#фотонанеделата Instagram Photos & Videos

Hashtag Popularity

12.7
average comments
480.2
average likes

Latest #фотонанеделата Posts

 • Гледај низ мракот. Рашири ги очите, отвори ги капаците, гледај, низ честиците прашина кои се шират низ воздухот. Придушената светлина која го прекршува мракот -убива. Звукот на празнотија -пропаѓа. Животот- халуцинација, а ти страдаш од шизофренија. 
Мислиш ли дека нешто ќе опстане? Зарем навистина веруваш дека баш тебе чудо ќе ти се случи? 
Разбуди се! Секој почеток има крај, се’ изчезнува и ништо не е вистина. Впрочем што значи вистинста? Веруваме во она што го слушаме, но што значи да веруваш? Како веруваш? Зарем не мислиш дека една тргната карта нема да ја сруши целата кула?
—> @a_soul_of_paper ☁️
☁️
☁️
Look through the darkness. Open your eyes, open your covers, look, through the dust particles that spread through the air. The dim light that breaks the blackness is deadly. The sound of emptiness is falling. Life is hallucination, and you suffer from schizophrenia.
 Do you think something will survive? Do you really believe that a miracle will happen to you?
 Wake up! Every beginning has an end, everything disappears and nothing is true. After all, what does truth mean? We believe in what we hear, but what does it mean to believe? How do you believe? Don't you think that one moving card won't topple the whole tower? -> For more follow: @a_soul_of_paper 
Photo took by: @_itsnonq 
#asoulofpaper #authorsofinstagram
#writerscummunity #quotes #poem #poetry #lovequotes #poet #writer #creativewriting #creativewriter #instapoem #instapoetry #poemoftheday
#story #storytime #quotesdaily #quotesaboutlife #quotes🖋 #quotes❤️ #quotestoremember #instagram #instadaily #quotes #quotesoftheday #deepthoughts #инстаграмџии #фотонаденот #фотонанеделата #сакамкниги
 • @a_soul_of_paper Profile picture

  @a_soul_of_paper

  Гледај низ мракот. Рашири ги очите, отвори ги капаците, гледај, низ честиците прашина кои се шират низ воздухот. Придушената светлина која го прекршува мракот -убива. Звукот на празнотија -пропаѓа. Животот- халуцинација, а ти страдаш од шизофренија.
  Мислиш ли дека нешто ќе опстане? Зарем навистина веруваш дека баш тебе чудо ќе ти се случи?
  Разбуди се! Секој почеток има крај, се’ изчезнува и ништо не е вистина. Впрочем што значи вистинста? Веруваме во она што го слушаме, но што значи да веруваш? Како веруваш? Зарем не мислиш дека една тргната карта нема да ја сруши целата кула?
  —> @a_soul_of_paper ☁️
  ☁️
  ☁️
  Look through the darkness. Open your eyes, open your covers, look, through the dust particles that spread through the air. The dim light that breaks the blackness is deadly. The sound of emptiness is falling. Life is hallucination, and you suffer from schizophrenia.
  Do you think something will survive? Do you really believe that a miracle will happen to you?
  Wake up! Every beginning has an end, everything disappears and nothing is true. After all, what does truth mean? We believe in what we hear, but what does it mean to believe? How do you believe? Don't you think that one moving card won't topple the whole tower? -> For more follow: @a_soul_of_paper
  Photo took by: @_itsnonq
  #asoulofpaper #authorsofinstagram
  #writerscummunity #quotes #poem #poetry #lovequotes #poet #writer #creativewriting #creativewriter #instapoem #instapoetry #poemoftheday
  #story #storytime #quotesdaily #quotesaboutlife #quotes🖋 #quotes❤️ #quotestoremember #instagram #instadaily #quotes #quotesoftheday #deepthoughts #инстаграмџии #фотонаденот #фотонанеделата #сакамкниги

 •  98  0  9 hours ago
 • #НаДенешенДен пред 68 години (16 октомври 1951) е роден Драги Михајловски, писател, преведувач и професор на Филолошкиот факултет во Скопје.
📚Од 1981 година досега објавил шест збирки раскази (Речно улиште, Ѓон, Скок со стап, Триполската капија, Раскази од шести кат и Пеперуткарот), четири романи (Пророкот од Дискантрија, Смртта на дијакот, Мојот Скендербеј и Бајазит и Оливера), две книги за деца (Волшебното котле и други бајки и Сиромавиот и чучурлигата). Од англиски на македонски превел повеќе од 110.000 стихови, меѓу кои 37 драми и 154 сонети од Вилијам Шекспир, Загубениот рај од Милтон, Беовулф од непознат автор и други.
🏷За својата работа ги добил највисоките признанија во Република Македонија, меѓу кои: Рациново признание, Григор Прличев, Стале Попов (двапати, 2002 и 2006), Кирил Пејчиновиќ.
📝Член е на друштвото на писателите на Македонија, на ПЕН на Македонија и на интернационалната асоцијација на писателите за мир, Вашингтон, САД.

#onthisday #birthday #born #dragimihajlovski #professor #author #translator #shakespeare #books #skopje #macedonia #novamakedonija #книги #инстаграмџики #инстаграмџии #фотонанеделата #битола #шекспир #малкупознатифакти #bookstagram #booklover #bookaholic #library
 • @novamakedonija.nm Profile picture

  @novamakedonija.nm

  Skopje city, Republic Of Macedonia

  #НаДенешенДен пред 68 години (16 октомври 1951) е роден Драги Михајловски, писател, преведувач и професор на Филолошкиот факултет во Скопје.
  📚Од 1981 година досега објавил шест збирки раскази (Речно улиште, Ѓон, Скок со стап, Триполската капија, Раскази од шести кат и Пеперуткарот), четири романи (Пророкот од Дискантрија, Смртта на дијакот, Мојот Скендербеј и Бајазит и Оливера), две книги за деца (Волшебното котле и други бајки и Сиромавиот и чучурлигата). Од англиски на македонски превел повеќе од 110.000 стихови, меѓу кои 37 драми и 154 сонети од Вилијам Шекспир, Загубениот рај од Милтон, Беовулф од непознат автор и други.
  🏷За својата работа ги добил највисоките признанија во Република Македонија, меѓу кои: Рациново признание, Григор Прличев, Стале Попов (двапати, 2002 и 2006), Кирил Пејчиновиќ.
  📝Член е на друштвото на писателите на Македонија, на ПЕН на Македонија и на интернационалната асоцијација на писателите за мир, Вашингтон, САД.

  #onthisday #birthday #born #dragimihajlovski #professor #author #translator #shakespeare #books #skopje #macedonia #novamakedonija #книги #инстаграмџики #инстаграмџии #фотонанеделата #битола #шекспир #малкупознатифакти #bookstagram #booklover #bookaholic #library

 •  15  0  21 hours ago
 • Нови кожни јакни 7600 ден.
Телешка и јагнешка кожа.
Контакт тел: 070 80 81 90
Модели според големина, вид на кожа и боја:
1.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 2XL, Цена 7600 ден.
2.Боја-кафеава, вид на кожа-телешка, големина L, Цена 8200 ден.
3.Боја-кафеава, вид на кожа-телешка, големина XL, Цена 8200 ден.
4.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 2XL, Цена 7600 ден.
5.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 3XL, Цена 7600 ден.
Фејсбук линк:
https://www.facebook.com/myleatherco/

#фотонаденот #фотонанеделата #инстаграмџии #инстаграмџики #мода2019 #мода #скопје
 • @my.leather.co Profile picture

  @my.leather.co

  Нови кожни јакни 7600 ден.
  Телешка и јагнешка кожа.
  Контакт тел: 070 80 81 90
  Модели според големина, вид на кожа и боја:
  1.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 2XL, Цена 7600 ден.
  2.Боја-кафеава, вид на кожа-телешка, големина L, Цена 8200 ден.
  3.Боја-кафеава, вид на кожа-телешка, големина XL, Цена 8200 ден.
  4.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 2XL, Цена 7600 ден.
  5.Боја-црна, вид на кожа-јагнешка, големина 3XL, Цена 7600 ден.
  Фејсбук линк:
  https://www.facebook.com/myleatherco/

  #фотонаденот #фотонанеделата #инстаграмџии #инстаграмџики #мода2019 #мода #скопје

 •  19  0  23 hours ago

Top #фотонанеделата Posts

 • If you’re not comfortable in your own skin, you won’t be comfortable in your own clothes - be confident! ❤️ Outfit: @femmeluxefinery
 • @janeva Profile picture

  @janeva

  Skopje

  If you’re not comfortable in your own skin, you won’t be comfortable in your own clothes - be confident! ❤️ Outfit: @femmeluxefinery

 •  2,326  33  13 October, 2019
 • Колку нешта ги правиме површно, ради реда? Без да размислуваме, без да чувствуваме?
Живот ради реда, живот затоа што така треба.
Живот помодарство, живот затоа што општеството така рекло.
Исклучи ја сета врева и конечно, биди искрен, кон себе. ☀️
 • @gjurchinovska Profile picture

  @gjurchinovska

  Dešat

  Колку нешта ги правиме површно, ради реда? Без да размислуваме, без да чувствуваме?
  Живот ради реда, живот затоа што така треба.
  Живот помодарство, живот затоа што општеството така рекло.
  Исклучи ја сета врева и конечно, биди искрен, кон себе. ☀️

 •  332  10  11 hours ago
 • your purpose won’t leave you
 • @david.tofie Profile picture

  @david.tofie

  your purpose won’t leave you

 •  4,242  81  9 September, 2019