#скопје Instagram Photos & Videos

Hashtag Popularity

3.6
average comments
356
average likes

Latest #скопје Posts

 • Во палетата на бои кои ќе бидат актуелни во 2020 година, според компанијата Sherwin Williams комбинацијата на свилени земјени и корални тонови со сигурност ќе бидат одличен избор кој претставува медитација на удобност, задоволство и поврзаност во вашиот иден дом.
Побарајте понуда на слободни SMART HOME станови кои ги градиме во населба Кисела Вода.
Кран инженеринг
ДОМ СОЗДАДЕН ЗА НОВИ ПРИКАЗНИ
📱070264903 075438348
📧cran.inzinering@gmail.com
#cranengineering #domsozdadenzanoviprikazni 
#objektkiselavoda 
#kiselavoda #skopje #macedonia #makedonija #киселавода #скопје #македонија
 • @cran.engineering Profile picture

  @cran.engineering

  Kisela Voda

  Во палетата на бои кои ќе бидат актуелни во 2020 година, според компанијата Sherwin Williams комбинацијата на свилени земјени и корални тонови со сигурност ќе бидат одличен избор кој претставува медитација на удобност, задоволство и поврзаност во вашиот иден дом.
  Побарајте понуда на слободни SMART HOME станови кои ги градиме во населба Кисела Вода.
  Кран инженеринг
  ДОМ СОЗДАДЕН ЗА НОВИ ПРИКАЗНИ
  📱070264903 075438348
  📧cran.inzinering@gmail.com
  #cranengineering #domsozdadenzanoviprikazni
  #objektkiselavoda
  #kiselavoda #skopje #macedonia #makedonija #киселавода #скопје #македонија

 •  0  0  6 minutes ago
 • Good morning :)
Heading towards east enjoying the sun rays, from above you could easily see "in the light" the simple and yet ignored facts:
There are more people on this single bus than before, on and after the bridge in all those cars. 
Buses deserve separate lanes.

Добро утро :)
Движејќи се кон исток, уживајќи во сончевите зраци, од горе може лесно да се согледаат едноставни, а игнорирани факти:
Има повеќе луѓе во еден единствен автобус отколку пред, на и после мостот во сите тие коли.
Автобусите заслужуваат посебни ленти.

#Skopje #Скопје #ЈСП #јавенПревоз #publictransport
 • @doma_sne Profile picture

  @doma_sne

  Good morning :)
  Heading towards east enjoying the sun rays, from above you could easily see "in the light" the simple and yet ignored facts:
  There are more people on this single bus than before, on and after the bridge in all those cars.
  Buses deserve separate lanes.

  Добро утро :)
  Движејќи се кон исток, уживајќи во сончевите зраци, од горе може лесно да се согледаат едноставни, а игнорирани факти:
  Има повеќе луѓе во еден единствен автобус отколку пред, на и после мостот во сите тие коли.
  Автобусите заслужуваат посебни ленти.

  #Skopje #Скопје #ЈСП #јавенПревоз #publictransport

 •  7  0  1 hour ago
 • Богослужбата лечи од депресија?
„Луѓето, кои патат од депресија не се болни, туку им е одземена целата енергија. Таа се лечи со редовно одење на богослужба.“ Ова е една од значајните поуки кои зад себе ги остави старец Тадеј Витовнички (Штрбуловиќ), од Српската православна црква, кој почина во 2003 година во манастирот Витовица, во источна Србија, блиску до Петровац. Отец Тадеј смета дека светата литургија е најдобриот лек. -Депресијата се лечи со редовно одење на неделните литургии, како и со задолжителен пост, молитва, исповед и како круна на сето тоа – со причест. Лековите за смирување само создаваат зависност и ништо не помагаат, помага друштво на истомисленици и побожноста. Но, без Светата литургија како основа на сè – нема ништо, а човекот е празен и на неговите проблеми им нема крај, додека лековите ја влошуваат идната состојба, помагајќи му привремено, вели отец Тадеј.

Овој српски архимандрит е запаметен по неговите поуки, како еден од најголемите духовници, кај кого понекогаш се исповедал и самиот патријарх Павле.

Starac_tadej_vitovnicki
По неговата смрт многумина сведочат за чудесни настани кои се случуваат кај неговиот гроб, или од неговите фотографии и икони.

Роден е во Петровац на 19 октомври 1914 година. Крстеното име му е Тома, бидејќи се родил на неговиот празник. Како недоносенче на седум месеци бил крстен веднаш по раѓањето, од страв да не умре, но со чудо Божјо, веднаш по крштението ги отворил дотогаш затворените очи, покажал знаци на живот и почнал да напредува.

#pravoslavnipouki #orthodoxchristian #macedonianorthodox #orthodoxchurch #pravoslavlje #pravoslavie #pravoslavnohristijanstvo #orthodox #christianity #Jesus #spiritual #macedonia #greece #serbia #bulgaria #russia #ukraine #romania #albania #montenegro #duhovnipouki #bigorskimanastir #zrze #zrzemanastir #lesnovskimanastir #mpcoa #скопје #македонија
 • @pravoslavnipouki Profile picture

  @pravoslavnipouki

  Богослужбата лечи од депресија?
  „Луѓето, кои патат од депресија не се болни, туку им е одземена целата енергија. Таа се лечи со редовно одење на богослужба.“ Ова е една од значајните поуки кои зад себе ги остави старец Тадеј Витовнички (Штрбуловиќ), од Српската православна црква, кој почина во 2003 година во манастирот Витовица, во источна Србија, блиску до Петровац. Отец Тадеј смета дека светата литургија е најдобриот лек. -Депресијата се лечи со редовно одење на неделните литургии, како и со задолжителен пост, молитва, исповед и како круна на сето тоа – со причест. Лековите за смирување само создаваат зависност и ништо не помагаат, помага друштво на истомисленици и побожноста. Но, без Светата литургија како основа на сè – нема ништо, а човекот е празен и на неговите проблеми им нема крај, додека лековите ја влошуваат идната состојба, помагајќи му привремено, вели отец Тадеј.

  Овој српски архимандрит е запаметен по неговите поуки, како еден од најголемите духовници, кај кого понекогаш се исповедал и самиот патријарх Павле.

  Starac_tadej_vitovnicki
  По неговата смрт многумина сведочат за чудесни настани кои се случуваат кај неговиот гроб, или од неговите фотографии и икони.

  Роден е во Петровац на 19 октомври 1914 година. Крстеното име му е Тома, бидејќи се родил на неговиот празник. Како недоносенче на седум месеци бил крстен веднаш по раѓањето, од страв да не умре, но со чудо Божјо, веднаш по крштението ги отворил дотогаш затворените очи, покажал знаци на живот и почнал да напредува.

  #pravoslavnipouki #orthodoxchristian #macedonianorthodox #orthodoxchurch #pravoslavlje #pravoslavie #pravoslavnohristijanstvo #orthodox #christianity #Jesus #spiritual #macedonia #greece #serbia #bulgaria #russia #ukraine #romania #albania #montenegro #duhovnipouki #bigorskimanastir #zrze #zrzemanastir #lesnovskimanastir #mpcoa #скопје #македонија

 •  64  0  7 hours ago
 • Денеска е #worldfoodday

Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), учениците од ООУ „Крсте Мисирков“ – Гази Баба и граѓанската организација „Слоу Фуд Водно”, преку јавен настан ставија акцент на подигнување на јавната свест за важноста на одржливото производство на храна и здравата исхрана за остварување на глобалната цел #нулаотпад

#radiomof #instanews #храна #мквести #skopje #скопје #food #tasty
 • @radiomof Profile picture

  @radiomof

  Skopje

  Денеска е #worldfoodday

  Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО), учениците од ООУ „Крсте Мисирков“ – Гази Баба и граѓанската организација „Слоу Фуд Водно”, преку јавен настан ставија акцент на подигнување на јавната свест за важноста на одржливото производство на храна и здравата исхрана за остварување на глобалната цел #нулаотпад

  #radiomof #instanews #храна #мквести #skopje #скопје #food #tasty

 •  34  0  13 hours ago

Top #скопје Posts

 • If you’re not comfortable in your own skin, you won’t be comfortable in your own clothes - be confident! ❤️ Outfit: @femmeluxefinery
 • @janeva Profile picture

  @janeva

  Skopje

  If you’re not comfortable in your own skin, you won’t be comfortable in your own clothes - be confident! ❤️ Outfit: @femmeluxefinery

 •  2,327  33  13 October, 2019
 • Ова е мојата трансформација со брендот trend it up од @dm_makedonija #NeverStopChanging 🤗 Бидете храбри и направете промена! До крај на овој месец имате -45% попуст на шминките од Max Factor, L’oreal, Maybelline, Aura, Wet and Wild, и секако trend it up! ❤️
 • @janeva Profile picture

  @janeva

  Ова е мојата трансформација со брендот trend it up од @dm_makedonija #NeverStopChanging 🤗 Бидете храбри и направете промена! До крај на овој месец имате -45% попуст на шминките од Max Factor, L’oreal, Maybelline, Aura, Wet and Wild, и секако trend it up! ❤️

 •  1,314  33  9 October, 2019