil ISO client singgah la sat. Boleh sembang sambil minum buat apa sembang dahaga kat ofis kan? Hahaha

    ISO? Haa.. Hampa nak buat ISO berapa pun boleh. InsyaAllah
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  28  0  16 July, 2019
  • When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • When one door of happiness closes, another opens; but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us.

    Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  23  3  16 July, 2019
  • Alhamdulillah. Ammar dah sihat dan boleh discharge. Final GL pon dah dpt. Pulang dengan senang hati dan kesyukuran.

Ada yg nak medical card mcm Ammar jugak? Tak mahal dan berbaloi la. Bukan stakat dapat duit bayar bil masuk hospital, dapat duit jugak nak masuk U nanti buat belanja awal.

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Alhamdulillah. Ammar dah sihat dan boleh discharge. Final GL pon dah dpt. Pulang dengan senang hati dan kesyukuran.

    Ada yg nak medical card mcm Ammar jugak? Tak mahal dan berbaloi la. Bukan stakat dapat duit bayar bil masuk hospital, dapat duit jugak nak masuk U nanti buat belanja awal.

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  6  0  10 July, 2019
  • Akhirnya setelah 2 tahun tak warded Ammar terpaksa warded jugak harini memandangkan 3 hari demam tak kebah. This 2 years bukan tak demam tapi rawat sendiri dr rumah ja. Betul2 perlu baru warded.

Doakan Ammar cepat sembuh ya.

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Akhirnya setelah 2 tahun tak warded Ammar terpaksa warded jugak harini memandangkan 3 hari demam tak kebah. This 2 years bukan tak demam tapi rawat sendiri dr rumah ja. Betul2 perlu baru warded.

    Doakan Ammar cepat sembuh ya.

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  12  0  7 July, 2019
  • Up skit kewajaan diri zaman muda dulu.  Kah kah kah...Tgk depa dok semangat nak berkejohanan wajadiri.. Medal ni membuktikan lelaki jugak boleh masak dan menggoncang dunia... 😂😂😂 Aku tau xdak kena mengena. Yg hampa serius sgt pasaipa... Chill...hahahaha

#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Up skit kewajaan diri zaman muda dulu. Kah kah kah...Tgk depa dok semangat nak berkejohanan wajadiri.. Medal ni membuktikan lelaki jugak boleh masak dan menggoncang dunia... 😂😂😂 Aku tau xdak kena mengena. Yg hampa serius sgt pasaipa... Chill...hahahaha

    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  42  3  3 July, 2019
  • Alhamdulillah pagi ni ejen bantu 3 kontraktor kita. Depa tanya kita pulak awat murah sangat. Sbb nak bantu la. Ada la bahagian saya sama bila tuan2 berjaya nanti.

Tuan2 kan buat jalan.. Memudahkan orang untuk pergi buat kerja dan ibadat. Tuan2 kan buat bangunan, menyelesakan orang kerja dan beribadat, tuan2 kan buat saliran dan perpaipan, memudahkan kita semua bersuci dan masak.. Semua tu kan tuntutan dalam menjaga Maqasid Syariah.

Terima kasih sbb tuan2 memudahkan kami menjalankan ibadah. 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Alhamdulillah pagi ni ejen bantu 3 kontraktor kita. Depa tanya kita pulak awat murah sangat. Sbb nak bantu la. Ada la bahagian saya sama bila tuan2 berjaya nanti.

    Tuan2 kan buat jalan.. Memudahkan orang untuk pergi buat kerja dan ibadat. Tuan2 kan buat bangunan, menyelesakan orang kerja dan beribadat, tuan2 kan buat saliran dan perpaipan, memudahkan kita semua bersuci dan masak.. Semua tu kan tuntutan dalam menjaga Maqasid Syariah.

    Terima kasih sbb tuan2 memudahkan kami menjalankan ibadah.
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  9  0  2 July, 2019
  • Assalammualaikum warga kontraktor 
Semoga bulan baru minggu baru bawa lebih banyak keberkatan. 
Terima kasih pada yang menghubungi kami untuk mendapatkan servis kami minggu lepas. Ada yang dah selesai, ada yang merisik saja. 
Pada yang memerlukan servis daftar@renew CIDB, MOF & ISO boleh tekan link kat bawah kita discuss discuss. Owh ya. Lokasi saya di alor setar sekarang sbb wife masih berpantang. Kalau nak jumpa di KL selepas 15hb ye. 
www.wasap.my/60124663964/jomsembang

#daftarcidb 
#007T 
#exclusive
  • Assalammualaikum warga kontraktor
    Semoga bulan baru minggu baru bawa lebih banyak keberkatan.
    Terima kasih pada yang menghubungi kami untuk mendapatkan servis kami minggu lepas. Ada yang dah selesai, ada yang merisik saja.
    Pada yang memerlukan servis daftar@renew CIDB, MOF & ISO boleh tekan link kat bawah kita discuss discuss. Owh ya. Lokasi saya di alor setar sekarang sbb wife masih berpantang. Kalau nak jumpa di KL selepas 15hb ye.
    www.wasap.my/60124663964/jomsembang

    #daftarcidb 
    #007T 
    #exclusive

  •  22  6  1 July, 2019
  • Its easy believing people when they are succeeding. Anyhow PSSCM taught me many things. Most importantly, it taught me to adapt. I had to make some difficult decisions. And God knows, I’ve made some mistakes. But never once did I waiver from what I knew to be right. The core values that run through all of our veins: honor, courage, commitment. I serve my members as they serve me, as we all serve this great country of ours. I didn’t ask for this. I could have taken this uniform off at any time. But I always believed in the work that we were doing as a team and the decisions that I was making as a Front Liner. And though my tactics changed to address an insane world, my resolve and my dedication to The PSSCM never faltered. I stand by my record.

#menjagamaqasidsyariah 
#007T
#exclusive
  • Its easy believing people when they are succeeding. Anyhow PSSCM taught me many things. Most importantly, it taught me to adapt. I had to make some difficult decisions. And God knows, I’ve made some mistakes. But never once did I waiver from what I knew to be right. The core values that run through all of our veins: honor, courage, commitment. I serve my members as they serve me, as we all serve this great country of ours. I didn’t ask for this. I could have taken this uniform off at any time. But I always believed in the work that we were doing as a team and the decisions that I was making as a Front Liner. And though my tactics changed to address an insane world, my resolve and my dedication to The PSSCM never faltered. I stand by my record.

    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  52  8  24 June, 2019
  • Appointment geli geli kat sini.. Hahahaha
Dalam dok berpantang cari makan kena jugak..
Sementara ada kudrat. Kalau dah takdak hibah takaful tula utk depa. Harapnya dengan belanja tak putus tu. Depa doa pon tak putus2 buat ejen kat sana. 
#takafuluntukkeluarga
#daftarcidb
#007T
#exclusive
  • Appointment geli geli kat sini.. Hahahaha
    Dalam dok berpantang cari makan kena jugak..
    Sementara ada kudrat. Kalau dah takdak hibah takaful tula utk depa. Harapnya dengan belanja tak putus tu. Depa doa pon tak putus2 buat ejen kat sana.
    #takafuluntukkeluarga
    #daftarcidb
    #007T
    #exclusive

  •  20  0  24 June, 2019
  • Mcm ni la noh kalau anak 8..Meriah rumah. Gelak merapu gelak merapu... Hahahaha terima kasih datang bawak rahmat, keceriaan & siap bawa hadiah utk baby lagi. Semoga hampa sentiasa diberkati Allah. Goodluck for final exam, yg last sem welcome to real world dan cepat2 kawin. Selamat bercuti.

Depa dok belek album lama tadi. Depa still tak percaya gambaq last tu adalah ejen masa umur 2 tahun. Sangat comel.. Mmg la x sama mcm dulu skarang sbb lani kacak 😎

#takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Mcm ni la noh kalau anak 8..Meriah rumah. Gelak merapu gelak merapu... Hahahaha terima kasih datang bawak rahmat, keceriaan & siap bawa hadiah utk baby lagi. Semoga hampa sentiasa diberkati Allah. Goodluck for final exam, yg last sem welcome to real world dan cepat2 kawin. Selamat bercuti.

    Depa dok belek album lama tadi. Depa still tak percaya gambaq last tu adalah ejen masa umur 2 tahun. Sangat comel.. Mmg la x sama mcm dulu skarang sbb lani kacak 😎

    #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  76  20  16 June, 2019
  • Melihat WHI
"adakah patut sentap dihari raya?" Just my 2 cent ye.. Life is an option. How much option? Selalunya 2 ja.
Sbb tu ada siang dan malam
Telinga kanan dan telinga kiri
Baik dan jahat

Jadi whatever pun. Sentap atau tak. Gembira atau tak adalah pilihan kita pada dan masa ketika ini. Nak happy? Just have a positive tot. Simple. Ce try senyum dan letak tangan kanan kat hati kita dan kata.. "saya sangat beruntung, Allah sayang saya" ulang banyak kali sambil senyum.. Salam jumaat dari ejen 007T

#takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Melihat WHI
    "adakah patut sentap dihari raya?" Just my 2 cent ye.. Life is an option. How much option? Selalunya 2 ja.
    Sbb tu ada siang dan malam
    Telinga kanan dan telinga kiri
    Baik dan jahat

    Jadi whatever pun. Sentap atau tak. Gembira atau tak adalah pilihan kita pada dan masa ketika ini. Nak happy? Just have a positive tot. Simple. Ce try senyum dan letak tangan kanan kat hati kita dan kata.. "saya sangat beruntung, Allah sayang saya" ulang banyak kali sambil senyum.. Salam jumaat dari ejen 007T

    #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  26  2  14 June, 2019
  • Kejap ja dah 5 syawal. Pakat2 p kerja balik dah. Kita berpantang tak p kemana la. Neway terima kasih pada sahabat2 yang datang menceriakan aidilfitri di teratak kecil kami membawa sejuta rahmat. Alhamdulillah semua ketupat,dominos, lemang dan kuih tiada pembaziran. Habiss!! Hahaha

Until we meet again in the future. *ada yg sempat bergambar, ada yg tak. Mana yg ada jela. 
#takafuluntukkeluarga 
#menjagamaqasidsyariah 
#007T 
#exclusive
  • Kejap ja dah 5 syawal. Pakat2 p kerja balik dah. Kita berpantang tak p kemana la. Neway terima kasih pada sahabat2 yang datang menceriakan aidilfitri di teratak kecil kami membawa sejuta rahmat. Alhamdulillah semua ketupat,dominos, lemang dan kuih tiada pembaziran. Habiss!! Hahaha

    Until we meet again in the future. *ada yg sempat bergambar, ada yg tak. Mana yg ada jela.
    #takafuluntukkeluarga 
    #menjagamaqasidsyariah 
    #007T 
    #exclusive

  •  32  0  9 June, 2019
  • Assalammualaikum

Salam raya 3. Alhamdulillah seperti yang dijanjikan. Daftar PPK hingga SPKK 6 hari saja. (29hb hingga 4hb). Harini sambil raya kita start proses taraf bumi.

Salam keceriaan buat semua. 
#cidb
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Assalammualaikum

    Salam raya 3. Alhamdulillah seperti yang dijanjikan. Daftar PPK hingga SPKK 6 hari saja. (29hb hingga 4hb). Harini sambil raya kita start proses taraf bumi.

    Salam keceriaan buat semua.
    #cidb
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  15  5  7 June, 2019
  • Assalammualaikum Sahabat 
Saya dan keluarga nak mohon ampun dan maaf zahir batin jika ada salah dan silap. Terima kasih atas segala kebaikkan yg diberi kepada saya dan keluarga sebelum ini.

Selamat hari raya. Semoga raya kali ini penuh kemeriahan dan keberkatan buat keluarga sahabat semua.

Walau baru 10 hari bersalin. Macam dah habis pantang ja kan? Hahaha. Mmg pantang raya. Mesti mau menyemat.. 😁😁 #takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Assalammualaikum Sahabat
    Saya dan keluarga nak mohon ampun dan maaf zahir batin jika ada salah dan silap. Terima kasih atas segala kebaikkan yg diberi kepada saya dan keluarga sebelum ini.

    Selamat hari raya. Semoga raya kali ini penuh kemeriahan dan keberkatan buat keluarga sahabat semua.

    Walau baru 10 hari bersalin. Macam dah habis pantang ja kan? Hahaha. Mmg pantang raya. Mesti mau menyemat.. 😁😁 #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  60  3  5 June, 2019
  • Perjalanan 60km sehala untuk berhibur tengok wayang atau sebagainya bukanlah perkara pelik bagi pelajar Universiti. Tapi jika datang untuk hal yang tidak menghiburkan mmg payah nak cari. Tambah2 terpaksa keluarkan duit poket sendiri.

Terima kasih pada AJK PSSCM UiTM Merbok dan PSSCM UUM Sintok yang turun ke Alor Setar untuk berbincang bagi merealisasikan program JV sem depan walaupun tgh final exam. I don't know y they do it. But im really sure they have their big Y. For sure setiap kebajikan akan dibalas Allah.

Alhamdulillah. Semangat mereka ni yg terus menyalakan semangat ejen untuk terus sama2 menabur bakti buat agama bangsa dan negara. Sambil tumpang bijak mereka. Aku bersilat bukan kerana silat. 😎⭐⭐⭐ #takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Perjalanan 60km sehala untuk berhibur tengok wayang atau sebagainya bukanlah perkara pelik bagi pelajar Universiti. Tapi jika datang untuk hal yang tidak menghiburkan mmg payah nak cari. Tambah2 terpaksa keluarkan duit poket sendiri.

    Terima kasih pada AJK PSSCM UiTM Merbok dan PSSCM UUM Sintok yang turun ke Alor Setar untuk berbincang bagi merealisasikan program JV sem depan walaupun tgh final exam. I don't know y they do it. But im really sure they have their big Y. For sure setiap kebajikan akan dibalas Allah.

    Alhamdulillah. Semangat mereka ni yg terus menyalakan semangat ejen untuk terus sama2 menabur bakti buat agama bangsa dan negara. Sambil tumpang bijak mereka. Aku bersilat bukan kerana silat. 😎⭐⭐⭐ #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  47  0  30 May, 2019
  • Jangan takut berumah tangga
Jangan risau bercahaya mata
Rezeki mereka dah ada
Sudah tertulis kita cuma usaha

Alhamdulillah RM700 rezeki anak, kontraktor daftar untuk G1 pulak.. Kita saling melengkapi cari rezeki.

#takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Jangan takut berumah tangga
    Jangan risau bercahaya mata
    Rezeki mereka dah ada
    Sudah tertulis kita cuma usaha

    Alhamdulillah RM700 rezeki anak, kontraktor daftar untuk G1 pulak.. Kita saling melengkapi cari rezeki.

    #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  8  1  29 May, 2019

Top #007t Posts

  • 20190116🥳
四個月時光就這樣結束了
從沒想過會這麼快
也認識了很多87 
離開這裡真的很不捨
願這份情在多年後都不會散
#007t #海軍艦艇兵 #navy
  • 20190116🥳
    四個月時光就這樣結束了
    從沒想過會這麼快
    也認識了很多87
    離開這裡真的很不捨
    願這份情在多年後都不會散
    #007t #海軍艦艇兵 #navy

  •  89  5  16 January, 2019
  • .
بریـــــــد #خودتونو #نقد و #قضاوت کنید
که این کار فقط مال آدم های #بیکار و مشتی #مفت خور الدوله هست.
البته حرف ۲۳۰۰ #ملیارد #ترلیون #برلیون ساله بعده.حقیقت واقعش.که اتفاق خواهد افتاد. یعنی اینده دوری که خیلی نزدیکه مثل نوری که از بیرون کیهان از منظومه ای دیگه ای میاد که ممکنه حتی دیگه اون منظومه وجود هم نداشته باشد.مثل شماها. ختم کلام.
گذشته ی خیلی نحسی دارید که آینده ای تو زمان حال ششششش نیست...گل #من.
#13
#👉💔👈
#افسانه ای به نام #2300
#007T
#007JT
#WAR #OF #3
#In #wourld (1,2,3)
#NO_HUMAN
  • .
    بریـــــــد #خودتونو #نقد و #قضاوت کنید
    که این کار فقط مال آدم های #بیکار و مشتی #مفت خور الدوله هست.
    البته حرف ۲۳۰۰ #ملیارد #ترلیون #برلیون ساله بعده.حقیقت واقعش.که اتفاق خواهد افتاد. یعنی اینده دوری که خیلی نزدیکه مثل نوری که از بیرون کیهان از منظومه ای دیگه ای میاد که ممکنه حتی دیگه اون منظومه وجود هم نداشته باشد.مثل شماها. ختم کلام.
    گذشته ی خیلی نحسی دارید که آینده ای تو زمان حال ششششش نیست...گل #من.
    #13
    #👉💔👈
    #افسانه ای به نام #2300
    #007T
    #007JT
    #WAR #OF #3
    #In #wourld (1,2,3)
    #NO_HUMAN

  •  327  0  19 May, 2017
  • Assalammualaikum & Good Morning semua.

Harini masih lagi pakai grab utk datang appointment. Sementara tunggu client sampai, nak share apa yg pilot grab ni cakap ttg insurance.

Dua point dia kata.
"Mathematically kalau kira betoi2 u takkan rugi ambil insurance. U bayar berapa ja dengan berapa u dapat. Tapi kalau u p ambik silap u rugi la.. Kedua, u kena review every 2 year utk pastikan polisi u ok dengan u." Ejen selalu revise every 5 years. Gila mantap setiap 2 tahun.

Last skali dia kata. I pelik.. Ramai tak suka insurance. Tak percaya la. Rugi la ambik. Tapi bila lepas sakit u cari insurance jugak. Tapi u kata tak percaya... Aiyaaaa.... #takafuluntukkeluarga
#menjagamaqasidsyariah
#007T
#exclusive
  • Assalammualaikum & Good Morning semua.

    Harini masih lagi pakai grab utk datang appointment. Sementara tunggu client sampai, nak share apa yg pilot grab ni cakap ttg insurance.

    Dua point dia kata.
    "Mathematically kalau kira betoi2 u takkan rugi ambil insurance. U bayar berapa ja dengan berapa u dapat. Tapi kalau u p ambik silap u rugi la.. Kedua, u kena review every 2 year utk pastikan polisi u ok dengan u." Ejen selalu revise every 5 years. Gila mantap setiap 2 tahun.

    Last skali dia kata. I pelik.. Ramai tak suka insurance. Tak percaya la. Rugi la ambik. Tapi bila lepas sakit u cari insurance jugak. Tapi u kata tak percaya... Aiyaaaa.... #takafuluntukkeluarga
    #menjagamaqasidsyariah
    #007T
    #exclusive

  •  16  2  13 September, 2018